Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Ciąża po 40 - grupa wsparcia
Odpowiedz

Ciąża po 40 - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Mas Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    A miałaś może jakieś skutki uboczne po leku dostinex?Martwi mnie ta sytuacja ponieważ stoję w miejscu czekając na ten okres i nie mogę ruszyć z tabletkami i stymulacją.

Kompletnie nic. Po bromku miałam senność i lekkie zawroty głowy na początku.

Blanka lubi tę wiadomość

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, obecnie u mnie 39 dzień cyklu i okresu brak. Napisałam do mojego lekarza i poradził abym przyszła na wizytę. Zrobił USG i wszystko ok. Zapisał Duphaston i plan jest taki, że mam go brać przez 7 dni trzy tabletki dziennie i 8 dnia mam zrobić test i gdy będzie pozytywny to mam brać dalej a gdy negatywny to mam odstawić. Jeśli okres przyjdzie to odstawiam lek i biorę tabletki anty i 15/16 dnia cyklu mam spotkanie. Zlecił mi i mężowi badania wirusowe już w ramach programu rządowego ( nie płaciliśmy za te badania oraz za biocenozę, chlamydię). Natomiast kontrolnie w związku z moją sytuacją mam zrobić odpłatnie Tsh, prolaktyne i ft4. Dostaliśmy regulamin do podpisania i przy kolejnej wizycie która odbędzie się gdy 15/16 dnia brania tabletek mamy podpisać resztę dokumentów. Obecna wizyta była płatna. Kolejna będzie bezpłatna. Nie rozumiem tego działania. Ważne aby ten okres przyszedł bo już mam dość. Tak jak się bałam tej całej procedury tak teraz zupełnie mi się odmieniło. Chciałabym aby wszystko już się rozpoczęło i pozytywnie zakończyło.

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana. Primolut nor
  • Mas Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Cześć Dziewczyny, obecnie u mnie 39 dzień cyklu i okresu brak. Napisałam do mojego lekarza i poradził abym przyszła na wizytę. Zrobił USG i wszystko ok. Zapisał Duphaston i plan jest taki, że mam go brać przez 7 dni trzy tabletki dziennie i 8 dnia mam zrobić test i gdy będzie pozytywny to mam brać dalej a gdy negatywny to mam odstawić. Jeśli okres przyjdzie to odstawiam lek i biorę tabletki anty i 15/16 dnia cyklu mam spotkanie. Zlecił mi i mężowi badania wirusowe już w ramach programu rządowego ( nie płaciliśmy za te badania oraz za biocenozę, chlamydię). Natomiast kontrolnie w związku z moją sytuacją mam zrobić odpłatnie Tsh, prolaktyne i ft4. Dostaliśmy regulamin do podpisania i przy kolejnej wizycie która odbędzie się gdy 15/16 dnia brania tabletek mamy podpisać resztę dokumentów. Obecna wizyta była płatna. Kolejna będzie bezpłatna. Nie rozumiem tego działania. Ważne aby ten okres przyszedł bo już mam dość. Tak jak się bałam tej całej procedury tak teraz zupełnie mi się odmieniło. Chciałabym aby wszystko już się rozpoczęło i pozytywnie zakończyło.

To normalne. Ja też panikowałam a potem aż przebierałam nogami 😉
    Super, że tyle się teraz da oszczędzić. Te badania to masa kasy 😕

Trzymam kciuki 😀

Blanka lubi tę wiadomość

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Alga_I Ekspertka

Wysłany: 13 lipca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:

Też tak miałam 😋 najpierw długo się nie mogłam zdecydować a potem każde opóźnienie powodowało frustrację. Kurde ale super że ten program z NFZ wszedł w życie - moja koleżanka będzie z niego korzystać i to jest zaoszczędzona niesamowita ilość pieniędzy (u nas pewnie lekko ponad 50 tys poszło na wszystko) plus z tego co pamiętam to finansowane są procedury do 42 roku życia kobiety (co jest fajne bo kojarzę że niektóre programy były do 40 rż)

Blanka lubi tę wiadomość

age.png
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, skończyłam kurację lekiem duphaston. Dostałam po dwóch dniach od odstawienia leku okres ( cykl 46 dni, pierwszy raz taki długi). Okres bardzo obfity i ból brzucha dokuczliwy. Zaczęłam według zaleceń brać tabletki anty-stediril. Mam brać tabletki przez 15 dni. Wizytę mam ustaloną na 3 sierpnia czyli 15go dnia brania tabletek. Wtedy będzie to tzw wizyta kwalifikacyjna i lekarz rozpisze nam stymulację. Pakiet badań już posiadamy. Czy możecie mi z własnego doświadczenia napisać jak to wszystko może dalej wyglądać? Czy po tym 15tym dniu brania tabletek zacznę od razu brać zastrzyki? Czy czekam na okres i dopiero od okresu zaczynam brać zastrzyki? Będę bardzo wdzięczna za informację. Cieszę się ogromnie, że to wszystko się zaczęło i mam tak ogromną motywację do wszystkiego. Mam nadzieję, że mi nie minie.

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana. Primolut nor
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Cześć Dziewczyny, skończyłam kurację lekiem duphaston. Dostałam po dwóch dniach od odstawienia leku okres ( cykl 46 dni, pierwszy raz taki długi). Okres bardzo obfity i ból brzucha dokuczliwy. Zaczęłam według zaleceń brać tabletki anty-stediril. Mam brać tabletki przez 15 dni. Wizytę mam ustaloną na 3 sierpnia czyli 15go dnia brania tabletek. Wtedy będzie to tzw wizyta kwalifikacyjna i lekarz rozpisze nam stymulację. Pakiet badań już posiadamy. Czy możecie mi z własnego doświadczenia napisać jak to wszystko może dalej wyglądać? Czy po tym 15tym dniu brania tabletek zacznę od razu brać zastrzyki? Czy czekam na okres i dopiero od okresu zaczynam brać zastrzyki? Będę bardzo wdzięczna za informację. Cieszę się ogromnie, że to wszystko się zaczęło i mam tak ogromną motywację do wszystkiego. Mam nadzieję, że mi nie minie.

Cześć. Stymulację rozpoczynasz 2-3dc więc będziesz musiała poczekać na okres. Potem zeci szybciiutka.Powodzenia ☺️

Blanka, Alga_I lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
    4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
  • Jola2710 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alga_I wrote:
    Cześć, potrzebuję się wygadać… mam 40 lat i jestem właśnie w 22 tyg swojej pierwszej ciąży, o którą starałam się ok 7 lat. Naturalnie a potem z pomocą medyczną (niepłodność idiopatyczna). Ciąża wyczekana, wymarzona, wywalczona. Nie wiem czy to przez hormony, ale ostatnio dopadają mnie takie nerwicowe myśli - “czy nie jestem za stara”, “jezu jak dziecko będzie miało 14 to ja 54”. Nie mogę się powstrzymać od tego wyliczania ile będę miała jak dziecko będzie miało ileś tam. Dodam, że partner ma 46 lat. Macie też takie przemyślenia? Jak przestać nakręcać się i wpadać w spiralę czarnych myśli? - ja wiem że to bez sensu, z dziecka cieszę się najbardziej na świecie. Nie wyobrażam sobie cofnąć czasu.

Hej dawno mnie nie było tutaj na forum..
    Mam w tym roku 40 lat i mój mąż też 46..
    Mam syna z ivf (10 lat). Miałam fuksa udało się za pierwszym podejściem. Później podchodziłam jeszcze do 4 pełnych procedur (gdyż nigdy nie miałam mrozaków).
    2 lata temu poroniłam i generalnie chciałam już odpuścić, gdyby nie program ministerialny..
    Tez się zastanawiam nad tym moim wiekiem, również przeliczam ile będzie miało jak będę miała 50, 60 itd lat. Ale nie przejmujmy się tym, dziecko nas odmłodzi 😉 to piękny czas. Marzę o tym czasie jeszcze raz.
    Mam PCOS i stwierdzoną niepłodność pierwotną

• Alga_I Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaczęłam się pilnować żeby ciągle nie przeliczać ile będzie miało Dziecko jak będę miała ileś tam - bo zaczęłam w jakąś obsesje wpadać. Teraz staram się
    Mieć podejściem, że będzie dobrze i nie
    Myśleć zbyt wiele nad tym.

age.png
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem po wizycie. Mialam zacząć stymulacje ale niestety lekarz wypatrzył na usg duży pęcherzyk i zlecił abym nadal przyjmowała tabletki antykoncepcyjne aż do zakończenia listka czyli jeszcze jakieś 6 dni. Następnie po 2-3 dniach ma przyjść okres i wtedy od pierwszego dnia okresu mam brać kolejny listek tabletek Stediril i 15/16 dnia mam mieć kolejną wizytę. Lekarz ma nadzieję, że pęcherzyk się wchłonie a jak nie to będzie punkcja aby go zlikwidować ale to będzie ryzykowne dla procedury in vitro. Bardzo się zmartwiłam. Nie miałam takiej sytuacji jeszcze. Nie wiem czy to reakcja na leki antykoncepcyjne. Boję się, że będzie z tego problem. Lekarz mówi, że taki pęcherzyk to nic dobrego ale jest za mały na torbiel i oby nie urósł.

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    AMH- 0.29, FSH -17,06
  • Alga_I Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Blanka to trzymam kciuki żeby się wchłonął! Aczkolwiek ja też miałam małą torbiel na jajniku przy transferze (pozostała po stymulacji) i nic się nie działo. Ale pewnie przed stymulacją to gorzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 06:51

Blanka lubi tę wiadomość

age.png
  • Aleale Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 wrote:
    Dziewczyny ja was podczytuje na roznych watkach.

I jestem w szoku jaka wy macie wiedze jakie wy juz przeszlyscie badania.

Ja nie wiem od czego zaczac.
    Mieszkam w DE i tutaj jestem dla nich stara 39 lat zaczelam i nie wymagajaca badan. Mam poprostu starac sie rok jak sie nie uda to invitro ale odpuscic.

Do tej pory mialam badane AMH 3,60 i hormony w calym cyklu ( byly ok)
    W ciaze zaszlam po 5 miesiacach staran , bez jakis lekow. Niestety ciaza zatrzymana w 10 tc.

Jestem po lyzeczkowaniu i kazali mi poprostu dalej sie starac ale ja bym chciala jakies badania by nie powtorzylo sie poronienie.
    Tylko jakie ? Co mam zbadac?

Moj maz sie wczesniej przed ciaza badal - on nasienie jest dobre.
    Boje mamy po 39 lat i mamy juz dziecko. ( ale nie wspolne)

Na sierpien mam termin na Kriotypy w DE jednak lekarze mimo ze dali mi skierowanie ( wyblagalam) to pokaja mi w czolo i mowia ze poronienia sie zdarzaja....

Obecnie czekam na @ jak nigdy ....

Od czego powinna zaczac , czy powinnam odpuscic i sluchac tych lekarzy ktorym nie ufam.....

Malwinka, generalnie ufaj lekarzom, mozesz tez skonsultowac w ktorejs klinice w polsce, na pewno w PL zapisuja progesteron przed i po invitro, pomaga zapobiegac poronieniom, wzmocnic endometrium. Wiem, ze w innych krajach czesto wogole tego nie robia. Ale tez nie ma sie martwic na zapas, wyniki masz dobre wiec chyba nie ma powodu zeby kombinowac ponad standardowe procedury. W DE najlepiej odrazu do tzw "Kinderwunschklinik", bo normalny ginekolog nie ma takiej wiedzy.

początek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
    07.2022 amh: 0.98 fsh:17.90
    12.2022 - HyCoSy, niedrożny lewy jajowód
    08.2023 amh: 0.3
    03.2024 amh: 0.45

29.04.2024 - pierwsze ivf początek stymulacji
    08.05.2024 - punkcja, 3 🥚
    13.05.2024 - transfer
    24.05.2024 - s-HCG 215, transfer udany

09.09.2024 - połówkowe, 323 g wszystko w normie 🎉

preg.png
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wreszcie ruszyłam z procedurą. Pęcherzyk, który wstrzymał dalszy ruch wchłonął się. Wczoraj przyjęłam pierwszy zastrzyk leku gonapeptyl. Mam go robić co drugi dzień i dokończyć listek tabletek antykoncepcyjnych ( czyli jeszcze 7 tabletek). Zaplanowano dwie wizyty 12 września i 19 września. Przed wizytami badania krwi. Pewnie wtedy dorzucą mi zastrzyków. Spotkanie z anestezjologiem mam 12 września i muszę zrobić zlecone badania. Punkcja ma się odbyć w przedziale od 21 września do 29 września. Jeśli będą zarodki to dajemy do badania i pewnie transfer odbędzie się w październiku/ listopadzie. Jestem bardzo zadowolona z rozpoczęcia procedury. Bałam się zastrzyków a pierwszy po instruktarzu zrobiłam sama. Jejku, żeby to wszystko przeszło bez problemu i powikłań. Fajnie byłoby dostać na Mikołajki lub na święta cudowny prezent 💝

Czy może przyjmowałyście gonapeptyl? Jeśli tak, to przez jaki czas i czy też z tabletkami anty? Jakie było Wasze samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 18:51

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    AMH- 0.29, FSH -17,06
  • Madziula89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Cześć Dziewczyny, wreszcie ruszyłam z procedurą. Pęcherzyk, który wstrzymał dalszy ruch wchłonął się. Wczoraj przyjęłam pierwszy zastrzyk leku gonapeptyl. Mam go robić co drugi dzień i dokończyć listek tabletek antykoncepcyjnych ( czyli jeszcze 7 tabletek). Zaplanowano dwie wizyty 12 września i 19 września. Przed wizytami badania krwi. Pewnie wtedy dorzucą mi zastrzyków. Spotkanie z anestezjologiem mam 12 września i muszę zrobić zlecone badania. Punkcja ma się odbyć w przedziale od 21 września do 29 września. Jeśli będą zarodki to dajemy do badania i pewnie transfer odbędzie się w październiku/ listopadzie. Jestem bardzo zadowolona z rozpoczęcia procedury. Bałam się zastrzyków a pierwszy po instruktarzu zrobiłam sama. Jejku, żeby to wszystko przeszło bez problemu i powikłań. Fajnie byłoby dostać na Mikołajki lub na święta cudowny prezent 💝

Czy może przyjmowałyście gonapeptyl? Jeśli tak, to przez jaki czas i czy też z tabletkami anty? Jakie było Wasze samopoczucie?
    Przyjmowałam tabletki anty 14dni, następnie sam gonapeptyl 14 dni i później jeszcze gonapeptyl i bemfola chyba 13dni i zakonczylam ovitrelle. To był protokol długi.
    Przez pierwsze kilka dni na gonapeptylu bol głowy, później się wyciszyło i było Oki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 21:00

Blanka lubi tę wiadomość

Amh 0.3 fsh 12.5
    Kariotyp 👍
    Wit d 4000, c, e, b complex
    Kwas foliowy
    Q10 400
    Inofem
    Melatonina
    Biosteron
    Zdrowa dieta, bmi 👍

"Nigdy nie rezygnuj z czegoś, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień"
    W. Churchill
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula89 wrote:
    Przyjmowałam tabletki anty 14dni, następnie sam gonapeptyl 14 dni i później jeszcze gonapeptyl i bemfola chyba 13dni i zakonczylam ovitrelle. To był protokol długi.
    Przez pierwsze kilka dni na gonapeptylu bol głowy, później się wyciszyło i było Oki 🙂

Dziękuję za informację 🙏A czy gonapeptyl brałaś codziennie, czy co drugi dzień? Też idę długim protokołem.

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    AMH- 0.29, FSH -17,06
  • Lwica_Lewka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:

Super, że już czas start!
    Ja gonapeptyl brałam tylko przez 2 ostatnie dni stymulacji. U mnie nie było większych objawów. Może lekki ból głowy.

Blanka lubi tę wiadomość

11.2021 - rozpoczęcie starań naturalnych
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    - hipoglikemia na czczo - metformina

✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
    ✅zespół antyfosfolipidowy
    ✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
    ✅AMH -3,24
    ✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ❌rozjechane cytokiny
    ❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    ❌ brak kirów implantacyjnych

I IVF
    • stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
    • 1 zdrowy ❄️ po pgt-a

16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy robiłyście może w trakcie rozpoczęcia procedury przed stymulacją badania Trombofilia - Mutacji V Leiden, mutacja MTHFR, PAI1 ? Wiele osób radzi mi aby to zrobić. Jedna koleżanka zrobiła to badanie ze swojej inicjatywy i wyszło potwierdzenie. Musiała brać heparynę. Ja mam na lewej nodze żylaki więc się zastanawiam. Wynik jest chyba od 7-12 dni od badania. To jeszcze zdążę. Dziękuję za informację

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    AMH- 0.29, FSH -17,06
  • Madziula89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Dziękuję za informację 🙏A czy gonapeptyl brałaś codziennie, czy co drugi dzień? Też idę długim protokołem.
    Bralam codziennie. Daj znać jakie będziesz miała leki i dawki. Czekam tez na info o efektach stymulacji. Moje amh takie jak u Ciebie. Jakie masz fsh?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 11:22

Blanka lubi tę wiadomość

Amh 0.3 fsh 12.5
    Kariotyp 👍
    Wit d 4000, c, e, b complex
    Kwas foliowy
    Q10 400
    Inofem
    Melatonina
    Biosteron
    Zdrowa dieta, bmi 👍

"Nigdy nie rezygnuj z czegoś, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień"
    W. Churchill
  • Lwica_Lewka Autorytet

Wysłany: 1 września, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Dziewczyny, a czy robiłyście może w trakcie rozpoczęcia procedury przed stymulacją badania Trombofilia - Mutacji V Leiden, mutacja MTHFR, PAI1 ? Wiele osób radzi mi aby to zrobić. Jedna koleżanka zrobiła to badanie ze swojej inicjatywy i wyszło potwierdzenie. Musiała brać heparynę. Ja mam na lewej nodze żylaki więc się zastanawiam. Wynik jest chyba od 7-12 dni od badania. To jeszcze zdążę. Dziękuję za informację
    Ja robiłam wszystkie badania na trombofilie i zespół antyfosfolipidowy. Myślę, że warto to zrobić. Ja robiłam po poronieniach, bo szukałam przyczyny strat. U mnie akurat wyszły dobre wyniki, ale lepiej wiedzieć co i jak

Blanka lubi tę wiadomość

11.2021 - rozpoczęcie starań naturalnych
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    - hipoglikemia na czczo - metformina

✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
    ✅zespół antyfosfolipidowy
    ✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
    ✅AMH -3,24
    ✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ❌rozjechane cytokiny
    ❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    ❌ brak kirów implantacyjnych

I IVF
    • stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
    • 1 zdrowy ❄️ po pgt-a

16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 1 września, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula89 wrote:
    Bralam codziennie. Daj znać jakie będziesz miała leki i dawki. Czekam tez na info o efektach stymulacji. Moje amh takie jak u Ciebie. Jakie masz fsh?

Moje FSH to 17,06. Będę informować ☺️Dobrego dnia!

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    AMH- 0.29, FSH -17,06
  • KatarzynaBak Debiutantka

Wysłany: 3 września, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

jestem aktualnie w 2 ciąży - pierwsza też była po 40 i na szczęście wszystko przebiegło dobrze :) W pierwszej ciąży z racji wieku zdecydowałam się na NIFTY, a teraz rozglądam się za inną alternatywą. Nie musieliśmy przechodzić procedur invitro jak niektóre tutaj z Was więc w tej kwestii się nie wypowiem, ale wiem, że coraz więcej kobiet decyduje się na ciąże po 40 roku życia. A, że po drodze spotykamy się z dodatkowymi trudnościami i przeciwnościami, którym stawiamy czoła to tylko świadczy o naszej sile. Wsparcie w tym czasie jest bardzo ważne, a dla nas +40 jeszcze ważniejsze (nie umniejszając tutaj nikomu). Dlatego ściskam każdą z Was mocno i przesyłam dużo zrozumienia 😍

Blanka, Alga_I, pelnawiary lubią tę wiadomość

🧒🏻2022
    🤰🏻 2025
    + 40
    preg.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ