X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Starania o czwarte
Odpowiedz

Starania o czwarte

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejkA i ja mysle o 4 mamy juz dwie corki i synka dziewczyny to juz prawie nastolatki synkowi przydalby sie kompan do zabawy.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik dobry pomysł

Basik83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam się. Mam trzech synów (14,11,3) i bardzo chciałbym mieć jeszcze córkę. Staramy się dopiero pierwszy cykl. Dzisiaj powinna być @, zrobiłam test ale niestety negatywny.

• Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MargoT9000 wrote:
    Hej, dołączam się. Mam trzech synów (14,11,3) i bardzo chciałbym mieć jeszcze córkę. Staramy się dopiero pierwszy cykl. Dzisiaj powinna być @, zrobiłam test ale niestety negatywny.
    Witaj a kiedy ma przyjść @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ powinnam dostać 26.02, no i jak narazie nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszła @, więc w tym miesiącu nic z tego. Czekamy na kolejną owulacje.

• Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MargoT9000 wrote:
    Właśnie przyszła @, więc w tym miesiącu nic z tego. Czekamy na kolejną owulacje.
    Kochana trzymam kciuki mocno

• Harry Hole Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) Mam 37 lat i od ponad roku staramy sie o 3 dziecko. Pierwszy syn 11 lat pojawil sie w 1 cyklu, synek numer 2 4,5 lat to 2 cykle staran a teraz... Nie moglam sie doprosic o skierowanie do gina (mieszkam w kraju gdzie lekarz ogolny musi skierowac) pomimo roku staran. Widzialam ze temp skacze jak szalona i raczej owulek nie bylo zbyt wiele podczas tego roku staran. Wreszcie udalo mi sie dotrzec do gina prywatnymi kanalami i po wielkiej konspiracji i okazalo sie ze mam malo jajeczek i moje jajniki to juz nie jest fabryka plodnosci :) Nic to, wychodzimy z zalozenia ze jak sie uda to super, jak nie to nie chcemy invitro tylko cieszymy sie tym co mamy. Obecnie czekam na @, jestem po symulacji clo (5-9 dc) ale nic nie mialam sprawdzane na usg, zadnych monitoringow. Temperatura pieknie wzrosla po ovu i mam troche nadziei ale tez boje sie tak strasznie miec nadzieje bo od prawie roku kilka testow idzie co miesiac, serce wali jak oszalale i wypatruje drugiej kreski,. I nic. A ze cykle nieregularne i chyba tez to oczekiwanie na malucha troche miesza w hormonach, to potrafi mi sie @ spoznic 10 dni i juz raz swietowalismy ciaze krora okazala sie bledem urzadzenia (korzystamy z Lady Compa od wielu lat).
    W kazdym razie musialam troche sie wyzalic bo generalnie to jestem ostoja spokoju i moj maz nie zdaje sobie sprawy przez co przechodze co miesiac. Nie chce go stresowac, ale tez nie jestem typem kobiety drama queen :) czasami tez sama nie wiem czego chce i po negatywnym tescie czuje ulge. Ale jedno jest pewne - ten dzien kiedy myslelismy ze nam sie udalo byl cudny, bylismy szczesliwi na maksa i wiem, ze jezeli nam sie nie uda to zawsze bede tesknila gdzies tam w srodku za tym moim trzecim malenstwem.
    Trzymajcie kciuki, ja kazdego poranka ze strachem obserwuje termometr bo boje sie ze temp spadla. Testowac zamierzam w sobote, jesli temp utrzyma sie na obecnym poziomie. Dzis moj 32 dc.

1b1b03364f6a316ff9f3317c24d5aad5.png
  • Grosia Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Trzymam kciuki za dwie kreseczki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 06:32

Harry Hole lubi tę wiadomość

1.04.2020 Dwie córeczki💗💗
  • Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja mam 38 lat i troje dzieciaczków! Syn 13 lat córka 2.5 latka i córka 7 miesięcy! Staramy się o czwarte dzieciątko bo u mnie ciężko z zajściem w ciążę! Synek nasz pierwszy jest z adopcji a córka po 15 latach bez miesiączki zaszłam w ciąze dowiedziałam się w 8 tygodniu także szok i wielki Cud! Uważamy że mamy trzy piękne Cuda💖💖💖! Druga córka brałam duphaston i clo i zaskoczyło w pierwszym cyklu! Teraz zaszłam w ciąze ale niestety w 6 tygodniu ciąży to było 1 kwietnia poronilam samoistnie przeżyliśmy to ale tak miało być i będziemy dalej walczyć 💖😘pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za nas wszystkie

• Grosia Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża1 przykro mi z powodu straty,teraz musi byc dobrze:)
    Czytając Twoją historie uzmysłowiłam sobie,że życie jest przewrotne i lubi zaskakiwać i nigdy nie wiemy co nas jeszcze czeka.
    Ja cały czas myślę,że o moja dwójkę wogóle nie musieliśmy się starać,to teraz dla równowagi trochę to potrwa😉Pierwsza ciąża to "kontrolowana"wpadka.Było bez zabezpieczenia i wiadomo,że spodziewaliśmy się ciąży tylko nie za pierwszym razem.Jak na razie cieszę się,że dane nam jest mieć dwoje,może w końcu nam się uda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 06:33

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,milo się Was czyta więc i ja dolacze:) mam 35 lat i staramy się o trzeciego malucha. Pierwsze i drugie pojawiły się nawet nie wiem kiedy, podobnie jak u Grosi wpadki planowane:) przede mną 4 cykl starań.. Nie myślałam, że to bedzie takie trudne.. Pierwsze dwa cykle były nieliczone,ale gdy zobaczyłam,ze to chyba nie takie hop siup zaczęło się liczenie,wizyta u gin, badanie krwi... Eh..no nic dzialamy i jednocześnie cieszymy się z tego co mamy:)

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Harry Hole Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja dziś zrobiłam test bo dziś powinnam dostać @. Wyszedł pozytywny 😮 nie mogę w to uwierzyć. Po roku starań straciłam nadzieje.
    Oczywiście to tylko test i boje się ze to może być ciąża biochemiczna, puste jajo, ze poronie za kilka dni. Mam wizytę umówiona do gina na 26.04 i chyba będę musiała poczekać do wizyty bo wcześniej i tak mało będzie widać. Postaram sue umówić na betę po weekendzie. Cały ranek przeryczalam w objęciach męża. Teraz w pracy i czuje ze zaraz znów będę płakać. Boje się cieszyć ale jestem jednocześnie przeszczęśliwa.

Grosia lubi tę wiadomość

• Grosia Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harry Hole po cichutku gratuluje ☺ i trzymam kciuki✊ Uważaj na siebie i dbaj o siebie,co by kropeczek dobrze się ulokował☺
    Dajesz nadzieje,może też w końcu zobaczę dwie kreseczki.
    Koniecznie pisz co u Ciebie.

• Grosia Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Vella83☺

• Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosia wrote:
    Róża1 przykro mi z powodu straty,teraz musi byc dobrze:)
    Czytając Twoją historie uzmysłowiłam sobie,że życie jest przewrotne i lubi zaskakiwać i nigdy nie wiemy co nas jeszcze czeka.
    Ja cały czas myślę,że o moja dwójkę wogóle nie musieliśmy się starać,to teraz dla równowagi trochę to potrwa😉Pierwsza ciąża to "kontrolowana"wpadka.Było bez zabezpieczenia i wiadomo,że spodziewaliśmy się ciąży tylko nie za pierwszym razem.A w drugą zaszłam jak córka miała-uwaga-3 miesiące.Taka mała wpadeczka🙂Między dziećmi nie ma nawet roku różnicy.Prawie jak bliźniaki.Nie za bardzo śpieszyło mi się do następnych nievprzespanych nocy,ale wyrosły i zastęskniliśmy za maluszkiem.Jak na razie cieszę się,że dane nam jest mieć dwoje,może w końcu nam się uda...
    Grosia napewno ciężko było ale cudnie mieć dzieci rok po roku!. Mam wielką nadzieję że jeszcze nam się uda! Tu gdzie mieszkam to trudno o dobrego lekarza

• Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harry Hole wrote:
    Czesc dziewczyny. Ja dziś zrobiłam test bo dziś powinnam dostać @. Wyszedł pozytywny 😮 nie mogę w to uwierzyć. Po roku starań straciłam nadzieje.
    Oczywiście to tylko test i boje się ze to może być ciąża biochemiczna, puste jajo, ze poronie za kilka dni. Mam wizytę umówiona do gina na 26.04 i chyba będę musiała poczekać do wizyty bo wcześniej i tak mało będzie widać. Postaram sue umówić na betę po weekendzie. Cały ranek przeryczalam w objęciach męża. Teraz w pracy i czuje ze zaraz znów będę płakać. Boje się cieszyć ale jestem jednocześnie przeszczęśliwa.
    Serdecznie gratuluję i trzymam mocno kciuki aby wszystko dobrze było! Życzę zdrówka dla mamusi i fasolki malutkiej 💖

• Harry Hole Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za gratulacje 😊 w pon idę na bete ale znając tutejszy system pewnie poczekam sobie na wyniki kilka dni 🙄 dam znać od czasu do czasu co u mnie bo sama najpóźniej wczoraj wieczorem czytałam wątek na jakimś forum staraczek zeby dodać sobie otuchy i wiem ze to pomaga i podtrzymuje nadzieje 😊

• Grosia Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża 1 wrote:
    Grosia napewno ciężko było ale cudnie mieć dzieci rok po roku!. Mam wielką nadzieję że jeszcze nam się uda! Tu gdzie mieszkam to trudno o dobrego lekarza

Róża 1 zachodzimy wszystkie i nie ma bata,nie może być inaczej😆
    Bywało ciężko ogarnąć wszystko z tak mała dwójką dzieci,ale nie cofnełabym niczego☺
    Ja mieszkam na totalnej prowincji,jest super bo spokój i cisza,ale w czwartek do lekarza 50km😐
    Harrt Hole czekamy na wieści z bety🙂

• Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosia wrote:
    Róża 1 zachodzimy wszystkie i nie ma bata,nie może być inaczej😆
    Bywało ciężko ogarnąć wszystko z tak mała dwójką dzieci,ale nie cofnełabym niczego☺
    Ja mieszkam na totalnej prowincji,jest super bo spokój i cisza,ale w czwartek do lekarza 50km😐
    Harrt Hole czekamy na wieści z bety🙂
    Ja też mieszkam na wsi i jest super! Trzymam kciuki ✊💖🌹

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ