Zdążyć przed 40-tką
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Ja chciałam zdążyć przed 36 urodzinami i... cud. Zaszłam w ciąże. Udało się! Super? ciąża się nie rozwijała. Teraz nie zakładam, że "przed", "zanim", czy też, żeby chodzić w ciąży o określonej porze roku, albo "strzelać" w owulkę czy wcześniej (ze względu na płeć). Po co? Ja zwyczajnie chcę być w ciąży, chcę ją donosić, urodzić zdrowe dziecko. Nieważne jest czy uda się to teraz, czy za dwa lata, albo i później. Po prostu chcę być mamą.
Nie podoba mi się różnicowanie ze względu na wiek. To że został Ci ponad rok do 40 znaczy tylko tyle, że jesteś młodsza od dziewczyn po 40. Obyś zaciążyła. Mocniej jednak trzymam kciuki za dziewczyny po czterdziestce.
ten watek wprowadza presje, moze dlatego nie jest popularny
P.S. Moremi przytulam mocnomoremi, Iwone, Sówka35 lubią tę wiadomość
-
Ojejej...nie chcialam wprowadzać żadnej presji. Tak po prostu myślę, pragne, mam nadzieje... czy to sie komus podoba czy nie.
Kazda ma swoje problemy...fajnie by bylo o nich porozmawiac.
Myslalam, ze znajde zrozumienie.
Życzę powodzenia tym przed i po 40tcepyska_ta, amelia04072006, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Iza75 wrote:Ojejej...nie chcialam wprowadzać żadnej presji. Tak po prostu myślę, pragne, mam nadzieje... czy to sie komus podoba czy nie.
Kazda ma swoje problemy...fajnie by bylo o nich porozmawiac.
Myslalam, ze znajde zrozumienie.
Życzę powodzenia tym przed i po 40tcemoremi, Reni, Iwone, Arwena lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:zrozumienie oferujemy na watku 35+
Bursztyn, Żanet, Reni, Kajaoli, Mega, dorbie, Sabina, Arwena, Iwone, Beata.D lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
julalal przykro mi:(* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualnyIza75 wrote:Zaczęłam ten temat bo bliżej mi do 40tki niż 35tki. Pomyślałam, że może jest wśród Was podobna do mnie.
Gdy miałam 35 lat dopiero wyszłam za mąż. Tak mi się życie poukładało, że dopiero z mężem chciałam mieć dziecko. Poprzedni partnerzy nie byli tego warci...
Późno zaczęłam. Po jednym samoistnym poronieniu w maju 2011 roku (4/5tydz) przyszło następne w lutym 2012 (7/8tydz). Załamałam się ale po badaniach wyszło, że mam niedoczynność tarczycy i byłam dobrej myśli, że w końcu się uda. I udało się Dokładnie rok później urodziłam zdrowego synka. Ciąża była nerwowa, przeszłam amniopunkcję. Do dzisiaj na wspomnienie tamtego strachu płaczę.
Synek ma 15 miesięcy i jest cudowny. Kochamy go najbardziej na świecie i chcemy żeby miał rodzeństwo. On tak uwielbia inne dzieci. Oboje z mężem mamy rodzeństwo i wiemy jakie to ważne.
Niestety poroniłam i nadal nie mogę w to uwierzyć. Czekamna wizytę u ginekologa za ok. 2 tygodnie i boję się co powie -
Margolcia, są dwa wątki, w których udzielają się dziewczyny - 35+ i kilka dziewczyn, które starają się o pierwsze dziecko. Warto spojrzeć na daty. Tutaj nik nie pisze.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Margolcia88 robiliście jakieś badania, macie jakiś problem?* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Margolcia88 i jaki macie plan na najbliższy czas? Co lekarz proponuje? Leczysz się w klinice leczenia niepłodności czy u "zwykłego" ginekologa?* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
nick nieaktualny
-
Margolcia88 powodzenia, mam nadzieję że pod nową opieką szybko będzie efekt:)* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie!
Zaczęło się od 35+ a skończy się na ile? Bo ja urodziłam córcię w wieku 43/44 w roku 2013. Rok wcześniej poroniłam niestety, ale nie poddawałam się. Staraliśmy się prawie dwa lata. Niestety po 35 r. cykle są w dużej mierze bezowulacyjne, dlatego jest trudniej. Zdarzają się poronienia jak u mnie i tu moja rada. Jeśli zdarzy się którejkolwiek z Was ciąża martwa to starajcie się ronić w domu, W szpitalu będą łyżeczkować. Oszczędźcie sobie dodatkowego stresu, antybiotyków, czasami gorączki po zabiegu. No i szyjka będzie naruszona.
Ale dość o tym. Późne macierzyństwo jest zaczepiste!!!! Ubyło mi z 10 lat i z 10 kilo schudłam. W ciąży przyplątała mi się cukrzyca ciężarnych i byłam na diecie i tak mi zostało.
Pozdrawiam wszystkie forumowiczkiRudzik38, Iwone, Beata.D, sylvuś, Ylya, Izcia, Margola_ lubią tę wiadomość
Wercia -
Werona z tym ronieniem w szpitalu to różnie bywa. Ja trafiłam w trakcie poronienia i poroniłam samoistnie, nie miałam łyżeczkowania.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka