X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • alojaloj Koleżanka

Wysłany: 3 października 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Z accofilem jeszcze nie próbowałam, ale jak robię zastrzyki z prolutex to nabieram z fiolki do strzykawki i zawsze zaciągnę trochę powietrza. Ustawiam strzykawkę igłą do góry, pstrykam w strzykawkę i cale powietrze jest na górze, wypycham nadmiar i odrobinę zostawiam. Jak odwrócę strzykawkę igłą w dół to powietrze idzie do góry, czyli płyn wstrzykuje się pierwszy i ta odrobina powietrza wypycha końcówkę plynu .
    Ps. Mnie też czeka dziekenie accofilu, ja głupia nie wpadłam na ćwiczenia z wodą, dziś będę trenować 🫣

Właśnie nie mogę pozbywać się powietrza z góry, bo pozbywam się i leku, a nawet 1 kropelka jest bezcenna. Nie mogę wypychać powietrza, a tylko go przesunąć do tłoka. A powietrze będzie pljako skutek dzielenia Accofil.
    Czyli jeżeli pozbywamy się powietrza to igła do góry i stukamy? A jeżeli przesuwamy powietrze do tłoka , to igła w dół i stukając przesuwamy?

Ćwiczenia z wodą nawet ok, ale lek na pewno inaczej się zachowuje. Jest bardziej żelowy.

preg.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może widziałaś kiedyś jak robią to pielęgniarki? Jak mają już plyn w strzykawce, to igłą w górę i pstrykają w strzykawkę, wtedy cale powietrze "wychodzi" z płynu (te bąbelki) i jest nad płynem. Jak obrócisz igłę w dół to powietrze przesuwa się do góry. Wtedy można wstrzyknąć plyn i resztkę płynu z tej wąskiej części strzykawki przepchnąć powietrzem. Z prolutex działa. Kupiłam dodatkowe insulinowki do ćwiczeń z wodą 😁

alojaloj lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 3 października 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta25 wrote:
    Hej, mam na zbyciu dwie ampułki
    Prv

• alojaloj Koleżanka

Wysłany: 3 października 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Może widziałaś kiedyś jak robią to pielęgniarki? Jak mają już plyn w strzykawce, to igłą w górę i pstrykają w strzykawkę, wtedy cale powietrze "wychodzi" z płynu (te bąbelki) i jest nad płynem. Jak obrócisz igłę w dół to powietrze przesuwa się do góry. Wtedy można wstrzyknąć plyn i resztkę płynu z tej wąskiej części strzykawki przepchnąć powietrzem. Z prolutex działa. Kupiłam dodatkowe insulinowki do ćwiczeń z wodą 😁

Dziękuję, dziękuję, dziękuję 🤩🤩🤩🤩🤩!!!!

Nowa na forum lubi tę wiadomość

preg.png
  • dominika91 Nowa

Wysłany: 5 października 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

mam pytanie o przerwę w accofilu, jestem po piątym nieudanym cyklu z wlewami plus zastrzykami co 3 dni po owulacji. Do tej pory miałam jeden cykl, cykl przerwy, 3 cykle, cykl przerwy i teraz jeszcze jeden cykl. Widzę, że piszecie o trzy lub nawet sześciomiesięcznych przerwach, mój ginekolog twierdzi, że ostatnie zalecenia są, że nie trzeba robić tak długich przerw. Jakie są Wasze doświadczenia? Czy któraś z Was stosowała accofil tak długo?

Wysłany: 5 października 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:
    Dziękuję, dziękuję, dziękuję 🤩🤩🤩🤩🤩!!!!
    I jak poszło? Ja po "treningu" doszłam do wniosku, że trzeba zdjąć igłę i wstrzyknąć wszystko do jednej insulinowki i z niej rozdzielić do pozostałych 3. Jak wlewam przez wyjety tłok, to potem nasadzajac tłok wypycham płyn przez igłę

age.png

Wysłany: 5 października 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika91 wrote:
    Cześć dziewczyny,

mam pytanie o przerwę w accofilu, jestem po piątym nieudanym cyklu z wlewami plus zastrzykami co 3 dni po owulacji. Do tej pory miałam jeden cykl, cykl przerwy, 3 cykle, cykl przerwy i teraz jeszcze jeden cykl. Widzę, że piszecie o trzy lub nawet sześciomiesięcznych przerwach, mój ginekolog twierdzi, że ostatnie zalecenia są, że nie trzeba robić tak długich przerw. Jakie są Wasze doświadczenia? Czy któraś z Was stosowała accofil tak długo?
    Ja nie pomogę, bo wcześniej nie stosowałam, ale przeczytałam cały ten wątek i raczej były przerwy po 3 cyklach niż ciągłe stosowanie. Ale może coś się zmieniło w podejściu z accofilem, a można wiedzieć jaki lekarz immunolog Cię prowadzi?

age.png
  • dominika91 Nowa

Wysłany: 5 października 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja mam przerwę, ale tylko miesiąc. Jeśli chodzi o immunologa to dr Laura Grześkowiak, ale w sumie z nią nie uzgadniałam przerw tylko z ginekologiem (dr Lachowicz z Krakowa).

Wysłany: 5 października 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika91 wrote:
    Właśnie ja mam przerwę, ale tylko miesiąc. Jeśli chodzi o immunologa to dr Laura Grześkowiak, ale w sumie z nią nie uzgadniałam przerw tylko z ginekologiem (dr Lachowicz z Krakowa).
    Może lepiej uzgodnić to z immunolog? To jednak jej specjalizacja. Pewnie, że niektórzy gin też są w temacie, jeśli się interesują, ale jednak polegałabym na immunolog

dominika91 lubi tę wiadomość

age.png
  • Ewe000 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z jednej strzykawki a zmieniam tylko igly tj cała ampulke wstrzykuje do insulinowki rozdzielam sobie kreseczki i jedna partie wstrzykuje. potem zmieniam igly i robię zastrzyk

alojaloj, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• alojaloj Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    I jak poszło? Ja po "treningu" doszłam do wniosku, że trzeba zdjąć igłę i wstrzyknąć wszystko do jednej insulinowki i z niej rozdzielić do pozostałych 3. Jak wlewam przez wyjety tłok, to potem nasadzajac tłok wypycham płyn przez igłę

Hej🙂!

Zaczynam dopiero w niedzielę. Mentalnie i praktycznie już od miesiąca się przygotowuję😂😂😂!

Czyli potwierdziłaś, że wlewanie od strony tłoka to nie ta metoda. Kiedyś jakaś kobietka pisała o wlewaniu tak, ale w poziomym położeniu. No nie wiem....
    Jednak przez dziurkę od igły i pamiętanie o powietrzu przed tłokiem to będzie prawidłowo.

Koleżanka wyżej pisze o jednej strzykawce I wymiana igieł. No a co z tym powietrzem wtedy? Też można by spróbować. Nie głupi pomysł.

preg.png
  • alojaloj Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe000 wrote:
    Ja korzystam z jednej strzykawki a zmieniam tylko igly tj cała ampulke wstrzykuje do insulinowki rozdzielam sobie kreseczki i jedna partie wstrzykuje. potem zmieniam igly i robię zastrzyk

Pomyślę o tym. A czy przy zmianie igły nic nie wylatuje?

preg.png

Wysłany: 5 października 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam przechylać, ale i tak mi uciekało, nie będę ryzykować, przelewam wszystko do jednej, dzielę z niej na 3, jedna zużywam a reszta do lodówki. Tak też tu dziewczyny instruowały to wydaje się najwygodniejsze. Ja od jutra to dam znać jak poszło

age.png

Wysłany: 6 października 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przelałam wszystko do jednej z niej przelałam do drugiej i trzeciej. Kilka kropltmi uciekło..nie jestem pewna czy podzieliłam równo, jakoś trudno było wypatrzyć przez te bąbelki powietrza, nie chciały tak się przenosić jak w innym płynie. Dziś wzięłam tą, w której wydaje się najwięcej. Trudno, może kolejny podział pójdzie sprawniej.

age.png
  • Ewe000 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:
    Pomyślę o tym. A czy przy zmianie igły nic nie wylatuje?
    Wycofujesz trochę płyń żeby założyć nowa igle

• alojaloj Koleżanka

Wysłany: 7 października 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    No i przelałam wszystko do jednej z niej przelałam do drugiej i trzeciej. Kilka kropltmi uciekło..nie jestem pewna czy podzieliłam równo, jakoś trudno było wypatrzyć przez te bąbelki powietrza, nie chciały tak się przenosić jak w innym płynie. Dziś wzięłam tą, w której wydaje się najwięcej. Trudno, może kolejny podział pójdzie sprawniej.

Ja w następną niedzielę po piątkowym transferze. Bo mam 2 pełne wziąść przed transferem. Jedna 8dni przed, druga dzień przed. A w niedzielę już 1/3...
    Zobaczymy jak to będzie....
    Jeżeli leukocyty będziesz miała podniesione, to znaczy że wszystko dobrze robilas moja droga, i tego Ci życzę ❤️!!! A przede wszystkim udanego transferu.

preg.png

Wysłany: 7 października 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:
    Ja w następną niedzielę po piątkowym transferze. Bo mam 2 pełne wziąść przed transferem. Jedna 8dni przed, druga dzień przed. A w niedzielę już 1/3...
    Zobaczymy jak to będzie....
    Jeżeli leukocyty będziesz miała podniesione, to znaczy że wszystko dobrze robilas moja droga, i tego Ci życzę ❤️!!! A przede wszystkim udanego transferu.
    Miałam takie same zalecenia odnośnie accofil. Też jestem od dr MJ 😁. Dostałaś coś jeszcze?

age.png
  • alojaloj Koleżanka

Wysłany: 8 października 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Miałam takie same zalecenia odnośnie accofil. Też jestem od dr MJ 😁. Dostałaś coś jeszcze?

Plaquenil od początku cyklu rano I wieczorem. I Prograf w dniu transferu, też rano I wieczorem.
    I to wszystko. Jak u Ciebie?

preg.png

Wysłany: 9 października 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:
    Plaquenil od początku cyklu rano I wieczorem. I Prograf w dniu transferu, też rano I wieczorem.
    I to wszystko. Jak u Ciebie?
    Encorton 5mg 1 xdziennie od początku cyklu, a od transferu 2xdziennie encorton i prograf. Ogólnie cytokiny mam podobno niezłe, brak ważnego kir implantacyjnego. Poza tym tylko mutacja mthfr, więc kwas foliowy metylowany.

age.png
  • Judit Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam

Accofil, 30 mln j./0,5 ml,nowe całe opakowanie, kupione w tym roku i trzymane w lodówce 150 zl(odbiór Częstochowa)

Neoparin 0,6, 2 opakowania 40 zł opakowanie

Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o kontakt mailowy [email protected]

Gosia 87, Kasiaw183 lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ