X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Accofil - wszystko na jego temat
Odpowiedz

Accofil - wszystko na jego temat

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:
    Ja w następną niedzielę po piątkowym transferze. Bo mam 2 pełne wziąść przed transferem. Jedna 8dni przed, druga dzień przed. A w niedzielę już 1/3...
    Zobaczymy jak to będzie....
    Jeżeli leukocyty będziesz miała podniesione, to znaczy że wszystko dobrze robilas moja droga, i tego Ci życzę ❤️!!! A przede wszystkim udanego transferu.
    Miałam takie same zalecenia odnośnie accofil. Też jestem od dr MJ 😁. Dostałaś coś jeszcze?

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • alojaloj Koleżanka

Wysłany: 8 października 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Miałam takie same zalecenia odnośnie accofil. Też jestem od dr MJ 😁. Dostałaś coś jeszcze?

Plaquenil od początku cyklu rano I wieczorem. I Prograf w dniu transferu, też rano I wieczorem.
    I to wszystko. Jak u Ciebie?

preg.png

Wysłany: 9 października 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:
    Plaquenil od początku cyklu rano I wieczorem. I Prograf w dniu transferu, też rano I wieczorem.
    Encorton 5mg 1 xdziennie od początku cyklu, a od transferu 2xdziennie encorton i prograf. Ogólnie cytokiny mam podobno niezłe, brak ważnego kir implantacyjnego. Poza tym tylko mutacja mthfr, więc kwas foliowy metylowany.

alojaloj lubi tę wiadomość

age.png
  • Judit Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam

Accofil, 30 mln j./0,5 ml,nowe całe opakowanie, kupione w tym roku i trzymane w lodówce 150 zl(odbiór Częstochowa)

Neoparin 0,6, 2 opakowania 40 zł opakowanie

Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o kontakt mailowy [email protected]

Gosia 87, Kasiaw183 lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2

Wysłany: 15 października 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:

Alojaloj, co u Ciebie? Czy masz już możliwość sprawdzić, czy się udało? U mnie leczenie podziałało, pierwszy raz w życiu mam pozytywną betę

age.png
  • alojaloj Koleżanka

Wysłany: 15 października 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Alojaloj, co u Ciebie? Czy masz już możliwość sprawdzić, czy się udało? U mnie leczenie podziałało, pierwszy raz w życiu mam pozytywną betę

Nowa na forum, myślałam dziś o Tobie ❤️.
    Bardzo się cieszę!
    Ja miałam transfer 5dniowego mrożaczka w piątek i test 23/10.
    Trzymam kciuki, bo skoro dziś jest 10 dpt i widzę, że masz ładną betę, to wszystko jest na dobrej drodze🤩🤩😀😀.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

preg.png
  • alojaloj Koleżanka

Wysłany: 15 października 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie dziewczyny,
    Dziś dzieliłam accofil pierwszy raz na 3. I najpierw strzyknęłam z głównej strzykawki do pierwszej insulinówki całość. A miałam tłok wysunięty na 0,6. I się okazało, że leku jest 0,55! Czyli więcej na ewentualne straty.
    Bez problemu podzielilam przez dziurkę na górze dwóch strzykawek 2 porcje. Nałożyłam igły z osłonkami i mam na 2 kolejne razy. I została mi trzecia porcja w tej pierwszej i do brzusia.

I tak się stresowałam tym powietrzem.
    Odwracasz strzykawkę w dół. Dobrze mieć więcej miejsca poprzez odciągnięcie tłoka do np. 0,3. Możesz mieć osłonkę ma igłę. I stukasz, stukasz, aż bąbelek powietrza pójdzie ładnie w górę. Mi to zajęło z 4-5 puknięcia. I powietrze jest nad tłokiem. Gotowe.

Zostało mi coś na ściance dziubka, ale skoro leku miałam więcej to no stress.

Życzę powodzenia!

Nowa na forum lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiaw183 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kupię Accofill proszę pisać na priv.

• Kasiaw183 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit jestem zainteresowana Acoffil

• alojaloj Koleżanka

Wysłany: 22 października 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum, i jak i jak? Wszystko potwierdzone? Udało się? Pozdrawiam!

preg.png

Wysłany: 22 października 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:
    Nowa na forum, i jak i jak? Wszystko potwierdzone? Udało się? Pozdrawiam!
    Jeszcze nie wiem, na razie wzrost bety dobry, we wtorek mam usg - powinien być pęcherzyk ciążowy.
    Czekam na Twój jutrzejszy wynik, chyba że robiłaś już jakiś test domowy i coś wiesz?

age.png
  • alojaloj Koleżanka

Wysłany: 23 października 2023, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po sikańcu. Negatywny. Więc dupa....
    Idę jeszcze na betę popoludniu.

We wtorek, czyli jutro? 😊

preg.png

Wysłany: 23 października 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:
    Właśnie jestem po sikańcu. Negatywny. Więc dupa....
    Idę jeszcze na betę popoludniu.

We wtorek, czyli jutro? 😊
    Cholercia..no ja potrzymam jeszcze ✊✊🍀🍀🍀, może ten test słaby.

age.png
  • WannaBe Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jakie badania obowiązkowo zrobić na początku przygody z immuno? Mam już wszystkie badania hematologiczne: pakiet na trombofilię, białko S, C, toczeń, antytrombina, przeciwciała antykardiolipinowe i beta 2 glikoproteinie. Na wizytę z immunologie chciałabym pójść od razu z gotowymi wynikami.

Starania od 2018
    Ja: 30 lat, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 ng/ml 😔
    IO, PAI-1, MTHFR heterozygotyczna
    HSG - ok ✔️
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    Kir Bx, brak 3 DS-ów ❌
    Podwyższone CD56 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
    CD138 - ok ✅

Mąż: 33 lata, IO, asthenozoospermia
    2019: morfologia 2%,
    2021: morfologia 3%, MSOME 0%/1%, fragmentacja 30%
    2023: morfologia 4% , fragmentacja 24% 👏🏻,
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    HLA-C - C1*07 ✔️

🍷 1 IUI - 09.2021 - Aromek + Ovitrelle
    🍷 1 IVF-ICSI + ZyMot - długi protokół
    - 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️

🍷 2 IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki protokół - 2x8A, ❄️ 4AA, 3BA
    - 10.2023 - ET 2x8A ❌
    - 05.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA ❌
    - 06.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5
  • Nadzieja871 Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WannaBe wrote:
    Hej, jakie badania obowiązkowo zrobić na początku przygody z immuno? Mam już wszystkie badania hematologiczne: pakiet na trombofilię, białko S, C, toczeń, antytrombina, przeciwciała antykardiolipinowe i beta 2 glikoproteinie. Na wizytę z immunologie chciałabym pójść od razu z gotowymi wynikami.

nie polecam iść ze wszystkimi wynikami, na początek Twoje Kiry z hla-c męża, ANA3 i potem w zależności co zleci immunolog. Może być tak, że narobisz badań zupełnie niepotrzebnie.
    Biopsję endometrium z wycinkami cd138 i cd56 też mogłabyś zrobić.

Ona: 87' - 57kg - zdrowa jak ryba 🐟

brak jajowodów / Kir bx - brak 3 ds ❌

histeroskopia/ ANA3/ AMH 3,91/ trombofilia/ PAI-1/ cd138/ cd56 ✅

On: 88' - zdrowy jak ryba 🐟
    nasienie ✅
    Hla-c: c2c2 ❌

12.2019 - CP - krwotok - pęknięty jajowód - laparoskopia 💔

I IVF
    1 transfer - 7A ❌

II IVF
    2 transfer - 4.1.1 ( cn ) CP brzuszna - laparoskopia 💔

Cross-match 7% , allo-mlr 25.9% ✅

3 transfer - 3.1.1 ( cs ) Atosiban, accofil, acard ❌

4 transfer - 4.2.2 ( cn ) Atosiban, accofil, acard ❌

Cross-match 39% ❌ → tarivid + metronizadol

5 transfer - 4.2.2 i 3.1.1 ( cn ) atosiban, accofil, acard - CB 💔

III IVF - 01.2025

Wysłany: 23 października 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WannaBe wrote:
    Moim zdaniem szkoda pieniędzy na kolejne, ja mialam tylko kir i dobrze, bo na to się długo czeka, a poza tym, moja immunolog nie wymagała hlac, ANA itp. Zlecila oczywiście kilka badań, ale nie wszystkie z tych niby "podstawowych". To zależy od przypadku, dlatego lepiej najpierw konsultacja a potem badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 10:12

age.png

Wysłany: 23 października 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alojaloj? Masz wynik?

age.png
  • alojaloj Koleżanka

Wysłany: 24 października 2023, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum🌞🌞🌞🌞, Norwegia jest kontrolującym państwem i aby zrobić betę muszę iść do lekarza. On daje skierowanie na badanie krwi. Robię u niego to czekam z 2-3 dni na wyniki. Dał mi do szpitala. Idę dziś to wyniki będą jutro. Szybciej bym to załatwiła lecąc samolotem o g 22 do Gdańska, rano wyniki, powrót o 14 i wyniki, gdy jestem w domu😂😂😂😂.
    Ale latając Wizzair nigdy nie wiesz czy polecisz. Często odwołują loty.
    Mam dosyć latania po lekarzach. Do rodzinnego się nie dostanę tak z dnia na dzień, to musiałam iść prywatnie.
    Ta beta nie była w moich planach....ale mogłam się wcześniej przygotować i mieć już to skierowanie wcześniej. Ale tak to jest....hormony, stres.
    Jutro lub w czwartek najpóźniej będę wiedzieć .
    Pozdrawiam Ciebie i cieszę się przyrostem Twojej bety. Udało się 👍🤩!

preg.png

Wysłany: 24 października 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alojaloj wrote:
    Nowa na forum🌞🌞🌞🌞, Norwegia jest kontrolującym państwem i aby zrobić betę muszę iść do lekarza. On daje skierowanie na badanie krwi. Robię u niego to czekam z 2-3 dni na wyniki. Dał mi do szpitala. Idę dziś to wyniki będą jutro. Szybciej bym to załatwiła lecąc samolotem o g 22 do Gdańska, rano wyniki, powrót o 14 i wyniki, gdy jestem w domu😂😂😂😂.
    Ale latając Wizzair nigdy nie wiesz czy polecisz. Często odwołują loty.
    Mam dosyć latania po lekarzach. Do rodzinnego się nie dostanę tak z dnia na dzień, to musiałam iść prywatnie.
    Ta beta nie była w moich planach....ale mogłam się wcześniej przygotować i mieć już to skierowanie wcześniej. Ale tak to jest....hormony, stres.
    Jutro lub w czwartek najpóźniej będę wiedzieć .
    Pozdrawiam Ciebie i cieszę się przyrostem Twojej bety. Udało się 👍🤩!
    Oj chyba bym na zawał zeszła 🤪 Wygląda na to, że mieszkanie w PL też ma jakieś plusy 😉
    Dziś będzie kolejny etap, jednocześnie nie mogę się doczekać wizyty i bardzo się boję, że jednak się nie udało...a moje myśli już same szybują w stronę: jak to będzie fajnie....

age.png
  • alojaloj Koleżanka

Wysłany: 24 października 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Oj chyba bym na zawał zeszła 🤪 Wygląda na to, że mieszkanie w PL też ma jakieś plusy 😉
    Dziś będzie kolejny etap, jednocześnie nie mogę się doczekać wizyty i bardzo się boję, że jednak się nie udało...a moje myśli już same szybują w stronę: jak to będzie fajnie....

Trzymam kciuki cały czas!🤞🤞🤞🤞
    Daj znać po!
    Naturalne jest, co czujesz.
    Pozdrawiam 😁😁😁😁

preg.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ