adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
iwonkja wrote:Ja podchodzialam do AZ w invimedzie w Gdyni.
Na zarodek nie czekalam dlugo. Cos okolo tygodnia, dostalismy 3 propozycje do wyboru. Koszt transferu 1800 plus 500zl kosztu przygotowawcze ktore się placi po decyzji ktory zarodek wybieracie. Bo za transfer placilam w dniu transferu. Inne koszta to jeśli brakuje Ci jakichs badan ale to jak wszędzie ze musisz miec pewne badania aktualne przy transferze.
Teraz tez wystapilismy ponownie o dobor ale nikt jeszcze sie nie odezwal. A kontaktowałam sie w tamtym tygodniu z nimi.Ewuszek lubi tę wiadomość
-
Sywi wrote:Zadzwoniłam jeszcze raz. Pani Głowacka ma się ze mną skontaktować jutro, także dam znać 😊
Jak się okaże że ta opłata obowiązuje to dopytaj czy jest ona jednorazowa czy przy każdym transferze i czy pacjentów Gamety też ona dotyczy 😉 będę wdzięcznaSywi lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Sywi wrote:Dziewczyny właśnie dzwoniłam do Gamety dowiedzieć się dokładnie jak finansowo wygląda AZ. Pani z rejestracji powiedziała mi, że koszt transferu to 1400 zł, rozmrożenie zarodka 290 zł , zwrot kosztów badań dawców(ale to dopiero można określić wysokość kosztów jak będzie zarodek) i koszt stały: 3800zł- Pani powiedziała, że to jest tak jakby opłata za przystąpienie do programu.... Trochę mnie tym zdziwiła.... Czy któraś z Was, która podchodziła do AZ w Gdyńskiej Gamecie uiszczała taką opłatę?
Ewuszek podpytasz tej koleżanki?18’córka❤️ -
Sywi wrote:Dziewczyny właśnie dzwoniłam do Gamety dowiedzieć się dokładnie jak finansowo wygląda AZ. Pani z rejestracji powiedziała mi, że koszt transferu to 1400 zł, rozmrożenie zarodka 290 zł , zwrot kosztów badań dawców(ale to dopiero można określić wysokość kosztów jak będzie zarodek) i koszt stały: 3800zł- Pani powiedziała, że to jest tak jakby opłata za przystąpienie do programu.... Trochę mnie tym zdziwiła.... Czy któraś z Was, która podchodziła do AZ w Gdyńskiej Gamecie uiszczała taką opłatę?
Ewuszek podpytasz tej koleżanki?
Jak oddzwonili do mnie z laboratorium to zapytalam o koszta. To mi powiedzieli ze jest to koszt tarnsferu(1800zl) i koszta dawcow i tu akurat przy naszym zarodku 72.50. O zadnej innej opłacie nie wspominali. Tylko ze jeszcze trzeba wizyte u psychologa odbyc. Jesli jest jakas oplata dodatkowa tak jak mowisz 3800 to my raczej zrezygnujemy w takim wypadku. Bo w invikcie np jest 6900 ale w tym masz badania, wizyty min psychologa również,transfer. I akurat invicte mam na miejscu. Tylko u nich akurat sie dlugo ba zarodki czeka🙁 -
One wrote:Poza tym et w Gamecie ostatni raz kosztował 1400zł chyba z 5 lat temu. Chyba, że jest tak niedoinformowana, że myśli, że to koszt za et świeżego zarodka, co w przypadku az jest niemożliwe
-
Ewuszek wrote:Jak się okaże że ta opłata obowiązuje to dopytaj czy jest ona jednorazowa czy przy każdym transferze i czy pacjentów Gamety też ona dotyczy 😉 będę wdzięczna
-
iwonkja wrote:O tej kolezance o ktorej mowi Ewuszek to o mnie.
Jak oddzwonili do mnie z laboratorium to zapytalam o koszta. To mi powiedzieli ze jest to koszt tarnsferu(1800zl) i koszta dawcow i tu akurat przy naszym zarodku 72.50. O zadnej innej opłacie nie wspominali. Tylko ze jeszcze trzeba wizyte u psychologa odbyc. Jesli jest jakas oplata dodatkowa tak jak mowisz 3800 to my raczej zrezygnujemy w takim wypadku. Bo w invikcie np jest 6900 ale w tym masz badania, wizyty min psychologa również,transfer. I akurat invicte mam na miejscu. Tylko u nich akurat sie dlugo ba zarodki czeka🙁
Jak jutro się dowiem o tych cenach to napiszę😊iwonkja lubi tę wiadomość
-
Sywi wrote:Ja pisałam kilka stron wcześniej, że na zarodki w inviccie czekałam jeden dzień, ale to prawdopodobnie dlatego, że dałam do zrozumienia, że chcę zmienić klinikę...
Jak jutro się dowiem o tych cenach to napiszę😊 -
iwonkja wrote:Ja podchodzialam do AZ w invimedzie w Gdyni.
Na zarodek nie czekalam dlugo. Cos okolo tygodnia, dostalismy 3 propozycje do wyboru. Koszt transferu 1800 plus 500zl kosztu przygotowawcze ktore się placi po decyzji ktory zarodek wybieracie. Bo za transfer placilam w dniu transferu. Inne koszta to jeśli brakuje Ci jakichs badan ale to jak wszędzie ze musisz miec pewne badania aktualne przy transferze.
Teraz tez wystapilismy ponownie o dobor ale nikt jeszcze sie nie odezwal. A kontaktowałam sie w tamtym tygodniu z nimi.iwonkja lubi tę wiadomość
2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Hej, czy ktoś tu podchodził do AZ w reprofit w Ostravie? Jakie wrażenia? W jaki sposób ustalają dzień transferu? Czy lekarz prowadzący tu w PL ma z nimi coś ustalać?Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
Maggi wrote:Hej, czy ktoś tu podchodził do AZ w reprofit w Ostravie? Jakie wrażenia? W jaki sposób ustalają dzień transferu? Czy lekarz prowadzący tu w PL ma z nimi coś ustalać?
Maggi, parviflora, Cherry78, Kla_Mum lubią tę wiadomość
Marmis -
Marmis wrote:Hej:) Ja właśnie dziś pisałam do Reprofitu. Czekam na odzew. Byłam na wizycie w Katowicach u dr Paligi. I ona mi mówiła, że można w Reproficie prawie "zdalnie" - bo prowadziła kilka pacjentek które korzystały z AZ tam. To znaczy chodzisz na monitoring w Polsce i jak lekarz zdecyduje że endometrium jest już ok - to to ostatnie usg wysyłasz do nich i na podstawie tego skanu w Czechach wyznaczają datę transferu. Doktor Paliga mówiła, że jeszcze nie mieli zastrzeżeń i że zawsze im to usg pasowało.Więc ja będe jeździła na monitoring do Katowic, bo chcę zeby dr Paliga przygotowała mnie dobrze do transferu ( w sensie lekarz który ogarnia n vitro ), a tylko sam transfer już w Czechach. Napisałam dziś do nich i napisałam, że tak bym chciała - czekam na odpowiedź. Jutro będę dzwonić - jak nie odpiszą. Wypełniłam tez już kwestionariusz- z danymi i z opisem historii leczenia i tez opisu wyglądu dawców (wzrost, waga, kolor włosów, kolor oczu, hobby, cechy charakteru, wykształcenie). Dziwne uczucie trochę tak wybierając te wszystkie cechy - no ale pewnie chodzi o to, zeby dawcy byli fizycznie jak najbardziej podobni do nas.
Jutro jestem umówiona z moim lekarzem prowadzącym i przedstawię mu ten pomysł...Cherry78, Kla_Mum lubią tę wiadomość
Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
Sywi wrote:Ja pisałam kilka stron wcześniej, że na zarodki w inviccie czekałam jeden dzień, ale to prawdopodobnie dlatego, że dałam do zrozumienia, że chcę zmienić klinikę...
Jak jutro się dowiem o tych cenach to napiszę😊 -
iwonkja wrote:Dowiedziałaś sie czegoś? Zadzwonili do Ciebie?
Tak, dzwoniła do mnie Pani Głowacka, oczywiście tamta Pani Paulina wprowadziła mnie (i podejrzewam,że nie tylko mnie) w błąd.
Koszty, które ponosi się w związku z AZ to: 1800 zł za transfer mrożonego zarodka i kwotę zwrotu za badania dla dawców, ale wysokość kosztu jest określana w momencie, kiedy mamy dobór. NIE MA ŻADNEJ OPŁATY STAŁEJ 3800ZŁ , bo byłby to handel zarodkami, a jest to w Polsce nielegalne! Także nie wiem, skąd ta kobieta wytrzasnęła sobie te koszty....
Przy okazji dowiedziałam się, że jest już dla mnie dobór zarodków! Mamy 68% dopasowania, Pani Asia mówiła, że to bardzo dużo! I mamy 4 zarodki od jednej pary. W pierwszej kolejności transferowana będzie blastka 4.1.1.
Jestem póki co zszokowana, że to tak szybko się dzieje, ale cieszę się bardzoMarmis, Maggi, Ewuszek, iwonkja, Virginia, Mayu85, One, parviflora, Kla_Mum, Cherry78 lubią tę wiadomość