X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Trzymam kciuki ja czekam na okres ale już brzuch mnie pobolewa 🙂
    O to super, też trzymam kciuki😊😊😊 Powiedz mi czy na te badania do położnej trzeba się umawiać?

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

05.07.2021 Nasza naukochańsza Lilianka jest już z Nami💖
    Mamy jeszcze 2 mrozaczki❄❄
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sywi wrote:
    O to super, też trzymam kciuki😊😊😊 Powiedz mi czy na te badania do położnej trzeba się umawiać?

Nie nie trzeba :-)

Sywi lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj złożyłam papiery o Az w invimedzie. Lekarz dal mi do zrozumienia że mogę długo czekać na zarodek bo mam grupę krwi Ab Rh+.muszą znaleźć dawczymie która ma taką samą grupę krwi. Jak będziemy czekać długo to złożę papiery w innej klinice. Czy któreś z was ma taką grupę krwi?

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Dziewczyny wczoraj złożyłam papiery o Az w invimedzie. Lekarz dal mi do zrozumienia że mogę długo czekać na zarodek bo mam grupę krwi Ab Rh+.muszą znaleźć dawczymie która ma taką samą grupę krwi. Jak będziemy czekać długo to złożę papiery w innej klinice. Czy któreś z was ma taką grupę krwi?

A jaka grupę krwi ma Twój mąż ?

• mila82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    A jaka grupę krwi ma Twój mąż ?
    Mój M ma B Rh+

2xIUI
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Mój M ma B Rh+

Hmm. wydaje mi się że macie dużo kombinacji może akurat nie mają zarodków a jakie miasto ?

• mila82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Hmm. wydaje mi się że macie dużo kombinacji może akurat nie mają zarodków a jakie miasto ?
    Invimed wroclaw .jeśli będziemy długo czekać to Też myślałam o Gameta Gdynia bo dziewczyny polecaly tą klinike.

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy grupa krwi rzeczywiscie jest wymagana? Czy mozna jakos przycisnac lekarza, zeby nie bylo to priorytetem jezeli czekanie byloby zbyt dlugie?

Ja wiem, ze obracam sie w innych realiach, ale w Stanach grupa krwi w ogole to nie ma znaczenia, bo profilaktycznie i tak w czasie ciazy kazda kobieta dostaje leki na wypadek gdyby dziecko mialo inna grupe krwi niz ona (i po porodzie).
    W moim przypadku nawet nie wiem jakiej grupy krwi byli rodzice mojego zarodka z AZ.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Invimed wroclaw .jeśli będziemy długo czekać to Też myślałam o Gameta Gdynia bo dziewczyny polecaly tą klinike.

Ja leczę się w Gamecie Gdyni polecam :-)

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Czy grupa krwi rzeczywiscie jest wymagana? Czy mozna jakos przycisnac lekarza, zeby nie bylo to priorytetem jezeli czekanie byloby zbyt dlugie?

Ja wiem, ze obracam sie w innych realiach, ale w Stanach grupa krwi w ogole to nie ma znaczenia, bo profilaktycznie i tak w czasie ciazy kazda kobieta dostaje leki na wypadek gdyby dziecko mialo inna grupe krwi niz ona (i po porodzie).
    W moim przypadku nawet nie wiem jakiej grupy krwi byli rodzice mojego zarodka z AZ.

W mojej klinice dobierają zarodek pod względem grupy krwi i cech fonetypowych ostatecznie nie otrzymam informacji jaką grupę krwi mają dawcy tylko ogólny procent zgodności nie jestem pewna ale w Polsce chyba to jest określone w ustawie.

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej klinice też jest dopasowanie pod względem grupy krwi , żeby była jak najbardziej zbliżona. My mamy B- i A- a dawcy mieli AB+ i B+, więc u nas tylko ten czynnik RH jest niedopasowany. Dzięki temu, że poznałam grupy krwi to wczoraj dostałam też zastrzyk z immunoglobulin.
    Niby w jedym kraju żyjemy, a co klinika to inne zasady.

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo ciekawe, ze tak roznie kraje podchodza do grupy krwi. Moze w Polsce latwiej jest dobierac tez pod wzgledem zgodnosci krwi i wykluczyc jakikolwiek konflikt srologiczny. Chociaz tak jak mowie tutaj z automatu podaje sie leki i to tez w normalnych ciazach.
    Z ciekawostek, moi znajomi, oboje lekarze, jak ona byla w ciazy musieli stoczyc mega walke, zeby nie dostawala immunoglobuliny. Pomimo tego, ze ona z mezem maja taka sama grupe krwi, lekarze z zalozenia zakladaja, ze dziecko moze nie byc ojca... :) :) Jak w starych czasach nie ufa sie kobietom :(

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
  • One Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    To bardzo ciekawe, ze tak roznie kraje podchodza do grupy krwi. Moze w Polsce latwiej jest dobierac tez pod wzgledem zgodnosci krwi i wykluczyc jakikolwiek konflikt srologiczny. Chociaz tak jak mowie tutaj z automatu podaje sie leki i to tez w normalnych ciazach.
    Z ciekawostek, moi znajomi, oboje lekarze, jak ona byla w ciazy musieli stoczyc mega walke, zeby nie dostawala immunoglobuliny. Pomimo tego, ze ona z mezem maja taka sama grupe krwi, lekarze z zalozenia zakladaja, ze dziecko moze nie byc ojca... :) :) Jak w starych czasach nie ufa sie kobietom :(
    A ciekawości, jaki jest koszt AZ w USA?

18’córka❤️
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:

One a jak było u Ciebie bo ty leczysz się też w Gamecie podali Ci grupy krwi dawców ?

• Virginia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:

Srednio $8,000 za transfer + leki. Patrzylam na agencje adopcyjne zarodkow i kliniki nieplodnosci i ceny na wschodnim wybrzezu sa mniej wiecej takie same. Kosmos.
    Nawet jak u kogos ubezpieczenie pokrywa IVF to adopcja zarodkow nie jest do tego zaliczana i trzeba placic z kieszeni.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
  • One Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    One a jak było u Ciebie bo ty leczysz się też w Gamecie podali Ci grupy krwi dawców ?
    Tak, bez problemu. Ja podałam moją grupę krwi i męża przy kwalifikacji (2017r, jeszcze przez tel) a gdy dostałam tel, że są zarodki dla nas, od razu podano mi ich grupy krwi. Zgodne z naszymi, choć wtedy jeszcze zgodności z grupami krwi czy fenotypu nie były wymagane. Później zmieniła się ustawa i jest to dziś konieczne. Oczywiście mnie na tym zależało ;)

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Srednio $8,000 za transfer + leki. Patrzylam na agencje adopcyjne zarodkow i kliniki nieplodnosci i ceny na wschodnim wybrzezu sa mniej wiecej takie same. Kosmos.
    Nawet jak u kogos ubezpieczenie pokrywa IVF to adopcja zarodkow nie jest do tego zaliczana i trzeba placic z kieszeni.
    Prawie 30tys zł-szok!! Mam koleżankę, która w stanach robiła Ivf na swoich gametach. Wydała za jedną procedurę z transferami prawie 90tyś. Totalny odjazd cenowy, już wtedy byłam w szoku.
    A kiedy mniej więcej Twój et?

18’córka❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny tutaj sa z kosmosu. I wiadomo, ze mozna jezdzic do Europy i robic tam, ale wtedy trzeba zrezygnowac z zycia tutaj, bo przez ocean nie da sie latac tylko na kilka dni - za wysokie ceny i za dluga podroz :( Tak wiec cos za cos. Zreszta urlopu tutaj tez jest tylko srednio 2 tyg i nie ma czegos takiego jak zwolnienie lekarskie. Jak sie nie chodzi do pracy ze wzlgedu na chorobe to zabieraja z urlopu, a jak to sie wykorzysta to potem juz bezplatny urlop.
    Moja klinika oferuje program KD, ze w jednej cenie jest do 6 stymulacji. Jezeli nie uda sie zajsc w ciaze to oddaja kase. Ale takie cudo kosztuje cos ok $35-40 tys

A u mnie jak wszystko dobrze pojdzie transfer 1 wrzesnia :)

parviflora lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
  • One Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Ceny tutaj sa z kosmosu. I wiadomo, ze mozna jezdzic do Europy i robic tam, ale wtedy trzeba zrezygnowac z zycia tutaj, bo przez ocean nie da sie latac tylko na kilka dni - za wysokie ceny i za dluga podroz :( Tak wiec cos za cos. Zreszta urlopu tutaj tez jest tylko srednio 2 tyg i nie ma czegos takiego jak zwolnienie lekarskie. Jak sie nie chodzi do pracy ze wzlgedu na chorobe to zabieraja z urlopu, a jak to sie wykorzysta to potem juz bezplatny urlop.
    Moja klinika oferuje program KD, ze w jednej cenie jest do 6 stymulacji. Jezeli nie uda sie zajsc w ciaze to oddaja kase. Ale takie cudo kosztuje cos ok $35-40 tys

A u mnie jak wszystko dobrze pojdzie transfer 1 wrzesnia :)
    Za chwilę :) dużo zalecają progesteronu? Dają, jak w Pl steryd i heparynę?
    Ta opcja z Kd super, ale znów finansowa masakra 🙈

18’córka❤️
  • kaska2000 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    Marmis i One - dziękuje. Nie czuje się juz zupełnie sama próbując w tym wieku.

@Marmis - jak daleko już jesteś z procesem? Ile propozycji dostalaś na raz? Czy wysyłają po jednej?

@One - gratuluje córeczki z AZ !

Skontaktowałam sie z Reprofitem, Brno i odrazu otrzymałam maila z informacjami. Dosłownie w ten sam dzień.
    Szczerze mówiąc nadal liczę na jedną z Polskich klinik, może tam się cos szybciej znajdzie niż mówią.

Aktualnie jestem na liście w Gamecie i Invimedzie.
    Przapraszam ze pytam ....piszesz że jestes N liście....czy byłeś na 1 wizycie w klinice czy wszystko załatwisz on line? Czy możesz napisać o kosztach w tych klinikach?

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ