adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewuszek wrote:Będziecie tam przygotowywali się do transferu ? Czy u innego lekarza a tam jedziecie tylko na sam transfer ?
Do Czech pojedziemy tylko na transfer. Ze względu na panującą Corone nie chcemy lecieć samolotem, więc będzie daleko samochodem. Dlatego tylko jedna wizyta. Wszystko inne zrobimy tutaj. -
Morze_Bałtyckie wrote:Do Czech pojedziemy tylko na transfer. Ze względu na panującą Corone nie chcemy lecieć samolotem, więc będzie daleko samochodem. Dlatego tylko jedna wizyta. Wszystko inne zrobimy tutaj.
Ile kosztuje zarodek bez PGS ? Czy są jeszcze jakieś dodatkowe koszty np. badania infekcyjne ?2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Ewuszek wrote:Ile kosztuje zarodek bez PGS ? Czy są jeszcze jakieś dodatkowe koszty np. badania infekcyjne ?
Jeden zarodek bez PGS kosztuje 1280 Euro. Nie jestem pewna co do badań infekcyjnych, bo ja mam aktualne i nie pytali się o nowe. Ale zadam to pytanie mojej koordynatorce w poniedziałek. -
Morze_Bałtyckie wrote:Jeden zarodek bez PGS kosztuje 1280 Euro. Nie jestem pewna co do badań infekcyjnych, bo ja mam aktualne i nie pytali się o nowe. Ale zadam to pytanie mojej koordynatorce w poniedziałek.
Jestem zdziwiona że w Gamecie tyle się czeka teraz dziewczyny tu całkiem niedawno dostawały zarodki w ciągu tygodnia ja też dzwoniłam z półtora miesiąca temu to powiedzieli że max trzy miesiące się czeka a tu taka informacja 🙄 mam nadzieję że to po prostu ze względu na grupę krwi bez problemu w Reprofit zgodzili się żebyś do transferu przygotowywała się u innego lekarza a do nich tylko na crio?2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Ewuszek wrote:Jestem zdziwiona że w Gamecie tyle się czeka teraz dziewczyny tu całkiem niedawno dostawały zarodki w ciągu tygodnia ja też dzwoniłam z półtora miesiąca temu to powiedzieli że max trzy miesiące się czeka a tu taka informacja 🙄 mam nadzieję że to po prostu ze względu na grupę krwi bez problemu w Reprofit zgodzili się żebyś do transferu przygotowywała się u innego lekarza a do nich tylko na crio?
Może w Gamecie zgłoszą się wcześniej. W tamtym tygodniu przez telefon powiedzieli, ze jest więcej chętnych niż zarodków. I przez Coronę, nie są w stanie być zaopatrzeni w nowe w szybkim tępie.
Czy tez dzwoniłaś do Gamety w Gdyni?
Reprofit bez problemu. Oni tez wypisują receptę na lekarstwa, którą można otrzymać przez email lub zrobić zamówienie przez czeską aptekę na wysyłkę. Dodatkowo będę musiała dosłać badania USG grubości błony śluzowej macicy w 14 dzień cyklu. I to wszystko. -
Morze_Bałtyckie wrote:Może w Gamecie zgłoszą się wcześniej. W tamtym tygodniu przez telefon powiedzieli, ze jest więcej chętnych niż zarodków. I przez Coronę, nie są w stanie być zaopatrzeni w nowe w szybkim tępie.
Czy tez dzwoniłaś do Gamety w Gdyni?
Reprofit bez problemu. Oni tez wypisują receptę na lekarstwa, którą można otrzymać przez email lub zrobić zamówienie przez czeską aptekę na wysyłkę. Dodatkowo będę musiała dosłać badania USG grubości błony śluzowej macicy w 14 dzień cyklu. I to wszystko.
Tak ja jestem pacjentką Gamety Gdyni leczę się tam ale może rzeczywiście coś się zmieniło przez wirusa i ilość chętnych szkoda 🙄 Będziesz miała na sztucznym cyklu transfer czy naturalnym ?2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Morze_Bałtyckie wrote:Przykro mi, że musisz czekać - ważne, żeby wszystko się zagoiło. Świetnie, że jest zarodek!
Czy ich pierwsza propozycja zarodka odrazu ci się spodobała, czy musieli przysłać więcej?Morze_Bałtyckie, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Marmis -
Ewuszek wrote:Tak ja jestem pacjentką Gamety Gdyni leczę się tam ale może rzeczywiście coś się zmieniło przez wirusa i ilość chętnych szkoda 🙄 Będziesz miała na sztucznym cyklu transfer czy naturalnym ?
Ze względu na nie regularne cykle - na sztucznym. -
Marmis wrote:Dostałam propozycje zarodka z oznaczeniem. Skonsultowalam z moja lekarz. Powiedzuala, ze suoer zarodek. Wiec wzielisny. Gdyby nam nie pasował proponują inny.
Co to znaczy "z oznaczeniem"? Czy były podane wszystkie cechy jak: wiek, kolor oczu, waga, wzrost od obu dawcow? -
Ewuszek wrote:Jestem zdziwiona że w Gamecie tyle się czeka teraz dziewczyny tu całkiem niedawno dostawały zarodki w ciągu tygodnia ja też dzwoniłam z półtora miesiąca temu to powiedzieli że max trzy miesiące się czeka a tu taka informacja 🙄 mam nadzieję że to po prostu ze względu na grupę krwi bez problemu w Reprofit zgodzili się żebyś do transferu przygotowywała się u innego lekarza a do nich tylko na crio?
Co do wizyty on line z Reprofit, odbywa się ona w obecności tłumacza.
Powodzenia wszystkim🍀Morze_Bałtyckie, Ewuszek lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
Morze_Bałtyckie wrote:Ze względu na nie regularne cykle - na sztucznym.
A od kogo dostałaś informacje o czasie oczekiwania na zarodek w Gamecie ? Tak jak One wyżej napisała też mi się wydaje że podanie czasu oczekiwania do 3 lat to grubo przesadzone bo nawet jeżeli są trudności w związku z wirusem to skąd wiadomo że to będzie trwało aż 3 lata 🤷 tym bardziej że w Gamecie zawsze odkąd istnieje ten wątek szybko były dostępne zarodek i i nagle taka zmiana że czas oczekiwania w latach... dziwne konsultowalas to z panią Głowacką koordynatorka AZ to jest jedyne pewne źródło informacji.2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Morze_Bałtyckie wrote:Co to znaczy "z oznaczeniem"? Czy były podane wszystkie cechy jak: wiek, kolor oczu, waga, wzrost od obu dawcow?
Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
Marmis -
Ewuszek wrote:A od kogo dostałaś informacje o czasie oczekiwania na zarodek w Gamecie ? Tak jak One wyżej napisała też mi się wydaje że podanie czasu oczekiwania do 3 lat to grubo przesadzone bo nawet jeżeli są trudności w związku z wirusem to skąd wiadomo że to będzie trwało aż 3 lata 🤷 tym bardziej że w Gamecie zawsze odkąd istnieje ten wątek szybko były dostępne zarodek i i nagle taka zmiana że czas oczekiwania w latach... dziwne konsultowalas to z panią Głowacką koordynatorka AZ to jest jedyne pewne źródło informacji.
Dzowniłam na 585261002. Tam dostałam tą informacje. Miesiąc temu miałam kwalifikacyjną rozmowę. Ale nie widziałam się jeszcze z psychologem, a jest to wymagane. Dopiero przy następnym wypadzie do PL było zaplanowane. Nie ma możliwości przez internet. Dzwoniłam bo nie chciałam na darmo jechać 2 dni samochodem, żeby widzieć się z psychologem a potem czekać miesiącami na zarodki.
Teraz odczekam rozmowę z Czechami, bo już za 11 dni a potem zobaczymy dalej. -
Morze_Bałtyckie wrote:Dzowniłam na 585261002. Tam dostałam tą informacje. Miesiąc temu miałam kwalifikacyjną rozmowę. Ale nie widziałam się jeszcze z psychologem, a jest to wymagane. Dopiero przy następnym wypadzie do PL było zaplanowane. Nie ma możliwości przez internet. Dzwoniłam bo nie chciałam na darmo jechać 2 dni samochodem, żeby widzieć się z psychologem a potem czekać miesiącami na zarodki.
Teraz odczekam rozmowę z Czechami, bo już za 11 dni a potem zobaczymy dalej.
To główny nr do Gamety czyli takiej informacji udzielili Ci Panie z rejestracji no chyba że poprosiłam o rozmowę z labolatorium i Cię przekierowaly niestety w rejestracji są w wielu sprawach niedoinformowani a ile czekach już na zarodek z Gamety ? Sama dzwoniłaś żeby cię na listę wpisali czy lekarz cię wpisał ?Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Morze_Bałtyckie wrote:Dzowniłam na 585261002. Tam dostałam tą informacje. Miesiąc temu miałam kwalifikacyjną rozmowę. Ale nie widziałam się jeszcze z psychologem, a jest to wymagane. Dopiero przy następnym wypadzie do PL było zaplanowane. Nie ma możliwości przez internet. Dzwoniłam bo nie chciałam na darmo jechać 2 dni samochodem, żeby widzieć się z psychologem a potem czekać miesiącami na zarodki.
Teraz odczekam rozmowę z Czechami, bo już za 11 dni a potem zobaczymy dalej.18’córka❤️ -
Joanna Glowacka to szefowa działu embriologów. To ona dobiera zarodki. Tel przez Rej, a jeśli Cię nie połączą napisz do mnie na priv. Podam Ci jej Kom. Dzwoniąc popros o rozmowę z Gametą w Gdyni, pani z infolinii ogólnej musi mieć wszystko jasno wyjaśnione, inaczej wprowadza w błąd kardynalny
Dzwoniąc pod nr, który podałaś, nie dzwonisz do Gamety w Gdyni a na infolinię do Rzgowa tu klinika popełnia błąd gdyż informacji udziela niekompetentna osobaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 09:17
18’córka❤️ -
Teraz odczekam rozmowę z Czechami, bo już za 11 dni a potem zobaczymy dalej.
Oczywiście, że jest możliwość kosultacjo z psychologiem przez internet- sama taką miałam 6 sierpnia...
Poza tym jest koronawirus i ograniczają wizyty do minimum!!
Powinni tam zrobić porządek w tych rejestracjach bo idzie szału dostać!!
-
Morze_Bałtyckie wrote:Lepiej nie czekaj do końca września z Czechami, bo terminy na pierwszą konsultacje są długie. U mnie było 7 tygodni. Kontakt z koordynatorem jest odrazu przez email. Najlepiej poprosić wtedy o pierwszą wizytę.
My zdecydowaliśmy się na wizytę zdalną przez internet. Trochę nalegałam, że za długo nam 7 tygodni czekania, i koordynatorka znalazła zwolniony termin na 10 września (w sumie 4 tygodnie czekania). Pierwsza konsultacja w Reprofit jest za darmo nawet jak się nie zdecydujesz na resztę. Przed wizytą trzeba wypełnić formularz online - podać wyniki badań, fenotypy itd. Tak, że lekarz będzie przygotowany.
Nie jestem pewna czy lekarz mówi po polsku. Jeśli strona internetowa jest w 5 językach to wydaje mi się, ze przynajmniej jeden z nich napewno mówi po polsku. My wybraliśmy angielski (mieszkamy w UK, więc się spokojnie dogadamy)
Będziemy brali zarodek bez badań PGS. Jest on od młodych przebadanych dawców.
Jak fajnie, ze juz dzialacie. Z tego co przeczytalam na temat roznych klinick to mysle, ze Reprofit to dobry pomysl jak sie dojezdza z zagranicy, bo oni maja tam wszystko jasno wyjasnione i sprawdzone procedury. Od razu wiadomo co i jak i nie trzeba sie domyslac. Gdyby nie Covid i wieksze dystanse dla mnie to tez bym tam probowala.
Daj znac jak bedzie.
A ja dziewczyny mam transfer jutro (1 wrzesnia) mam zarodek pierwszej klasy i testowany PGS.Sywi, One, iwonkja, _olinka123, Zuza6, Marmis, Pola84, parviflora, Maggi lubią tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
A ja dziewczyny mam transfer jutro (1 wrzesnia) mam zarodek pierwszej klasy i testowany PGS.[/QUOTE]
Trzymam kciuki ✊😊😊Virginia, Zuza6, Pola84 lubią tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Virginia wrote:Jak fajnie, ze juz dzialacie. Z tego co przeczytalam na temat roznych klinick to mysle, ze Reprofit to dobry pomysl jak sie dojezdza z zagranicy, bo oni maja tam wszystko jasno wyjasnione i sprawdzone procedury. Od razu wiadomo co i jak i nie trzeba sie domyslac. Gdyby nie Covid i wieksze dystanse dla mnie to tez bym tam probowala.
Daj znac jak bedzie.
A ja dziewczyny mam transfer jutro (1 wrzesnia) mam zarodek pierwszej klasy i testowany PGS.Virginia lubi tę wiadomość