adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Virginia wrote:Jak fajnie, ze juz dzialacie. Z tego co przeczytalam na temat roznych klinick to mysle, ze Reprofit to dobry pomysl jak sie dojezdza z zagranicy, bo oni maja tam wszystko jasno wyjasnione i sprawdzone procedury. Od razu wiadomo co i jak i nie trzeba sie domyslac. Gdyby nie Covid i wieksze dystanse dla mnie to tez bym tam probowala.
Daj znac jak bedzie.
A ja dziewczyny mam transfer jutro (1 wrzesnia) mam zarodek pierwszej klasy i testowany PGS.Virginia lubi tę wiadomość
Marmis -
@Sywi,
@One
@Ewuszek - dziękuje dziewczyny za wyklarowanie Gamety!
Będę wiec dzwonić jeszcze raz i zobaczymy jaka informacja tym razem - aż śmieszne, ze tak wprowadzają w bląd i tym zniechęcają do kontynuacji.
Narazie jestem bardzo pozytywnie nastawiona na Reprofit, szczególnie, ze juz w następnym tygodniu mam rozmowę z lekarzem.
Marze o transferze w październiku!
Virginia, Sywi lubią tę wiadomość
-
Virginia wrote:Jak fajnie, ze juz dzialacie. Z tego co przeczytalam na temat roznych klinick to mysle, ze Reprofit to dobry pomysl jak sie dojezdza z zagranicy, bo oni maja tam wszystko jasno wyjasnione i sprawdzone procedury. Od razu wiadomo co i jak i nie trzeba sie domyslac. Gdyby nie Covid i wieksze dystanse dla mnie to tez bym tam probowala.
Daj znac jak bedzie.
A ja dziewczyny mam transfer jutro (1 wrzesnia) mam zarodek pierwszej klasy i testowany PGS.
Napewno dam znać. Oprócz tego napisałam do innej kliniki w Czechach - Gennet w Pradze. Narazie cisza.
Trzymam kciuki na jutrzejszy transfer.. życzę powodzenia!!!Virginia lubi tę wiadomość
-
Morze_Bałtyckie wrote:@Sywi,
@One
@Ewuszek - dziękuje dziewczyny za wyklarowanie Gamety!
Będę wiec dzwonić jeszcze raz i zobaczymy jaka informacja tym razem - aż śmieszne, ze tak wprowadzają w bląd i tym zniechęcają do kontynuacji.
Narazie jestem bardzo pozytywnie nastawiona na Reprofit, szczególnie, ze juz w następnym tygodniu mam rozmowę z lekarzem.
Marze o transferze w październiku!
Daj znać czego się dowiedziałaś 😉2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Kropek na pokladzie Zarodek juz zaczal wychodzic z otoczki i pani embriolog bardzo go zachwalala
A teraz tylko czekac. Niestety tutaj nie moge zrobic bety az do 14 dnia... tak wiec pozostaja mi sikance od przyszlego tygodnia.parviflora, Ewuszek, Morze_Bałtyckie, _olinka123, Zocha, iwonkja, Sywi, ElfiaKsiężniczka, tolerancyjna, One, Amilka, Marmis, Poziomka, Maggi lubią tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Virginia, trzymam kciuki ! ✊✊✊
Virginia lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Witajcie kochane.....potrzebuje porady i wsparcia......dzwoniłam do kliniki w Krakowie Artbimed chciałam się umówić N wizytę.Jesteśmy zdecydowani na adopcję zarodka.Ale powiem wam ze Pani na sekretariacie ani pomocną ani uprzejma.- nic nie wiem o kosztach.....o teerminach....no kompletnie nic.....napiszcie mi proszę może coś wiecie o tej klinice.....a może jest jeszcze w Krakowie klinika która polecacie jeśli chodzi o AŻ.......Powiem wam ze bardzo mnie interesuje też Gameta Gdynia...z tego co czytałam nmaja duży bank zarodków i są przystępni czasowo i cenowo....
-
lejlaa11 wrote:Witajcie kochane.....potrzebuje porady i wsparcia......dzwoniłam do kliniki w Krakowie Artbimed chciałam się umówić N wizytę.Jesteśmy zdecydowani na adopcję zarodka.Ale powiem wam ze Pani na sekretariacie ani pomocną ani uprzejma.- nic nie wiem o kosztach.....o teerminach....no kompletnie nic.....napiszcie mi proszę może coś wiecie o tej klinice.....a może jest jeszcze w Krakowie klinika która polecacie jeśli chodzi o AŻ.......Powiem wam ze bardzo mnie interesuje też Gameta Gdynia...z tego co czytałam nmaja duży bank zarodków i są przystępni czasowo i cenowo....
Hej co do klinik z okolic Krakowa to nie pomogę ale jeśli chodzi o Gamete Gdynię to koszt AZ to koszt transferu 1800zl + plus zwrot kosztów za badania dawców i tu są różne kwoty jeszcze miesiąc temu dzwoniłam to na zarodek czekało się krótko nie wiem jak to teraz wygląda jeśli nie jesteś pacjentką Gamety musisz odbyć wizytę w celu kwalifikacji a potem dodatkowo wizytę u psychologa 🙂 Jeżeli jesteś z południa to do Gdyni masz bardzo daleko nie bliżej do Czech ?🙂 Tam zarodki przebadane od zdrowych młodych dawców niezwiązanych z niepłodnością gdyby nie odległość (jestem z północy) wybrałabym Czechy 🙂2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
nick nieaktualnyTrzymajcie proszę za mnie kciuki jutro. Pierwsza wizyta az. Artvimed i macierzyństwo. Mamy trochę drogi ale początek az wiąże z Krakowem, plan b to Czechy.
Ja wiem że artvi ma ceny jak gameta ale terminy dłuższe. Wiem też z forum że nie cisną na immuno itp.
Macierzyństwo podobno szybciej ale drogo (6tys).
Ja jutro w jednej i drugiej klinice panie dr K.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 14:07
Ewuszek, Virginia, One, parviflora, Morze_Bałtyckie, iwonkja, Maggi lubią tę wiadomość
-
Amilka wrote:Trzymajcie proszę za mnie kciuki jutro. Pierwsza wizyta az. Artvimed i macierzyństwo. Mamy trochę drogi ale pocz.
Ja wiem że artvi ma ceny jak gameta ale terminy dłuższe. Wiem też z forum że nie cisną na immuno itp.
Macierzyństwo podobno szybciej ale drogo (6tys).
Ja jutro w jednej i drugiej klinice panie dr K.
Oby szybko znalazły się dla was zarodki Rzeczywiście drogo w Macierzyństwie 🙂 kurcze straszne że kliniki na zarodkach biznes robią...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 14:34
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Ewuszek wrote:Oby szybko znalazły się dla was zarodki Rzeczywiście drogo w Macierzyństwie 🙂 kurcze straszne że kliniki na zarodkach biznes robią...
-
lejlaa11 wrote:Witajcie kochane.....potrzebuje porady i wsparcia......dzwoniłam do kliniki w Krakowie Artbimed chciałam się umówić N wizytę.Jesteśmy zdecydowani na adopcję zarodka.Ale powiem wam ze Pani na sekretariacie ani pomocną ani uprzejma.- nic nie wiem o kosztach.....o teerminach....no kompletnie nic.....napiszcie mi proszę może coś wiecie o tej klinice.....a może jest jeszcze w Krakowie klinika która polecacie jeśli chodzi o AŻ.......Powiem wam ze bardzo mnie interesuje też Gameta Gdynia...z tego co czytałam nmaja duży bank zarodków i są przystępni czasowo i cenowo....
pewnie trafiłaś na panią pigułe z prl 😉 też za nią nie przepadam. Jestem teraz u lekarza, jak wrócę do domu to wszystko ci o Art ci napiszę 😊 -
Lejla, więc w Artvimedzie płaci się tylko za transfer (1500 zł - ceny podaje z lutego tego roku) i wizyty przygotowujące (pierwsza wizyta w klinice 180, kolejne 120) no i wiadomo leki do transferu i dodatki są ekstra płatne. Zarodków dostaje się tyle ile do adopcji oddała dana para, więc od razu wiadomo czy można się nastawiac na ewentualne rodzeństwo.
Zarodki dostępne są od ręki tak na prawdę o ile pasują fenotypowo (grupa krwi, wzrost, kolor oczu, włosów, rasa itp) te cechy trzeba podac lekarzowi na wizycie, samemu się nie wypełnia żadnej ankiety tylko wszystko ląduje od razu w komputerze. Na wizycie jest również wgląd do bazy, czyli ile dawcy mieli lat w chwili zapłodnienia komórek. W tym momencie możecie zarezerwować zarodki na 3 miesiące do czasu wykonania badań potrzebnych do transferu.
Jeśli transfer się uda to podczas wizyty serduszkowej dostalaje się kartkę z datą urodzenia dawczyni i datą pobrania i zapłodnienia komórek oraz datą naszego transferu (potrzebne do badań prenatalnych)
po 12 tc można napisać maila z prośbą o depozyt zarodków, które zostały (rodzeństwo biologiczne) wtedy przechodzą one na naszą własnośc.
Jesli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj śmiało 😊Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość