X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Morze_Bałtyckie Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaska2000 wrote:
    Przapraszam ze pytam ....piszesz że jestes N liście....czy byłeś na 1 wizycie w klinice czy wszystko załatwisz on line? Czy możesz napisać o kosztach w tych klinikach?

W Invimedzie robiłam IVF wcześniej, więc nie musiałam jeszcze raz osobiście i rejestracja na AZ odbyła się telefonicznie i online. W Gamecie byłam osobiście (inaczej się niestety nie da), ale nie spodziewam się propozycji zarodków przed grudniem, niestety. Tak byłam poinformowana.

Co do Reprofit. To bardzo szybko się odezwali i mam juz termin na pierwsza rozmowę przez Skype. W prawdzie dopiero na koniec wrzesnia, ale otrzymałam juz wszystkie informacje mailem i jeśli rozmowa potoczy się pozytywnie - na zarodki się podobno nie czeka.

PS. Znalazłam bardzo ciekawy aktualny link (w języku angielskim) od jednego z doktorów Reprofit odpowiadający na rożne pytania związane w prawdzie z KD, ale dużo dotyczy także AZ.

https://www.youtube.com/watch?v=xcq-_k6Ajyo

Virginia lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaska2000 wrote:
    Przapraszam ze pytam ....piszesz że jestes N liście....czy byłeś na 1 wizycie w klinice czy wszystko załatwisz on line? Czy możesz napisać o kosztach w tych klinikach?

Co do kosztów takie informacje otrzymalam:

Invimed - około 2600zł (w to wchodzi rezerwacja zarodka, wizyty i transfer)
    Gameta - 1800zł + 200 lub 300zł za badania + koszta za badania dawców (to może być od 200 do 2000zł)
    Reprofit - jeden zarodek i transfer 1250 Euro
    (zarodek jest od zdrowych, przebadanych genetycznie dawców, nie par leczących się w klinice)
    Jeśli dodatkowo chcesz mieć badanie genetyczne zarodka to koszta są prawie podwójne.

• Virginia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Za chwilę :) dużo zalecają progesteronu? Dają, jak w Pl steryd i heparynę?
    Ta opcja z Kd super, ale znów finansowa masakra 🙈

To moja pierwsza procedura AZ, a wiec na razie ide podstawowym protokolem. Tutaj jest najpierw 2 tyg na Estrogenie, a potem duzo proga - 4 luteiny dziennie dopochwowo (100mg jedna) i co 3 dni zastrzyk z proga 1ml do pierwszego testu beta w 14 dniu. Dalej nie wiem co i jak, bo nigdy tak daleko nie dotarlam :(

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    Co do kosztów takie informacje otrzymalam:

Invimed - około 2600zł (w to wchodzi rezerwacja zarodka, wizyty i transfer)
    Gameta - 1800zł + 200 lub 300zł za badania + koszta za badania dawców (to może być od 200 do 2000zł)
    Reprofit - jeden zarodek i transfer 1250 Euro
    (zarodek jest od zdrowych, przebadanych genetycznie dawców, nie par leczących się w klinice)
    Jeśli dodatkowo chcesz mieć badanie genetyczne zarodka to koszta są prawie podwójne.

A w Gamecie to w jakim mieście?

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    A w Gamecie to w jakim mieście?

w Gdyni

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    w Gdyni

To długi musisz czekać dziewczyny tu czekały kilka dni 🙂

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    To długi musisz czekać dziewczyny tu czekały kilka dni 🙂

oby nie było tak długo. Ale to chwilowa informacja jaką dostałam.
    Jeżeli nic nie będzie do końca września w polskich klinikach, to startuje w Reprofit.

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    oby nie było tak długo. Ale to chwilowa informacja jaką dostałam.
    Jeżeli nic nie będzie do końca września w polskich klinikach, to startuje w Reprofit.

A jakie macie grupy krwi ?

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    A jakie macie grupy krwi ?

Wydaje mi się, że mamy bardzo pospolite grupy AB i A obje pozytywne.

• mila82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    Wydaje mi się, że mamy bardzo pospolite grupy AB i A obje pozytywne.
    Witaj ja złożyłam papiery w invimedzie o Az.ja mam grupę krwi Ab i doktor dał do zrozumienia że mogę długo czekać na zarodek bo to rzadka grupa krwi. Dał przyklad jeśli dawczyni ma grupę b dawca b to zarodek może mieć b lub 0 .a grupa krwi Ab nie może przyjść 0.dlatego w pierwszej kolejności szukają takiej samej grupy krwi i podobnych cech fonetycznych. Czytałam gdzies na forum że w Czechach najwięcej jest dawczyni z grupą krwi A.ciekawa jestem jak jest w Czechach z dawczyniami z grupą ab.

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Witaj ja złożyłam papiery w invimedzie o Az.ja mam grupę krwi Ab i doktor dał do zrozumienia że mogę długo czekać na zarodek bo to rzadka grupa krwi. Dał przyklad jeśli dawczyni ma grupę b dawca b to zarodek może mieć b lub 0 .a grupa krwi Ab nie może przyjść 0.dlatego w pierwszej kolejności szukają takiej samej grupy krwi i podobnych cech fonetycznych. Czytałam gdzies na forum że w Czechach najwięcej jest dawczyni z grupą krwi A.ciekawa jestem jak jest w Czechach z dawczyniami z grupą ab.

Pewnie dlatego tak długo mam czekać.
    Nie jestem pewna jak będzie w Czechach, bo rozmowa za miesiąc, a mojej grupy krwi jeszcze nie mają.
    Mimo to twierdzili, że na zarodki się nie czeka. Oby tylko.

• _olinka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś ma doświadczania z Salve w zakresie AZ?

Sywi lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cicho tu się zrobiło.

Ja napewno startuje w Reprofit jeszcze jesienią, ponieważ i Gameta i Invimed nie mają dla mnie zarodków. W Gamecie mi nawet powiedziano teraz, że od pól roku do 3 lat można czekać.
    Czy któraś z was orientuje się gdzie jeszcze można spróbować aktualnie?

Może inne sprawdzone kliniki w Polsce i w Czechach?

W Polsce jestem dodatkowo w kontakcie z Artvimed i Gyncentrum - narazie nawet na pierwsze konsultacje są kolejki. Nie szybciej niż październik.

• mila82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:

Ja napewno startuje w Reprofit jeszcze jesienią, ponieważ i Gameta i Invimed nie mają dla mnie zarodków. W Gamecie mi nawet powiedziano teraz, że od pól roku do 3 lat można czekać.

W Polsce jestem dodatkowo w kontakcie z Artvimed i Gyncentrum - narazie nawet na pierwsze konsultacje są kolejki. Nie szybciej niż październik.
    Fakt cicho tu . Pewnie każda czeka na wieści z kliniki .jak narazie cisza w invimed .też myślę nad reprofit. Czekam do końca września i jak będzie cisza to ruszamy na Czechy. Masz jakieś wieści od nich czy można po polsku rozmawiać z lekarzem ?,bralibyscie zaridek po Pgs?

2xIUI
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:

Ja niestety mam przymusowa przerwe. Nastawialam sie na transfer na poczatku wrzesnia . Zarodek czeka. Ale mialam histerskopie i wyszly mega zrosty, torbiel i mam andenomioze. Wiec teraz 3 miesiace sztucznej menopauzy. Ruszaj do Reprofit. U mnie szybko poszlo. Udalo mi się szybko wbic na wizyte online i nastepnego dnia juz znalezli dla mnie zarodek. Ja jestem w Ostravie.

Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość

Marmis
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ja niestety mam przymusowa przerwe. Nastawialam sie na transfer na poczatku wrzesnia . Zarodek czeka. Ale mialam histerskopie i wyszly mega zrosty, torbiel i mam andenomioze. Wiec teraz 3 miesiace sztucznej menopauzy. Ruszaj do Reprofit. U mnie szybko poszlo. Udalo mi się szybko wbic na wizyte online i nastepnego dnia juz znalezli dla mnie zarodek. Ja jestem w Ostravie.
    Możesz napisać jak wyglądała wizyta online o co pytali?A jaką masz grupę krwi?bo ja ab i lekarz mówił że będzie problem.

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis o jeny to całe szczęście, że to wyszło teraz....
    Zrób sobie przerwę, zregeneruj siły i do dzieła!!😊 Trzymam kciuki

Marmis lubi tę wiadomość

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

05.07.2021 Nasza naukochańsza Lilianka jest już z Nami💖
    Mamy jeszcze 2 mrozaczki❄❄

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Fakt cicho tu . Pewnie każda czeka na wieści z kliniki .jak narazie cisza w invimed .też myślę nad reprofit. Czekam do końca września i jak będzie cisza to ruszamy na Czechy. Masz jakieś wieści od nich czy można po polsku rozmawiać z lekarzem ?,bralibyscie zaridek po Pgs?

Lepiej nie czekaj do końca września z Czechami, bo terminy na pierwszą konsultacje są długie. U mnie było 7 tygodni. Kontakt z koordynatorem jest odrazu przez email. Najlepiej poprosić wtedy o pierwszą wizytę.

My zdecydowaliśmy się na wizytę zdalną przez internet. Trochę nalegałam, że za długo nam 7 tygodni czekania, i koordynatorka znalazła zwolniony termin na 10 września (w sumie 4 tygodnie czekania). Pierwsza konsultacja w Reprofit jest za darmo nawet jak się nie zdecydujesz na resztę. Przed wizytą trzeba wypełnić formularz online - podać wyniki badań, fenotypy itd. Tak, że lekarz będzie przygotowany.

Nie jestem pewna czy lekarz mówi po polsku. Jeśli strona internetowa jest w 5 językach to wydaje mi się, ze przynajmniej jeden z nich napewno mówi po polsku. My wybraliśmy angielski (mieszkamy w UK, więc się spokojnie dogadamy)

Będziemy brali zarodek bez badań PGS. Jest on od młodych przebadanych dawców.

Virginia lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:

Przykro mi, że musisz czekać - ważne, żeby wszystko się zagoiło. Świetnie, że jest zarodek!

Czy ich pierwsza propozycja zarodka odrazu ci się spodobała, czy musieli przysłać więcej?

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    Lepiej nie czekaj do końca września z Czechami, bo terminy na pierwszą konsultacje są długie. U mnie było 7 tygodni. Kontakt z koordynatorem jest odrazu przez email. Najlepiej poprosić wtedy o pierwszą wizytę.

My zdecydowaliśmy się na wizytę zdalną przez internet. Trochę nalegałam, że za długo nam 7 tygodni czekania, i koordynatorka znalazła zwolniony termin na 10 września (w sumie 4 tygodnie czekania). Pierwsza konsultacja w Reprofit jest za darmo nawet jak się nie zdecydujesz na resztę. Przed wizytą trzeba wypełnić formularz online - podać wyniki badań, fenotypy itd. Tak, że lekarz będzie przygotowany.

Nie jestem pewna czy lekarz mówi po polsku. Jeśli strona internetowa jest w 5 językach to wydaje mi się, ze przynajmniej jeden z nich napewno mówi po polsku. My wybraliśmy angielski (mieszkamy w UK, więc się spokojnie dogadamy)

Będziemy brali zarodek bez badań PGS. Jest on od młodych przebadanych dawców.

Będziecie tam przygotowywali się do transferu ? Czy u innego lekarza a tam jedziecie tylko na sam transfer ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 10:26

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ