adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
ania_maria wrote:czesc dziewczyny mam pytanie czy klinika dopusci nas do AZ w sytuacji gdy ja nie mam szans na swoje komórki ale maz ma bardzo dobre wyniki?
Nie chcemy decydowac sie na KD ??CZy konieczne jest podejscie najpierw do KD??url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Cały czas śledzę ten wątek i mocno kibicuję każdej z Was. Prawdopodobnie niedługo sama stanę przed taką opcją. Jeszcze ostatnie podejście do inv ale po dwóch porażkach za wiele sobie nie obiecuję. Gdybym nie miała zamrożonych 4 jajek to już bym w to weszła. Czekam teraz tylko na tę ostatnią procedurę i obojętnie w którą stronę to pójdzie to da mi jasność co dalej. Z tego co u Was wyczytałam to zmienię klinikę na AZ na Gamete w Gdyni. Teraz jesteśmy w Inviccie Gdańsk i ceny AZ z kosmosu. Myślałam, że w cenie są badania genetyczne, a tu po prostu tyle się płaci.
-
Czesc dziewczyny,
juz od kilku tygodni śledzę wasze wpisy.
Po wielu nie udanych podejściach IVF w Polsce i Czechach przez lata, zdecydowaliśmy się na AZ. Własnie ten wątek pomógł nam podjąć decyzję.
Dużo dowiedzialam sie czytając wpisy dziewczyn. Szczegolnie jakie kliniki lepsze.. lub nie za bardzo.
Zastanawiamy sie z mezem nad Reprofitem w Brno - czy jest może ktoś, kto tam próbował?
Takze zapisalismy sie na liste do kilku klinik w Polsce, ale czas oczekiwania jest troche długi.
Skoncze w tym roku 43 lata, wiec ciężko.
Czy jest jeszcze ktoś aktywnie tutaj w podobnym wieku - lub zna kogoś kto urodził dziecko z AZ po 40stce?
-
Morze_Bałtyckie wrote:Czesc dziewczyny,
Po wielu nie udanych podejściach IVF w Polsce i Czechach przez lata, zdecydowaliśmy się na AZ. Własnie ten wątek pomógł nam podjąć decyzję.
Dużo dowiedzialam sie czytając wpisy dziewczyn. Szczegolnie jakie kliniki lepsze.. lub nie za bardzo.
Zastanawiamy sie z mezem nad Reprofitem w Brno - czy jest może ktoś, kto tam próbował?
Takze zapisalismy sie na liste do kilku klinik w Polsce, ale czas oczekiwania jest troche długi.
Czy jest jeszcze ktoś aktywnie tutaj w podobnym wieku - lub zna kogoś kto urodził dziecko z AZ po 40stce?ElfiaKsiężniczka, Cherry78, Morze_Bałtyckie, Zuza6, Ewuszek, Virginia, Maggi, Kla_Mum lubią tę wiadomość
Marmis -
Czy jest jeszcze ktoś aktywnie tutaj w podobnym wieku - lub zna kogoś kto urodził dziecko z AZ po 40stce?
PowodzeniaCherry78, Morze_Bałtyckie, Zuza6, kasiek2620, Ewuszek, Sywi, parviflora, Maggi lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
Marmis i One - dziękuje. Nie czuje się juz zupełnie sama próbując w tym wieku.
@Marmis - jak daleko już jesteś z procesem? Ile propozycji dostalaś na raz? Czy wysyłają po jednej?
@One - gratuluje córeczki z AZ !
Skontaktowałam sie z Reprofitem, Brno i odrazu otrzymałam maila z informacjami. Dosłownie w ten sam dzień.
Szczerze mówiąc nadal liczę na jedną z Polskich klinik, może tam się cos szybciej znajdzie niż mówią.
Aktualnie jestem na liście w Gamecie i Invimedzie.
Marmis lubi tę wiadomość
-
Morze_Bałtyckie wrote:Marmis i One - dziękuje. Nie czuje się juz zupełnie sama próbując w tym wieku.
@Marmis - jak daleko już jesteś z procesem? Ile propozycji dostalaś na raz? Czy wysyłają po jednej?
@One - gratuluje córeczki z AZ !
Skontaktowałam sie z Reprofitem, Brno i odrazu otrzymałam maila z informacjami. Dosłownie w ten sam dzień.
Szczerze mówiąc nadal liczę na jedną z Polskich klinik, może tam się cos szybciej znajdzie niż mówią.
Aktualnie jestem na liście w Gamecie i Invimedzie.iwonkja, Morze_Bałtyckie, Sywi, Cherry78 lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
One wrote:Dziękuję powodzenia dla Ciebie w szybkim znalezieniu szczęśliwego zarodka. Sky’s No limit, wiek w dzisiejszych czasach nie stanowi ograniczenia dla wolnych ramion czekających na swoje szczęście🍀❤️
W mojej klinice w Stanach transfery AZ robia do 50 roku zycia kobietyCherry78, Morze_Bałtyckie lubią tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Morze_Baltyckie, ja mam 41 lat i moje półroczne szczęscie śpi obok mnie 🙂 i bardzo bym pragnęła rodzeństwa dla niej. Uwierz mi, nie jesteś sama, na wątku na bocianie wiele mam jest po 40tce. Pozdrawiam ciepło wszystkie staraczki, ciężarówki i mamy 🤗 nie zaglądam ostatnio na ovu tak regularnie, ale bardzo się cieszę że tu się tyle dzieje 🙂Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
JaHania -
JaHania wrote:Morze_Baltyckie, ja mam 41 lat i moje półroczne szczęscie śpi obok mnie 🙂 i bardzo bym pragnęła rodzeństwa dla niej. Uwierz mi, nie jesteś sama, na wątku na bocianie wiele mam jest po 40tce. Pozdrawiam ciepło wszystkie staraczki, ciężarówki i mamy 🤗 nie zaglądam ostatnio na ovu tak regularnie, ale bardzo się cieszę że tu się tyle dzieje 🙂
Twoje szczęście też z AZ? 😊
Polecam wszystkim lekturę wątku o AZ na bocianie skarbnica wiedzy 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 12:07
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Ewuszek wrote:Virginia co u Was 🙂
Dzieki, ze pytasz Wlasnie zaczelam brac Estrogen, w srode za tydzien sprawdzenie i jak wszystko bedzie ok, to transfer 1 wrzesnia juz nie moge sie doczekacElfiaKsiężniczka, One, Marmis, Maggi lubią tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
Ewuszek wrote:Sprawnie to wszystko poszło 😊 jednego dzieciaczka bierzecie ? Ja czekam na okres i też zaczynam przygotowania do transferu 🙂
Sywi a co u ciebie na jakim etapie jesteście ?
Bierzemy jednego. Dlugo sie wahalam, bo mam juz 38 lat, ale ze u nas daja tylko najlepsze zarodki A i B, to jednak sa wieksze szanse na ciaze blizniacza i tego sie troche boje.
A Ty juz po tych wszystkich dodatkowych badaniach? i jak juz tylko czekasz na okres to tez zaraz bedziesz miec transfer we wrzesniuona 42 lat.
3 IVF 😥
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
Ewuszek wrote:Sprawnie to wszystko poszło 😊 jednego dzieciaczka bierzecie ? Ja czekam na okres i też zaczynam przygotowania do transferu 🙂
Sywi a co u ciebie na jakim etapie jesteście ?
Dzisiaj zrobiłam badania które doktor zlecił: estradiol, prpgesterpn i fsh- wszystkie wyniki wskazują na menopauzę.
Dam znać jutro po wizycie co robimy dalej😊
A jak tam Twoje problemy z gastroenterologią? Przeszło?
Virginia trzymam kciuki!!😊Virginia lubi tę wiadomość
-
Sywi wrote:Kochana jutro mam wizytę więc będę wiedziec coś więcej😊😊
Dzisiaj zrobiłam badania które doktor zlecił: estradiol, prpgesterpn i fsh- wszystkie wyniki wskazują na menopauzę.
Dam znać jutro po wizycie co robimy dalej😊
A jak tam Twoje problemy z gastroenterologią? Przeszło?
Virginia trzymam kciuki!!😊
Jest o wiele lepiej niż było w czwartek mam endoskopie 🙂
Napisz jutro po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 18:08
Sywi, Virginia lubią tę wiadomość
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Hej ja już po wizycie.
Od 1.09 dostałam htz na moje samopoczucie(uderzenia gorąąąąąca). Ten cykl będzie regulujący macicę, na 17.09 mam scratching endomerrium i pewnie w październiku transfer😊😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 14:54
Virginia, parviflora, ElfiaKsiężniczka, One, Maggi lubią tę wiadomość
-
Sywi wrote:Hej ja już po wizycie.
Od 1.09 dostałam htz na moje samopoczucie(uderzenia gorąąąąąca). Ten cykl będzie regulujący macicę, na 17.09 mam scratching endomerrium i pewnie w październiku transfer😊😊
Trzymam kciuki ja czekam na okres ale już brzuch mnie pobolewa 🙂Sywi lubi tę wiadomość
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️