adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja wiem że nospa pomaga na skurcze ale uważajcie z nią...często kiedy mama zażywa nospe dzieciątko pozniej może mieć obniżone napięcie mięśniowe.
Sywi lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Dziewczyny ja wiem że nospa pomaga na skurcze ale uważajcie z nią...często kiedy mama zażywa nospe dzieciątko pozniej może mieć obniżone napięcie mięśniowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 11:52
Ewuszek lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
No co lekarz to opinia ... Ja mam kontakt z terapeutami którzy mają coraz więcej roboty i łącza właśnie to z braniem nospy w ciąży...tak samo kolezanki w pierwszej ciąży nie brały i wszytko ok u dziecka a przy drugiej brała i właśnie mała miała kłopoty może nie jest potwierdzone badaniami no ale słyszałam wiele opinii właśnie.
Z drugiej strony jest tak że lepiej brać nospe donosić ciążę a najwyżej wyćwiczyć później u dziciatkaDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:No co lekarz to opinia ... Ja mam kontakt z terapeutami którzy mają coraz więcej roboty i łącza właśnie to z braniem nospy w ciąży...tak samo kolezanki w pierwszej ciąży nie brały i wszytko ok u dziecka a przy drugiej brała i właśnie mała miała kłopoty może nie jest potwierdzone badaniami no ale słyszałam wiele opinii właśnie.
Z drugiej strony jest tak że lepiej brać nospe donosić ciążę a najwyżej wyćwiczyć później u dziciatka
Najlepiej słuchać się swojego lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 13:43
Kla_Mum, Ewuszek lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
Morze_Bałtyckie wrote:Hej dziewczyny,
Jutro wybieram się w podróż do Czech na poniedziałkowy transfer. Jazda będzie samochodem z Anglii. Myślę, że uda nam sie jakoś tam dotrzeć i wrócić.
Małe pytanko: Czy któraś z was brała kiedyś zatrzyki Prolutex lub Lubion?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 19:50
One lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję wam dziewczyny z całego serca. Wasze wsparcie pomogło - byłam kompletnie wyluzowana.
Jestem juz po transferze!!!!
Doktor pokazał blastocyste na dużym monitorze. Wyglądala pięknie. Procedura kompletnie bez bolesna. Nawet zdziwiłam się, ze było tak szybko po wszystkim.
Mąz siedział obok i wraz ze mną oglądał cały proces na usg monitorku. Dostaliśmy wydruk macicy z naszą małą kropeczką.
Zostajemy tutaj do jutra rana żeby się wyluzować. A potem z powrotem do Anglii. 2 dni drogi. Ale z noclegiem i na luzie wszystko. Potem muszę siedzieć 14 dni w domu na kwarantannie i nie będę mogła zrobić bety aż do dnia 16 po transferze.
Więc spróbuje załatwić sikacza już stąd. Czy wiecie może jaki jest najlepszy? Pewnie wszystkie takie same, ale ja prosiła bym o taki co pokaże mi 2 kreseczki
Zocha - ja robiłam transfer w Brno, więc próbuje znaleść odpowiednik Ostrowskich frytek.
A narazie ogrzewam stopy na termoforze.Ewuszek, Zocha, Sywi, Amilka, ElfiaKsiężniczka, Marmis, Virginia, Frendek, parviflora, Zuza6, One, bezia, _olinka123, Maggi lubią tę wiadomość
-
Morze_Bałtyckie wrote:Dziękuję wam dziewczyny z całego serca. Wasze wsparcie pomogło - byłam kompletnie wyluzowana.
Doktor pokazał blastocyste na dużym monitorze. Wyglądala pięknie. Procedura kompletnie bez bolesna. Nawet zdziwiłam się, ze było tak szybko po wszystkim.
Mąz siedział obok i wraz ze mną oglądał cały proces na usg monitorku. Dostaliśmy wydruk macicy z naszą małą kropeczką.
Zostajemy tutaj do jutra rana żeby się wyluzować. A potem z powrotem do Anglii. 2 dni drogi. Ale z noclegiem i na luzie wszystko. Potem muszę siedzieć 14 dni w domu na kwarantannie i nie będę mogła zrobić bety aż do dnia 16 po transferze.
Więc spróbuje załatwić sikacza już stąd. Czy wiecie może jaki jest najlepszy? Pewnie wszystkie takie same, ale ja prosiła bym o taki co pokaże mi 2 kreseczki
Zocha - ja robiłam transfer w Brno, więc próbuje znaleść odpowiednik Ostrowskich frytek.
A narazie ogrzewam stopy na termoforze.Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
-
Morze_Bałtyckie wrote:Dziękuję wam dziewczyny z całego serca. Wasze wsparcie pomogło - byłam kompletnie wyluzowana.
A narazie ogrzewam stopy na termoforze.Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
Marmis -
Morze - super, ze tak wszystko gladko poszlo i fajnie, ze mozecie zostac na miejscu jeden dzien, bo jednak przed wami daleka droga. Najwazniejsze jednak, ze juz z kropkiem na pokladzie
Sywi - bedziesz robic sikance przed beta? ja kilka dni po transferze bylam bardzo wzdeta i to wzdecie zeszlo dopiero jakos w 3 tygodniu od transferu. Nie byl to bol, ale czasem ciezko bylo siedziec na krzesle... skorcze mialam tylko jednego dnia i potem sobie obliczylam, ze to bylo chyba w dzien implantacji, tak wiec mam nadzieje, ze u Ciebie to dobry znak
Nospy w Stanach nie ma i nie bralam, ale kolezanka, ktora brala bardzo duza dawke magnezu przez cala ciaze na skorcze wlasnie urodzila dziecko i lekarka jej powiedziala, ze jej maluch ma problemy ze ssaniem, bo ma obnizone napiecie miesniowe wlasnie przez wysoki magnez. Ale szukalam wiecej na ten temat i malo znalazlam. Co lekarz to opinia....Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️