X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 17 października 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem że nospa pomaga na skurcze ale uważajcie z nią...często kiedy mama zażywa nospe dzieciątko pozniej może mieć obniżone napięcie mięśniowe.

Sywi lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • One Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Dziewczyny ja wiem że nospa pomaga na skurcze ale uważajcie z nią...często kiedy mama zażywa nospe dzieciątko pozniej może mieć obniżone napięcie mięśniowe.
    Bałam się tego w ciąży. Ale mój lekarz twierdził, że to dawno obalona teza. Cały czas powtarzał, żeby wyciszać macicę na każdym etapie ciąży. Mogłam brać Nospę do 6 tab albo Nospę max do 3. Z ciekawości raz zapytałam spotkaną lekarkę będącą neurologiem dziecięcym i potwierdziła, że badania nigdy tego nie potwierdziły. W sensie dobowa dawka Nospy, która nie zostanie zawyżona, nie może wpłynąć na napięcie u dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 11:52

Ewuszek lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co lekarz to opinia ... Ja mam kontakt z terapeutami którzy mają coraz więcej roboty i łącza właśnie to z braniem nospy w ciąży...tak samo kolezanki w pierwszej ciąży nie brały i wszytko ok u dziecka a przy drugiej brała i właśnie mała miała kłopoty może nie jest potwierdzone badaniami no ale słyszałam wiele opinii właśnie.
    Z drugiej strony jest tak że lepiej brać nospe donosić ciążę a najwyżej wyćwiczyć później u dziciatka

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • One Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    No co lekarz to opinia ... Ja mam kontakt z terapeutami którzy mają coraz więcej roboty i łącza właśnie to z braniem nospy w ciąży...tak samo kolezanki w pierwszej ciąży nie brały i wszytko ok u dziecka a przy drugiej brała i właśnie mała miała kłopoty może nie jest potwierdzone badaniami no ale słyszałam wiele opinii właśnie.
    Z drugiej strony jest tak że lepiej brać nospe donosić ciążę a najwyżej wyćwiczyć później u dziciatka
    Ja jestem tym drugim przypadkiem, brałam praktycznie całą ciążę. Córka jest zdrowa i nie było tematu jakiegokolwiek obniżenia napięcia ;)
    Najlepiej słuchać się swojego lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 13:43

Kla_Mum, Ewuszek lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    Hej dziewczyny,

Jutro wybieram się w podróż do Czech na poniedziałkowy transfer. Jazda będzie samochodem z Anglii. Myślę, że uda nam sie jakoś tam dotrzeć i wrócić.

Małe pytanko: Czy któraś z was brała kiedyś zatrzyki Prolutex lub Lubion?
    Powodzenia jutro, dawaj znać jak już będzie po wszystkim. 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 19:50

One lubi tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • One Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze🍀🍀🍀

18’córka❤️
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze Bałtyckie🍀🍀🍀✊✊

Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

05.07.2021 Nasza naukochańsza Lilianka jest już z Nami💖
    Mamy jeszcze 2 mrozaczki❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze ✊✊

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze ✊✊✊

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Zuza6 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze ✊✊🍀

• Marmis Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze ✊✊✊🍀🍀🍀

Marmis
  • Kaśkaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze 🍀 Amilka masz może info? Dziś chyba napiszę do nich

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam, napisz napisz:) to ja też pisze:)

• Morze_Bałtyckie Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny z całego serca. <3 <3 Wasze wsparcie pomogło - byłam kompletnie wyluzowana.
    Jestem juz po transferze!!!!
    Doktor pokazał blastocyste na dużym monitorze. Wyglądala pięknie. Procedura kompletnie bez bolesna. Nawet zdziwiłam się, ze było tak szybko po wszystkim.

Mąz siedział obok i wraz ze mną oglądał cały proces na usg monitorku. Dostaliśmy wydruk macicy z naszą małą kropeczką.

Zostajemy tutaj do jutra rana żeby się wyluzować. A potem z powrotem do Anglii. 2 dni drogi. Ale z noclegiem i na luzie wszystko. Potem muszę siedzieć 14 dni w domu na kwarantannie i nie będę mogła zrobić bety aż do dnia 16 po transferze.

Więc spróbuje załatwić sikacza już stąd. Czy wiecie może jaki jest najlepszy? Pewnie wszystkie takie same, ale ja prosiła bym o taki co pokaże mi 2 kreseczki ;-)

Zocha - ja robiłam transfer w Brno, więc próbuje znaleść odpowiednik Ostrowskich frytek.
    A narazie ogrzewam stopy na termoforze.

Ewuszek, Zocha, Sywi, Amilka, ElfiaKsiężniczka, Marmis, Virginia, Frendek, parviflora, Zuza6, One, bezia, _olinka123, Maggi lubią tę wiadomość

• Zocha Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:
    Dziękuję wam dziewczyny z całego serca. <3 <3 Wasze wsparcie pomogło - byłam kompletnie wyluzowana.
    Doktor pokazał blastocyste na dużym monitorze. Wyglądala pięknie. Procedura kompletnie bez bolesna. Nawet zdziwiłam się, ze było tak szybko po wszystkim.

Mąz siedział obok i wraz ze mną oglądał cały proces na usg monitorku. Dostaliśmy wydruk macicy z naszą małą kropeczką.

Zostajemy tutaj do jutra rana żeby się wyluzować. A potem z powrotem do Anglii. 2 dni drogi. Ale z noclegiem i na luzie wszystko. Potem muszę siedzieć 14 dni w domu na kwarantannie i nie będę mogła zrobić bety aż do dnia 16 po transferze.

Więc spróbuje załatwić sikacza już stąd. Czy wiecie może jaki jest najlepszy? Pewnie wszystkie takie same, ale ja prosiła bym o taki co pokaże mi 2 kreseczki ;-)

Zocha - ja robiłam transfer w Brno, więc próbuje znaleść odpowiednik Ostrowskich frytek.
    No i cudownie, luzujcie się zatem, bo długa droga powrotna przed Wami. 👍

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze Bałtyckie super ze już po transferze ! Teraz trzymamy kciuki za powodzenie✊✊✊

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

05.07.2021 Nasza naukochańsza Lilianka jest już z Nami💖
    Mamy jeszcze 2 mrozaczki❄❄
  • One Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    No i cudownie, luzujcie się zatem, bo długa droga powrotna przed Wami. 👍
    Najlepiej zacznij od testu o czułości 10. Kciuki za Was🍀‼️

18’córka❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze_Bałtyckie wrote:

Super:) To teraz frytki koniecznie. Odpoczywaj. I mocno trzymam kciuki:)

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Nie mam, napisz napisz:) to ja też pisze:)
    Amilka a do kogo piszesz? Ja mam kontakt z Aleną Hurtova z Ostravy (ona jest koordynatorka polskich pacjentek). Pisałam dziś i mi dziś odpisała .

Marmis
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze - super, ze tak wszystko gladko poszlo :) i fajnie, ze mozecie zostac na miejscu jeden dzien, bo jednak przed wami daleka droga. Najwazniejsze jednak, ze juz z kropkiem na pokladzie :)

Sywi - bedziesz robic sikance przed beta? :) ja kilka dni po transferze bylam bardzo wzdeta i to wzdecie zeszlo dopiero jakos w 3 tygodniu od transferu. Nie byl to bol, ale czasem ciezko bylo siedziec na krzesle... skorcze mialam tylko jednego dnia i potem sobie obliczylam, ze to bylo chyba w dzien implantacji, tak wiec mam nadzieje, ze u Ciebie to dobry znak :)

Nospy w Stanach nie ma i nie bralam, ale kolezanka, ktora brala bardzo duza dawke magnezu przez cala ciaze na skorcze wlasnie urodzila dziecko i lekarka jej powiedziala, ze jej maluch ma problemy ze ssaniem, bo ma obnizone napiecie miesniowe wlasnie przez wysoki magnez. Ale szukalam wiecej na ten temat i malo znalazlam. Co lekarz to opinia....

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ