adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa bym dorzuciła b complex, D3 2000 i metformine na cukier (robiłaś krzywe?). Przypomnij mi Twoja historię to może coś podszepnę jeszcze. Rozumiem decyzję, może napisz do nich i ich poinformuj żeby nie zamykać sobie drzwi jak kiedyś tam faktycznie trzebaby było iść w to (ale oczywiście życzę żeby się udało)?
-
Zocha wrote:Dzięki Dziewczyny za odpowiedź, a jak to praktycznie wygląda z Czechami ( reprofit ostrawa)? Prześlą mi tutaj receptę i tutaj wykupuję i biorę? Leki mają tę samą nazwę czy są jakieś zamienniki?Marmis
-
Marmis wrote:Zocha, a gdzie będzie robiłam podglądy? Kto Cie przygotowuje Twój lekarz? Ja mam tak, ze do nich jade tylko na sam transfer - a tutaj chodzę do swojego lekarza i to on daje sygnał kiedy endo gotowe. Do Czech zgłaszam pierwszy dzień cyklu i potem zdjęcie usg - to ostatnie - kiedy mój lekarz stwoerdzi, ze Czechy mogą wyznaczyc dzień transferu. Z tego co kojarze, to recepty komus tutaj z foum Czechy wysyłaly. Tylko trzeba to szybciej zgłosić - bo nie wiem, czy oni moga też recepty online.
Marmis a Ciebie jaki lekarz będzie przygotowywał?AZ czekamy ❄️❤️ eurofertil
AZ invimed 7.05 transfer blastki ❄️ 3AB 😔 beta poniżej 2,3
Kiry BX brak dużo implantacyjnych
10.20 punkcja 0 ❄️
07.20 przerwana stymulacja
01.20 CP
04.19 poronienie 6 tydz
10.16 CP
30.09.2009 ❤️❤️ córka
11.2007 poronienie 6 tydz
05.2007 16 tydz ciąża obumarła 😢😢 -
Marmis wrote:Zocha, a gdzie będzie robiłam podglądy? Kto Cie przygotowuje Twój lekarz? Ja mam tak, ze do nich jade tylko na sam transfer - a tutaj chodzę do swojego lekarza i to on daje sygnał kiedy endo gotowe. Do Czech zgłaszam pierwszy dzień cyklu i potem zdjęcie usg - to ostatnie - kiedy mój lekarz stwoerdzi, ze Czechy mogą wyznaczyc dzień transferu. Z tego co kojarze, to recepty komus tutaj z foum Czechy wysyłaly. Tylko trzeba to szybciej zgłosić - bo nie wiem, czy oni moga też recepty online.
Marmis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOkej, ja już też gotowa do przygotowań. Mamy kwalifikacje i receptę na estrofem.i besins (to się normalnie w Polsce wykupi?). Chce się jeszcze cykl wstrzymać i wychodzi na to że transfer będe miala 20 grudnia (taa, regularne jak w zegarku). No to będą święta. No chyba że mi teraz odpiszą że przed świętami.to nie to wtedy styczeń.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 11:51
Marmis lubi tę wiadomość
-
Amilka wrote:Okej, ja już też gotowa do przygotowań. Mamy kwalifikacje i receptę na estrofem.i besins (to się normalnie w Polsce wykupi?). Chce się jeszcze cykl wstrzymać i wychodzi na to że transfer będe miala 20 grudnia (taa, regularne jak w zegarku). No to będą święta. No chyba że mi teraz odpiszą że przed świętami.to nie to wtedy styczeń.
Amilka super coś się ruszyło 😊
A ty receptę dostajesz od nich tak a do swojego lekarza tylko na USG ? A potem jest jest już ciąża to też oni będą ci recepty wysyłać i koordynować schodzenie z leków ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 12:38
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyDostałam taki protokół i tam jest od 2dc 3x1 estrofem i USG tutaj w 11,12 lub 13dc. Potem progesteron besins 2x1 (dla mnie mało, powiem mojemu że ma mi dopisać prolutex który lubię w sumie i z nim miałam proga 100) Transfer najczęściej 19-21dc. I w następnym pliku były recepty na to i na to. I napisane że mam się skontaktować w 1dc w którym chce mieć transfer. Czyli wszystko super:)
Co do później to myślę że sama sobie to zorganizuje, oczywiście spytam tam jak to zwykle robią ale też dużo wiem na ten temat a mój lokalny dr wypisze co mu powiem 🤗 chyba sobie właśnie zaplanowałam święta. No chyba że będzie jakieś opóźnienie w tym lub kolejnym cyklu (mało prawdopodobne) lub faktycznie większe cyrki z zaraza, to zrobię to w styczniu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 13:52
Virginia lubi tę wiadomość
-
Amilka mi odpisała pani że dalej w naszym przypadku nie mają odpowiedzi. Idziemy jednak na jeszcze jedną próbę invitro. Fajnie że wam potwierdzili, trzymam kciuki mocno mocno za was. U mnie problem z endymitrioza. Nie miałam robionych krzywej. Mam 38 lat trochę i wiek daje swoje , ale nadzieję mam ❤ Jeśli macie dziewczyny podpowiedzi jak naładować organizm żeby pęcherzyki były mocniejsze piszcie proszę. Pierwszy protokół miałam długi. 12 pecherzykow pobrali 6 reszta byla pusta - 4 zapłodnienie do piątej doby przetrwał jeden ale nie kwalifikowal się był bardzo słaby. Biore jeszcze dostinex bo prolatyna szaleje no i mervelon bo torbiele się bardzo często pojawiają.
Amilka lubi tę wiadomość
-
Kaśkaaaa wrote:Amilka mi odpisała pani że dalej w naszym przypadku nie mają odpowiedzi. Idziemy jednak na jeszcze jedną próbę invitro. Fajnie że wam potwierdzili, trzymam kciuki mocno mocno za was. U mnie problem z endymitrioza. Nie miałam robionych krzywej. Mam 38 lat trochę i wiek daje swoje , ale nadzieję mam ❤ Jeśli macie dziewczyny podpowiedzi jak naładować organizm żeby pęcherzyki były mocniejsze piszcie proszę. Pierwszy protokół miałam długi. 12 pecherzykow pobrali 6 reszta byla pusta - 4 zapłodnienie do piątej doby przetrwał jeden ale nie kwalifikowal się był bardzo słaby. Biore jeszcze dostinex bo prolatyna szaleje no i mervelon bo torbiele się bardzo często pojawiają.
Kaśkaaaa na wątku o niskim amh dziewczyny się znają na rzeczy był tam ten temat wielokrotnie poruszany wymieniały cała litanie poczytaj albo jak nie znajdziesz zapytaj pomogą na pewno 😉2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Kaśkaaaa wrote:Amilka mi odpisała pani że dalej w naszym przypadku nie mają odpowiedzi. Idziemy jednak na jeszcze jedną próbę invitro. Fajnie że wam potwierdzili, trzymam kciuki mocno mocno za was. U mnie problem z endymitrioza. Nie miałam robionych krzywej. Mam 38 lat trochę i wiek daje swoje , ale nadzieję mam ❤ Jeśli macie dziewczyny podpowiedzi jak naładować organizm żeby pęcherzyki były mocniejsze piszcie proszę. Pierwszy protokół miałam długi. 12 pecherzykow pobrali 6 reszta byla pusta - 4 zapłodnienie do piątej doby przetrwał jeden ale nie kwalifikowal się był bardzo słaby. Biore jeszcze dostinex bo prolatyna szaleje no i mervelon bo torbiele się bardzo często pojawiają.
A wyciszenie endo przez 3 mce? Ultra długo protokół? Suplementacja w tym czasie koenzym q10,,nac, dieta -
Kaśkaaaa lubi tę wiadomość
-
Ewuszek wrote:Kaśkaaaa na wątku o niskim amh dziewczyny się znają na rzeczy był tam ten temat wielokrotnie poruszany wymieniały cała litanie poczytaj albo jak nie znajdziesz zapytaj pomogą na pewno 😉
Wit d 4×1000( ale tylko lek ,a nie suplement )tu masz w dobrej cenie https://www.aptekagemini.pl/vigantoletten-1000j-m-90-tabletek.html .I nie kupuj tych z innymi wartościami,bo to już suplement.Dr kazała brać 2000,ale po roku suplementacji wynik był na minimalnym poziomie wystarczającym i miałam zwiększyć do 4000.Kolejne,to wiesiolek 6 sztuk ,tylko do owulacji( teraz kupuje ten,bo maz tez ma łykać i trochę drogo wychodziło https://www.aptekagemini.pl/wiesiolek-apteo-500mg-120-kapsulek.html),po obu olej lnianyWit.e 400,resveratrol, ahvaganda,maca,Wit.c w proszku z wodą i z sokiem z granatami,dhea×3( wcześniej Eliot,potem swansona),koenzym q10×6(zmieniłam na tańszą formę,bo ponoć każda się wchlania),MyoFolic ( symfolic,infolic itp)×2,jagody goi( Max 20 sztuk i tu najważniejsze w czasie stymulacji na pęcherzyki,by rosly),zelazo i najlepiej z Wit c,ale nie łączyć z b i magnezem,fertilcare,magnez,zioła o.srojki( na noc),algi,mleczko pszczele( ja piłam pierzge),SHATAVARI,niacyna2×100,nac( glutation),Ala,
Larginina,lcarnityna.cynk,selen.Dr kazała mi szukać naturalnych zamienników hormonu wzrostu,to woda kokosowa,która ma mnóstwo cennych właściwości.Podczas stymulacji zel androtop( na recepte).Pewnie jeszcze o czymś zapomnialam😉Efekty ponoć po 3msc,ale myślę,że każdy czas jest dobry.Moze zaczynaj stopniowo.Wazna jest odpowiednia dieta np.avokado,owoce morza,makrela,orzechy,jagody,maliny,morele suszone bez siarki,slonecznik itp.( przy stymulacji najwazniejsze).Ewuszek lubi tę wiadomość
Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
A ja dziewczyny zobaczyłam dziś ❤️.
Knedliczek ma 8 mm i tętno 125. To 6 tydzień 6 dzień 😘Virginia, Alrauna1987, Zocha, Amilka, One, Sywi, Ewuszek, ElfiaKsiężniczka, Zuza6, Pola84, Marmis, _olinka123, Frendek, iwonkja, parviflora lubią tę wiadomość
Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
bezia wrote:Marmis a Ciebie jaki lekarz będzie przygotowywał?Marmis