adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Mila79 wrote:Marmis, specjalnie weszłam tu, by xzobaczyć , co u Ciebie. Walczymy do końca!! 5dpt nic nie wyjdzie na teście sikanym, pamiętasz sikańce - oszukańce. Sikańce to robić móżna 10 dpt dopiero najlepiej, ale betę można już 7 dpt - wtedy coś powinno nawet minimalnego wyjść.
Ja trzymam bardzo mocno kciuki i choć odpoczywam tu od forum, to będę wchodzić, by Cię podtrzymac na duchu do końca. Wiem, że to 10 transfer, każdej z nas - tym długowalczącym, już to nosem wychodzi, by gorzej nie powiedzieć, ale próbujemy i tak! Poczekajmy - nie odkładaj pod żadnym pozorem leków!! I idź na betę. Tylko beta jest tu decydująca,
i wiem kochana, wiem, ze po tylu razach, to oczekuje się takiego samego wyniku jak zawsze, ale to życie jest nieprzewidywalne, czekamy razem! Na razie wycieraj nos, popraw koronę i do przopdu - na betę 7 dpt.!!!
pam€etasz ile razy mnie podtrzymywałas na duchu, jak już byłam prawie zakopana pod ziemią, niestety teraz widzę z perspektywy czasu, ze u mnie psychika też nie pomagała. Wiem, jak jest ważna już. Więc - czy mam jechać do Ciebie - do tej odległej dla mnie dzielnicy i Ci tę koronę sama na głowinie poprawić??????
>??Mila79 lubi tę wiadomość
Marmis -
Marmis wrote:Zicha dziękuję za dobre slowo. Ja jestem przebadana na wszystkie strony. Immunologia- przebadana - - sterydy- accifil, heparyna, tony progestetonu, metformina. Histero - wyciete zrosty , wyciszenie diperhline. Za te pieniadze, ktore wydalismy na wizyty, badania, leki moglibysmy kupic mieszkanie. Z naszymi zarodkami 9 transferow- 2 ciaze poronione( zarodki zdrowe) i jedna biochem. Nic wiecej juz nie mozna zrobić. AZ to mialo byc rozwiązanie....
Mila79, Marmis, karolcia35, parviflora lubią tę wiadomość
-
Mila79 wrote:Zocha, a Ty przygarnęłaś kropka? bo nie jestem niestety na bieżąco... bo się wycofałam trochu po tyle kopach w tyłek od losu.
Mila79 lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:Wiesz to juz moj 10 transfer. Ja mam prawie 42 lata. Przebadana jestem na wszystkie strony. Zabiegu, leki najrozniejsze, dawki końskie. Też teraz wyciszalam się diperheline, bo mam adenomioze.. I jeszcze świeże histero. A AZ to miala byc taka ostatnia szansa. Nie mamy juz oszczednisci. Na leczenie łącznie wydalismy tyle- za ile mieszkanie mozna kupic. Poza tym ile mozna probowac. Kiedys musze powiedziec sobie dosc- bo ani sil, ani zdrowia ani pieniędzy. Ehhhh....
Kochana! Może jednak jeszcze będzie dobrze? I u mnie i u Ciebie?Marmis lubi tę wiadomość
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
Zocha wrote:Jeszcze nie, miałam podejść w październiku, ale wyszły mi złe wyniki immuno. Teraz biorę encorton i jeśli po miesiącu się wyniki poprawią to podejdę w kolejnym cyklu, czyli w styczniu. A Ty jak tam? Na razie robisz przerwę?
Tak, muszę się odbudować po tych stresach i problemach zdrowotnych, hormony niech się ustabilizują. No przeszarżowałam. I też niech głowa odpocznie No i jak coś, to ja też będę musiała z immunologią, bo u mnie organizm odrzucał zarodki, więc szkoda by było kiedykolwiek jeszcze coś robić bez niej.
Zocha, hahahah jak wyżej napisałaś o Łyżwach to się usmiałam - ja też tak mówię, tylko z wrotkami - jeszcze wrotek nie odczepiam !! hahahahah tylkjo ja muszę robić przerwy - bo taki ze mnie fighter, że umiem się w walce zajechać do upadłego. a potem przyczepiam wrotki i mam nadzieję, ze jeszcze pojeżdżę
Zocha lubi tę wiadomość
-
Mila79 wrote:Tak, muszę się odbudować po tych stresach i problemach zdrowotnych, hormony niech się ustabilizują. No przeszarżowałam. I też niech głowa odpocznie No i jak coś, to ja też będę musiała z immunologią, bo u mnie organizm odrzucał zarodki, więc szkoda by było kiedykolwiek jeszcze coś robić bez niej.
Zocha, hahahah jak wyżej napisałaś o Łyżwach to się usmiałam - ja też tak mówię, tylko z wrotkami - jeszcze wrotek nie odczepiam !! hahahahah tylkjo ja muszę robić przerwy - bo taki ze mnie fighter, że umiem się w walce zajechać do upadłego. a potem przyczepiam wrotki i mam nadzieję, ze jeszcze pojeżdżęRozi1989, Mila79 lubią tę wiadomość
-
One wrote:Znajoma, która jak Ty przeszła covid w październiku, miała wczoraj et. Lekarze nie widzieli przeciwskazan, zarówno jej gin jak i immunolog
-
Mila79 wrote:Marmis, specjalnie weszłam tu, by xzobaczyć , co u Ciebie. Walczymy do końca!! 5dpt nic nie wyjdzie na teście sikanym, pamiętasz sikańce - oszukańce. Sikańce to robić móżna 10 dpt dopiero najlepiej, ale betę można już 7 dpt - wtedy coś powinno nawet minimalnego wyjść.
Ja trzymam bardzo mocno kciuki i choć odpoczywam tu od forum, to będę wchodzić, by Cię podtrzymac na duchu do końca. Wiem, że to 10 transfer, każdej z nas - tym długowalczącym, już to nosem wychodzi, by gorzej nie powiedzieć, ale próbujemy i tak! Poczekajmy - nie odkładaj pod żadnym pozorem leków!! I idź na betę. Tylko beta jest tu decydująca,
i wiem kochana, wiem, ze po tylu razach, to oczekuje się takiego samego wyniku jak zawsze, ale to życie jest nieprzewidywalne, czekamy razem! Na razie wycieraj nos, popraw koronę i do przopdu - na betę 7 dpt.!!!
pam€etasz ile razy mnie podtrzymywałas na duchu, jak już byłam prawie zakopana pod ziemią, niestety teraz widzę z perspektywy czasu, ze u mnie psychika też nie pomagała. Wiem, jak jest ważna już. Więc - czy mam jechać do Ciebie - do tej odległej dla mnie dzielnicy i Ci tę koronę sama na głowinie poprawić??????
>??
Nie wiem, czy pamiętacie, ale ja po ostatnim transferze miałam doła że nic z tego już od drugiego dnia. Nic nie czułam, a wcześniej zawsze jakieś delikatne oznaki były. Byłam tak załamana, że nie chciałam oglądać wyników bety...i proszę, właśnie tym razem się udało i jak na razie doszłam najdalej jak dotąd.
W sikańce to ja nie wiedzę, tym bardziej wykonywane tak ekstremalnie wcześnie. Ryzuklkuje się utratą humoru i dołem tylko...
Beta w 7dpt powinna być wiarygodna. Wcześniej nie ma ci robić bety a tym bardziej sikańców.
Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊Marmis, Mila79, parviflora, Virginia lubią tę wiadomość
Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
Marmis co Cię pokusiło z tym testem to zdecydowanie za wcześnie wyrzuć wszystkie testy do kosza i leć na betę we wtorek ✊✊
Maggi lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
One wrote:Marmis, Rozi- jakiej czułości testy robiłyście?
Jeżeli o mnie chodzi to niby czułość 10...👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
Maggi wrote:Dobrze mówisz, podpisuję się pod tym wszystkimi 4 kopytami!
Nie wiem, czy pamiętacie, ale ja po ostatnim transferze miałam doła że nic z tego już od drugiego dnia. Nic nie czułam, a wcześniej zawsze jakieś delikatne oznaki były. Byłam tak załamana, że nie chciałam oglądać wyników bety...i proszę, właśnie tym razem się udało i jak na razie doszłam najdalej jak dotąd.
W sikańce to ja nie wiedzę, tym bardziej wykonywane tak ekstremalnie wcześnie. Ryzuklkuje się utratą humoru i dołem tylko...
Beta w 7dpt powinna być wiarygodna. Wcześniej nie ma ci robić bety a tym bardziej sikańców.
Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊
Maggi ja pamietam Twoje zmagania wszystkie i wcześniejsze też, tak się cieszę, ze teraz się udało!!!! podglądałam też wątek - z niskim AMH, więc trzymam kciukasy od początku.
A kiedyś to my powinnyśmy też załozyc kółko albo 40stek - albo tzw. weteranek (bez obrazy!!), bo nieraz wydaje mi się, że ja tu już najdłużej, ale potem zaglądam i widzę nieraz znajome nicki tym bardziej sie twarzyczka cieszy, jak już zaciązone te nickiMaggi lubi tę wiadomość
-
Morze_Bałtyckie wrote:Marmis i Rozi trzymam za was kciuki - w pierwszej linii, żebyście się znowu nie skusiły na wczesnego sikańca i wytrzymały do dnia bety!!! No i oczywiście na ładną bete!!!
Morze_Bałtyckie, Maggi lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
Morze_Bałtyckie wrote:Marmis i Rozi trzymam za was kciuki - w pierwszej linii, żebyście się znowu nie skusiły na wczesnego sikańca i wytrzymały do dnia bety!!! No i oczywiście na ładną bete!!!
Dziękuję... jutro idę na betę. Zobaczymy czy cos się wydarzyło...Morze_Bałtyckie lubi tę wiadomość
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️