adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim którym się udało z AZ i życze powodzenia reszcie.
Mam pytanie . Bede podchodzić do AZ ale w październiku byłam pozytywna(Covid ) wiec cykl poszedł w odstawkę. Bedziemy chcieli podchodzić w następnym cyklu. I tu moje pytanie czy któraś z was startowała z transferem po wyleczeniu z Korony??? Ja niestety mam obawy ze lekarz zaraz bedzie chciał jeszcze czekać. Tylko nie bardzo wiem na co, Koronę przeszłam bardzo lekko ( wymioty przez 1 dzien) i żadnych komplikacji, po 10 dniach izolacji normalnie wróciłam do pracy, baa nawet po pozytywnym teście czułam się dobrze i posprzątałam w domu na błysk.....hihi
napiszcie proszę o waszych doświadczeniach w staraniach przy covidzie...
pozdrawiam -
ania_maria wrote:Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim którym się udało z AZ i życze powodzenia reszcie.
Mam pytanie . Bede podchodzić do AZ ale w październiku byłam pozytywna(Covid ) wiec cykl poszedł w odstawkę. Bedziemy chcieli podchodzić w następnym cyklu. I tu moje pytanie czy któraś z was startowała z transferem po wyleczeniu z Korony??? Ja niestety mam obawy ze lekarz zaraz bedzie chciał jeszcze czekać. Tylko nie bardzo wiem na co, Koronę przeszłam bardzo lekko ( wymioty przez 1 dzien) i żadnych komplikacji, po 10 dniach izolacji normalnie wróciłam do pracy, baa nawet po pozytywnym teście czułam się dobrze i posprzątałam w domu na błysk.....hihi
napiszcie proszę o waszych doświadczeniach w staraniach przy covidzie...
pozdrawiam18’córka❤️ -
Marmis wrote:Rozi jak tam dzis nastroj?ja niestety przechodzilam obok Rossmana ...no i wstapilam po testy. Leza w szufladzie i kuszą . Dzis dopiero 4 dpt, wiec nie ma szans nic wyjsc. Walcze ze soba😁😁
Daj spokój, dziś też sikalam. Biel vizira oczywiscie. Słuchaj, ja na Allegro zamówiłam 10ciopak tych testów Pink, a żeby mieć darmową dostawę to co dobrałam? Jeszcze 2 testy! Ale ogólnie gorszy nastrój... coraz bardziej obawiam się, że nic z tego 😭😭😭😭 mam nadzieję, że Ty lepszy nastrój 😘One lubi tę wiadomość
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
One wrote:Marmis, na moim wcześniejszym forum, były takie gwiazdy, które sikały 4dpt😀co więcej wieczorem. Były kreski. Raz trzeba się było napatrzeć ale czasem krechy były eleganckie😌🍀🍀🍀
One lubi tę wiadomość
Marmis -
Rozi1989 wrote:Daj spokój, dziś też sikalam. Biel vizira oczywiscie. Słuchaj, ja na Allegro zamówiłam 10ciopak tych testów Pink, a żeby mieć darmową dostawę to co dobrałam? Jeszcze 2 testy! Ale ogólnie gorszy nastrój... coraz bardziej obawiam się, że nic z tego 😭😭😭😭 mam nadzieję, że Ty lepszy nastrój 😘Marmis
-
Marmis wrote:Hehe. Dobra jestes. Ja dzis badalam progesteron i morfologie. I jak zobaczyłam, ze prog 74 to sie ucieszylam- bo zawsze niski mialam. Ale potem zaczełam rozkminiac w jakich to jednostkach- no i zglupialam. Bo w nmol jest 74, a w ng 23. I niby w kazdej jednostce jest ok, ale... A co do testow- to jeszcze nie siknelam.. Moze jutro. Ja kupilam facelle. Rzucilam sie w roboty kuchenne, 2 godziny drzemka i jakoś czas leci. No i po drzemce humor znacznie lepszy😁😁
Ja progesteron badałam w 3 dpt, wynosił 20,6 ng/ml, napisałam od razu do doktora i stwierdził, że jest ok. Ale faktycznie gdzieś tez czytałam, ze powinien wynosić ok. 25. W każdym razie dokładam sobie po 100-200 mg luteiny jeszcze... a czujesz cos?👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
Rozi1989 wrote:Ja progesteron badałam w 3 dpt, wynosił 20,6 ng/ml, napisałam od razu do doktora i stwierdził, że jest ok. Ale faktycznie gdzieś tez czytałam, ze powinien wynosić ok. 25. W każdym razie dokładam sobie po 100-200 mg luteiny jeszcze... a czujesz cos?Marmis
-
Marmis, piękny prg😌 Trzymam za Ciebie i Rozi mocne✊️✊️
Rozi wygralaś z tymi testami😂😂dziś jeszcze może być biel, która nic złego jeszcze nie musi znaczyć.
Ja miałam ostatnio w 5dpt bledziocha pod światło. Ale w 7dpt beta wynosiła 42. Więc spokojnie dziewczyny i🍀🍀🍀‼️Marmis, Rozi1989 lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
Marmis wrote:Kompletnie nic nie czuje. czyli kurde te 23 to chyba niski te moj progesteton. Juz sama nie wiem....
Nie no wydaje mi się, że jest ładny 😘 przynajmniej mój doktor twierdził, że 20,6 jest ok, wiec 23 tym bardziej. One również potwierdza ☺️Marmis, One lubią tę wiadomość
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
Rozi1989 wrote:Ja progesteron badałam w 3 dpt, wynosił 20,6 ng/ml, napisałam od razu do doktora i stwierdził, że jest ok. Ale faktycznie gdzieś tez czytałam, ze powinien wynosić ok. 25. W każdym razie dokładam sobie po 100-200 mg luteiny jeszcze... a czujesz cos?
Rozi1989 lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
Dziewczyny, jaką klinikę w Czech polecacie na AZ? 😊07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transfer ciąża biochemiczna
05.20 transfer ciąża biochemiczna
10.20 transfer ciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transfer ciąża biochemiczna -
Ech... Dziewczyny skusilam sie na ten diabelski test. Dzis 5 dpt. I jakby nie patrzec biel vizira. Rozlozylam go nawet na czesci pierwsze- bo uroilo mi sie ze moze jakis cien cienia.... Wiem, ze to wczesnie- ale nawet moja ginka mowila zeby bete sprobowac zrobic jutro. Nie pojde, bo jak test dzis nic nie pokazal- to jutro bety nie będzie. Przepraszam za to smecenie w niedziele- ale jakos to mnie podłamało. I az sie poryczalam z tego wszystkiego. Bo to byla nasza jedna, jedyna szansa z Az.. Ale tez i takie przeczucia mam- bo to juz moj 10 transfer i tym razem absolutnie ani razu żadnego zakłucia, pobolewania itp. Nawet od progesteronu i accofilu zadnych dolegliwosci. Kompletnie nic nie czuje.
Rozzi aTy jak? Moze u Ciebie lepiej?Marmis -
Marmis wrote:Ech... Dziewczyny skusilam sie na ten diabelski test. Dzis 5 dpt. I jakby nie patrzec biel vizira. Rozlozylam go nawet na czesci pierwsze- bo uroilo mi sie ze moze jakis cien cienia.... Wiem, ze to wczesnie- ale nawet moja ginka mowila zeby bete sprobowac zrobic jutro. Nie pojde, bo jak test dzis nic nie pokazal- to jutro bety nie będzie. Przepraszam za to smecenie w niedziele- ale jakos to mnie podłamało. I az sie poryczalam z tego wszystkiego. Bo to byla nasza jedna, jedyna szansa z Az.. Ale tez i takie przeczucia mam- bo to juz moj 10 transfer i tym razem absolutnie ani razu żadnego zakłucia, pobolewania itp. Nawet od progesteronu i accofilu zadnych dolegliwosci. Kompletnie nic nie czuje.
Rozzi aTy jak? Moze u Ciebie lepiej?
A jeśli to 10 transfer to musi być jakaś przyczyna. Coś dotychczas przeszkadzało. Nie wiem, ale musi być ktoś kto znajdzie przyczynę. Nie podłamuj się, jeszcze zaświeci słońce. Trzymaj się ciepłoMila79 lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:Ech... Dziewczyny skusilam sie na ten diabelski test. Dzis 5 dpt. I jakby nie patrzec biel vizira. Rozlozylam go nawet na czesci pierwsze- bo uroilo mi sie ze moze jakis cien cienia.... Wiem, ze to wczesnie- ale nawet moja ginka mowila zeby bete sprobowac zrobic jutro. Nie pojde, bo jak test dzis nic nie pokazal- to jutro bety nie będzie. Przepraszam za to smecenie w niedziele- ale jakos to mnie podłamało. I az sie poryczalam z tego wszystkiego. Bo to byla nasza jedna, jedyna szansa z Az.. Ale tez i takie przeczucia mam- bo to juz moj 10 transfer i tym razem absolutnie ani razu żadnego zakłucia, pobolewania itp. Nawet od progesteronu i accofilu zadnych dolegliwosci. Kompletnie nic nie czuje.
U mnie 6 dpt i nadal biało tez chodzę i ukradkiem popłakuje. Ale ciągle mam nadzieję... 🙏🙏🙏🙏 to mój drugi transfer. Pierwszy był 3 dniowego (mojego) zarodka rok temu. Potem nie udało mi się uzyskać już żadnych zarodków, wszystkie (choć było ich niewiele) przestawały się rozwijać max w 4 dobie, dlatego myslalam, ze to kwestia słabych komórek i zarodków i ten 3dniowy tez musiał po prostu zatrzymać się zanim osiągnął stadium blastocysty. Teraz wyciszalam się diphereliną, miałam
histero, scraching, AH... Tak bardzo sie boje dlaczego piszesz, że jedna, jedyna szansa na AZ?👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
Zocha wrote:Ej no jeszcze nie spisuj wszystkiego na straty. Może akurat się udało.
A jeśli to 10 transfer to musi być jakaś przyczyna. Coś dotychczas przeszkadzało. Nie wiem, ale musi być ktoś kto znajdzie przyczynę. Nie podłamuj się, jeszcze zaświeci słońce. Trzymaj się ciepłoMarmis -
Rozi1989 wrote:U mnie 6 dpt i nadal biało tez chodzę i ukradkiem popłakuje. Ale ciągle mam nadzieję... 🙏🙏🙏🙏 to mój drugi transfer. Pierwszy był 3 dniowego (mojego) zarodka rok temu. Potem nie udało mi się uzyskać już żadnych zarodków, wszystkie (choć było ich niewiele) przestawały się rozwijać max w 4 dobie, dlatego myslalam, ze to kwestia słabych komórek i zarodków i ten 3dniowy tez musiał po prostu zatrzymać się zanim osiągnął stadium blastocysty. Teraz wyciszalam się diphereliną, miałam
histero, scraching, AH... Tak bardzo sie boje dlaczego piszesz, że jedna, jedyna szansa na AZ?Marmis -
Marmis, specjalnie weszłam tu, by xzobaczyć , co u Ciebie. Walczymy do końca!! 5dpt nic nie wyjdzie na teście sikanym, pamiętasz sikańce - oszukańce. Sikańce to robić móżna 10 dpt dopiero najlepiej, ale betę można już 7 dpt - wtedy coś powinno nawet minimalnego wyjść.
Ja trzymam bardzo mocno kciuki i choć odpoczywam tu od forum, to będę wchodzić, by Cię podtrzymac na duchu do końca. Wiem, że to 10 transfer, każdej z nas - tym długowalczącym, już to nosem wychodzi, by gorzej nie powiedzieć, ale próbujemy i tak! Poczekajmy - nie odkładaj pod żadnym pozorem leków!! I idź na betę. Tylko beta jest tu decydująca,
i wiem kochana, wiem, ze po tylu razach, to oczekuje się takiego samego wyniku jak zawsze, ale to życie jest nieprzewidywalne, czekamy razem! Na razie wycieraj nos, popraw koronę i do przopdu - na betę 7 dpt.!!!
pam€etasz ile razy mnie podtrzymywałas na duchu, jak już byłam prawie zakopana pod ziemią, niestety teraz widzę z perspektywy czasu, ze u mnie psychika też nie pomagała. Wiem, jak jest ważna już. Więc - czy mam jechać do Ciebie - do tej odległej dla mnie dzielnicy i Ci tę koronę sama na głowinie poprawić??????
>??
Zocha, Marmis, Maggi lubią tę wiadomość
-
Zocha wrote:Ej no jeszcze nie spisuj wszystkiego na straty. Może akurat się udało.
A jeśli to 10 transfer to musi być jakaś przyczyna. Coś dotychczas przeszkadzało. Nie wiem, ale musi być ktoś kto znajdzie przyczynę. Nie podłamuj się, jeszcze zaświeci słońce. Trzymaj się ciepło
Zocha, a Ty przygarnęłaś kropka? bo nie jestem niestety na bieżąco... bo się wycofałam trochu po tyle kopach w tyłek od losu.