X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Za Twoja tez mocne✊✊✊🍀🍀 Ja mam schizy.. bo tak, jak chyba Kropka tez mam sen, ktory mnie przesladuje. Jak sni mi sie moj chlopak sprzed 20 lat - to zazwyczaj zwiastuje to cos nieprzyjemnego, niedobrego. Sni mi się raz na ruski rok albo i rzadziej .No i oczywiscie dzis musial. Wiec schiza juz jest...
    Marmis musi być dobrze wierzę w to. O której masz wizytę. Pięknie bijącego serduszka Ci życzę. Chociaż powiem Ci że ja w sny wierzę. Mnie zaraz po transferze śniły się osoby których już z nami nie ma. Co rano wstałam to mówię do męża że ta czy ta osoba mi się śniła. Choć nie zawsze sny oznacząją coś złego.

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Dziękuję dziewczyny ,wizyta za 30 min. Krew oddana ,już mnie skręca w brzuchu . 😣😣😣😣

Marmis co do snów ,uwierz rozumiem Cię doskonale....
    Kciuki.

kropka lubi tę wiadomość

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Za wcześnie na sikańca ja miałam cień cienia w 6dpt ✊🍀

Marmis, Kropka za dobre wieści ✊🍀 ja wczoraj miałam wizytę niestety skróciła mi się szyjka i zrobiło rozwarcie na 1cm mam leżeć plackiem za tydzień kontrola mam nadzieję że ten mój mały krasnal jeszcze chociaż dwa tygodnie posiedzi w brzuszku.
    Leż kochana i poproś maleństwo aby jeszcze troszkę poczekało w brzuszku.

Ewuszek lubi tę wiadomość

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj dostałam okres ale takich bóli to ja nigdy nie miałam. Brzuch i w krzyżach masakryczne boli. Krwawienie niezbyt i boję się czy tam wszystko się dobrze oczyści. Na wtorek umówiłam się do gina aby sprawdził. To moje poronienie to było bardzo dziwne bo nic mnie nie bolało w porównaniu z tym co jest wczoraj i dziś.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuurra wrote:
    hejka kobietki...zaaglądam z krzaków dzis 3dpt....i cos mnie tknęło żeby zrobic progesteron i estradiol

Progestero spoko 23 ng/ml

ale Estradiol chyba cos nie tak....1500 ng/ml estrogen bioe 3x1 doustnie i 2x1 dopochwowo....lekarz zalecił dopochwowo bo w 13 dc było ok 125 ng/ml.....chyba zejde z tego dopochwowo....
    Kurcze 5 tabletek estrofemu to chyba duzo. Nigdy tyle nie mialam. Zawsze 3x1 doustnie. A na pewno mialas i dopochwowo i doustnie brac? Ja przy wczesniejszych transferach na poczatku @ mialam wskazanie doustnie a jak się skonczy @, to dopochwowo. Ale juz ostatnio kazali mi brac tylko doustnie 3x1.

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Marmis musi być dobrze wierzę w to. O której masz wizytę. Pięknie bijącego serduszka Ci życzę. Chociaż powiem Ci że ja w sny wierzę. Mnie zaraz po transferze śniły się osoby których już z nami nie ma. Co rano wstałam to mówię do męża że ta czy ta osoba mi się śniła. Choć nie zawsze sny oznacząją coś złego.
    Wizyta dopiero o 15.

Marmis
  • nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Kurcze 5 tabletek estrofemu to chyba duzo. Nigdy tyle nie mialam. Zawsze 3x1 doustnie. A na pewno mialas i dopochwowo i doustnie brac? Ja przy wczesniejszych transferach na poczatku @ mialam wskazanie doustnie a jak się skonczy @, to dopochwowo. Ale juz ostatnio kazali mi brac tylko doustnie 3x1.
    tak 5 tabletek...miałam przedtransferem kilka dni przed estradiol na poziomie 124...a powinien byl być przynajmniej 150....

Jrszcze sprawdziłam dla pewności na zaleceniach lekarza..alle tak 5 tabletek

• kropka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuurra wrote:
    tak 5 tabletek...miałam przedtransferem kilka dni przed estradiol na poziomie 124...a powinien byl być przynajmniej 150....

Jrszcze sprawdziłam dla pewności na zaleceniach lekarza..alle tak 5 tabletek
    Ja mam 3x2 estrofemu

• kropka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo 8.2 progresteron 0.10 i estradiol 2900
    zajęcia wysłane do Martiny i czekamy .
    Moja gin chciała by transfer w piątek ponieważ w poniedziałek mam mieć wlew z accofilu.
    Jeszcze po mału nie dociera do mnie. ..

Virginia, Laki21, parviflora lubią tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Endo 8.2 progresteron 0.10 i estradiol 2900
    zajęcia wysłane do Martiny i czekamy .
    Moja gin chciała by transfer w piątek ponieważ w poniedziałek mam mieć wlew z accofilu.
    Jeszcze po mału nie dociera do mnie. ..
    No i jest dobrze. Pewnie od jutra kaza Ci brac proga. To transfer pewnie w czwartek - ale moze od niedzieli - wiec wstrzelisz sie w piatek. Mocne kciuki✊✊✊🍀🍀

kropka lubi tę wiadomość

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:

Marmis, Kropka za dobre wieści ✊🍀 ja wczoraj miałam wizytę niestety skróciła mi się szyjka i zrobiło rozwarcie na 1cm mam leżeć plackiem za tydzień kontrola mam nadzieję że ten mój mały krasnal jeszcze chociaż dwa tygodnie posiedzi w brzuszku.
    Ewuszek lez Kochana, lez. A Maluszek niech jeszcze grzecznie posiedzi .
    🍀🍀

Marmis
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    No i jest dobrze. Pewnie od jutra kaza Ci brac proga. To transfer pewnie w czwartek - ale moze od niedzieli - wiec wstrzelisz sie w piatek. Mocne kciuki✊✊✊🍀🍀
    Moja gin kazała mi brać od poniedziałku jeśli transfer w piątek to mówisz że to już za późno ?😔😔😔 Lepiej od niedzieli ????

• Virginia Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:

Ewuszek - juz jestes tak blisko :) ale zlecialo :) i odpoczywaj sobie i nie martw sie. Rozwarcie 1 cm jest dosyc powszechne i czasem mozna jeszcze doczekac kilka tygodni.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuurra wrote:
    a ja w ferworze radości dzis rano zrobiłam sikanca.....i biel Vizira:(....wykoncze sie ...wiem 4 dpt to wczesnie ..ale ja mialam podana bardzo dobrze rokujaca blastusię, i dodatkowo naciecie otoczki bylo...wiec no jak by nie patrzec cos musiało by byc gdyby sie udalo...

Nuuura - sama wiesz lepiej, ze troche za wczesnie :P
    Ja mialam transfer 6 dniowca, ktory wychodzil juz z otoczki i na tescie ledwo co bylo widac kreske 7 dnia. Jeszcze masz chwilke. I wiadomo, ze najlepiej jakbys poszla na bete, no ale wiemy jak to jest LOL

nuurra lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka i Marmis - trzymam kciuki

kropka, Marmis lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Miałaś rację , reprofit karze brać od niedzieli od godz 11 😔 a moja gin od poniedziałku 😔😔😔 i co ja mam teraz zrobić ???

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, za wizyty, endo i wszystkie sprawy, które obecnie Was trapią. Dawajcie znać!

kropka, parviflora, Ewuszek lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też już po wizycie. Endo 10 mm i od dzisiaj już biorę proga, metypred i mam zwiększyć acard z 75 na 150.
    Opowiedziałam o tych przygodach z tym dziwnym cyklem i z tymi plamieniami bo dzisiaj mam nawet jeszcze takie bardzo delikatne ale sprawdzał wziernikiem i mówił że to wygląda jakby z szyjki macicy a ja mam nadżerkę. Dodatkowo na USG było widać jak to nazwał dr lekkie falowanie endo - czasem odczuwam takie jakby skurcze i martwię się, że to niedobrze no ale zobaczymy powiedział, że jeżeli w ciągu 2-3 dni znowu będę mieć jakieś takie plamienia, krawawienia to wtedy transferu nie będzie.
    Podpisywaliśmy dziś dokumenty do AZ i mamy dwie blastki 3AA i 4 AB. Jeżeli wszystko będzie ok to transfer jest zaplanowany na środę 22.09 na 15.30.
    Rozważaliśmy transfer 2 zarodków ale ponieważ oba są dobrej klasy to jednak chcemy transferować 1.

Majaaa, Nasta, Laki21, Robin27, Cherry78, Eweszy, Zuzanna., Virginia lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Nuuura - sama wiesz lepiej, ze troche za wczesnie :P
    Ja mialam transfer 6 dniowca, ktory wychodzil juz z otoczki i na tescie ledwo co bylo widac kreske 7 dnia. Jeszcze masz chwilke. I wiadomo, ze najlepiej jakbys poszla na bete, no ale wiemy jak to jest LOL
    Dziekuje kochana....takich porad mi brakuje.....
    Musze wam olowiedziec to... 😂😂.... Nabrałam słuchajcie takiej ochoty na kukurydzę... 😂😂😂A ze mieszkam za miastem.... Na wsi..... W około pola.... Kukurydzy😉😉i oczywiście nie mogłam się powstrzymać poszłam do sąsiada.... A on że idź... Jak coś jeszcze znajdziesz nadającego się do jedzenia to bierz

.. 😂 Znalazłam 6 szt.... Zjadalm 3😂 i teraz leżę.... I Was czytam.... O rany już nic nie dam rady...
    Maz patrzył na mnie jakoś dziwnie😂😂

Eweszy, Zuzanna., Virginia lubią tę wiadomość

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuurra:) ja w pierwszej ciąży, tuż po tym jak się o niej dowiedzialam, miałam ogromną ochotę na Golonkę mimo, że nigdy dotąd jej nie jadłam i nawet nie potrafiłam wyobrazić sobie jak ona smakuje 😅 w końcu mąż mnie zabrał do Taurusa i zjadłam ogromną golonkę i bylam szczęśliwa:)

Marmis????

Zuzanna., Virginia lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ