X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Za Twoja tez mocne✊✊✊🍀🍀 Ja mam schizy.. bo tak, jak chyba Kropka tez mam sen, ktory mnie przesladuje. Jak sni mi sie moj chlopak sprzed 20 lat - to zazwyczaj zwiastuje to cos nieprzyjemnego, niedobrego. Sni mi się raz na ruski rok albo i rzadziej .No i oczywiscie dzis musial. Wiec schiza juz jest...
    Marmis musi być dobrze wierzę w to. O której masz wizytę. Pięknie bijącego serduszka Ci życzę. Chociaż powiem Ci że ja w sny wierzę. Mnie zaraz po transferze śniły się osoby których już z nami nie ma. Co rano wstałam to mówię do męża że ta czy ta osoba mi się śniła. Choć nie zawsze sny oznacząją coś złego.

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Dziękuję dziewczyny ,wizyta za 30 min. Krew oddana ,już mnie skręca w brzuchu . 😣😣😣😣

Marmis co do snów ,uwierz rozumiem Cię doskonale....
    Kciuki.

kropka lubi tę wiadomość

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Za wcześnie na sikańca ja miałam cień cienia w 6dpt ✊🍀

Marmis, Kropka za dobre wieści ✊🍀 ja wczoraj miałam wizytę niestety skróciła mi się szyjka i zrobiło rozwarcie na 1cm mam leżeć plackiem za tydzień kontrola mam nadzieję że ten mój mały krasnal jeszcze chociaż dwa tygodnie posiedzi w brzuszku.
    Leż kochana i poproś maleństwo aby jeszcze troszkę poczekało w brzuszku.

Ewuszek lubi tę wiadomość

• Laki21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj dostałam okres ale takich bóli to ja nigdy nie miałam. Brzuch i w krzyżach masakryczne boli. Krwawienie niezbyt i boję się czy tam wszystko się dobrze oczyści. Na wtorek umówiłam się do gina aby sprawdził. To moje poronienie to było bardzo dziwne bo nic mnie nie bolało w porównaniu z tym co jest wczoraj i dziś.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuurra wrote:
    hejka kobietki...zaaglądam z krzaków dzis 3dpt....i cos mnie tknęło żeby zrobic progesteron i estradiol

Progestero spoko 23 ng/ml

ale Estradiol chyba cos nie tak....1500 ng/ml estrogen bioe 3x1 doustnie i 2x1 dopochwowo....lekarz zalecił dopochwowo bo w 13 dc było ok 125 ng/ml.....chyba zejde z tego dopochwowo....
    Kurcze 5 tabletek estrofemu to chyba duzo. Nigdy tyle nie mialam. Zawsze 3x1 doustnie. A na pewno mialas i dopochwowo i doustnie brac? Ja przy wczesniejszych transferach na poczatku @ mialam wskazanie doustnie a jak się skonczy @, to dopochwowo. Ale juz ostatnio kazali mi brac tylko doustnie 3x1.

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Marmis musi być dobrze wierzę w to. O której masz wizytę. Pięknie bijącego serduszka Ci życzę. Chociaż powiem Ci że ja w sny wierzę. Mnie zaraz po transferze śniły się osoby których już z nami nie ma. Co rano wstałam to mówię do męża że ta czy ta osoba mi się śniła. Choć nie zawsze sny oznacząją coś złego.
    Wizyta dopiero o 15.

Marmis
  • nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Kurcze 5 tabletek estrofemu to chyba duzo. Nigdy tyle nie mialam. Zawsze 3x1 doustnie. A na pewno mialas i dopochwowo i doustnie brac? Ja przy wczesniejszych transferach na poczatku @ mialam wskazanie doustnie a jak się skonczy @, to dopochwowo. Ale juz ostatnio kazali mi brac tylko doustnie 3x1.
    tak 5 tabletek...miałam przedtransferem kilka dni przed estradiol na poziomie 124...a powinien byl być przynajmniej 150....

Jrszcze sprawdziłam dla pewności na zaleceniach lekarza..alle tak 5 tabletek

• kropka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuurra wrote:
    tak 5 tabletek...miałam przedtransferem kilka dni przed estradiol na poziomie 124...a powinien byl być przynajmniej 150....

Jrszcze sprawdziłam dla pewności na zaleceniach lekarza..alle tak 5 tabletek
    Ja mam 3x2 estrofemu

• kropka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo 8.2 progresteron 0.10 i estradiol 2900
    zajęcia wysłane do Martiny i czekamy .
    Moja gin chciała by transfer w piątek ponieważ w poniedziałek mam mieć wlew z accofilu.
    Jeszcze po mału nie dociera do mnie. ..

Virginia, Laki21, parviflora lubią tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Endo 8.2 progresteron 0.10 i estradiol 2900
    zajęcia wysłane do Martiny i czekamy .
    Moja gin chciała by transfer w piątek ponieważ w poniedziałek mam mieć wlew z accofilu.
    Jeszcze po mału nie dociera do mnie. ..
    No i jest dobrze. Pewnie od jutra kaza Ci brac proga. To transfer pewnie w czwartek - ale moze od niedzieli - wiec wstrzelisz sie w piatek. Mocne kciuki✊✊✊🍀🍀

kropka lubi tę wiadomość

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:

Marmis, Kropka za dobre wieści ✊🍀 ja wczoraj miałam wizytę niestety skróciła mi się szyjka i zrobiło rozwarcie na 1cm mam leżeć plackiem za tydzień kontrola mam nadzieję że ten mój mały krasnal jeszcze chociaż dwa tygodnie posiedzi w brzuszku.
    Ewuszek lez Kochana, lez. A Maluszek niech jeszcze grzecznie posiedzi .
    🍀🍀

Marmis
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    No i jest dobrze. Pewnie od jutra kaza Ci brac proga. To transfer pewnie w czwartek - ale moze od niedzieli - wiec wstrzelisz sie w piatek. Mocne kciuki✊✊✊🍀🍀
    Moja gin kazała mi brać od poniedziałku jeśli transfer w piątek to mówisz że to już za późno ?😔😔😔 Lepiej od niedzieli ????

• Virginia Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:

Ewuszek - juz jestes tak blisko :) ale zlecialo :) i odpoczywaj sobie i nie martw sie. Rozwarcie 1 cm jest dosyc powszechne i czasem mozna jeszcze doczekac kilka tygodni.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuurra wrote:
    a ja w ferworze radości dzis rano zrobiłam sikanca.....i biel Vizira:(....wykoncze sie ...wiem 4 dpt to wczesnie ..ale ja mialam podana bardzo dobrze rokujaca blastusię, i dodatkowo naciecie otoczki bylo...wiec no jak by nie patrzec cos musiało by byc gdyby sie udalo...

Nuuura - sama wiesz lepiej, ze troche za wczesnie :P
    Ja mialam transfer 6 dniowca, ktory wychodzil juz z otoczki i na tescie ledwo co bylo widac kreske 7 dnia. Jeszcze masz chwilke. I wiadomo, ze najlepiej jakbys poszla na bete, no ale wiemy jak to jest LOL

nuurra lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka i Marmis - trzymam kciuki

kropka, Marmis lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
  • kropka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Miałaś rację , reprofit karze brać od niedzieli od godz 11 😔 a moja gin od poniedziałku 😔😔😔 i co ja mam teraz zrobić ???

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, za wizyty, endo i wszystkie sprawy, które obecnie Was trapią. Dawajcie znać!

kropka, parviflora, Ewuszek lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też już po wizycie. Endo 10 mm i od dzisiaj już biorę proga, metypred i mam zwiększyć acard z 75 na 150.
    Opowiedziałam o tych przygodach z tym dziwnym cyklem i z tymi plamieniami bo dzisiaj mam nawet jeszcze takie bardzo delikatne ale sprawdzał wziernikiem i mówił że to wygląda jakby z szyjki macicy a ja mam nadżerkę. Dodatkowo na USG było widać jak to nazwał dr lekkie falowanie endo - czasem odczuwam takie jakby skurcze i martwię się, że to niedobrze no ale zobaczymy powiedział, że jeżeli w ciągu 2-3 dni znowu będę mieć jakieś takie plamienia, krawawienia to wtedy transferu nie będzie.
    Podpisywaliśmy dziś dokumenty do AZ i mamy dwie blastki 3AA i 4 AB. Jeżeli wszystko będzie ok to transfer jest zaplanowany na środę 22.09 na 15.30.
    Rozważaliśmy transfer 2 zarodków ale ponieważ oba są dobrej klasy to jednak chcemy transferować 1.

Majaaa, Nasta, Laki21, Robin27, Cherry78, Eweszy, Zuzanna., Virginia lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • nuurra Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Nuuura - sama wiesz lepiej, ze troche za wczesnie :P
    Ja mialam transfer 6 dniowca, ktory wychodzil juz z otoczki i na tescie ledwo co bylo widac kreske 7 dnia. Jeszcze masz chwilke. I wiadomo, ze najlepiej jakbys poszla na bete, no ale wiemy jak to jest LOL
    Dziekuje kochana....takich porad mi brakuje.....
    Musze wam olowiedziec to... 😂😂.... Nabrałam słuchajcie takiej ochoty na kukurydzę... 😂😂😂A ze mieszkam za miastem.... Na wsi..... W około pola.... Kukurydzy😉😉i oczywiście nie mogłam się powstrzymać poszłam do sąsiada.... A on że idź... Jak coś jeszcze znajdziesz nadającego się do jedzenia to bierz

.. 😂 Znalazłam 6 szt.... Zjadalm 3😂 i teraz leżę.... I Was czytam.... O rany już nic nie dam rady...
    Maz patrzył na mnie jakoś dziwnie😂😂

Eweszy, Zuzanna., Virginia lubią tę wiadomość

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuurra:) ja w pierwszej ciąży, tuż po tym jak się o niej dowiedzialam, miałam ogromną ochotę na Golonkę mimo, że nigdy dotąd jej nie jadłam i nawet nie potrafiłam wyobrazić sobie jak ona smakuje 😅 w końcu mąż mnie zabrał do Taurusa i zjadłam ogromną golonkę i bylam szczęśliwa:)

Marmis????

Zuzanna., Virginia lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ