adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
parviflora wrote:Hej, ja też już po wizycie. Endo 10 mm i od dzisiaj już biorę proga, metypred i mam zwiększyć acard z 75 na 150.
Opowiedziałam o tych przygodach z tym dziwnym cyklem i z tymi plamieniami bo dzisiaj mam nawet jeszcze takie bardzo delikatne ale sprawdzał wziernikiem i mówił że to wygląda jakby z szyjki macicy a ja mam nadżerkę. Dodatkowo na USG było widać jak to nazwał dr lekkie falowanie endo - czasem odczuwam takie jakby skurcze i martwię się, że to niedobrze no ale zobaczymy powiedział, że jeżeli w ciągu 2-3 dni znowu będę mieć jakieś takie plamienia, krawawienia to wtedy transferu nie będzie.
Podpisywaliśmy dziś dokumenty do AZ i mamy dwie blastki 3AA i 4 AB. Jeżeli wszystko będzie ok to transfer jest zaplanowany na środę 22.09 na 15.30.
Rozważaliśmy transfer 2 zarodków ale ponieważ oba są dobrej klasy to jednak chcemy transferować 1.parviflora lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mamy 6,7 mm Małego Czlowieczka z miarowym biciem serca..Nie wiem ile- ale pani doktor mówiła, ze jest dobre. Ale muszę dalej leżeć- bo jeszcze te krwiaczki sa. Wiec krok za kroczkiem. Dziękuję za kciuki i dobre słowa .
Majaaa, Amilka, parviflora, Nasta, Alutka77, kropka, arzu, Alrauna1987, Ewuszek, Robin27, karolcia35, Pola84, Zuzanna., carola12, Virginia, Cherry78, Neytiri, Zocha, Krakowska, Mayu85, sylvuś, Tara2 lubią tę wiadomość
Marmis -
Cudowne wieści!!!
Marmis lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Marmis wrote:Dziewczyny mamy 6,7 mm Małego Czlowieczka z miarowym biciem serca..Nie wiem ile- ale pani doktor mówiła, ze jest dobre. Ale muszę dalej leżeć- bo jeszcze te krwiaczki sa. Wiec krok za kroczkiem. Dziękuję za kciuki i dobre słowa .
Marmis lubi tę wiadomość
-
Majaaa nie wiem czy czytałaś mojego posta. Jesteśmy umówieni do pewnej pani doktor z czyjegoś polecenia. Ale dopiero za 3 tygodnie. Więc zobaczymy co ona powie.Jest jakaś iskierka nadziei i mamy nadzieję jak nie ona to może nam kogoś poleci. A muszę Ci powiedzieć że sprawdzałam czy Twój doktor przyjmuje w Krakowie. Jak nie wyjdzie z tą panią doktor to do niego się umówię.
-
Laki, dr Przybycień pracuje w Macierzyństwo Kraków, przyjmuje także w Tarnowie ale tam jest dosyć duży problem, zeby się zapisać.
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Ewuszek wrote:Za wcześnie na sikańca ja miałam cień cienia w 6dpt ✊🍀
Marmis, Kropka za dobre wieści ✊🍀 ja wczoraj miałam wizytę niestety skróciła mi się szyjka i zrobiło rozwarcie na 1cm mam leżeć plackiem za tydzień kontrola mam nadzieję że ten mój mały krasnal jeszcze chociaż dwa tygodnie posiedzi w brzuszku.Ewuszek lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
kropka wrote:Endo 8.2 progresteron 0.10 i estradiol 2900
zajęcia wysłane do Martiny i czekamy .
Moja gin chciała by transfer w piątek ponieważ w poniedziałek mam mieć wlew z accofilu.
Jeszcze po mału nie dociera do mnie. ..kropka lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
Marmis wrote:Dziewczyny mamy 6,7 mm Małego Czlowieczka z miarowym biciem serca..Nie wiem ile- ale pani doktor mówiła, ze jest dobre. Ale muszę dalej leżeć- bo jeszcze te krwiaczki sa. Wiec krok za kroczkiem. Dziękuję za kciuki i dobre słowa .
Marmis, Virginia, Cherry78, sylvuś lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
Ewuszek wrote:Marmis cudownie wiedziałam że będziesz miała dobre wieści 😊 leż i odpoczywaj teraz byle te krwiaczki się wchłonęły 😘
Parvi ja też miałam zawirowania w tym szczęśliwym cyklu potraktuj to jako do ty znak mój skarb w brzuszku jest z zarodka 3AA 😊
Pytałam dr jaki zarodek będziemy transferować to mówił, że decydują embriolodzy i mam nadzieję, że będzie to właśnie 3AA bo ostatnim razem miałam 4BA i nie wyszło.
Martwi mnie jeszcze to "falowanie" endo czy to nie wpłynie na zagnieżdżenie zarodka no bo tak jakby odczuwałam jeszcze dziś nawet takie lekkie jakby skurcze. Od dzisiaj zaczynam brać bryophyllum bo mi jeszcze troszkę zostało z poprzednim transferów. Zastanawiam się czy nie powinnam mieć wlewu z atosibanu czy coś no ale w sumie w cyklu w którym zaszłam w ciąże miałam tylko embroglue i nic więcej.Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
Marmis lubi tę wiadomość
-
parviflora wrote:Marmis, tak się cieszę Kochana🤗 Pamiętam jak się razem wspierałyśmy na innym forum i tak sobie myślałam, że jak uda się Cherry i Tobie to mi też na pewno się uda bo my to takie "dinusie" i naprawdę daje mi to mega nadzieję, że każda z nas ma szansę i będzie Mamą 🥰
parviflora, Cherry78 lubią tę wiadomość
Marmis -
Marmis wrote:Kochana "dinusie, dinusie" z nas. Teraz mocne kciuki za Ciebie i Twojego Kropka ( czytalam, ze jednak pojedynczo będziecie transferowac). A na te skurcze - to moze zapytaj doktora o atosiban. To sie chyba w kroplowce podaje. Tylko nie wiem na ile przed transferem.
Godzinę przed transferem, chwila przerwy na transfer i potem godzina po transferze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 19:42
parviflora lubi tę wiadomość
-
parviflora wrote:Pytałam dr jaki zarodek będziemy transferować to mówił, że decydują embriolodzy i mam nadzieję, że będzie to właśnie 3AA bo ostatnim razem miałam 4BA i nie wyszło.
Martwi mnie jeszcze to "falowanie" endo czy to nie wpłynie na zagnieżdżenie zarodka no bo tak jakby odczuwałam jeszcze dziś nawet takie lekkie jakby skurcze. Od dzisiaj zaczynam brać bryophyllum bo mi jeszcze troszkę zostało z poprzednim transferów. Zastanawiam się czy nie powinnam mieć wlewu z atosibanu czy coś no ale w sumie w cyklu w którym zaszłam w ciąże miałam tylko embroglue i nic więcej.
Ja za pierwszym razem miałam wlew z accofilu i później przy transferze skurcze 🤦♀️ nie wiem czy to wina wlewu 🤔🤔🤔
Za drugim razem wlewu nie miałam , ale brałam spasmoline , scopolan i papaweryne ,skurczy brak
Dzisiaj pytałam lekarza ale mówiła że skoro spasmolina to nie papaveryna bo za dużo będzie i boję się ,że teraz znowu przy wlewie będą skurcze 😔😔😔😔 mam kilka zastrzyków ale chyba nie będę ryzykować . Bo w tedy brałam papaweryne bez jej wiedzy - chciałam dobrze 😔 -
Marmis lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:Kochana "dinusie, dinusie" z nas. Teraz mocne kciuki za Ciebie i Twojego Kropka ( czytalam, ze jednak pojedynczo będziecie transferowac). A na te skurcze - to moze zapytaj doktora o atosiban. To sie chyba w kroplowce podaje. Tylko nie wiem na ile przed transferem.Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
parviflora wrote:Pytałam dr jaki zarodek będziemy transferować to mówił, że decydują embriolodzy i mam nadzieję, że będzie to właśnie 3AA bo ostatnim razem miałam 4BA i nie wyszło.
Martwi mnie jeszcze to "falowanie" endo czy to nie wpłynie na zagnieżdżenie zarodka no bo tak jakby odczuwałam jeszcze dziś nawet takie lekkie jakby skurcze. Od dzisiaj zaczynam brać bryophyllum bo mi jeszcze troszkę zostało z poprzednim transferów. Zastanawiam się czy nie powinnam mieć wlewu z atosibanu czy coś no ale w sumie w cyklu w którym zaszłam w ciąże miałam tylko embroglue i nic więcej.
Parvi ja przed transferem na wyciszenie brałam magnefar forte 3x1 scopolan czopki 3x1 i nospe max 3x1 i zapytaj lekarza o ten atosiban.parviflora lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Marmis super wieści, jak przeczytałam Twój wpis to aż łezka mi sie zakręciła w oku. Krwiaczki napewno sie wchłoną. A tak sie zastanawiam czy znana jest wogole przyczyna ich powstawania?
Ja miałam dzisiaj wizytę u mojego dr. Dostałam receptę nr leki. Dodatkowo acard, witamina d3 oczywiście kwas foliowy ( już go biorę jakiś czas).
Czekam teraz na okres, mam go dostać w poniedziałek. Mam nadzieje, ze dostane, bo jak czytam tu wpisy to mam wrażenie, ze nasze organizmy lubią płatać nam figle hehe i te wyczekiwane okresy sie spóźniają.
Już mam całe zaopatrzenie leków. Mam jednorozna macice i dlatego będę miała podany jeden zarodek. Ale w sumie nie zapytałam o nic więcej. Już mamy podpisane wszystkie zgody. Zobaczę może tam coś będzie więcej o zarodku.
Zaraz wleje sobie winka 🍷 za Wasze zdrowie dziewczynki, bo ja jeeszcze mogę, a niektóre z Was już nie. Chociaż mam nadzieje, ze już niedługo do Was dołączę.
Ściskamparviflora, Laki21, Zuzanna., Marmis, Cherry78, kropka lubią tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."