X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Maala Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi czy szczepiłyście się? Jeśli tak to która szczepionka i w jakim odstępie czasu od transferu?

Maala
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi czy szczepiłyście się? Jeśli tak to która szczepionka i w jakim odstępie czasu od transferu?
    Ja się szczepilam pfizerem. Druga dawka miałam w polowie czerwca a transfer w sierpniu. Pasnik mowil, zeby tak co najmniej miesiac byl odstepu - tym bardziej jak sie ma do transferu encorton .

Maala, karolcia35 lubią tę wiadomość

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Marmis super wieści, jak przeczytałam Twój wpis to aż łezka mi sie zakręciła w oku. Krwiaczki napewno sie wchłoną. A tak sie zastanawiam czy znana jest wogole przyczyna ich powstawania?
    Ja miałam dzisiaj wizytę u mojego dr. Dostałam receptę nr leki. Dodatkowo acard, witamina d3 oczywiście kwas foliowy ( już go biorę jakiś czas).
    Czekam teraz na okres, mam go dostać w poniedziałek. Mam nadzieje, ze dostane, bo jak czytam tu wpisy to mam wrażenie, ze nasze organizmy lubią płatać nam figle hehe i te wyczekiwane okresy sie spóźniają.
    Już mam całe zaopatrzenie leków. Mam jednorozna macice i dlatego będę miała podany jeden zarodek. Ale w sumie nie zapytałam o nic więcej. Już mamy podpisane wszystkie zgody. Zobaczę może tam coś będzie więcej o zarodku.
    Zaraz wleje sobie winka 🍷 za Wasze zdrowie dziewczynki, bo ja jeeszcze mogę, a niektóre z Was już nie. Chociaż mam nadzieje, ze już niedługo do Was dołączę.
    Ściskam
    Pij, pij - poki mozesz😀 Mocne kciuki - niech okres przyjdzie w terminie i bedziesz mogla ruszac🍀🍀✊✊

Eweszy, Krakowska lubią tę wiadomość

Marmis
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny mamy 6,7 mm Małego Czlowieczka z miarowym biciem serca..Nie wiem ile- ale pani doktor mówiła, ze jest dobre. Ale muszę dalej leżeć- bo jeszcze te krwiaczki sa. Wiec krok za kroczkiem. Dziękuję za kciuki i dobre słowa .

Marmis 💝💝💝🥰

Marmis lubi tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Maala Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ja się szczepilam pfizerem. Druga dawka miałam w polowie czerwca a transfer w sierpniu. Pasnik mowil, zeby tak co najmniej miesiac byl odstepu - tym bardziej jak sie ma do transferu encorton .

Dziekuje za odpowiedź. Właśnie zastanawiam się czy Pfizer,czy Johnson. Boje się tylko ze jeśli chciałabym gdzieś w listopadzie podchodzić do transferu to będzie za mała odległość od drugiej dawki.
    Poza tym zastanawiam się czy szczepić się w ogóle... Ech trudne to wszystko.

Maala
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:
    Dziekuje za odpowiedź. Właśnie zastanawiam się czy Pfizer,czy Johnson. Boje się tylko ze jeśli chciałabym gdzieś w listopadzie podchodzić do transferu to będzie za mała odległość od drugiej dawki.
    Poza tym zastanawiam się czy szczepić się w ogóle... Ech trudne to wszystko.

Podchodzę do crio i nie , nie szczepiłam sie. Pobudzenie mojego systemu immuno nie jest wskazane . Ostatnio gdy się szczepiłam po pół roku zdiagnozowano Hashi gdzie wcześniej 8 lat byla sama niedoczynność. Czy szczepienie miało związek?? Nie wiem ale wole ponownie nie sprawdzać co by było gdyby....no i ponoc jestem ozdrowiencem choć test jak wszyscy lekarze z którymi rozmawiałam był wątpliwy i do ponownego powtórzenia.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorin123 wrote:
    Parvi a próbowałaś z relanium?
    Nie, mi lekarz nic sam nie zalecił. Poczekam do poniedziałku jak coś to napiszę do dr i zapytam.

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Rozi1989 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Marmis super wieści, jak przeczytałam Twój wpis to aż łezka mi sie zakręciła w oku. Krwiaczki napewno sie wchłoną. A tak sie zastanawiam czy znana jest wogole przyczyna ich powstawania?
    Ja miałam dzisiaj wizytę u mojego dr. Dostałam receptę nr leki. Dodatkowo acard, witamina d3 oczywiście kwas foliowy ( już go biorę jakiś czas).
    Czekam teraz na okres, mam go dostać w poniedziałek. Mam nadzieje, ze dostane, bo jak czytam tu wpisy to mam wrażenie, ze nasze organizmy lubią płatać nam figle hehe i te wyczekiwane okresy sie spóźniają.
    Już mam całe zaopatrzenie leków. Mam jednorozna macice i dlatego będę miała podany jeden zarodek. Ale w sumie nie zapytałam o nic więcej. Już mamy podpisane wszystkie zgody. Zobaczę może tam coś będzie więcej o zarodku.
    Zaraz wleje sobie winka 🍷 za Wasze zdrowie dziewczynki, bo ja jeeszcze mogę, a niektóre z Was już nie. Chociaż mam nadzieje, ze już niedługo do Was dołączę.
    Ściskam

Hej, w jaki sposób zdiagnozowali u Ciebie macice jednorożną? Ja dziś byłam na konsultacji u innego lekarza i podejrzewa on macice jednorożną. Miałam 2 razy histeroskopię, laparoskopię i nigdy nikt zastrzeżeń co do budowy macicy nie zgłaszał 😞

Eweszy lubi tę wiadomość

👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia

I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
    II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
    III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
    IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢

AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢

AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥

AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
    08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔

AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
    BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
    ♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
    ♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
    ♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
    ♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️

🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi1989 wrote:
    Hej, w jaki sposób zdiagnozowali u Ciebie macice jednorożną? Ja dziś byłam na konsultacji u innego lekarza i podejrzewa on macice jednorożną. Miałam 2 razy histeroskopię, laparoskopię i nigdy nikt zastrzeżeń co do budowy macicy nie zgłaszał 😞

Rozi tak prawdę mówiąc dużo czasu minęło zanim usłyszałam taka diagnozę. Miałam laparoskopię robiona i nikt tego nie stwierdził. Później miałam rezonans i w opisie mięśniak. Wyobraź sobie, ze byłam już operowana i na stole operacyjnym okazało się, ze to nie jest jednak mięśniak. Tak mnie wtedy pozostawiono. Lekarze gdybali i mówili, ze może nerka itp i teraz w klinice zrobiłam histeroskopie i lekarz jednoznacznie powiedział, ze jednorozna macica a ten wykryty mięśniak to róg szczątkowy macicy. Ciężki przypadek jestem. Ale przynajmniej cieszę się, ze wiem, bo był czas ze czułam się bezradna a lekarze odsyłali mnie jeden do drugiego. Teraz lekarz chciał podać mi dwa zarodki przed histeroskopia, bo na Usg nie widział tego. A ja jeszcze przed transferem chciałam żeby obejrzał od wewnątrz moja macice i jednak podamy jeden.
    Nie wiem naprawdę jak to jest i czy faktycznie tak trudno zdiagnozować, ale ja bardzo dlugo nie wiedziałam o tym

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:

Ja szczepilam się Johnson &johnson

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Dziewczyny wczoraj dostałam okres ale takich bóli to ja nigdy nie miałam. Brzuch i w krzyżach masakryczne boli. Krwawienie niezbyt i boję się czy tam wszystko się dobrze oczyści. Na wtorek umówiłam się do gina aby sprawdził. To moje poronienie to było bardzo dziwne bo nic mnie nie bolało w porównaniu z tym co jest wczoraj i dziś.
    Laki proszę o zaakceptowanie zaproszenia. Mam kilka pytan

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi proszę jakie przeciwbólowe mogę brać przy okresie. Zawsze trzy pierwsze dni okresu ciężko przechodzę i wspomagam się nospą i nurofen expres forte. Teraz zapomniałam lekarza zapytać, czy mogę również te brać, czy nie będą kolidowały z estrofem i acard. Nie chce już dzwonić do lekarza i pytać.
    Miłego dnia dla Was

7 IVF beta 0 😢
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Laki proszę o zaakceptowanie zaproszenia. Mam kilka pytan
    Alutka bardzo chętnie tylko może to śmieszne ale nie wiem jak.

• Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Alutka bardzo chętnie tylko może to śmieszne ale nie wiem jak.
    Wcale nie takie śmieszne. Też o to pytałam wcześniej🤣.
    Ale udało się

• Mayu85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis super wiesci, trzymam kciuki i ślę dużo pozytywnej energii 🍀✊

Marmis lubi tę wiadomość

❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
    Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
    I Beta 9dpt 102🍀✊
    II Beta 11dpt 242 🍀✊
    III Beta 14dpt 1138 🍀✊
    IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
    29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
    37dpt 148bpm 💗 🍀✊
    51dpt 181bpm 💗🍀✊
    Nifty pro OK :) 🩰
    2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
    65205e2d92.png[/url]
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz Was o to pytalam- chodzi o odstawienie estrofemu. Moja gin jednak jest za tym, zeby juz powoli odstawiac. Mam brac jeszcze pare dni 2x1, a potem1x1 i odstawic. Ona mowi, ze w moim przypadku to wskazane- bo mam te krwiaczki. A estrofem zakrzepowo dziala. I ze na tym etapie jak jest juz kosmowka, to estrofem juz niepotrzebny. Bo on.najwazniejszy jest przy wzroscie endometrium. Zeby bylo dobre na zagniezdzenie się zarodka. Ze ona sie dziwi- ze w kinikach do 12 tygodnia kaza brac. Ona jest tez endokrynologiem. I juz sama nie wiem. Cholernie sie boje odstawic - a z druguej strony mam do niej zaufanie - bo jest dobrym specjalista i cudownym człowiekiem. Takiego lekarza ze swieca szukac. I tez nie chciałabym zaszkodzic biorac dalej... Co myslicie?

Marmis
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis ja wizytę mam dopiero za tydzień to wypytam mojego lekarza konkretnie o estrofem. Póki co mam brać wszystko to samo i w tych samych dawkach. Martina z Reprofit również napisała, że mam kontynuować leki do 12 tygodnia. A przypomnij mi który u Ciebie tydzień?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Nasta Ekspertka

Wysłany: 18 września 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi1989 wrote:
    Rozi a jak się czujesz ? Co u ciebie? 😘

Ja mialam/mam macice z przegrodą
    Mój lekarz wykrył to przy normalnym badaniu, a 5 pozostałych lekarzy nic, nawet przy usg 3d.
    Przy 1 histero niby była usunięta, przy 2 histero niby było ok. A teraz przy transferze inny lekarz niz operował mnie pyta czy mam wadę macicy bo cos widzi.. Więc nie wiem czy ona jest czy nie..

Czytałam dużo na temat wad macicy, najlepiej wykryć to przy histero, rezonans mag, usg. Ostatnio na IG (@dr_hamela) znalazłam lekarkę która to diagnozuje na podstawie usg.. jeśli jesteś jej okolic może poczytaj:)

Endometrioza IV st, usunięta przegroda macicy
    Starania od 01.2016
    2018 laparo i hisero
    2018 3x IUI
    05.2019 transfer beta 0
    09.2019 transfer beta 5, kolejna 0
    12.2019 transfer beta 7, 5, 0
    07.2020 laparo
    03.2021 AZ 😢
    08.2021 AZ 😢

Kariotyp ✔
    ANA✔
    P/c p. Antyg. jajnika✔
    P/C P. kardiolipinie ✔
    Mutacja MTHFR ❌
    Homocysteina ✔
    V Leiden +Mutacja genu ✔
    Antykoagulant toczniowy ✔
    Komórki NK 30% ❌
    Brak KIR: 2DL5(1i2gr), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 ❌
    Prolaktyna skacząca
    TSH 1,4
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis ja tak jak Ci wcześniej napisałam estrofem ostatecznie odstawiłam w 11+0 takie miałam zalecenia z kliniki ale mój gin lokalny też był zdziwiony że tak długo mam go przyjmować ale ja nie miałam krwiaków ani krwawień/plamień więc nie kwestionował zaleceń z kliniki. Argumenty Twojej gin wydają się być przekonywujące ja bym chyba mimo wszystko jej zaufała.

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny juz Was o to pytalam- chodzi o odstawienie estrofemu. Moja gin jednak jest za tym, zeby juz powoli odstawiac. Mam brac jeszcze pare dni 2x1, a potem1x1 i odstawic. Ona mowi, ze w moim przypadku to wskazane- bo mam te krwiaczki. A estrofem zakrzepowo dziala. I ze na tym etapie jak jest juz kosmowka, to estrofem juz niepotrzebny. Bo on.najwazniejszy jest przy wzroscie endometrium. Zeby bylo dobre na zagniezdzenie się zarodka. Ze ona sie dziwi- ze w kinikach do 12 tygodnia kaza brac. Ona jest tez endokrynologiem. I juz sama nie wiem. Cholernie sie boje odstawic - a z druguej strony mam do niej zaufanie - bo jest dobrym specjalista i cudownym człowiekiem. Takiego lekarza ze swieca szukac. I tez nie chciałabym zaszkodzic biorac dalej... Co myslicie?
    Marmis, mój dr z kliniki przy ciąży kazał mi schodzić z estrofemu już po 1 pozytywnej becie i też mi tak mówił, że estrofem był potrzebny do wzrostu endo żeby się zagnieździł zarodek a po implantacji już można zmniejszać dawkę i ja tak stopniowo schodziłam a teraz się trochę boje czy tym razem też tak szybko będę miała schodzic. A w którym jestes tyg ciąży? 💗

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ