adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
kropka wrote:Melduje ❄️ z nami ❤️❤️❤️ podobnież piękna blastocysta ( nie wychodziła jeszcze z otoczki)
Endo 12 mm podobno równie piękne . No ale wiadomo to jeszcze nic nie gwarantuje 😏
Ja oczywiście mam włączone myślenie ,ponieważ jak przynieśli ❄️ do sali i mieli go podawać to się okazało że igła jest za krótka i nie dosięga endometrium 🤦♀️ na czas zmiany igły mały powędrował spowrotem do pokoju obok 😔 za chwilę wrócił . I oczywiście myślę czy nie był za długo w tej strzykawce 😔😔😔
Transfer robiła taka młoda Pani doktor pod okiem innej 😏 a wiadomo że 30 % powodzenia zależy od podania zarodka 😔
Pozostaje liczyć ,że wreszcie nadszedł nasz czas ❤️ jest mój wymarzony wrzesień 🍂🍁 i reprofit 🙊🙈
Co do samej kliniki jesteśmy zachwyceni 😍😍 tak dobrze nie czuliśmy się chyba nigdzie indziej . No i mąż mógł być przy transferze ,a co dla nas też plus ,zawsze to inaczej i wiedziałam jak jemu zależy też być .kropka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam i nie puszczam kciukasow za was wszystkie.
Marmis, Ty to naprawde ciagle masz pod gorke. Ale tyle z nas mialo krwawienia w pierwszym trymestrze, ze miejmy nadzieje, ze u Ciebie to tez "normalka"
Ewuszek - juz ostatnia prosta! I to zamartwianie sie po porodzie nie przechodzi. Roznica bedzie tylko taka, ze pewnie bedziesz zapominac o sobie i Twoj maluszek bedzie calym Twoim swiatem i priorytetem
Dzieki wszystkim za odpowiedz co do dalszej drogi dzialania. Jeszcze musze odczekac kilka miesiecy, bo mialam cesarke, ale po glowie chodza juz rozne pomysly. Smieje sie, ze po tylu latach staran, glowa nie przestaje pracowac i nadal jest w trybie "co dalej" LOLona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
kropka wrote:Melduje ❄️ z nami ❤️❤️❤️ podobnież piękna blastocysta ( nie wychodziła jeszcze z otoczki)
Endo 12 mm podobno równie piękne . No ale wiadomo to jeszcze nic nie gwarantuje 😏
Ja oczywiście mam włączone myślenie ,ponieważ jak przynieśli ❄️ do sali i mieli go podawać to się okazało że igła jest za krótka i nie dosięga endometrium 🤦♀️ na czas zmiany igły mały powędrował spowrotem do pokoju obok 😔 za chwilę wrócił . I oczywiście myślę czy nie był za długo w tej strzykawce 😔😔😔
Transfer robiła taka młoda Pani doktor pod okiem innej 😏 a wiadomo że 30 % powodzenia zależy od podania zarodka 😔
Pozostaje liczyć ,że wreszcie nadszedł nasz czas ❤️ jest mój wymarzony wrzesień 🍂🍁 i reprofit 🙊🙈
Co do samej kliniki jesteśmy zachwyceni 😍😍 tak dobrze nie czuliśmy się chyba nigdzie indziej . No i mąż mógł być przy transferze ,a co dla nas też plus ,zawsze to inaczej i wiedziałam jak jemu zależy też być .kropka lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Co do samej kliniki jesteśmy zachwyceni 😍😍 tak dobrze nie czuliśmy się chyba nigdzie indziej . No i mąż mógł być przy transferze ,a co dla nas też plus ,zawsze to inaczej i wiedziałam jak jemu zależy też być .
Kropka - musi byc dobrze - dobra klinika, dobry miesiac i najwazniejsze, ze zarodek pierwszej klasy
i nie martw sie o te strzykawke. Zarodek jest w tym plynie duzo dluzej przed transferem, bo przeciez najpierw go rozmrazaja i czekaja, zeby zobaczyc czy zaczyna sie rozwijac. Przelewanie z jednego pojemnika do drugiego na pewno go nie uszkodzi. Oni to robia caly czas.ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Kropka 🥰🥰🥰 za Was aby dobrze się zagnieździł 🍀🥰❤️
kropka lubi tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Marmis -
Kropka to jeszcze pochwal sie co robiłaś, ze masz takie ładne endometrium?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Kropka to jeszcze pochwal sie co robiłaś, ze masz takie ładne endometrium?
Ja jestem z tych z cienkim endometrium 🤦♀️ czasem przy kontroli zwykłej ma 6.5 mam .Endo zawsze bez szału,wręcz tragiczne , w granicach 7mm jeśli dobrze pamiętam było przy pierwszym transferze ok 7.9 mm mimo picia wina , oleju z wiesiołka orzechów brazylijskich . Już patrzeć na nie nie mogłam .
W lipcu spadł mi estradiol ,i w tedy zaczęłam stosować dopochwowo estrofem zamiast doustnie ( wyczytalam to na forum ) i Endo 8.5
Teraz gin od razu dała 3x2 estrofemu i ja też wzięłam dopochwowo i wydaje mi się że to głównie zaowocowało takim endometrium. Tydzień temu na kontroli było 8.5 estradiol prawie 3tys.
Tym razem nie piłam wina ani oleju z wiesiołka, orzechy jadałam może 3 razy.
Dziennie sok z granatu tylko piłam.parviflora, Eweszy lubią tę wiadomość
-
Marmis wrote:Kropka mocne✊✊✊ za Kropka. Endo piękne. Mi tez robiła młoda lekarka- śliczna była i miała takie cudowne brazowe oczy. Jakoś poczulam do niej od razu sympatie. Fryty z Maca zjadłaś?
Frytki zjedzone 😊 chodziły za mną borówki ,ale wszystkie wykupione w okolicy 😂
Czekam na wynik progresteronu ,bo nie zdążyłam zbadać przed transferem bo taka kolejka była 🤦♀️parviflora lubi tę wiadomość
-
Eweszy wrote:Kochana mam macice jednorożną i dlatego właśnie nie wiem co robić. Mój mąż wyjeżdża i przez 4 tygodnie go nie ma, wraca na tydzień i tak naprawdę nikogo tu nie mamy. Akurat za tydzień przyjedzie i dlatego zastanawiamy się, czy nie przenieść się tam. We wtorek mam wizytę u dr to zapytam co on myśli o tym
Wysłałam Ci zaproszenie. Przyjmij proszęEweszy lubi tę wiadomość
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
kropka wrote:A jak Wy się czujecie po transferze? 😊
Wczoraj miałam minimalne plamienie przez chwilę ale nie żywa krew no ale na implantacje to byłoby raczej za wcześnie więc może znowu ta nadżerka czy coś ale dzisiaj czysciutko. Mam nadzieję, że ten Kropek nadal tam jest i się ładnie zagnieżdża właśnie🙏Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Co do samej kliniki jesteśmy zachwyceni 😍😍 tak dobrze nie czuliśmy się chyba nigdzie indziej . No i mąż mógł być przy transferze ,a co dla nas też plus ,zawsze to inaczej i wiedziałam jak jemu zależy też być .Eweszy, Virginia lubią tę wiadomość
-
kropka wrote:Ja się boję że aż za grube 😳
Ja jestem z tych z cienkim endometrium 🤦♀️ czasem przy kontroli zwykłej ma 6.5 mam .Endo zawsze bez szału,wręcz tragiczne , w granicach 7mm jeśli dobrze pamiętam było przy pierwszym transferze ok 7.9 mm mimo picia wina , oleju z wiesiołka orzechów brazylijskich . Już patrzeć na nie nie mogłam .
W lipcu spadł mi estradiol ,i w tedy zaczęłam stosować dopochwowo estrofem zamiast doustnie ( wyczytalam to na forum ) i Endo 8.5
Teraz gin od razu dała 3x2 estrofemu i ja też wzięłam dopochwowo i wydaje mi się że to głównie zaowocowało takim endometrium. Tydzień temu na kontroli było 8.5 estradiol prawie 3tys.
Tym razem nie piłam wina ani oleju z wiesiołka, orzechy jadałam może 3 razy.
Dziennie sok z granatu tylko piłam.
Estrofem dopochwowo
? Hmmm nie słyszałam o tym.
Czyli w zasadzie sok z granata i ten estrofem. Sama jestem ciekawa jakie u mnie będzie
A jak się czujesz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 16:27
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
Rozi1989 wrote:Wysłałam Ci zaproszenie. Przyjmij proszę
Zaproszenie przyjęte 😊AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
Ewuszek wrote:Jestem już po wizycie niestety rozwarcie się powiększyło synek waży 2650kg lekarz nie umówił mnie już nawet na kolejną wizytę bo stwierdził że nie dotrwam tak bardzo chciałabym donosić ciążę 😔 po tym badaniu na fotelu tylko bardziej boli mnie brzuch.Marmis
-
Marmis wrote:Ehh Ewuszek myslalam, ze lepsze wiesci. Ale Kochana jestes na bezpiecznym etapie juz. Wiadomo, ze im dluzej tym lepiej. Ale u Ciebie juz 35 tydzień . Synek nie taki mały. Bedzie dobrze💪💪💪🍀🍀 A co teraz? Szpital? Czy jeszcze w domu masz lezec?
Mam leżeć w domu jak coś się zacznie dziać to do szpitala jechać. Może uda się jeszcze wytrwać chociaż kilka dni.2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Ewuszek obyś polecała jak najdłużej w domku 🥰
Teraz tak myśle cały czas o tym endometrium, jakie jest najlepsze do transferu ? I jakie jest minimalne ?Ewuszek lubi tę wiadomość
7 IVF beta 0 😢
Ewuszek wrote:Mam leżeć w domu jak coś się zacznie dziać to do szpitala jechać. Może uda się jeszcze wytrwać chociaż kilka dni.
Ewuszek lubi tę wiadomość
Marmis