adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmis, ja też na początku ciąży miałam raz taki sen i też się wystraszyłam że to coś zaszkodzi ale wydaje mi się, że skoro to taka naturalna reakcja organizmu i nie masz krwawienia to jest ok🙂
Marmis lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
kropka wrote:Wiem że już za późno ale trochę zastanawia mnie problem IO . Niby jakieś tragedii nie ma u mnie ,ale gin od stycznia włączyła metformax 750 Sr , endokrynolog w czerwcu powiedziała że absolutnie nie dała by metforminy i moje wyniki można zbić dieta . No i w sumie po mału odstawiłam 😏 teraz nie wiem czy to był dobry pomysł. 😔 Jak u Was z IO? Może przez to być problem z zagnieżdżeniem ???Marmis
-
Ehh i mnie znow dopadły jakieś czarne myśli. Wizyta się zbliża i to pewnie dlatego. Martwi mnie ten brak objawów, choć może jednak mam jakieś objawy...Już sama nie wiem. Wiem, ze nie ma co porównywać, każda ciąża inna, ale czuje się dziwnie normalnie, jedynie ten accofil powoduje, że czuję się słabo, mam kaszel I cały czas flegmę, którą czuję w gardle...
Sorry dziewczyny, mam metlik w głowie...
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Majaaa wrote:Ehh i mnie znow dopadły jakieś czarne myśli. Wizyta się zbliża i to pewnie dlatego. Martwi mnie ten brak objawów, choć może jednak mam jakieś objawy...Już sama nie wiem. Wiem, ze nie ma co porównywać, każda ciąża inna, ale czuje się dziwnie normalnie, jedynie ten accofil powoduje, że czuję się słabo, mam kaszel I cały czas flegmę, którą czuję w gardle...
Sorry dziewczyny, mam metlik w głowie...Majaaa, parviflora lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarmis taaaak 🤗 mamy ułożenie miednicowe i małe szanse na obrót..a nawet jakby był obrót to i tak się umówiłam na CC dawno temu;)
Mi Agika zwolniła brzuszek w marcu, ja zwalniam dobrej duszyczce w listopadzie, niech dalej niesie szczęście 🍀kamisia, kropka, parviflora lubią tę wiadomość
-
Jakie miałyście objawy po udanym i nie udanym transferze ? 🤔🤔
Ja pierwszy raz tylko czasem lekkie bóle @ i mega bolesne piersi . Wcześniej coś tam czułam ,jakieś smyranie,wgryzanie itp. martwię się,że może ❄️ nie wyszedł z otoczki 😏 albo już go tam nie ma 😔 ehhh to nie na moje nerwy już chyba 😔 -
kropka wrote:Jakie miałyście objawy po udanym i nie udanym transferze ? 🤔🤔
Ja pierwszy raz tylko czasem lekkie bóle @ i mega bolesne piersi . Wcześniej coś tam czułam ,jakieś smyranie,wgryzanie itp. martwię się,że może ❄️ nie wyszedł z otoczki 😏 albo już go tam nie ma 😔 ehhh to nie na moje nerwy już chyba 😔
Ja dzisiaj zrobiłam głupotę bo zrobiłam sikacza i to nawet nie z porannego moczu. Nie wiem co mnie podkusilo ale byłam sama w domu i jakoś tak mnie korciło. Wiadomo, że negatywny nie wiem po co sobie stres tylko fundowałam. Jakoś przy tym transferze jestem mega niecierpliwa😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 09:46
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
parviflora wrote:Ja przy udanym transferze czułam kłucie w jajnikach i później doszedł ból piersi tak bardziej po bokach ale to już gdzieś w okolicach bety i takie uczucie jakby miała przyjść @. Ale to nie ma reguły bo wiele kobiet nie ma żadnych objawów 🙂
Ja dzisiaj zrobiłam głupotę bo zrobiłam sikacza i to nawet nie z porannego moczu. Nie wiem co mnie podkusilo ale byłam sama w domu i jakoś tak mnie korciło. Wiadomo, że negatywny nie wiem po co sobie stres tylko fundowałam. Jakoś przy tym transferze jestem mega niecierpliwa😔Marmis -
Majaaa wrote:Ehh i mnie znow dopadły jakieś czarne myśli. Wizyta się zbliża i to pewnie dlatego. Martwi mnie ten brak objawów, choć może jednak mam jakieś objawy...Już sama nie wiem. Wiem, ze nie ma co porównywać, każda ciąża inna, ale czuje się dziwnie normalnie, jedynie ten accofil powoduje, że czuję się słabo, mam kaszel I cały czas flegmę, którą czuję w gardle...
Sorry dziewczyny, mam metlik w głowie...parviflora, Majaaa lubią tę wiadomość
Marmis -
Marmis wrote:Hehe Parvi skad ja to znam..Chociaz ja to tak do 5 dpt czekałam zawsze. Niby czlowiek wie- ze nie wyjdzie- a cos go pcha. Ja tez zawsze na tajnika przed mężem 😉 Takie to nasze male dziwactwa.
Mam nadzieje, że jednak za kilka dni będzie ta druga kreseczka chociaż dzisiaj jestem jakaś mega zestresowana.
A Ty jak się dziś czujesz ?Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
kropka wrote:Jakie miałyście objawy po udanym i nie udanym transferze ? 🤔🤔
Ja pierwszy raz tylko czasem lekkie bóle @ i mega bolesne piersi . Wcześniej coś tam czułam ,jakieś smyranie,wgryzanie itp. martwię się,że może ❄️ nie wyszedł z otoczki 😏 albo już go tam nie ma 😔 ehhh to nie na moje nerwy już chyba 😔
Miałam kilka nieudanych brak żadnych objawów, że dzieje się coś innego niż zwykle, kompletnie nic, żadnych bóli, żadnych innych oznak. Nie czułam opisywanego tu "smyrania", bóli, rozciągania, kompletnie nic.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Chyba powinnam, jako starsza koleżanka, zarejestrować Wam wszystkie testy i oddać w okolicach 9dpt. Albo proszę oddawać pod opiekę mężom, może oni wiedzą jak z Wami postępować. Mało stresów macie, żeby sobie dowalać jedną kreskę w 4 dpt.
To teraz mam poczucie dobrze spełnionego obowiązku zdyscyplinowania szanownych Koleżanek.Eweszy, parviflora, Virginia lubią tę wiadomość
-
parviflora wrote:No właśnie ja też na tajniaka bo jak mąż jest to zazwyczaj stara się mnie czymś zająć żebym nie myślała i gdzieś ciągle jest obok a tak mnie podkusilo.
Mam nadzieje, że jednak za kilka dni będzie ta druga kreseczka chociaż dzisiaj jestem jakaś mega zestresowana.
A Ty jak się dziś czujesz ?parviflora lubi tę wiadomość
Marmis -
Ewuszek wrote:Kropka ja przy nieudanym transferze miałam takie same objawy jak przy tym szczęśliwym bóle i kłucia w podbrzuszu i dokładnie takie same objawy miewałam przed miesiączką więc pewnie to od progesteronu 🙂
Parvi to zdecydowanie za szybko ja w tym szczęśliwym cyklu sikałam 5dpt oczywiście biel vizira powtórzyłam test 6dpt i był cień cienia ale słabo widoczny i pojawił się dopiero po chwili widać go było głównie pod światło.
Ciężko mi pojąć że w naturalną ciążę zachodziłam bez problowowo i szybko a teraz takie klocki 😏Ewuszek lubi tę wiadomość
-
Zocha wrote:Chyba powinnam, jako starsza koleżanka, zarejestrować Wam wszystkie testy i oddać w okolicach 9dpt. Albo proszę oddawać pod opiekę mężom, może oni wiedzą jak z Wami postępować. Mało stresów macie, żeby sobie dowalać jedną kreskę w 4 dpt.
To teraz mam poczucie dobrze spełnionego obowiązku zdyscyplinowania szanownych Koleżanek.Zocha lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2021 - ruszamy po AZ
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
parviflora wrote:Zocha, haha dzięki 😂 Powinien być zakaz sikaczy co najmniej do 7 albo 9 dpt😀
Co 4 dni muszę chodzić na morfologie(accofil) i progresteron i tak w czwartek 30.09 będzie 6pt wiec już powinno coś ruszyć najchętniej zrobiła bym w tedy również betę ,ale ze względu że to akurat dzień urodzin córki to chyba sobie daruję ,zeby ewentualnie się nie załamać.... I tak myślę sobota test a w poniedziałek za tydzień kolejna morfologia i w tedy beta ,ale czy wytrzymam ...