X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Dziewczyny udało mi się umówić do Wilka na 28.10 na wizytę. Widziałam na stronie APC gdzie przyjmuję Paśnik, że nie wykonują tam badania aktywności komórek NK a obstawiam, że dr mi je zleci. Wiecie może gdzie można zrobić to badanie najlepiej we Wrocławiu?

Wgl na stronie APC jest informacja, że zapisy do Paśnika na 2022 r ruszają od 2.11 i to tylko mailowo. I tak zaczęłam się zastanawiać skoro Paśnik jest aż tak oblegany to czy Wilku też na pewno się zna na rzeczy?
    Immunologia to dla mnie czarna magia i czuje się w tym trochę zagubiona.
    Parvi jest wiele dziewczyn, ktorym Wilku pomogl -patrz nasza One. Nie mysl w ten sposob. Idziesz do specjalisty 😀

parviflora, One lubią tę wiadomość

Marmis
  • One Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Dziewczyny udało mi się umówić do Wilka na 28.10 na wizytę. Widziałam na stronie APC gdzie przyjmuję Paśnik, że nie wykonują tam badania aktywności komórek NK a obstawiam, że dr mi je zleci. Wiecie może gdzie można zrobić to badanie najlepiej we Wrocławiu?

Wgl na stronie APC jest informacja, że zapisy do Paśnika na 2022 r ruszają od 2.11 i to tylko mailowo. I tak zaczęłam się zastanawiać skoro Paśnik jest aż tak oblegany to czy Wilku też na pewno się zna na rzeczy?
    Do Wilka idziesz stosunkowo w bliskim terminie, pewnie ktoś zrezygnował. To dobry koń, słuchaj Marmis :)

parviflora, Marmis lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Paśnika są może nieco bardziej odległe terminy bo jest on także pediatrą. Bardzo dobrym :) Parvi-Wilku Ci pomoże!

parviflora lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Do Wilka idziesz stosunkowo w bliskim terminie, pewnie ktoś zrezygnował. To dobry koń, słuchaj Marmis :)
    Mialam nawet propozycje na 19.10🙂 Ale muszę trochę odsapnąć i finansowo ogarnąć więc wzięłam troszkę później tą wizytę. Naprawdę mam nadzieję, że Wilku będzie tym brakującym ogniwem i kolejny transfer to będzie TO.

Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:

Parvi zapytaj w synevo oni tam różne badania robią ja już też pytałam. Jeśli leczysz się w Invimedzie to oni też robią jakieś z immunologii.

parviflora lubi tę wiadomość

• parviflora Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Parvi zapytaj w synevo oni tam różne badania robią ja już też pytałam. Jeśli leczysz się w Invimedzie to oni też robią jakieś z immunologii.
    Ok, zobaczę co mi dr zleci i będę kombinować.

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• parafina Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa, choć przeprawy z zajściem w ciąże to nie jest nowy temat dla mnie. Po wielu przygodach zdecydowaliśmy się na adopcje zarodka. Jestesmy po dwóch próbach w Warszawie. Teraz już Czechy na celowniku. W poniedziałek miałam konsultacje z reprofitem. I mam pytanie - czy któraś z Was próbowała adopcji na cyklu naturalnym? Zaproponowali mi to w reproficie, poniewaz z samym zajściem w ciąże ani jej utrzymaniem nie mam większego problemu. Naszym problemem są uszkodzone zarodki. W reproficie powiedziano mi, ze jeśli zachodzę w ciąże naturalnie, a jednocześnie dwa wspomagane cykle zakończyły się fiaskiem, to doradzałyby cykl naturalny. W sumie rozsądnie to brzmi, a mi przynosi ulgę, bo przygody z estrofemem i systenem to dla mnie nic przyjemnego. Ale zastanawiam się, czy ktoś miał podobne doswiadczenia?

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:38

parafina lubi tę wiadomość

• kropka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parafina wrote:
    Cześć, jestem tu nowa, choć przeprawy z zajściem w ciąże to nie jest nowy temat dla mnie. Po wielu przygodach zdecydowaliśmy się na adopcje zarodka. Jestesmy po dwóch próbach w Warszawie. Teraz już Czechy na celowniku. W poniedziałek miałam konsultacje z reprofitem. I mam pytanie - czy któraś z Was próbowała adopcji na cyklu naturalnym? Zaproponowali mi to w reproficie, poniewaz z samym zajściem w ciąże ani jej utrzymaniem nie mam większego problemu. Naszym problemem są uszkodzone zarodki. W reproficie powiedziano mi, ze jeśli zachodzę w ciąże naturalnie, a jednocześnie dwa wspomagane cykle zakończyły się fiaskiem, to doradzałyby cykl naturalny. W sumie rozsądnie to brzmi, a mi przynosi ulgę, bo przygody z estrofemem i systenem to dla mnie nic przyjemnego. Ale zastanawiam się, czy ktoś miał podobne doswiadczenia?
    Cześć 😊
    Szczerze ,ja bym próbowała na cyklu naturalnym.
    Jeśli moja gin wyrazi zgodę też następny transfer chce tak spróbować,ponieważ właśnie tak jak Ty piszesz również nie mialam problemów z zajściem (ja z donoszeniem ) teraz po kilku nie udanych transferach właśnie zastanawiam się czemu pierw nie było próby na naturalnym cyklu....

W reprofit również rozważali u mnie taka opcję ,ale wspomniałam o różnych owulacjach u mnie stąd zadecydowali o cyklu sztucznym.

Ja przed rozpoczęciem procedury in vitro miałam owulację idealne ... 11.12 DC pękające pęcherzyki itd. ale niestety po stymulacji coś się poprzestawialo 🤦‍♀️ czasem mam po 2,3 jajeczka i dwie owulację. Np 12 DC i 20dc . Dlatego troszkę się obawiam czy mój plan wypali 😏 zaczynam.brac fertistim i ovarin i wierzę ,że naprawia mój cykl 😊

• kropka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Mialam nawet propozycje na 19.10🙂 Ale muszę trochę odsapnąć i finansowo ogarnąć więc wzięłam troszkę później tą wizytę. Naprawdę mam nadzieję, że Wilku będzie tym brakującym ogniwem i kolejny transfer to będzie TO.
    Parvi czy Twój okres już przyszedł ? Ja odstawiłam leki w poniedziałek sama ,bo oczywiście moj gin milczy 🤦‍♀️ ale okresu brak za to od wczoraj powrócił kłujący ból lewego jajnika 😑 czasem jest na prawdę nie przyjemny i śliny 🤦‍♀️

• parafina Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Witamy na forum 😉 Ja podchodziłam do AZ w Polsce na cyklu naturalnym. Moim zdaniem są dwa duże plusy takiego podejścia. Po pierwsze mniej leków, szczególnie tak jak piszesz, że źle znosisz estrofem a po drugie naturalny progesteron. Podchodziłam też na cyklu sztucznym i mój progesteron na początku to była jakaś porażka. Na naturalnym od samego początku był ładny.

• parafina Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mam rozumieć, ze Twoja ciąża to wynik naturalnego cyklu?;)

A macie jakieś porady co do ewentualnych witamin/diety, która sprzyjałaby mojej dobrej kondycji do transferu?

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również podeszłam do transferu na cyklu naturalnym, to działo się tak szybko, że nie byłam w stanie za dużo myśleć a w moim przypadku to dobrze 😅

parafina, parviflora lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:38

• parviflora Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Parvi czy Twój okres już przyszedł ? Ja odstawiłam leki w poniedziałek sama ,bo oczywiście moj gin milczy 🤦‍♀️ ale okresu brak za to od wczoraj powrócił kłujący ból lewego jajnika 😑 czasem jest na prawdę nie przyjemny i śliny 🤦‍♀️
    Kropka, ja odstawiłam leki w poniedziałek tzn. o 14 wzięłam ostatnie leki i jak ją razie ani śladu okresu. Ale miałam w sumie lekko dodatnia ta betę więc pewnie musi spaść do 0 żeby @ się zaczęła..

Dziewczyny, na pewno nie było szansy żeby ta beta rosła normalnie przy tak niskiej wartości w 12 dpt prawda?Bo teraz mam jakieś wyrzuty sumienia, że co jeśli powinnam była zbadać betę znowu a nie odstawiać leki no ale dr jasno napisał żebym przyszła do Niego po okresie i nigdzie nie widziałam tak niskich wartości w tym dniu po transferze w prawidłowej ciąży..
    Wgl to od wczoraj ciągle myślę o tym, że może gdybym miała wcześniej zbadane immuno to teraz ciąża by się rozwijała i że straciliśmy tak ładny zarodek. Ale 4 AB to też dobry zarodek prawda?

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• kropka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parafina wrote:
    Czy mam rozumieć, ze Twoja ciąża to wynik naturalnego cyklu?;)

A macie jakieś porady co do ewentualnych witamin/diety, która sprzyjałaby mojej dobrej kondycji do transferu?
    Nie nie 😔 ja 3 x cykl sztuczny .

Teraz dopiero chce próbować na naturalnym (podejście nr 4)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z cyklu naturalnego- ma dużo plusów, polecam spróbować.

• Virginia Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl sztuczny jest po prostu wygodny dla lekarzy, bo wtedy latwiej ustalic transfer i jest mniej wizyt kontrolnych. Ale jak ktos moze robic naturalny to ja tez bym sprobowala. Zawsze to mniej lekow.

Kropka i Parvi - okres moze przyjsc nawet do 2 tyg po odstawieniu lekow. Mnie lekarz mowil, ze czym dluzej bierzez sie estrofen i progra to tym dluzej moze potem wszystko zaczac sie zluszczac.
    Ja po CB czekalam ok 10 dni na okres.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Ja też z cyklu naturalnego- ma dużo plusów, polecam spróbować.
    Amilka pytanie mam o prenatalne- komu i kiedy podaje się wiek dawczyni?To jest tylko do testu Pappa? Oni to gdzieś wpisują w system? Ja z racji wieku mam refundowane - ale nie chcialabym zeby NFZ miał o mnie za duzo info. Nie mam zaufania. Czy jak robiłas Nifty to Pappa tez?

Marmis
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy to normalne że po odstawieniu leków przy biochemie mam teraz taki śluz jak w okresie okołoowulacyjnym?

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ