X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Dziewczyny udało mi się umówić do Wilka na 28.10 na wizytę. Widziałam na stronie APC gdzie przyjmuję Paśnik, że nie wykonują tam badania aktywności komórek NK a obstawiam, że dr mi je zleci. Wiecie może gdzie można zrobić to badanie najlepiej we Wrocławiu?

Wgl na stronie APC jest informacja, że zapisy do Paśnika na 2022 r ruszają od 2.11 i to tylko mailowo. I tak zaczęłam się zastanawiać skoro Paśnik jest aż tak oblegany to czy Wilku też na pewno się zna na rzeczy?
    Immunologia to dla mnie czarna magia i czuje się w tym trochę zagubiona.
    Parvi jest wiele dziewczyn, ktorym Wilku pomogl -patrz nasza One. Nie mysl w ten sposob. Idziesz do specjalisty 😀

parviflora, One lubią tę wiadomość

Marmis
  • One Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Dziewczyny udało mi się umówić do Wilka na 28.10 na wizytę. Widziałam na stronie APC gdzie przyjmuję Paśnik, że nie wykonują tam badania aktywności komórek NK a obstawiam, że dr mi je zleci. Wiecie może gdzie można zrobić to badanie najlepiej we Wrocławiu?

Wgl na stronie APC jest informacja, że zapisy do Paśnika na 2022 r ruszają od 2.11 i to tylko mailowo. I tak zaczęłam się zastanawiać skoro Paśnik jest aż tak oblegany to czy Wilku też na pewno się zna na rzeczy?
    Do Wilka idziesz stosunkowo w bliskim terminie, pewnie ktoś zrezygnował. To dobry koń, słuchaj Marmis :)

parviflora, Marmis lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Paśnika są może nieco bardziej odległe terminy bo jest on także pediatrą. Bardzo dobrym :) Parvi-Wilku Ci pomoże!

parviflora lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Do Wilka idziesz stosunkowo w bliskim terminie, pewnie ktoś zrezygnował. To dobry koń, słuchaj Marmis :)
    Mialam nawet propozycje na 19.10🙂 Ale muszę trochę odsapnąć i finansowo ogarnąć więc wzięłam troszkę później tą wizytę. Naprawdę mam nadzieję, że Wilku będzie tym brakującym ogniwem i kolejny transfer to będzie TO.

Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:

Parvi zapytaj w synevo oni tam różne badania robią ja już też pytałam. Jeśli leczysz się w Invimedzie to oni też robią jakieś z immunologii.

parviflora lubi tę wiadomość

• parviflora Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Parvi zapytaj w synevo oni tam różne badania robią ja już też pytałam. Jeśli leczysz się w Invimedzie to oni też robią jakieś z immunologii.
    Ok, zobaczę co mi dr zleci i będę kombinować.

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• parafina Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa, choć przeprawy z zajściem w ciąże to nie jest nowy temat dla mnie. Po wielu przygodach zdecydowaliśmy się na adopcje zarodka. Jestesmy po dwóch próbach w Warszawie. Teraz już Czechy na celowniku. W poniedziałek miałam konsultacje z reprofitem. I mam pytanie - czy któraś z Was próbowała adopcji na cyklu naturalnym? Zaproponowali mi to w reproficie, poniewaz z samym zajściem w ciąże ani jej utrzymaniem nie mam większego problemu. Naszym problemem są uszkodzone zarodki. W reproficie powiedziano mi, ze jeśli zachodzę w ciąże naturalnie, a jednocześnie dwa wspomagane cykle zakończyły się fiaskiem, to doradzałyby cykl naturalny. W sumie rozsądnie to brzmi, a mi przynosi ulgę, bo przygody z estrofemem i systenem to dla mnie nic przyjemnego. Ale zastanawiam się, czy ktoś miał podobne doswiadczenia?

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:38

parafina lubi tę wiadomość

• kropka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parafina wrote:
    Cześć, jestem tu nowa, choć przeprawy z zajściem w ciąże to nie jest nowy temat dla mnie. Po wielu przygodach zdecydowaliśmy się na adopcje zarodka. Jestesmy po dwóch próbach w Warszawie. Teraz już Czechy na celowniku. W poniedziałek miałam konsultacje z reprofitem. I mam pytanie - czy któraś z Was próbowała adopcji na cyklu naturalnym? Zaproponowali mi to w reproficie, poniewaz z samym zajściem w ciąże ani jej utrzymaniem nie mam większego problemu. Naszym problemem są uszkodzone zarodki. W reproficie powiedziano mi, ze jeśli zachodzę w ciąże naturalnie, a jednocześnie dwa wspomagane cykle zakończyły się fiaskiem, to doradzałyby cykl naturalny. W sumie rozsądnie to brzmi, a mi przynosi ulgę, bo przygody z estrofemem i systenem to dla mnie nic przyjemnego. Ale zastanawiam się, czy ktoś miał podobne doswiadczenia?
    Cześć 😊
    Szczerze ,ja bym próbowała na cyklu naturalnym.
    Jeśli moja gin wyrazi zgodę też następny transfer chce tak spróbować,ponieważ właśnie tak jak Ty piszesz również nie mialam problemów z zajściem (ja z donoszeniem ) teraz po kilku nie udanych transferach właśnie zastanawiam się czemu pierw nie było próby na naturalnym cyklu....

W reprofit również rozważali u mnie taka opcję ,ale wspomniałam o różnych owulacjach u mnie stąd zadecydowali o cyklu sztucznym.

Ja przed rozpoczęciem procedury in vitro miałam owulację idealne ... 11.12 DC pękające pęcherzyki itd. ale niestety po stymulacji coś się poprzestawialo 🤦‍♀️ czasem mam po 2,3 jajeczka i dwie owulację. Np 12 DC i 20dc . Dlatego troszkę się obawiam czy mój plan wypali 😏 zaczynam.brac fertistim i ovarin i wierzę ,że naprawia mój cykl 😊

• kropka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Mialam nawet propozycje na 19.10🙂 Ale muszę trochę odsapnąć i finansowo ogarnąć więc wzięłam troszkę później tą wizytę. Naprawdę mam nadzieję, że Wilku będzie tym brakującym ogniwem i kolejny transfer to będzie TO.
    Parvi czy Twój okres już przyszedł ? Ja odstawiłam leki w poniedziałek sama ,bo oczywiście moj gin milczy 🤦‍♀️ ale okresu brak za to od wczoraj powrócił kłujący ból lewego jajnika 😑 czasem jest na prawdę nie przyjemny i śliny 🤦‍♀️

• parafina Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Witamy na forum 😉 Ja podchodziłam do AZ w Polsce na cyklu naturalnym. Moim zdaniem są dwa duże plusy takiego podejścia. Po pierwsze mniej leków, szczególnie tak jak piszesz, że źle znosisz estrofem a po drugie naturalny progesteron. Podchodziłam też na cyklu sztucznym i mój progesteron na początku to była jakaś porażka. Na naturalnym od samego początku był ładny.

• parafina Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mam rozumieć, ze Twoja ciąża to wynik naturalnego cyklu?;)

A macie jakieś porady co do ewentualnych witamin/diety, która sprzyjałaby mojej dobrej kondycji do transferu?

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również podeszłam do transferu na cyklu naturalnym, to działo się tak szybko, że nie byłam w stanie za dużo myśleć a w moim przypadku to dobrze 😅

parafina, parviflora lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:38

• parviflora Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka wrote:
    Parvi czy Twój okres już przyszedł ? Ja odstawiłam leki w poniedziałek sama ,bo oczywiście moj gin milczy 🤦‍♀️ ale okresu brak za to od wczoraj powrócił kłujący ból lewego jajnika 😑 czasem jest na prawdę nie przyjemny i śliny 🤦‍♀️
    Kropka, ja odstawiłam leki w poniedziałek tzn. o 14 wzięłam ostatnie leki i jak ją razie ani śladu okresu. Ale miałam w sumie lekko dodatnia ta betę więc pewnie musi spaść do 0 żeby @ się zaczęła..

Dziewczyny, na pewno nie było szansy żeby ta beta rosła normalnie przy tak niskiej wartości w 12 dpt prawda?Bo teraz mam jakieś wyrzuty sumienia, że co jeśli powinnam była zbadać betę znowu a nie odstawiać leki no ale dr jasno napisał żebym przyszła do Niego po okresie i nigdzie nie widziałam tak niskich wartości w tym dniu po transferze w prawidłowej ciąży..
    Wgl to od wczoraj ciągle myślę o tym, że może gdybym miała wcześniej zbadane immuno to teraz ciąża by się rozwijała i że straciliśmy tak ładny zarodek. Ale 4 AB to też dobry zarodek prawda?

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• kropka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parafina wrote:
    Czy mam rozumieć, ze Twoja ciąża to wynik naturalnego cyklu?;)

A macie jakieś porady co do ewentualnych witamin/diety, która sprzyjałaby mojej dobrej kondycji do transferu?
    Nie nie 😔 ja 3 x cykl sztuczny .

Teraz dopiero chce próbować na naturalnym (podejście nr 4)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z cyklu naturalnego- ma dużo plusów, polecam spróbować.

• Virginia Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl sztuczny jest po prostu wygodny dla lekarzy, bo wtedy latwiej ustalic transfer i jest mniej wizyt kontrolnych. Ale jak ktos moze robic naturalny to ja tez bym sprobowala. Zawsze to mniej lekow.

Kropka i Parvi - okres moze przyjsc nawet do 2 tyg po odstawieniu lekow. Mnie lekarz mowil, ze czym dluzej bierzez sie estrofen i progra to tym dluzej moze potem wszystko zaczac sie zluszczac.
    Ja po CB czekalam ok 10 dni na okres.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Ja też z cyklu naturalnego- ma dużo plusów, polecam spróbować.
    Amilka pytanie mam o prenatalne- komu i kiedy podaje się wiek dawczyni?To jest tylko do testu Pappa? Oni to gdzieś wpisują w system? Ja z racji wieku mam refundowane - ale nie chcialabym zeby NFZ miał o mnie za duzo info. Nie mam zaufania. Czy jak robiłas Nifty to Pappa tez?

Marmis
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy to normalne że po odstawieniu leków przy biochemie mam teraz taki śluz jak w okresie okołoowulacyjnym?

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ