adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Robin27 wrote:Nawet przebadany zarodek nie daje 100% gwarancji na zdrowe dziecko. Powiem ci, że warto jednak zrobić te badanie. Do tanich nie należy, ale daje dużo spokoju.
Ewuszek lubi tę wiadomość
18’córka❤️ -
Laki jak u Ciebie kochana ? Wróciłaś do pracy?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Co tam u Was słychać dziewczyny?Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Jak ja się cieszę, ze jest to forum 😊
Laki o której masz wizytę?
A ja sama nie wiem jak się czuje. Różnie. Przez pierwsze dni po transferze bolał mnie trochę brzuch i miałam plamienia. Ale od środy już nie boli, tylko jak chodzę lub jakoś stanę na nie równym to czuje jakieś ciągniecie gdzieś w brzuchu. Trochę znacznym się już denerwować, bo wiem ze wolnymi krokami zbliża się dzień testowania. Dzisiaj już jest 4 dpt. Ale jestem dobrej myśli, a mąż nie wyobraża sobie nawet, ze mogłoby się nie udać.
Ściskam Was wszystkie 🥰parviflora, Kaśkaaaa, Virginia, Cherry78, kropka lubią tę wiadomość
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Jak ja się cieszę, ze jest to forum 😊
A ja sama nie wiem jak się czuje. Różnie. Przez pierwsze dni po transferze bolał mnie trochę brzuch i miałam plamienia. Ale od środy już nie boli, tylko jak chodzę lub jakoś stanę na nie równym to czuje jakieś ciągniecie gdzieś w brzuchu. Trochę znacznym się już denerwować, bo wiem ze wolnymi krokami zbliża się dzień testowania. Dzisiaj już jest 4 dpt. Ale jestem dobrej myśli, a mąż nie wyobraża sobie nawet, ze mogłoby się nie udać.
Ściskam Was wszystkie 🥰 -
Witajcie!
Eweszy kiedy planujesz testować?
Laki daj znać po wizycie.
Ja dziś pilna konsultacja u endokrynologa, wczoraj odebrałam wyniki i takiego tsh to jeszcze nie widziałam, a w związku z tym, ze nie mam tarczycy musze pewnie znacznie zwiększyć dawkę letroxu...Eweszy, Laki21 lubią tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Majaaa wrote:Witajcie!
Ja dziś pilna konsultacja u endokrynologa, wczoraj odebrałam wyniki i takiego tsh to jeszcze nie widziałam, a w związku z tym, ze nie mam tarczycy musze pewnie znacznie zwiększyć dawkę letroxu...
Majaaa tak myśle, ze może spróbuje w poniedziałek, to będzie 7dpt
Chociaż lekarz mówił, żebym zrobiła betę czwartek- piątek … ale to tyle czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 12:19
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
parviflora wrote:Co tam u Was słychać dziewczyny?
Kaśkaaaa, sylvuś lubią tę wiadomość
Marmis -
Eweszy wrote:Jak ja się cieszę, ze jest to forum 😊
Ściskam Was wszystkie 🥰Eweszy lubi tę wiadomość
Marmis -
Majaaa wrote:Witajcie!
Ja dziś pilna konsultacja u endokrynologa, wczoraj odebrałam wyniki i takiego tsh to jeszcze nie widziałam, a w związku z tym, ze nie mam tarczycy musze pewnie znacznie zwiększyć dawkę letroxu...Marmis -
Marmis wrote:Ja dzis schizuje. Nie wiem - jakos milion mysli mnie dopada. Czuje sie dobrze- nic mnie nie ciagnie, nie kłuje . I może to z tego. A jeszcze dzis jak wkladam cyclogest to tak jakbym nie mogla. I juz od razu czarne mysli- ze szyjka niska to juz zly znak. Przyspieszylam usg na srode.Ech wywioza mnie do wariatkowa.
Powodzenia. Dbaj o siebieKaśkaaaa, Marmis, Eweszy lubią tę wiadomość
-
Tylko sama bèdè musiała być na wizycie máż złapał infekcje.mnie też ale ratuje się czym tylko mogè żebym nie musiała odwoływać.Powiedźcie mi bardziej doświadczone jesteście chodzi mi o L4 może nie bèdę miała nieprzyjemności to było ciáżowe a teraz zwykłe jak pani doktor mi wypisze oczywiście.
-
Marmis tsh wyszło mi 11! Ja musze mieć miedzy 0,1 a 0,3, także ten wynik to jakiś kosmos. Ale oczywiście w takich chwilach pociesza mnie mamaginekolog, która pisze, że w pierwszym trymestrze sama miała 13!
mnie ani razu nic nie kłuło, nie ciągnęło, brzucha nie czuje w ogole. Czuję sie fantastycznie, poza wieczorami, gdzie dopadają mnie mdlości. Ja też mam dzisiaj gorszy dzień, myślę caly czas o tej torbieli, która usytuowała się idealnie między kropkiem a pępowiną. Martwią mnie wyniki, ale staram się tłumaczyć, że to przez accofil. Jeżeli chodzi o cyclogest mnie od początku ciężko go aplikować, czuje opór, jakby ścianę więc wkładam go dość płytko i na bok😅. Wizyta w poniedziałek, zauważyłam tendencję, ze tak właśnie zachowuje się przed wizytami. Natłok złych myśli, intensywne sny, zly humor...
Przeraża mnie, że już tak blisko konca pierwszego trymestru a jednak tak daleko...Już bym tak chciała odetchnąć, cieszyć się.
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Majaa - jak mozesz to zrob Nifty. Badanie zarodka jest tylko fragmentu, a nie calego i niestety moze sie zdarzyc, ze w nieprzebadanej czesci moglo byc cos nie tak. Plus jezeli sie nie myle, to Nifty sa o wiele bardziej czule (99,5%). Wiadomo, ze wszystkiego sie nie sprawdzi, ale jak Cie stac to ja bym zrobila.
Moj zarodek byl badany, ale i tak robilam Nifty. Czulam sie pewniej, ze wszystko co moglam sprawdzilam. Po tylu przejsciach przed ja tak schizowalam, ze wyniki tego badania troche mnie uspokoily.
Marmis - brak objawow to tez moze byc dobreJakby cos sie zlego dzialo to na tym etapie mialabys silne bole i krwawienia. I pamietaj tez, ze macica zaczela sie rozciagac, a narzady "rozpulchniac" i mozesz czuc, ze jest inaczej jak wkladasz tabletki.
Majaaa lubi tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Majaaa wrote:Marmis tsh wyszło mi 11! Ja musze mieć miedzy 0,1 a 0,3, także ten wynik to jakiś kosmos. Ale oczywiście w takich chwilach pociesza mnie mamaginekolog, która pisze, że w pierwszym trymestrze sama miała 13!
mnie ani razu nic nie kłuło, nie ciągnęło, brzucha nie czuje w ogole. Czuję sie fantastycznie, poza wieczorami, gdzie dopadają mnie mdlości. Ja też mam dzisiaj gorszy dzień, myślę caly czas o tej torbieli, która usytuowała się idealnie między kropkiem a pępowiną. Martwią mnie wyniki, ale staram się tłumaczyć, że to przez accofil. Jeżeli chodzi o cyclogest mnie od początku ciężko go aplikować, czuje opór, jakby ścianę więc wkładam go dość płytko i na bok😅. Wizyta w poniedziałek, zauważyłam tendencję, ze tak właśnie zachowuje się przed wizytami. Natłok złych myśli, intensywne sny, zly humor...
Przeraża mnie, że już tak blisko konca pierwszego trymestru a jednak tak daleko...Już bym tak chciała odetchnąć, cieszyć się.
... Spokój odczuwam do 3 dni po usg. -
Robin to tak jest. Ja jak zaszlam bez problemu w ciążę to do samego porodu ćwiczyłam i to siłowo. Chodziłam na dlugie i dość szybkie spacery, dwa razy w tygodniu na aqua aerobik. Dodatkowo biegałam na ciuchy co chwilę. Nie analizowałam wyników, jak lekarz nic nie mówił to ja nie dopytywałam. Jak szlam na prenatalne to moim największym zmartwieniem było czy uda się poznać płeć. To były czasy...
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
Decyzja o AZ💚
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.