X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:38

One, Ewuszek, Virginia lubią tę wiadomość

• One Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie, bo chyba gdzieś umknęło. Czy w związku z przebadaniem zarodka zaleca się robić Nifty?
    Ja miałam zarodek nieprzebadany, zrobiłam Nifty.

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Nawet przebadany zarodek nie daje 100% gwarancji na zdrowe dziecko. Powiem ci, że warto jednak zrobić te badanie. Do tanich nie należy, ale daje dużo spokoju.
    Zgadzam się. Diagnostyka preimplantacyjna ma się trochę nijak do kwestii testu przesiewowego.

Ewuszek lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki jak u Ciebie kochana ? Wróciłaś do pracy?

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was słychać dziewczyny?

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Laki jak u Ciebie kochana ? Wróciłaś do pracy?
    Dzięki Eweszy za pamięć jeszcze nie dziś mam wizytè u nowej pani doktor.Jakoś się denerwuję przed tá wizytá.A Ty jak się czujesz?

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę, ze jest to forum 😊
    Laki o której masz wizytę?
    A ja sama nie wiem jak się czuje. Różnie. Przez pierwsze dni po transferze bolał mnie trochę brzuch i miałam plamienia. Ale od środy już nie boli, tylko jak chodzę lub jakoś stanę na nie równym to czuje jakieś ciągniecie gdzieś w brzuchu. Trochę znacznym się już denerwować, bo wiem ze wolnymi krokami zbliża się dzień testowania. Dzisiaj już jest 4 dpt. Ale jestem dobrej myśli, a mąż nie wyobraża sobie nawet, ze mogłoby się nie udać.
    Ściskam Was wszystkie 🥰

parviflora, Kaśkaaaa, Virginia, Cherry78, kropka lubią tę wiadomość

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    A ja sama nie wiem jak się czuje. Różnie. Przez pierwsze dni po transferze bolał mnie trochę brzuch i miałam plamienia. Ale od środy już nie boli, tylko jak chodzę lub jakoś stanę na nie równym to czuje jakieś ciągniecie gdzieś w brzuchu. Trochę znacznym się już denerwować, bo wiem ze wolnymi krokami zbliża się dzień testowania. Dzisiaj już jest 4 dpt. Ale jestem dobrej myśli, a mąż nie wyobraża sobie nawet, ze mogłoby się nie udać.
    Ściskam Was wszystkie 🥰
    Dopiero wieczorem.Ja cały czas trzymam kciuki.Ja też bardzo się cieszę z tego forum u mnie w najbliższym otoczeniu to jest temat tabu in vitro a o adopcji zarodka to nawet nie wiem czy moi znajomi wiedzą że coś takiego jest.ostatnio koleżanka pochwaliła się że babciá zostanie o mnie nic nie wiedziała nikomu nie mówiliśmy i wszystko wróciło jak bumerang.

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Eweszy kiedy planujesz testować?
    Laki daj znać po wizycie.
    Ja dziś pilna konsultacja u endokrynologa, wczoraj odebrałam wyniki i takiego tsh to jeszcze nie widziałam, a w związku z tym, ze nie mam tarczycy musze pewnie znacznie zwiększyć dawkę letroxu...

Eweszy, Laki21 lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Witajcie!
    Ja dziś pilna konsultacja u endokrynologa, wczoraj odebrałam wyniki i takiego tsh to jeszcze nie widziałam, a w związku z tym, ze nie mam tarczycy musze pewnie znacznie zwiększyć dawkę letroxu...

Majaaa tak myśle, ze może spróbuje w poniedziałek, to będzie 7dpt
    Chociaż lekarz mówił, żebym zrobiła betę czwartek- piątek … ale to tyle czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 12:19

7 IVF beta 0 😢
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Co tam u Was słychać dziewczyny?
    Ja dzis schizuje. Nie wiem - jakos milion mysli mnie dopada. Czuje sie dobrze- nic mnie nie ciagnie, nie kłuje . I może to z tego. A jeszcze dzis jak wkladam cyclogest to tak jakbym nie mogla. I juz od razu czarne mysli- ze szyjka niska to juz zly znak. Przyspieszylam usg na srode.Ech wywioza mnie do wariatkowa.

Kaśkaaaa, sylvuś lubią tę wiadomość

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    Ściskam Was wszystkie 🥰
    Eweszy kciuki caly czas zacisniete✊✊✊

Eweszy lubi tę wiadomość

Marmis
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Witajcie!
    Majaaa a ile to to tsh Ci wyszło? Nie martw się . Odpowiednoa dawka szybko zbije. A Ty jak sie czujesz w ogole? Masz jakies dolegliwosci? Bo ja wlasnie nie. I to tez mnie zaczyna martwic. I jeszcze spanikowalam, bo dzis jak aplikowalam cyclogest dopochwowo to jakos za pierwszym razem nie moglam - jak nigdy. I spanikowalam, że cos sie dzieje- ze to zly znak. Eh...

Marmis
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ja dzis schizuje. Nie wiem - jakos milion mysli mnie dopada. Czuje sie dobrze- nic mnie nie ciagnie, nie kłuje . I może to z tego. A jeszcze dzis jak wkladam cyclogest to tak jakbym nie mogla. I juz od razu czarne mysli- ze szyjka niska to juz zly znak. Przyspieszylam usg na srode.Ech wywioza mnie do wariatkowa.
    Nie schizuj. Ja też przy aplikacji progesteronu czasem musiałam się nakombinować, że tak powiem: raz w lewo, raz w prawo. No a teraz chodzę z dużym brzuchem.
    Powodzenia. Dbaj o siebie

Kaśkaaaa, Marmis, Eweszy lubią tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko sama bèdè musiała być na wizycie máż złapał infekcje.mnie też ale ratuje się czym tylko mogè żebym nie musiała odwoływać.Powiedźcie mi bardziej doświadczone jesteście chodzi mi o L4 może nie bèdę miała nieprzyjemności to było ciáżowe a teraz zwykłe jak pani doktor mi wypisze oczywiście.

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis tsh wyszło mi 11! Ja musze mieć miedzy 0,1 a 0,3, także ten wynik to jakiś kosmos. Ale oczywiście w takich chwilach pociesza mnie mamaginekolog, która pisze, że w pierwszym trymestrze sama miała 13!;) mnie ani razu nic nie kłuło, nie ciągnęło, brzucha nie czuje w ogole. Czuję sie fantastycznie, poza wieczorami, gdzie dopadają mnie mdlości. Ja też mam dzisiaj gorszy dzień, myślę caly czas o tej torbieli, która usytuowała się idealnie między kropkiem a pępowiną. Martwią mnie wyniki, ale staram się tłumaczyć, że to przez accofil. Jeżeli chodzi o cyclogest mnie od początku ciężko go aplikować, czuje opór, jakby ścianę więc wkładam go dość płytko i na bok😅. Wizyta w poniedziałek, zauważyłam tendencję, ze tak właśnie zachowuje się przed wizytami. Natłok złych myśli, intensywne sny, zly humor...
    Przeraża mnie, że już tak blisko konca pierwszego trymestru a jednak tak daleko...Już bym tak chciała odetchnąć, cieszyć się.

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚

• Virginia Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaa - jak mozesz to zrob Nifty. Badanie zarodka jest tylko fragmentu, a nie calego i niestety moze sie zdarzyc, ze w nieprzebadanej czesci moglo byc cos nie tak. Plus jezeli sie nie myle, to Nifty sa o wiele bardziej czule (99,5%). Wiadomo, ze wszystkiego sie nie sprawdzi, ale jak Cie stac to ja bym zrobila.
    Moj zarodek byl badany, ale i tak robilam Nifty. Czulam sie pewniej, ze wszystko co moglam sprawdzilam. Po tylu przejsciach przed ja tak schizowalam, ze wyniki tego badania troche mnie uspokoily.

Marmis - brak objawow to tez moze byc dobre :) Jakby cos sie zlego dzialo to na tym etapie mialabys silne bole i krwawienia. I pamietaj tez, ze macica zaczela sie rozciagac, a narzady "rozpulchniac" i mozesz czuc, ze jest inaczej jak wkladasz tabletki.

Majaaa lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Marmis tsh wyszło mi 11! Ja musze mieć miedzy 0,1 a 0,3, także ten wynik to jakiś kosmos. Ale oczywiście w takich chwilach pociesza mnie mamaginekolog, która pisze, że w pierwszym trymestrze sama miała 13!;) mnie ani razu nic nie kłuło, nie ciągnęło, brzucha nie czuje w ogole. Czuję sie fantastycznie, poza wieczorami, gdzie dopadają mnie mdlości. Ja też mam dzisiaj gorszy dzień, myślę caly czas o tej torbieli, która usytuowała się idealnie między kropkiem a pępowiną. Martwią mnie wyniki, ale staram się tłumaczyć, że to przez accofil. Jeżeli chodzi o cyclogest mnie od początku ciężko go aplikować, czuje opór, jakby ścianę więc wkładam go dość płytko i na bok😅. Wizyta w poniedziałek, zauważyłam tendencję, ze tak właśnie zachowuje się przed wizytami. Natłok złych myśli, intensywne sny, zly humor...
    Przeraża mnie, że już tak blisko konca pierwszego trymestru a jednak tak daleko...Już bym tak chciała odetchnąć, cieszyć się.
    Nie chcę Cię pozbawiać nadziei na spokojną głowę po 1 trymestrze, ale niestety tak to nie działa, niestety. Ja jestem już w 7 miesiącu i są cały czas akcje czy dzidzia się rusza za mało a może za dużo
    ... Spokój odczuwam do 3 dni po usg.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:38

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin to tak jest. Ja jak zaszlam bez problemu w ciążę to do samego porodu ćwiczyłam i to siłowo. Chodziłam na dlugie i dość szybkie spacery, dwa razy w tygodniu na aqua aerobik. Dodatkowo biegałam na ciuchy co chwilę. Nie analizowałam wyników, jak lekarz nic nie mówił to ja nie dopytywałam. Jak szlam na prenatalne to moim największym zmartwieniem było czy uda się poznać płeć. To były czasy...

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

Decyzja o AZ💚

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ