X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to ja na szczęście nie mam takich doświadczeń, ale może dlatego, ze rodziłam w nowym szpitalu Pro Familia w Rzeszowie, bardzo serdecznie polecam. Warunki wspaniałe, położne i pielęgniarki cudowne. Chciałabym tam wrócić w maju 🥰

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • One Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    No to u mnie w UCK wchodzisz na salę, rozbierasz się do rosołu, idziesz nago przez salę, wdrapujesz się na łóżko, zginasz do znieczulenia itd. Dzwoniłam i pytałam, ewentuaknie mogą chustą przykryć jak już będę leżeć. A mycie po cc to już po prostu mnie przeraża.
    To o czym piszesz to po prostu kryminał. Co to znaczy „idziesz nago przez salę”? W jakim miejsce jest to uck?

18’córka❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasturcja wrote:
    czesc ambrozja i wszystkie dziewczyny ja jestem jeszcze daleko za wami to dopiero 8 tc, ale ja juz mysle o porodzie, powiem wam szczerze że wizja naturalnego tak bardzo mnie przeraża ze robi mi sie niedobrze jak o tym mysle. Nie wybralam nawet jeszcze lekarza który bedzie mi rpowadzil cąże.....bardzo boje sie porodu ...napiszcie jak teraz lekarze podchodza do CCbo widze że kilka z was bedzie miało, oczywiscie gratuluje wam wszystkim i życze udnego rozwiązania
    Nasturcja, jest nas prawie 7mld na Ziemi. Ktoś tych wszystkich ludzi urodził, ktoś dał im życie. Kobieta taka jak Ty. Jesteś w 8 tc, a przed Tobą jeszcze długi czas ciąży, który kończy się porodem. Tak jest jak świat światem. Rozumiem, że masz swoje obawy i nie mogę tego oceniać, choć na Twoim etapie, 8tygodnia każdej z moich 3 ciąż bałam się czegoś zgoła innego. Musisz myśleć pozytywnie, że poród to jasny finał Twojej sytuacji i że strach przed nim nie może przyćmić Ci czegoś bardziej ważnego. I pamiętaj, cc to nie jest nagroda. Miałam i wiem. To operacja, gdzie kilka godzin później jesteś pionizowana, a leki pw podawane dożylnie są tylko niecałą dobę po cc. Głowa do góry. Ciesz się ciążą, myśl pozytywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 19:27

Zocha, Virginia lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha nie bedzie tak zle . Najwazniejszy jest Maluch. Tyle co my się napokazywalysmy, nogi ciagle sie rozkłada 😁 Wiem- ze takie lezenie/przechodzenie nago jest mega krepujace- ale na nich w tych szpitalach wrazenia juz nic nie robi. Ja jak byłam w klinicznym szpitalu gdzie ucza sie studenci to lezalam z interesem na wierzchu- pan doktor robil usg i im wszystko po kolei objasnial. I z 20 minut dyskutowali - a ja cały czas lezałam. Wiec sie zahartowałam😉. A Ty przetrwasz te 3 doby,bo jestes mega silna babka.💪💪

Zocha, parviflora, Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość

Marmis
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    To o czym piszesz to po prostu kryminał. Co to znaczy „idziesz nago przez salę”? W jakim miejsce jest to uck?
    Gdańsk, tak mi powiedziała położna oddziałowa. Dzwoniłam 2 tygodnie temu

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Zocha nie bedzie tak zle . Najwazniejszy jest Maluch. Tyle co my się napokazywalysmy, nogi ciagle sie rozkłada 😁 Wiem- ze takie lezenie/przechodzenie nago jest mega krepujace- ale na nich w tych szpitalach wrazenia juz nic nie robi. Ja jak byłam w klinicznym szpitalu gdzie ucza sie studenci to lezalam z interesem na wierzchu- pan doktor robil usg i im wszystko po kolei objasnial. I z 20 minut dyskutowali - a ja cały czas lezałam. Wiec sie zahartowałam😉. A Ty przetrwasz te 3 doby,bo jestes mega silna babka.💪💪
    Dzięki 😍. Pewnie że przeżyję, tylko jak tyle lat czeka się na ten cud, to nie chcę żeby mi to ktoś psuł, tylko dlatego że może jemu tak wygodniej. Dla mojego dobrego samopoczucia np. może wszyscy tam obecni niech też się rozbiorą 😁. Gorzej jak tam któryś to zwyrol, któremu taka baba z piłką zamiast brzucha i z cyckami po kolana (jak tak dalej pójdzie to się tak rozrosną) się spodoba .

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • One Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Gdańsk, tak mi powiedziała położna oddziałowa. Dzwoniłam 2 tygodnie temu
    Zocha, moja znajoma rodziła tam dwójkę swoich dzieci. Miała cc, zapytam ją bo nie wierzę🙈

18’córka❤️
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wrote:
    Zocha, moja znajoma rodziła tam dwójkę swoich dzieci. Miała cc, zapytam ją bo nie wierzę🙈
    Chciałabym żeby babka, która mi to mówiła myliła się, bo chciałam tam rodzić.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • One Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Chciałabym żeby babka, która mi to mówiła myliła się, bo chciałam tam rodzić.
    Zapytałam, dam Ci znać

Zocha lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:38

• Zocha Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Zocha ja byłam na IP w UCK, a tam oprócz lekarki 4 studentów. Powiem ci, że nie zrobiło to ja mnie żadnego wrażenia. Dziewczyny mlodziutkie, sympatyczne, niech się uczą 😉 podejrzewam, że jak będę rodzic to nawet ich nie zauważę. Znajoma mówiła mi właśnie, że po porodzie po cc to studentka się nią najbardziej opiekowała. Także są plusy i minusy.
    A to akurat się zgadza, dlatego chciałam na UCK licząc na to, że będą tam jeszcze młode osoby z pasją i empatią.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do głównego wątku; dla tych którzy się jeszcze wahają przed decyzją o AZ. Po pierwszych kilku tygodniach myśl, że to nie nasze gamety pryska i przestawia się na dbanie i kochanie NASZEGO dzidziusia. No a potem gdzie zakończyć czas oczekiwania.
    Podsumowując, jeśli tylko jest zgoda co do AZ w Waszych związkach to się nie zastanawiajcie. Powodzenia

parviflora, sylvuś, Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Marmis, ja pamiętam jak jeszcze kilka lat temu miałam HSG w szpitalu uniwersyteckim klinicznym i byłam jeszcze wtedy taka nieprzyzwyczajona do nagości a po HSG dostałam jakiegoś krwawienia i pamiętam jak leżałam na fotelu z wziernikiem a między nogami miałam pielęgniarki i kilku studentów 😐 Teraz po kilku latach starań o ciążę to już nic mnie nie rusza i kompletnie się nie przejmuje kto mi tam zagląda ważne żeby była dobra opieka.

Zocha, dasz radę 3 doby szybko miną a Ty będziesz się cieszyć Maluszkiem💗

Zocha lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Wracając do głównego wątku; dla tych którzy się jeszcze wahają przed decyzją o AZ. Po pierwszych kilku tygodniach myśl, że to nie nasze gamety pryska i przestawia się na dbanie i kochanie NASZEGO dzidziusia. No a potem gdzie zakończyć czas oczekiwania.
    Podsumowując, jeśli tylko jest zgoda co do AZ w Waszych związkach to się nie zastanawiajcie. Powodzenia
    Podpisuje się pod tym obiema rękami💗

Eweszy lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Marmis, ja pamiętam jak jeszcze kilka lat temu miałam HSG w szpitalu uniwersyteckim klinicznym i byłam jeszcze wtedy taka nieprzyzwyczajona do nagości a po HSG dostałam jakiegoś krwawienia i pamiętam jak leżałam na fotelu z wziernikiem a między nogami miałam pielęgniarki i kilku studentów 😐 Teraz po kilku latach starań o ciążę to już nic mnie nie rusza i kompletnie się nie przejmuje kto mi tam zagląda ważne żeby była dobra opieka.

Zocha, dasz radę 3 doby szybko miną a Ty będziesz się cieszyć Maluszkiem💗
    No cóż, po latach starań na widok osoby w kitlu, robisz myk i nie wiadomo jak znajdujesz się na fotelu z każdym kopytem w inną stronę

parviflora, Virginia lubią tę wiadomość

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
  • Laki21 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ehhh. Laki jesli lekarz nie bedzie mial nic przeciwko - rob histero zamiast lyzeczkowania . Ja po lyzeczkowaniu wlasnie musialam miec histero bo zrosty sie porobily. Nie wiem czy u Ciebie ta sama metoda mialoby byc robione- ale jakoś histero wydaje mi sie lepsze. I chyba powinno załatwic sprawę. Wiem, ze to czekanie jest straszne - ale dobrze przygotowana macica jest bardzo wazna. A kiedy chcesz /masz robic to histero? Ja mialam dwa razy w II fazie cyklu - zazwyczaj w I robia. Bo moja doktor mowila- ze lepiej bedzie widzieć co tam jest wtedy - niz zaraz po miesiaczce. To tylko chwilowe przeszkody. Szybko to wyprostujesz i będzie dobrze✊✊🍀🍀
    Nie wiem co jest grane że tak powiem beta 1680 z pięć minut patrzyłam na ten wynik.Napisałam do pani doktor bo kazała mi jak dostanę wynik .co to może być dziś 4 tydzień mináł od poronienia.jak robiła USG to coś o jakimś zaśniadźie wspomniała.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laki21 wrote:
    Nie wiem co jest grane że tak powiem beta 1680 z pięć minut patrzyłam na ten wynik.Napisałam do pani doktor bo kazała mi jak dostanę wynik .co to może być dziś 4 tydzień mináł od poronienia.jak robiła USG to coś o jakimś zaśniadźie wspomniała.
    Hmm. To rzeczywiscie wysoki wynik. Wiec calkowicie sie nie oczyscilo i pewnie czeka Cie to lyzeczkowanie i potem jeszcze sprawdzanie bety. Wazne- ze masz dobrego lekarza. Dobrej nocy.

Marmis
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:13

parviflora, One, kropka, Virginia lubią tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    03:20 Ewuszek montuje post😀matka Polka super star🤩nie martwcie się „za chwilę mamy”, takie jajca tylko przez 1 rok życia dziecka. Później, staje się „normalnie”🤪
    Zocha, koleżanka rodząca obu synków w UCK, obu w ciągu ostatnich 3 lat, mówiła, że przy żadnym z cc nie wchodziła na salę goła. W obu przypadkach miała na sobie kusą, wiązaną na biuście koszulę. Także ufff bo nie sądziłam, że UCK dopuściłby się takiego nadużycia wobec kobiety, biorąc pod uwagę, że są objęci programem „rodzić po ludzku” :)

Robin27, parviflora, Ewuszek, Krakowska, Zocha lubią tę wiadomość

18’córka❤️
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro będzie u mnie 7dpt, chyba mogę zrobi już test, tylko jaki hmmm bo z tego co czytałam z Waszych wpisów to jest ich mnóstwo. Jaki polecacie ?
    Tak myśle, ze betę zrobię w 10dpt skoro klinika i tak chce betę z tego dnia.
    Życzę Wam miłej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 15:47

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ