adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej to ja na szczęście nie mam takich doświadczeń, ale może dlatego, ze rodziłam w nowym szpitalu Pro Familia w Rzeszowie, bardzo serdecznie polecam. Warunki wspaniałe, położne i pielęgniarki cudowne. Chciałabym tam wrócić w maju 🥰
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Zocha wrote:No to u mnie w UCK wchodzisz na salę, rozbierasz się do rosołu, idziesz nago przez salę, wdrapujesz się na łóżko, zginasz do znieczulenia itd. Dzwoniłam i pytałam, ewentuaknie mogą chustą przykryć jak już będę leżeć. A mycie po cc to już po prostu mnie przeraża.18’córka❤️
-
nasturcja wrote:czesc ambrozja i wszystkie dziewczyny ja jestem jeszcze daleko za wami to dopiero 8 tc, ale ja juz mysle o porodzie, powiem wam szczerze że wizja naturalnego tak bardzo mnie przeraża ze robi mi sie niedobrze jak o tym mysle. Nie wybralam nawet jeszcze lekarza który bedzie mi rpowadzil cąże.....bardzo boje sie porodu ...napiszcie jak teraz lekarze podchodza do CCbo widze że kilka z was bedzie miało, oczywiscie gratuluje wam wszystkim i życze udnego rozwiązania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 19:27
Zocha, Virginia lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
Zocha nie bedzie tak zle . Najwazniejszy jest Maluch. Tyle co my się napokazywalysmy, nogi ciagle sie rozkłada 😁 Wiem- ze takie lezenie/przechodzenie nago jest mega krepujace- ale na nich w tych szpitalach wrazenia juz nic nie robi. Ja jak byłam w klinicznym szpitalu gdzie ucza sie studenci to lezalam z interesem na wierzchu- pan doktor robil usg i im wszystko po kolei objasnial. I z 20 minut dyskutowali - a ja cały czas lezałam. Wiec sie zahartowałam😉. A Ty przetrwasz te 3 doby,bo jestes mega silna babka.💪💪
Zocha, parviflora, Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość
Marmis -
One wrote:To o czym piszesz to po prostu kryminał. Co to znaczy „idziesz nago przez salę”? W jakim miejsce jest to uck?
-
Marmis wrote:Zocha nie bedzie tak zle . Najwazniejszy jest Maluch. Tyle co my się napokazywalysmy, nogi ciagle sie rozkłada 😁 Wiem- ze takie lezenie/przechodzenie nago jest mega krepujace- ale na nich w tych szpitalach wrazenia juz nic nie robi. Ja jak byłam w klinicznym szpitalu gdzie ucza sie studenci to lezalam z interesem na wierzchu- pan doktor robil usg i im wszystko po kolei objasnial. I z 20 minut dyskutowali - a ja cały czas lezałam. Wiec sie zahartowałam😉. A Ty przetrwasz te 3 doby,bo jestes mega silna babka.💪💪
-
One wrote:Zocha, moja znajoma rodziła tam dwójkę swoich dzieci. Miała cc, zapytam ją bo nie wierzę🙈
-
Robin27 wrote:Zocha ja byłam na IP w UCK, a tam oprócz lekarki 4 studentów. Powiem ci, że nie zrobiło to ja mnie żadnego wrażenia. Dziewczyny mlodziutkie, sympatyczne, niech się uczą 😉 podejrzewam, że jak będę rodzic to nawet ich nie zauważę. Znajoma mówiła mi właśnie, że po porodzie po cc to studentka się nią najbardziej opiekowała. Także są plusy i minusy.
-
Wracając do głównego wątku; dla tych którzy się jeszcze wahają przed decyzją o AZ. Po pierwszych kilku tygodniach myśl, że to nie nasze gamety pryska i przestawia się na dbanie i kochanie NASZEGO dzidziusia. No a potem gdzie zakończyć czas oczekiwania.
Podsumowując, jeśli tylko jest zgoda co do AZ w Waszych związkach to się nie zastanawiajcie. Powodzeniaparviflora, sylvuś, Cherry78, Virginia lubią tę wiadomość
-
Marmis wrote:Zocha nie bedzie tak zle . Najwazniejszy jest Maluch. Tyle co my się napokazywalysmy, nogi ciagle sie rozkłada 😁 Wiem- ze takie lezenie/przechodzenie nago jest mega krepujace- ale na nich w tych szpitalach wrazenia juz nic nie robi. Ja jak byłam w klinicznym szpitalu gdzie ucza sie studenci to lezalam z interesem na wierzchu- pan doktor robil usg i im wszystko po kolei objasnial. I z 20 minut dyskutowali - a ja cały czas lezałam. Wiec sie zahartowałam😉. A Ty przetrwasz te 3 doby,bo jestes mega silna babka.💪💪
Zocha, dasz radę 3 doby szybko miną a Ty będziesz się cieszyć Maluszkiem💗Zocha lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
Zocha wrote:Wracając do głównego wątku; dla tych którzy się jeszcze wahają przed decyzją o AZ. Po pierwszych kilku tygodniach myśl, że to nie nasze gamety pryska i przestawia się na dbanie i kochanie NASZEGO dzidziusia. No a potem gdzie zakończyć czas oczekiwania.
Podsumowując, jeśli tylko jest zgoda co do AZ w Waszych związkach to się nie zastanawiajcie. PowodzeniaEweszy lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2019 - 3x IUI
2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
2021 - ruszamy po AZ
- 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
- 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
- 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
2022
-11.04 - FET 4AB🍀
19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍
03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍 -
parviflora wrote:Marmis, ja pamiętam jak jeszcze kilka lat temu miałam HSG w szpitalu uniwersyteckim klinicznym i byłam jeszcze wtedy taka nieprzyzwyczajona do nagości a po HSG dostałam jakiegoś krwawienia i pamiętam jak leżałam na fotelu z wziernikiem a między nogami miałam pielęgniarki i kilku studentów 😐 Teraz po kilku latach starań o ciążę to już nic mnie nie rusza i kompletnie się nie przejmuje kto mi tam zagląda ważne żeby była dobra opieka.
Zocha, dasz radę 3 doby szybko miną a Ty będziesz się cieszyć Maluszkiem💗parviflora, Virginia lubią tę wiadomość
-
Marmis wrote:Ehhh. Laki jesli lekarz nie bedzie mial nic przeciwko - rob histero zamiast lyzeczkowania . Ja po lyzeczkowaniu wlasnie musialam miec histero bo zrosty sie porobily. Nie wiem czy u Ciebie ta sama metoda mialoby byc robione- ale jakoś histero wydaje mi sie lepsze. I chyba powinno załatwic sprawę. Wiem, ze to czekanie jest straszne - ale dobrze przygotowana macica jest bardzo wazna. A kiedy chcesz /masz robic to histero? Ja mialam dwa razy w II fazie cyklu - zazwyczaj w I robia. Bo moja doktor mowila- ze lepiej bedzie widzieć co tam jest wtedy - niz zaraz po miesiaczce. To tylko chwilowe przeszkody. Szybko to wyprostujesz i będzie dobrze✊✊🍀🍀
-
Laki21 wrote:Nie wiem co jest grane że tak powiem beta 1680 z pięć minut patrzyłam na ten wynik.Napisałam do pani doktor bo kazała mi jak dostanę wynik .co to może być dziś 4 tydzień mináł od poronienia.jak robiła USG to coś o jakimś zaśniadźie wspomniała.Marmis
-
03:20 Ewuszek montuje post😀matka Polka super star🤩nie martwcie się „za chwilę mamy”, takie jajca tylko przez 1 rok życia dziecka. Później, staje się „normalnie”🤪
Zocha, koleżanka rodząca obu synków w UCK, obu w ciągu ostatnich 3 lat, mówiła, że przy żadnym z cc nie wchodziła na salę goła. W obu przypadkach miała na sobie kusą, wiązaną na biuście koszulę. Także ufff bo nie sądziłam, że UCK dopuściłby się takiego nadużycia wobec kobiety, biorąc pod uwagę, że są objęci programem „rodzić po ludzku”Robin27, parviflora, Ewuszek, Krakowska, Zocha lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
Dziewczyny jutro będzie u mnie 7dpt, chyba mogę zrobi już test, tylko jaki hmmm bo z tego co czytałam z Waszych wpisów to jest ich mnóstwo. Jaki polecacie ?
Tak myśle, ze betę zrobię w 10dpt skoro klinika i tak chce betę z tego dnia.
Życzę Wam miłej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 15:47
AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."