X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis robiłam nifty w 10+4 a potem w 12+2 na USG prenatalnym pobrano też na pappe. Wynik nifty byl. Lepszy pod kątem tych prawdopodobieństw bo 1:20mln a w tych na nfz chyba 1:100tys.
    Miałam to na NFZ w gyncentrum. Do nifty musiałam wpisać w ankiecie że zarodek darowany i wiek dawczyni w dniu puncji. Do badań prenatalnych pytano mnie o również o to (ze zarodek dawców), wiek dawczyni w dniu punkcji (no to podałam 24) i kiedy mniej więcej była punkcja (wiedziałam że zarodek zamrożono w maju 19 więc też podałam). Na opisie pierwszego USG prenatalnego jest w informacjach ogólnych na pierwszej stronie "zarodek dawców"- potargalam kartkę. Potem już nigdzie tej info nie widziałam. W karcie ciąży też tego nie mam,.chodzę do dwóch lekarzy, jeden wie bo był że mną od początku a drugi nie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 14:13

Marmis, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:13

Marmis, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Marmis ja poprosiłam lekarza żeby na wynikach badań prenatalnych nie było informacji o dastwie i nie było z tym problemów.
    Fajny lekarz.😀 Ewuszek a Synuś kiedy do domku?

Marmis
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 12:52

Virginia, nick nieaktualny, kropka, Alutka77, nick nieaktualny, One, Laki21, Zocha, sylvuś, Kaśkaaaa lubią tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • One Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Amilka pytanie mam o prenatalne- komu i kiedy podaje się wiek dawczyni?To jest tylko do testu Pappa? Oni to gdzieś wpisują w system? Ja z racji wieku mam refundowane - ale nie chcialabym zeby NFZ miał o mnie za duzo info. Nie mam zaufania. Czy jak robiłas Nifty to Pappa tez?
    Ja robiłam Nifty i musiałam podać wiek dawczyni. Nie, nie jest to nigdzie wpisane w system. Traktowany jest jako Twój w chwili punkcji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 15:42

Marmis lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Amilka pytanie mam o prenatalne- komu i kiedy podaje się wiek dawczyni?To jest tylko do testu Pappa? Oni to gdzieś wpisują w system? Ja z racji wieku mam refundowane - ale nie chcialabym zeby NFZ miał o mnie za duzo info. Nie mam zaufania. Czy jak robiłas Nifty to Pappa tez?

Wydaje mi sie, ze brak informacji, ze ciaza z AZ nie powinna miec znaczenia. Z racji Twojego wieku naleza Ci sie testy, a z tego co rozumiem przynajmniej w NIFTY wiek nie ma wplywu na wyniki. Jest to tez bardziej czuly test.
    Chyba pappa ma widelki wiekowe, ale jak masz Nifty, to w tym drugim badaniu jako, ze jest skladowy i tak usg jest wazniejsze niz papa (krew).
    U mnie lekarka wiedziala, ze ciaza z AZ, ale i tak badania genetyczne mialam ze wzgledu na swoj wiek a nie dawcy.

Marmis lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Jutro rano zabieramy go do domku 😊 właśnie robię ostatnie porządki których nie zdarzyłam zrobić wcześniej przez tryb leżący 😉
    Jejku jak cudownie. Ciesze się ogromnie- ze juz bedziecie wszyscy w domku. ❤❤❤

Ewuszek lubi tę wiadomość

Marmis
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Jutro rano zabieramy go do domku 😊 właśnie robię ostatnie porządki których nie zdarzyłam zrobić wcześniej przez tryb leżący 😉
    Fajnie. Szykujecie chatę na przybycie najważniejszego. Jak ja Wam zazdroszczę🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Cudownie, to będzie piękny dzień 💗

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sikacza dla świętego spokoju bo stresowało mnie to że już nie badałam bety więcej i biało totalnie więc trochę się uspokoiłam że faktycznie biochem no i nie mogę już nic zrobić. Niech ta @ przyjdzie jak najszybciej i walczę dalej.
    Tak sobie myślę, że skoro przez ponad 4 lata nigdy nie drgnęła beta a w tym roku już była ta ciąża i teraz znowu beta ruszyła lekko to chyba juz jestem blisko celu..

Eweszy, kropka, Virginia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis, jak się dziś czujesz? Kiedy kolejne USG? To już bedzie prenatalne? 💗

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tara, Timber, co u Was dziewczyny?

• Tara2 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nick nieaktualny wrote:
    Tara, Timber, co u Was dziewczyny?
    Hej :) Dzieki ze pytasz :). W zeszlym miesiacu mialam podejsc do 3 procedury az. Ale endo nie uroslo i niestety klapa. Bylam u Wilka i troszke zmodyfikowal dawki lekow. Teraz mam zarzio brac czesciej a nie raz na 5 dni, encorton tez inaczej mam dawkowac. Tyle z nowosci :). Narazie czekam na okres i umawiam wizyte u lekarza, choc ten cykl odpada na transfer. Jesli wszystko pojdzie dobrze to raczej listopad.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 20 lutego, 16:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tara2 wrote:
    Hej :) Dzieki ze pytasz :). W zeszlym miesiacu mialam podejsc do 3 procedury az. Ale endo nie uroslo i niestety klapa. Bylam u Wilka i troszke zmodyfikowal dawki lekow. Teraz mam zarzio brac czesciej a nie raz na 5 dni, encorton tez inaczej mam dawkowac. Tyle z nowosci :). Narazie czekam na okres i umawiam wizyte u lekarza, choc ten cykl odpada na transfer. Jesli wszystko pojdzie dobrze to raczej listopad.
    Hej, a podchodzisz w Polsce teraz czy w Czechach? A na co się bierze Zarzio? A czemu ten cykl odpada?
    Będę trzymać kciuki, zeby ten transfer był dla Ciebie szczęśliwy 🍀

• Marmis Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nick nieaktualny wrote:
    Marmis, jak się dziś czujesz? Kiedy kolejne USG? To już bedzie prenatalne? 💗
    Hej. W sumie dobrze. Generalnie leze- wedlug zalecen. Ale to juz miesiac tego lezenia. Mam isc na usg za tydzien w piatek- sprawdzic czy jeszcze sa krwiaki. Mojej gin wtedy nie ma- ale kazala mi zrobic u kogokolwiek . I ewentualnie wtedy mniej lezenia- jesli sie wchlonely. A prenatalne to tak za 3 tygodnie. Muszę sie umowic. Ale caly czas mysle- jak tam ten moj Maluch zyje. Czy wszystko ok. Itd. Milion mysli.
    A zarzio to taki inny accofil - generalnie na problemy z zagniezdzeniem.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 20 lutego, 16:03

Marmis
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Hej. W sumie dobrze. Generalnie leze- wedlug zalecen. Ale to juz miesiac tego lezenia. Mam isc na usg za tydzien w piatek- sprawdzic czy jeszcze sa krwiaki. Mojej gin wtedy nie ma- ale kazala mi zrobic u kogokolwiek . I ewentualnie wtedy mniej lezenia- jesli sie wchlonely. A prenatalne to tak za 3 tygodnie. Muszę sie umowic. Ale caly czas mysle- jak tam ten moj Maluch zyje. Czy wszystko ok. Itd. Milion mysli.
    Na pewno jest wszystko dobrze z Maluszkiem, już wszystkim pokazał że jest mega dzielny od swoich pierwszych dni w brzuszku💗 Oby te krwiaki się jak najszybciej wchłonęły żebyś mogła się spokojnie cieszyć ciążą i w końcu trochę odetchnąć🍀

• Zocha Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Umawiaj się. Ja na pappę miałam problem z umówieniem, bo wszędzie były terminy zajęte.

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha wrote:
    Umawiaj się. Ja na pappę miałam problem z umówieniem, bo wszędzie były terminy zajęte.
    Ja chyba Pappy jednak.nie zrobie. Robie nifty pro. I usg. Nifty dokladniejsze jest. A z Pappa to roznie.

Marmis
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie, bo chyba gdzieś umknęło. Czy w związku z przebadaniem zarodka zaleca się robić Nifty?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Zocha Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie, bo chyba gdzieś umknęło. Czy w związku z przebadaniem zarodka zaleca się robić Nifty?
    Ja nie robiłam, bo mój lekarz, który mnie przygotowywał do AZ mówił, że nie ma sensu

ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ