adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmis wrote:A Ty jestes na sztucznym cyklu? Mnie luteina podrazniala. Dla mnie najlepszy byl cyclogest. I w sumie jesli masz cyll sztuczny to mało bierzesz tego proga. No ale zbadaj za 2-3 dni- moze ta jedna tabletka wiecej podbije Ci wynik.
-
Cześć dziewczyny,
to pewnie podpada już prawie pod wątek immunologii, ale tak jak pisałam w grudniu, postanowiłam jeszcze raz spróbować. Tym razem zaczynam od dogłębnej diagnozy, dlatego chcę się zapisać do immunologa w Krk dra Sydora i jeszcze do Wa-wy do dr Jerzak. Do Wawy mam już termin na 2 lutego a w Krk trzeba najpierw iść do gina z kliniki i on ewentualnie skieruje. Nie bardzo mi się podoba taka praktyka ale trudno. Pozdrawiam wszystkie i za wszystkie trzymam kciuki w nowym roku!Zuzanna. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w związku z tym iż biorę od ponad tygodnia euthyrox i musze zbić antyTPO mam teraz około miesiąca, chce w tym czasie porobić dodatkowe badania. Wyczytałam na forum, ze niektóre kliniki wymagają zbadania poziomu prolaktyny, ja nigdy nie badałam. W którym dniu cyklu zrobić to badanie ? Tydzień minął od odstawienia encortonu, ale myśle ze na prolaktyne to nie będzie miało wpływu. Wiem ze na krzywa cukrowa ma i dlatego narazie jej nie robię. Laki a jak Ty się czujesz ?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
7 IVF beta 0 😢
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
mlia wrote:Cześć dziewczyny,
to pewnie podpada już prawie pod wątek immunologii, ale tak jak pisałam w grudniu, postanowiłam jeszcze raz spróbować. Tym razem zaczynam od dogłębnej diagnozy, dlatego chcę się zapisać do immunologa w Krk dra Sydora i jeszcze do Wa-wy do dr Jerzak. Do Wawy mam już termin na 2 lutego a w Krk trzeba najpierw iść do gina z kliniki i on ewentualnie skieruje. Nie bardzo mi się podoba taka praktyka ale trudno. Pozdrawiam wszystkie i za wszystkie trzymam kciuki w nowym roku!
Powodzenia! Do dra Sydora można się umówić prywatnie, nie tylko przez Gyncentrum. On pracuje jeszcze w innych miejscach. Niestety długo się czeka na termin. Ja dostałam termin w Krakowie za półtora miesiąca.
Bardzo jestem ciekawa, czy dwoje immunologów zaproponuje to samo.
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Eweszy wrote:Dziewczyny w związku z tym iż biorę od ponad tygodnia euthyrox i musze zbić antyTPO mam teraz około miesiąca, chce w tym czasie porobić dodatkowe badania. Wyczytałam na forum, ze niektóre kliniki wymagają zbadania poziomu prolaktyny, ja nigdy nie badałam. W którym dniu cyklu zrobić to badanie ? Tydzień minął od odstawienia encortonu, ale myśle ze na prolaktyne to nie będzie miało wpływu. Wiem ze na krzywa cukrowa ma i dlatego narazie jej nie robię. Laki a jak Ty się czujesz ?
Eweszy lubi tę wiadomość
-
Majaaa wrote:Zuzanna po cichu gratuluję i trzymam kciuki. Dawaj znać.
Laki, cieszę się, se masz już to za sobą. Myślami jestem z Tobą.
Do dziewczyn w ciąży lub po, czy zdarzało się, ze was maluch w brzuchu miał dni kiedy był mnie aktywny? Moja codziennie rusza się naprawdę intensywnie, dziś jednak znacznie mniej. Muszę popukać w brzuch, żeby łaskawie kopnęła, ale to znacznie mniej niż dotychczas. Czy to normalne?
Tak, normalne, tez tak miałam czasami. Najlepiej wypić coś bardzo ciepłego lub zimnego i położyć się na lewym boku, dzidzia powinna zareagować po chwili. Moja tez ruszała się po słodyczach ☺️.
Spokojnej ciąży i powodzenia 💖Majaaa lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
to pewnie podpada już prawie pod wątek immunologii, ale tak jak pisałam w grudniu, postanowiłam jeszcze raz spróbować. Tym razem zaczynam od dogłębnej diagnozy, dlatego chcę się zapisać do immunologa w Krk dra Sydora i jeszcze do Wa-wy do dr Jerzak. Do Wawy mam już termin na 2 lutego a w Krk trzeba najpierw iść do gina z kliniki i on ewentualnie skieruje. Nie bardzo mi się podoba taka praktyka ale trudno. Pozdrawiam wszystkie i za wszystkie trzymam kciuki w nowym roku!Marmis -
Dziewczyny 9dpt beta była 45.85 i progesteron 14.85. a dziś 11 dpt beta tylko 50.98 i progesteron 18.17. lekarz każe brać leki i w pon powtórzyć badanie. Kazał zwiększyć progesteron. Jak myślicie nie ma co się łodzić ? Tak szczerze bo lekarz co ma powiedzieć. Zawsze powie że jest szansa
Ada M lubi tę wiadomość
-
Eweszy wrote:Dziewczyny w związku z tym iż biorę od ponad tygodnia euthyrox i musze zbić antyTPO mam teraz około miesiąca, chce w tym czasie porobić dodatkowe badania. Wyczytałam na forum, ze niektóre kliniki wymagają zbadania poziomu prolaktyny, ja nigdy nie badałam. W którym dniu cyklu zrobić to badanie ? Tydzień minął od odstawienia encortonu, ale myśle ze na prolaktyne to nie będzie miało wpływu. Wiem ze na krzywa cukrowa ma i dlatego narazie jej nie robię. Laki a jak Ty się czujesz ?
-
Zuzanna. wrote:Dziewczyny 9dpt beta była 45.85 i progesteron 14.85. a dziś 11 dpt beta tylko 50.98 i progesteron 18.17. lekarz każe brać leki i w pon powtórzyć badanie. Kazał zwiększyć progesteron. Jak myślicie nie ma co się łodzić ? Tak szczerze bo lekarz co ma powiedzieć. Zawsze powie że jest szansaMarmis
-
Zuzanna. wrote:Dziewczyny 9dpt beta była 45.85 i progesteron 14.85. a dziś 11 dpt beta tylko 50.98 i progesteron 18.17. lekarz każe brać leki i w pon powtórzyć badanie. Kazał zwiększyć progesteron. Jak myślicie nie ma co się łodzić ? Tak szczerze bo lekarz co ma powiedzieć. Zawsze powie że jest szansaMarmis
-
to pewnie podpada już prawie pod wątek immunologii, ale tak jak pisałam w grudniu, postanowiłam jeszcze raz spróbować. Tym razem zaczynam od dogłębnej diagnozy, dlatego chcę się zapisać do immunologa w Krk dra Sydora i jeszcze do Wa-wy do dr Jerzak. Do Wawy mam już termin na 2 lutego a w Krk trzeba najpierw iść do gina z kliniki i on ewentualnie skieruje. Nie bardzo mi się podoba taka praktyka ale trudno. Pozdrawiam wszystkie i za wszystkie trzymam kciuki w nowym roku!
Do dr Sydora w Sport Medicum nie musisz mieć skierowania (chyba że coś się zmieniło od Nowego Roku) i tam dość szybki okres oczekiwania.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
No dziewczyny ja już mogę do Ostrawy się pakować. Dziś endometrium ma 9 mm( 11 DC) i termin na transfer zarodka już następny piątek!
Dla pewności zrobiłam w ubiegłym tygodniu nowe badanie krwi, bo poprzednie badania były przed ponad roku i wszystko z hormonami jest dobrze.
Zuzanna., Laki21, parviflora, sylvuś lubią tę wiadomość
👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Ada M wrote:No dziewczyny ja już mogę do Ostrawy się pakować. Dziś endometrium ma 9 mm( 11 DC) i termin na transfer zarodka już następny piątek!
Dla pewności zrobiłam w ubiegłym tygodniu nowe badanie krwi, bo poprzednie badania były przed ponad roku i wszystko z hormonami jest dobrze.Ada M lubi tę wiadomość
-
Zuzanna. wrote:Dziewczyny 9dpt beta była 45.85 i progesteron 14.85. a dziś 11 dpt beta tylko 50.98 i progesteron 18.17. lekarz każe brać leki i w pon powtórzyć badanie. Kazał zwiększyć progesteron. Jak myślicie nie ma co się łodzić ? Tak szczerze bo lekarz co ma powiedzieć. Zawsze powie że jest szansa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 23:16
Zuzanna. lubi tę wiadomość
👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Ada M wrote:No dziewczyny ja już mogę do Ostrawy się pakować. Dziś endometrium ma 9 mm( 11 DC) i termin na transfer zarodka już następny piątek!
Dla pewności zrobiłam w ubiegłym tygodniu nowe badanie krwi, bo poprzednie badania były przed ponad roku i wszystko z hormonami jest dobrze.Ada M lubi tę wiadomość
Marmis