adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Biorę też duposhan 3razy dziennie po jednej tabletceMarmis wrote:A Ty jestes na sztucznym cyklu? Mnie luteina podrazniala. Dla mnie najlepszy byl cyclogest. I w sumie jesli masz cyll sztuczny to mało bierzesz tego proga. No ale zbadaj za 2-3 dni- moze ta jedna tabletka wiecej podbije Ci wynik.
-
Cześć dziewczyny,
to pewnie podpada już prawie pod wątek immunologii, ale tak jak pisałam w grudniu, postanowiłam jeszcze raz spróbować. Tym razem zaczynam od dogłębnej diagnozy, dlatego chcę się zapisać do immunologa w Krk dra Sydora i jeszcze do Wa-wy do dr Jerzak. Do Wawy mam już termin na 2 lutego a w Krk trzeba najpierw iść do gina z kliniki i on ewentualnie skieruje. Nie bardzo mi się podoba taka praktyka ale trudno. Pozdrawiam wszystkie i za wszystkie trzymam kciuki w nowym roku!
Zuzanna. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w związku z tym iż biorę od ponad tygodnia euthyrox i musze zbić antyTPO mam teraz około miesiąca, chce w tym czasie porobić dodatkowe badania. Wyczytałam na forum, ze niektóre kliniki wymagają zbadania poziomu prolaktyny, ja nigdy nie badałam. W którym dniu cyklu zrobić to badanie ? Tydzień minął od odstawienia encortonu, ale myśle ze na prolaktyne to nie będzie miało wpływu. Wiem ze na krzywa cukrowa ma i dlatego narazie jej nie robię. Laki a jak Ty się czujesz ?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
8 IVF beta 0 -
mlia wrote:Cześć dziewczyny,
to pewnie podpada już prawie pod wątek immunologii, ale tak jak pisałam w grudniu, postanowiłam jeszcze raz spróbować. Tym razem zaczynam od dogłębnej diagnozy, dlatego chcę się zapisać do immunologa w Krk dra Sydora i jeszcze do Wa-wy do dr Jerzak. Do Wawy mam już termin na 2 lutego a w Krk trzeba najpierw iść do gina z kliniki i on ewentualnie skieruje. Nie bardzo mi się podoba taka praktyka ale trudno. Pozdrawiam wszystkie i za wszystkie trzymam kciuki w nowym roku!
Powodzenia! Do dra Sydora można się umówić prywatnie, nie tylko przez Gyncentrum. On pracuje jeszcze w innych miejscach. Niestety długo się czeka na termin. Ja dostałam termin w Krakowie za półtora miesiąca.
Bardzo jestem ciekawa, czy dwoje immunologów zaproponuje to samo.
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest
, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Czytałam że obojętny jest dzień cyklu . Ale w grudniu moja endokrynolog powiedziala że prolaktynę najlepiej zbadać 2-5 dzień cyklu i dopiero ok 10 rano.Eweszy wrote:Dziewczyny w związku z tym iż biorę od ponad tygodnia euthyrox i musze zbić antyTPO mam teraz około miesiąca, chce w tym czasie porobić dodatkowe badania. Wyczytałam na forum, ze niektóre kliniki wymagają zbadania poziomu prolaktyny, ja nigdy nie badałam. W którym dniu cyklu zrobić to badanie ? Tydzień minął od odstawienia encortonu, ale myśle ze na prolaktyne to nie będzie miało wpływu. Wiem ze na krzywa cukrowa ma i dlatego narazie jej nie robię. Laki a jak Ty się czujesz ?
Eweszy lubi tę wiadomość
-
Majaaa wrote:Zuzanna po cichu gratuluję i trzymam kciuki. Dawaj znać.
Laki, cieszę się, se masz już to za sobą. Myślami jestem z Tobą.
Do dziewczyn w ciąży lub po, czy zdarzało się, ze was maluch w brzuchu miał dni kiedy był mnie aktywny? Moja codziennie rusza się naprawdę intensywnie, dziś jednak znacznie mniej. Muszę popukać w brzuch, żeby łaskawie kopnęła, ale to znacznie mniej niż dotychczas. Czy to normalne?
Tak, normalne, tez tak miałam czasami. Najlepiej wypić coś bardzo ciepłego lub zimnego i położyć się na lewym boku, dzidzia powinna zareagować po chwili. Moja tez ruszała się po słodyczach ☺️.
Spokojnej ciąży i powodzenia 💖
Majaaa lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅

-
O Jerzak roznie mówią i wiele negatywnych opinii dziewczyny na innych watkach pisały. Ale moze akurat na Ciebie bedzie miała pomysł.mlia wrote:Cześć dziewczyny,
to pewnie podpada już prawie pod wątek immunologii, ale tak jak pisałam w grudniu, postanowiłam jeszcze raz spróbować. Tym razem zaczynam od dogłębnej diagnozy, dlatego chcę się zapisać do immunologa w Krk dra Sydora i jeszcze do Wa-wy do dr Jerzak. Do Wawy mam już termin na 2 lutego a w Krk trzeba najpierw iść do gina z kliniki i on ewentualnie skieruje. Nie bardzo mi się podoba taka praktyka ale trudno. Pozdrawiam wszystkie i za wszystkie trzymam kciuki w nowym roku!Marmis -
Dziewczyny 9dpt beta była 45.85 i progesteron 14.85. a dziś 11 dpt beta tylko 50.98 i progesteron 18.17. lekarz każe brać leki i w pon powtórzyć badanie. Kazał zwiększyć progesteron. Jak myślicie nie ma co się łodzić ? Tak szczerze bo lekarz co ma powiedzieć. Zawsze powie że jest szansa
Ada M lubi tę wiadomość
-
Kochana w środę jeszcze miałam biopsjé tarczycy.nie brałam L4 wczoraj byłam już w pracy nie powiem żebym była w takiej super formie.trochę żałuję że jednak nie wzięłam zwolnienia wczoraj było trochę ciężko a dziś to fatalnie ale na szczęście już po pracy.może jutro będzie lepiej ta pogoda też daje popalić.ja robiłam prolaktynę ale już nie pamiętam w którym dniu cyklu to było ale nie samá tylko test obciążenia coś jak glukozy.i brałam bromergon na to bo była podniesiona.nie wiem jak to jest teraz ale musiało być skierowanie.Eweszy wrote:Dziewczyny w związku z tym iż biorę od ponad tygodnia euthyrox i musze zbić antyTPO mam teraz około miesiąca, chce w tym czasie porobić dodatkowe badania. Wyczytałam na forum, ze niektóre kliniki wymagają zbadania poziomu prolaktyny, ja nigdy nie badałam. W którym dniu cyklu zrobić to badanie ? Tydzień minął od odstawienia encortonu, ale myśle ze na prolaktyne to nie będzie miało wpływu. Wiem ze na krzywa cukrowa ma i dlatego narazie jej nie robię. Laki a jak Ty się czujesz ?
-
Zuzanna. wrote:Dziewczyny 9dpt beta była 45.85 i progesteron 14.85. a dziś 11 dpt beta tylko 50.98 i progesteron 18.17. lekarz każe brać leki i w pon powtórzyć badanie. Kazał zwiększyć progesteron. Jak myślicie nie ma co się łodzić ? Tak szczerze bo lekarz co ma powiedzieć. Zawsze powie że jest szansaMarmis
-
Nie chce Ci robić złudnych nadziei. Przyrost prawie żaden- wyglada na biochem. Ale zrob jeszcze w poniedziałek- moze odbije.A w tym samym labie robiłas?Zuzanna. wrote:Dziewczyny 9dpt beta była 45.85 i progesteron 14.85. a dziś 11 dpt beta tylko 50.98 i progesteron 18.17. lekarz każe brać leki i w pon powtórzyć badanie. Kazał zwiększyć progesteron. Jak myślicie nie ma co się łodzić ? Tak szczerze bo lekarz co ma powiedzieć. Zawsze powie że jest szansaMarmis
-
mlia wrote:Cześć dziewczyny,
Do dr Sydora w Sport Medicum nie musisz mieć skierowania (chyba że coś się zmieniło od Nowego Roku) i tam dość szybki okres oczekiwania.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
No dziewczyny ja już mogę do Ostrawy się pakować. Dziś endometrium ma 9 mm( 11 DC) i termin na transfer zarodka już następny piątek!
Dla pewności zrobiłam w ubiegłym tygodniu nowe badanie krwi, bo poprzednie badania były przed ponad roku i wszystko z hormonami jest dobrze.
Zuzanna., Laki21, parviflora, sylvuś lubią tę wiadomość
👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Mocne 👊✊Ada M wrote:No dziewczyny ja już mogę do Ostrawy się pakować. Dziś endometrium ma 9 mm( 11 DC) i termin na transfer zarodka już następny piątek!
Dla pewności zrobiłam w ubiegłym tygodniu nowe badanie krwi, bo poprzednie badania były przed ponad roku i wszystko z hormonami jest dobrze.
Ada M lubi tę wiadomość
-
Zuza poczekaj na poniedziałek, wtedy będziesz wiedzieć, czy płakać czy się śmiać. Jeśli chodzi o szansę, moja kuzynka miała tylko 10% szans, aby zajść w ciąże i się jej udało.Zuzanna. wrote:Dziewczyny 9dpt beta była 45.85 i progesteron 14.85. a dziś 11 dpt beta tylko 50.98 i progesteron 18.17. lekarz każe brać leki i w pon powtórzyć badanie. Kazał zwiększyć progesteron. Jak myślicie nie ma co się łodzić ? Tak szczerze bo lekarz co ma powiedzieć. Zawsze powie że jest szansa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 23:16
Zuzanna. lubi tę wiadomość
👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Super. Mocne kciuki✊✊✊✊Ada M wrote:No dziewczyny ja już mogę do Ostrawy się pakować. Dziś endometrium ma 9 mm( 11 DC) i termin na transfer zarodka już następny piątek!
Ada M lubi tę wiadomość
Marmis