X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Ja mieszkam w Niemczech, ale jestem Polką i moje dziecko nie wiadomo, jako obywatelstwo będzie mieć, bo to kiedyś będzie jego wybór.
    Niemcy mogą zostawić zarodki w Polsce a Polacy wywieść do Niemiec czy innych krajów.
    Z wcześniejszych wpisów wiem, że jesteśmy tu międzynarodowo.
    A teraz do przemyślenia dla was dziewczyny, bo temat AZ jest głeboki.
    W Polsce obok cech jak oczy, wzrost, grupę krwi, kolor oczu podajesz przynależność etniczną.
    W Reproficie jak byłam w styczniu czekała młoda dziewczyna 20 max 25lat. Była Czeszką, ale było widać, że narodowości romskiej. Myślisz, że jedziesz tam po małego Knedliczka a małą Papuszę możesz przywieść.
    W Czechach też przecież dobierają dawców pod cechy fenotypowe- ciężko znaleźć przedstawicieli ludności romskiej z niebieskimi oczami i włosami ciemny blond- brązowymi.

Salome lubi tę wiadomość

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    preg.png
    age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Ja mieszkam w Niemczech, ale jestem Polką i moje dziecko nie wiadomo, jako obywatelstwo będzie mieć, bo to kiedyś będzie jego wybór.
    Niemcy mogą zostawić zarodki w Polsce a Polacy wywieść do Niemiec czy innych krajów.
    W Polsce obok cech jak oczy, wzrost, grupę krwi, kolor oczu podajesz przynależność etniczną.
    W Reproficie jak byłam w styczniu czekała młoda dziewczyna 20 max 25lat. Była Czeszką, ale było widać, że narodowości romskiej. Myślisz, że jedziesz tam po małego Knedliczka a małą Papuszę możesz przywieść.

W Reprofit zarodki pochodzą tylko od czeskich dawców,mimo iż lecza się pary z całego świata.

A propos Romów to do Edyty Górniak mi daaaaleko i z głosu i z wyglądu,więc się nie martwię🤭🤭🤭🤭
    W Niemczech możesz trafić na Turka albo innego ciapatego....😏
    Komórki jajowe w novum są np z Hiszpanii...

Wszędzie jest multi kulti 😜😜😜

Salome lubi tę wiadomość

age.png
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    W Czechach też przecież dobierają dawców pod cechy fenotypowe- ciężko znaleźć przedstawicieli ludności romskiej z niebieskimi oczami i włosami ciemny blond- brązowymi.
    Właśnie romowie mają nie tylko oczy ciemne, często są też oczy niebieskie czy nawet zielone. Włosy są zawsze ciemne.
    Mój mąż ma ciemne włosy i oczy, tak więc patrząc na cechy fenotypowej, to zgodność jest.

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • arzu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:

To że ktoś siedzi na korytarzu to jeszcze z góry bym nie zakładała że przyszedł oddać jajka... sporo dziś młodych osób również w wieku który podałaś ma bardzo poważne problemy z posiadaniem potomstwa, bez przesady z tą Papuszą... przy moich wizytach tam widziałam w Reproficie w Ostrawie pary też z Indii albo Pakistanu, jacyś Niemcy też byli... na pewno do Ostrawy przyjeżdża mniej osób się leczyć z zagranicy niż do Brna, ale też są... poza tym Reprofit nie robi tylko AZ, w Czechach zwłaszcza północno-wschodniej części mieszka bardzo duża społeczność romska, i trudno odmawiać im możliwości leczenia się w ramach procedury in vitro, bo obywatele czescy mają to w ramach ubezpieczenia zdrowotnego bezpłatnie do trzech razy, za ponadstandardowe metody tylko dopłacają ... W Niemczech adopcja prenatalna jest prawnie niedopuszczalna więc nie ma się co dziwić wycieczkom z tego kierunku...

• Ada M Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    W Reprofit zarodki pochodzą tylko od czeskich dawców,mimo iż lecza się pary z całego świata.

A propos Romów to do Edyty Górniak mi daaaaleko i z głosu i z wyglądu,więc się nie martwię🤭🤭🤭🤭
    W Niemczech możesz trafić na Turka albo innego ciapatego....😏
    Komórki jajowe w novum są np z Hiszpanii...

Wszędzie jest multi kulti 😜😜😜
    No właśnie nigdy nie wiadomo kto jest dokładnie dawcą. Ja chciałam na początku od koleżanki dostać komórkę, ale jest to w Pl zabronione. Musi być anonimowość dawcy.
    Trzeba brać to multi kulti w dzisiejszych czasach więc pod uwagę. Nigdy nie wiesz, co dokładnie dostaniesz.
    To wszystko nie jest ważne, najważniejsze jest aby nam się udało zostać matkami.

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • arzu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Właśnie romowie mają nie tylko oczy ciemne, często są też oczy niebieskie czy nawet zielone. Włosy są zawsze ciemne.
    Mój mąż ma ciemne włosy i oczy, tak więc patrząc na cechy fenotypowej, to zgodność jest.

no i ???

• arzu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    No właśnie nigdy nie wiadomo kto jest dokładnie dawcą. Ja chciałam na początku od koleżanki dostać komórkę, ale jest to w Pl zabronione. Musi być anonimowość dawcy.
    Trzeba brać to multi kulti w dzisiejszych czasach więc pod uwagę. Nigdy nie wiesz, co dokładnie dostaniesz.
    To wszystko nie jest ważne, najważniejsze jest aby nam się udało zostać matkami.

nie rozumiem, mieszkasz w kraju multi kulti, a az w czechach się boisz? to może az w pl? etnicznie i narodowościowo dość jednolicie jest....

• monester Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Wtrące się , chociaż ja Was podczytuje tylko i kibicuje, bo to nie mój wątek - ale jak byłam w Eurofertil to dr L. Wspomniał, że mają dużo Romów w mieście i oni przychodzą do kliniki też, bo chcieliby zostać dawcami, bo wiadomo- 1.5 k euro można zarobić, ale on jest przeciwny , jak to powiedział , na ten typ urody on nie ma klientow. Sam nawiązał temat i brzmiał bardzo serio, więc tego bym się nie obawiala, że tu jakaś niezgodność nastąpi.

Zenula, Nobi lubią tę wiadomość

• Zenula Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    nie rozumiem, mieszkasz w kraju multi kulti, a az w czechach się boisz? to może az w pl? etnicznie i narodowościowo dość jednolicie jest....

No nie wiem czy w PL tak "czysto" ...jak bywałam w novum na początku roku to wyraźnie dało się słyszeć język ukraiński. Niemców też zawsze dużo,bo Lewy tam pracował i nawet dobrze mówi po niemiecku...burki i czarczafy też się mijało na korytarzach... 😎😎😎

🙂🙂🙂🙂

age.png
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    To że ktoś siedzi na korytarzu to jeszcze z góry bym nie zakładała że przyszedł oddać jajka... sporo dziś młodych osób również w wieku który podałaś ma bardzo poważne problemy z posiadaniem potomstwa, bez przesady z tą Papuszą... przy moich wizytach tam widziałam w Reproficie w Ostrawie pary też z Indii albo Pakistanu, jacyś Niemcy też byli... na pewno do Ostrawy przyjeżdża mniej osób się leczyć z zagranicy niż do Brna, ale też są... poza tym Reprofit nie robi tylko AZ, w Czechach zwłaszcza północno-wschodniej części mieszka bardzo duża społeczność romska, i trudno odmawiać im możliwości leczenia się w ramach procedury in vitro, bo obywatele czescy mają to w ramach ubezpieczenia zdrowotnego bezpłatnie do trzech razy, za ponadstandardowe metody tylko dopłacają ... W Niemczech adopcja prenatalna jest prawnie niedopuszczalna więc nie ma się co dziwić wycieczkom z tego kierunku...
    🤭Chciałam wam dać nowy temat do myślenia.
    Co robiła ta dziewczyna, nie wiem i mnie to nie interesuje.
    Gdybym ja miała małą Papuszę, to rodzina mojego męża uznałaby to szczęście i za podobieństwo do nich. Nie mam problemu z innymi narodowościami czy kolorem skóry, bo od wielu lat mieszkam za granicami naszego kraju.
    Mam męża Polaka ale międzynarodową rodzinę i przyjaciół z różnych krajów.
    Ciekawi mnie tylko reakcja na taki wpis, czy będzie bardziej przemyślany, niż powiedzieć dziecku o AZ?

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat pytałam o te międzynarodowość bo mąż obawiał się jakiegoś zagubionego czarnego plemnika...ale uspokojono nas że nie ma takiej opcji 🤭🤭🤭
    Też nam powiedziano że zapotrzebowanie jest głównie na typowa słowiańską urodę więc typowi Czesi i Czeszki są dominującymi dawcami gamet 😘

age.png
  • arzu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    🤭Chciałam wam dać nowy temat do myślenia.
    Co robiła ta dziewczyna, nie wiem i mnie to nie interesuje.
    Gdybym ja miała małą Papuszę, to rodzina mojego męża uznałaby to szczęście i za podobieństwo do nich. Nie mam problemu z innymi narodowościami czy kolorem skóry, bo od wielu lat mieszkam za granicami naszego kraju.
    Mam męża Polaka ale międzynarodową rodzinę i przyjaciół z różnych krajów.
    Ciekawi mnie tylko reakcja na taki wpis, czy będzie bardziej przemyślany, niż powiedzieć dziecku o AZ?

no pewnie, będę mieć romskie dziecko i mu nie powiem... super przemyślana prowokacja..

• Ada M Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    Kochanie ja się nie boję, ja nawet miałam już następny zarodek w Reproficie zarezerwowany, ale dostałam telefon z kliniki z Katowic.
    Polska nie była jednorodna etnicznie ani narodowościowo i coraz bardziej się miesza i będzie mieszać, bo jest to normalne. Ja zaraz po studiach wyjechałam z Polski i nie mam problemu z innym kolorem skóry czy religią.
    Chciałam zobaczyć na forum kolejny temat do przemyśleń i się denerwowania. Teraz AZ na samej górze forum.

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    no pewnie, będę mieć romskie dziecko i mu nie powiem... super przemyślana prowokacja..
    Wiesz, bo w tym wszystkim nie chodzi, kto był dawcą komórki czy zarodka, najważniejsze jest, że dał nam szansę na bycie matką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 23:47

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • arzu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Wiesz, bo w tym wszystkim nie chodzi, kto był dawcą komórki czy zarodka, najważniejsze jest, że dał nam szansę na bycie matką.

Skoro takim priorytetem jest szansa na bycie matką to co cię obchodzi kto siedzi na korytarzu w reproficie i jaki ma kolor skóry, cechy fenotypowe, pochodzenie etniczne i czy oddaje jajka? Bo wyraźnie cię to zajmuje...jak już wiadomo głównie w celach prowokacji dyskusji by być w topie wątków na forum👏👏👏

• Salome Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:

No ale co to za różnica tak właściwie? Czy to Czech, Rom, Niemiec czy Turek? Bo nie bardzo rozumiem.

I gave up, Ewuszek lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    No ale co to za różnica tak właściwie? Czy to Czech, Rom, Niemiec czy Turek? Bo nie bardzo rozumiem.
    To ktoś przed moim wpisem się bał, że Niemcy w klinice, więc dałam wam tylko do zrozumienia, że temat AZ ma więcej tematów do przemyślenia.
    Powodzenia dziś Ci życzę i miłego pobytu w Ostawie🍀🐞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 08:14

Salome lubi tę wiadomość

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    Skoro takim priorytetem jest szansa na bycie matką to co cię obchodzi kto siedzi na korytarzu w reproficie i jaki ma kolor skóry, cechy fenotypowe, pochodzenie etniczne i czy oddaje jajka? Bo wyraźnie cię to zajmuje...jak już wiadomo głównie w celach prowokacji dyskusji by być w topie wątków na forum👏👏👏
    Widzę, że cię uraziłam moim wpisem. Sorry
    Choć wiedziałam, że będzie dyskusja, że hej🤪

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Salome Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    To ktoś przed moim wpisem się bał, że Niemcy w klinice, więc dałam wam tylko do zrozumienia, że temat AZ ma więcej tematów do przemyślenia.
    Powodzenia dziś Ci życzę i miłego pobytu w Ostawie🍀🐞

A wyszło, jak by to Tobie mogło przeszkadzać 🤭
    Ja tam lubię takie dyskusje, nie ma nudy 😜 Ale widać, że wszystkie raczej jednak tolerancyjne, co mnie bardzo cieszy :)
    Dzięki!

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    A wyszło, jak by to Tobie mogło przeszkadzać 🤭
    Ja tam lubię takie dyskusje, nie ma nudy 😜 Ale widać, że wszystkie raczej jednak tolerancyjne, co mnie bardzo cieszy :)
    Dzięki!
    No właśnie, wyszłam na rasistkę.
    Jak piszecie, że nie ma z kim na takie tematy porozmawiać, to jest mi przykro. Tyle trzeba przejść i jeszcze nie ma z kimś porozmawiać.
    Nawet teraz okres świąt i jak spowiadać się z tego?. Ja jestem niepraktykująca ale jak przy spowiedzi to wygląda? Może ktoś napisze✊
    Tu temat invitro, nie jest tabu. Znam 3 dzieci , gdzie rodzice otwarcie mówią, że ta metoda im pomogła.
    Salome może nową grupę na Facebooku zrobisz, coś aby takie przemyślenia z tym tematem
    powstały.

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ