Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się z pomocą medyczną AID inseminacja nasieniem dawcy
Odpowiedz

AID inseminacja nasieniem dawcy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 października 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 52

    Kamma9207, Kasia2602, jolcia1005, Mallagga, happilyeverafter, magdalena 87, anissima lubią tę wiadomość

  • Kasia2602 Autorytet
    Postów: 1858 1647

    Wysłany: 5 października 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FollowMe wrote:
    Beta 52
    Gratulacje. Teraz masz potwierdzenie, że jesteś w ciąży 🙂Super! 😘

    starania od 2016 r.
    2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
    10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
    On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
    07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
    Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy,hiperprolaktynemia,celiakia
    11.2018- HSG niedrożność jajowodu prawego
    01.2019- laparoskopia - lewy jajowód niedrożny,prawy drożny; ogniska endometriozy w prawym jajniku
    03.2019 I IUI AID :(
    07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 2 ❄️ 4aa i 3aa, 5 ⛄ komórek
    12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
    8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
    Euthyrox 100 mg,kwas foliowy,wit. E,wit. D3 2000 j.m ,stymulacja cykli clostilbegytem

    zem33e5e2hbymxpg.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 października 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2602 wrote:
    Gratulacje. Teraz masz potwierdzenie, że jesteś w ciąży 🙂Super! 😘

    Teraz się martwię że jest za niska ☹ lekarz mówi że następną beta w środę

  • Kasia2602 Autorytet
    Postów: 1858 1647

    Wysłany: 5 października 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FollowMe wrote:
    Teraz się martwię że jest za niska ☹ lekarz mówi że następną beta w środę
    Będzie przyrastać, głowa do góry. Trzymam mocno kciuki. ✊ ✊ ✊ I daj koniecznie znać jak wyszła beta w środę.

    starania od 2016 r.
    2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
    10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
    On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
    07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
    Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy,hiperprolaktynemia,celiakia
    11.2018- HSG niedrożność jajowodu prawego
    01.2019- laparoskopia - lewy jajowód niedrożny,prawy drożny; ogniska endometriozy w prawym jajniku
    03.2019 I IUI AID :(
    07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 2 ❄️ 4aa i 3aa, 5 ⛄ komórek
    12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
    8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
    Euthyrox 100 mg,kwas foliowy,wit. E,wit. D3 2000 j.m ,stymulacja cykli clostilbegytem

    zem33e5e2hbymxpg.png
  • jolcia1005 Ekspertka
    Postów: 174 88

    Wysłany: 5 października 2019, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FollowMe wrote:
    Teraz się martwię że jest za niska ☹ lekarz mówi że następną beta w środę
    Nie jest za niska, ważne żeby prawidłowo przyrastała teraz!
    Masz pozytywną betę - to bardzo dobra wiadomość:) Pozostaje trzymać kciuki za przyrosty i kolejne dobre wiadomości. Ja trzymam;)

    A z tym zamartwieniem się, to myślę że taki już los staraczek, jak się uda to całą ciąże się będziemy o coś martwic!

    32l
    M-Azoospermia, Hipogonadyzm pierwotny
    05.2018 - TESE brak plemników
    12.2018 1 AID ciąża bezzarodkowa
    2019 4xAID :(
    01.2020 Laparo+Histero+Drożność OK
    2020 2xAID :(
    06.2020 IMSI, 3 blastki
    06.2020 Transfer 3AA, 10dpt beta 241, 12dpt beta 558
    p19u3e3k91lhnfy4.png
  • jolcia1005 Ekspertka
    Postów: 174 88

    Wysłany: 5 października 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma9207 wrote:
    Tak dzięki antykoncepcji torbiel się wchłonie.Mialam już poprzednio torbiel pierwszy raz ale teraz jest jeszcze większa.7 cm to naprawdę bardzo dużo..liczę się ze wchłonie.Markery na szczęście wyszły prawidłowe żadnych podwyższonych ale co się stresu najadłam to moje.
    Współczuje Ci:/ Życie jest bardzo niesprawiedliwe.
    Tak jak już pisałyśmy tu kiedyś...nie dość, że sama decyzja o aid była ogromnym obciążeniem, to później też często mamy pod górkę.
    Wspieram Cie w myślach:* Nie jesteś sama - masz nas!

    happilyeverafter lubi tę wiadomość

    32l
    M-Azoospermia, Hipogonadyzm pierwotny
    05.2018 - TESE brak plemników
    12.2018 1 AID ciąża bezzarodkowa
    2019 4xAID :(
    01.2020 Laparo+Histero+Drożność OK
    2020 2xAID :(
    06.2020 IMSI, 3 blastki
    06.2020 Transfer 3AA, 10dpt beta 241, 12dpt beta 558
    p19u3e3k91lhnfy4.png
  • Agness001 Autorytet
    Postów: 482 196

    Wysłany: 5 października 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FollowMe wrote:
    Beta 52
    Gratuluję :). Kciuki za przyrosty :).

  • anissima Koleżanka
    Postów: 38 18

    Wysłany: 5 października 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FollowMe wrote:
    Beta 52

    Trzymam kciuki 🙂

    I AID- :(
    II AID - :(
    III AID :(
  • happilyeverafter Autorytet
    Postów: 1440 1296

    Wysłany: 7 października 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosowalyscie coś na wchłonięcie się torbieli? Pomocy, może ktoś ma jakieś doświadczenie? 😔

    01.2020 ICSI: 9dpt- beta 53, 25dpt - mamy ❤️
    Rośnij nasze Szczęście 🙏🍀🍀
    It's a Girl! 💕👣

    Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko się skończyło.
    To właśnie będzie początek 🍀
    ~ Louis L'Amour

    The true miracle is having faith no matter what ❤️
    oar83e3klrf6f428.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 października 2019, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny stosowalyscie coś na wchłonięcie się torbieli? Pomocy, może ktoś ma jakieś doświadczenie? 😔
    Ja teraz mam 7 cm znowu.teraz biorę 10 dni duphaston odstawiam i 2 miesiące antykoncepcyjne poprzednio jak była mniejsza brałam tylko miesiąc i nie było torbieli ale zrobiła się nowa

  • happilyeverafter Autorytet
    Postów: 1440 1296

    Wysłany: 7 października 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma9207 wrote:
    Ja teraz mam 7 cm znowu.teraz biorę 10 dni duphaston odstawiam i 2 miesiące antykoncepcyjne poprzednio jak była mniejsza brałam tylko miesiąc i nie było torbieli ale zrobiła się nowa

    Dzięki Kamma 😘

    01.2020 ICSI: 9dpt- beta 53, 25dpt - mamy ❤️
    Rośnij nasze Szczęście 🙏🍀🍀
    It's a Girl! 💕👣

    Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko się skończyło.
    To właśnie będzie początek 🍀
    ~ Louis L'Amour

    The true miracle is having faith no matter what ❤️
    oar83e3klrf6f428.png
  • Kasia2602 Autorytet
    Postów: 1858 1647

    Wysłany: 9 października 2019, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FollowMe i jak dzisiejsza beta?

    starania od 2016 r.
    2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
    10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
    On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
    07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
    Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy,hiperprolaktynemia,celiakia
    11.2018- HSG niedrożność jajowodu prawego
    01.2019- laparoskopia - lewy jajowód niedrożny,prawy drożny; ogniska endometriozy w prawym jajniku
    03.2019 I IUI AID :(
    07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 2 ❄️ 4aa i 3aa, 5 ⛄ komórek
    12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
    8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
    Euthyrox 100 mg,kwas foliowy,wit. E,wit. D3 2000 j.m ,stymulacja cykli clostilbegytem

    zem33e5e2hbymxpg.png
  • happilyeverafter Autorytet
    Postów: 1440 1296

    Wysłany: 10 października 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki co tam u Was? Follow me gratulacje Kochana!! :-) Co u pozostałych? Ktoś podchodzi niedługo do iui albo ivf? My niestety leczymy torbielkę. Jutro mam drugi monitoring ale chyba nic z tego nie będzie bo czuję pobolewanie w jajniku. Trzymam kciuki Kochane za Was wszystkie w tym miesiącu <3

    01.2020 ICSI: 9dpt- beta 53, 25dpt - mamy ❤️
    Rośnij nasze Szczęście 🙏🍀🍀
    It's a Girl! 💕👣

    Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko się skończyło.
    To właśnie będzie początek 🍀
    ~ Louis L'Amour

    The true miracle is having faith no matter what ❤️
    oar83e3klrf6f428.png
  • Kasia2602 Autorytet
    Postów: 1858 1647

    Wysłany: 10 października 2019, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewuszki co tam u Was? Follow me gratulacje Kochana!! :-) Co u pozostałych? Ktoś podchodzi niedługo do iui albo ivf? My niestety leczymy torbielkę. Jutro mam drugi monitoring ale chyba nic z tego nie będzie bo czuję pobolewanie w jajniku. Trzymam kciuki Kochane za Was wszystkie w tym miesiącu <3
    Ja w poniedziałek mam wizytę. Trochę się boję bo na tej wizycie powinnam zobaczyć już serduszko i mam nadzieję, że tak będzie. Leci już 7 tyg ciąży. Jak na razie czuje się tak jak przed ciąża,no moze częściej pobolewa mnie brzuch.

    starania od 2016 r.
    2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
    10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
    On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
    07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
    Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy,hiperprolaktynemia,celiakia
    11.2018- HSG niedrożność jajowodu prawego
    01.2019- laparoskopia - lewy jajowód niedrożny,prawy drożny; ogniska endometriozy w prawym jajniku
    03.2019 I IUI AID :(
    07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 2 ❄️ 4aa i 3aa, 5 ⛄ komórek
    12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
    8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
    Euthyrox 100 mg,kwas foliowy,wit. E,wit. D3 2000 j.m ,stymulacja cykli clostilbegytem

    zem33e5e2hbymxpg.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2019, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewuszki co tam u Was? Follow me gratulacje Kochana!! :-) Co u pozostałych? Ktoś podchodzi niedługo do iui albo ivf? My niestety leczymy torbielkę. Jutro mam drugi monitoring ale chyba nic z tego nie będzie bo czuję pobolewanie w jajniku. Trzymam kciuki Kochane za Was wszystkie w tym miesiącu <3
    Ja tez leczę torbiel,może jakimś cudem uda się do grudnia i na święta jakieś IUI ale już napewno stymulowane.Okazalo się ze nie pękają mi pecherzyki..

  • Agness001 Autorytet
    Postów: 482 196

    Wysłany: 10 października 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robiłam badania na tarczycę i wyszło TSH 2,78 uIU/ml (1,5 tygodnia temu było 3,03), FT3 3,69 pg/ml, FT4-1,11 ng/dl. Nie wiem czy to dobrze. Robiłam też w 3dc FSH-4,1 mIU/ml i LH-1,69 mIU/ml. LH/FSH- 0,38. Ten stosunek jest za niski. Wizyta u lekarza za tydzień. Czekam.

  • anissima Koleżanka
    Postów: 38 18

    Wysłany: 10 października 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po iui w przyszły piątek lub sobotę robię betę. Zmieniłam dawcę więc znowu jakieś nadzieje są :)

    I AID- :(
    II AID - :(
    III AID :(
  • happilyeverafter Autorytet
    Postów: 1440 1296

    Wysłany: 11 października 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale się dzieje 😊

    Kasia, trzymam kciuki mocno mocno za poniedziałkową wizytę. Na pewno zobaczycie serduszko i wszystko będzie dobrze :*

    Agness Kochana, ja robiłam ostatnio też te badania i z lekarzem już konsultowałam, miałam wyniki takie i powiedział, że wszystko dobrze: fT3 – 5,49; fT4 – 19,86; ATPO – 14,84; ATG <10, TSH – 1,08. U Ciebie widzę że TSH za wysokie (ale spada więc dobrze, bierzesz jakieś leki na obniżanie?), FT4 masz za niskie myślę, u mnie przedział ref. w labie jest 12-22. Zapytaj koniecznie lekarza co to znaczy. Ja robiłam te badania bo lekarz chciał sprawdzić tarczycę i Hashimoto i wykluczył mi to. Agness i ten stosunek LH/FSH jest faktycznie niski. Trzeba by chyba podziałać z jajnikami. Kojarzę że gdzieś w okolicach Katowic się leczycie? Masz możliwość na akupunkturę gdzieś pochodzić? Mi dużo pomogła na uregulowanie cyklu i jajniki właśnie. Trzymam kciuki Kochana, koniecznie działaj bo trzeba te wyniki wyprowadzić na prostą :*

    Anissima, super trzymam kciuki za Ciebie 😊 Zmiana dawcy bardzo często pomaga, teraz musi się udać! :*

    Kamma, ja nie biorę żadnych leków bo lekarz mi nic nie kazał. Natomiast sama z siebie wyczytałam, żeby robić okłady ciepłe z rumianku i lawendy i przykładać w to miejsce. Piję też dużo herbaty z krwawnika (na uregulowanie cyklu), pokrzywy i mięty (na oczyszczenie i ulgę dla wątroby). Miałam też raz stawiane bańki w miejscu gdzie jest torbiel. Kochana wierzę, że u Ciebie też zacznie się zmniejszać i nie będziesz musiała czekać aż do grudnia :*

    A u mnie Kochane dziś po monitoringu dr powiedział, że torbiel się zmniejsza z 33 mm w pon do 22 mm dziś. Także ten miesiąc odpuszczamy iui.

    Kasia2602 lubi tę wiadomość

    01.2020 ICSI: 9dpt- beta 53, 25dpt - mamy ❤️
    Rośnij nasze Szczęście 🙏🍀🍀
    It's a Girl! 💕👣

    Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko się skończyło.
    To właśnie będzie początek 🍀
    ~ Louis L'Amour

    The true miracle is having faith no matter what ❤️
    oar83e3klrf6f428.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 października 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:

    Kamma, ja nie biorę żadnych leków bo lekarz mi nic nie kazał. Natomiast sama z siebie wyczytałam, żeby robić okłady ciepłe z rumianku i lawendy i przykładać w to miejsce. Piję też dużo herbaty z krwawnika (na uregulowanie cyklu), pokrzywy i mięty (na oczyszczenie i ulgę dla wątroby). Miałam też raz stawiane bańki w miejscu gdzie jest torbiel. Kochana wierzę, że u Ciebie też zacznie się zmniejszać i nie będziesz musiała czekać aż do grudnia :*
    .
    No widzisz ale 33mm to bardzo mało a 7 cm to jest tak dużo ze nadaje się do usunięcia.Ale teraz mam taka ilość krwi i skrzepów że podejrzewamy z lekarzem ze pękło,póki co czekam na usg za tydzień. Jakoś ziół się boje nie wiem,słyszałam ze nie odpowiednio brane mogą powodować polipy

  • happilyeverafter Autorytet
    Postów: 1440 1296

    Wysłany: 11 października 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma9207 wrote:
    No widzisz ale 33mm to bardzo mało a 7 cm to jest tak dużo ze nadaje się do usunięcia.Ale teraz mam taka ilość krwi i skrzepów że podejrzewamy z lekarzem ze pękło,póki co czekam na usg za tydzień. Jakoś ziół się boje nie wiem,słyszałam ze nie odpowiednio brane mogą powodować polipy

    Kamma, w takim razie trzymam kciuki mocno Kochana :* Na pewno będzie dobrze :-)

    01.2020 ICSI: 9dpt- beta 53, 25dpt - mamy ❤️
    Rośnij nasze Szczęście 🙏🍀🍀
    It's a Girl! 💕👣

    Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko się skończyło.
    To właśnie będzie początek 🍀
    ~ Louis L'Amour

    The true miracle is having faith no matter what ❤️
    oar83e3klrf6f428.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego