Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • MyŚliwa Autorytet
    Postów: 611 664

    Wysłany: 2 września, 00:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariitka wrote:
    Witam dziewczyny. Proszę o interpretację wyniku AMH. W ubiegłym roku moje AMH wynosiło 5,42 i Pani doktor jakimś sposobem obliczyła wynik AMH 0,7 czyli mega kiepsko. Dzisiaj odebrałam nowe wynik 6,74. Czy to lepiej czy gorzej. Wizytę mam dopiero za miesiąc. Mam 35 lat. Pomóżcie proszę.

    A masz podaną jakąś jednostkę tego wyniku? Jeśli jednostka jest ng/ml to mieścisz się w normie bliżej górnej granicy.

    30 – 34 lat 0,711 – 7,59 ng/ml
    35 – 39 lat 0,405 – 6,96 ng/ml

    Jeśli natomiast jest to jakaś inna jednostka, to biorąc pod uwagę wcześniejszy przelicznik, AMH wynosi 0,87 - czyli trochę powyżej dolnej granicy. Nie jest to jakiś powalający wynik, ale tragedii nie ma. Po prostu trzeba prowadzić agresywniej "wypas" jajeczek i nie nastawiać się na natychmiastowe rezultaty.

  • all Debiutantka
    Postów: 7 3

    Wysłany: 8 września, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Chcę dodać trochę nadziei tym z niskim amh. W styczniu robiłam to badanie i wyszło mi 0,6. Szok i niedowierzanie! Lekarz nie dał właściwie żadnych szans na ciążę naturalną, jedynie in vitro, które też określał jako niewielkie szanse. Mieliśmy rozważyć komórkę dawczyni. Była to nasza druga wizyta w klinice niepłodności i taka wiadomość. Dobiło mnie to strasznie, jednak poszłam jeszcze do innego lekarza skonsultować, czy rzeczywiście to już koniec szans. Drugi lekarz powiedział, że nie jest tak najgorzej, daje nam z 5 cykli stymulacji, a jak to nie wyjdzie to pomyślimy nad in vitro. Po pierwszej stymulacji zaszłam w ciążę, 3 miesiące od tej feralnej diagnozy. Teraz jestem w 22 tygodniu i długo nie mogliśmy uwierzyć, że tak łatwo się udało :)

    MDW, Meggie, Ata76 lubią tę wiadomość

  • Estrella Autorytet
    Postów: 600 684

    Wysłany: 8 września, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    all wrote:
    Cześć. Chcę dodać trochę nadziei tym z niskim amh. W styczniu robiłam to badanie i wyszło mi 0,6. Szok i niedowierzanie! Lekarz nie dał właściwie żadnych szans na ciążę naturalną, jedynie in vitro, które też określał jako niewielkie szanse. Mieliśmy rozważyć komórkę dawczyni. Była to nasza druga wizyta w klinice niepłodności i taka wiadomość. Dobiło mnie to strasznie, jednak poszłam jeszcze do innego lekarza skonsultować, czy rzeczywiście to już koniec szans. Drugi lekarz powiedział, że nie jest tak najgorzej, daje nam z 5 cykli stymulacji, a jak to nie wyjdzie to pomyślimy nad in vitro. Po pierwszej stymulacji zaszłam w ciążę, 3 miesiące od tej feralnej diagnozy. Teraz jestem w 22 tygodniu i długo nie mogliśmy uwierzyć, że tak łatwo się udało :)

    Ja mam 0.7 i nikt nie wspominał o komórce dawczyni. Pierwsze podejście połowicznie udane bo była ciąża ale niestety puste jajo płodowe i teraz po poronieniu czekam na podejście do 2 stymulacji bo nie mamy mrożaków.

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    05.21 start 1 IVF ICSI (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.)
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    8.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔
    brak ❄
  • all Debiutantka
    Postów: 7 3

    Wysłany: 9 września, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella wrote:
    Ja mam 0.7 i nikt nie wspominał o komórce dawczyni. Pierwsze podejście połowicznie udane bo była ciąża ale niestety puste jajo płodowe i teraz po poronieniu czekam na podejście do 2 stymulacji bo nie mamy mrożaków.

    Wszystko zależy od lekarza. Nas od razu skreślił, a udało się naturalnie tylko z symulacją owulacji.b

  • Estrella Autorytet
    Postów: 600 684

    Wysłany: 9 września, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    all wrote:
    Wszystko zależy od lekarza. Nas od razu skreślił, a udało się naturalnie tylko z symulacją owulacji.b

    Dzisiaj zaczął gadać o komórce dawczyni lub AZ😭

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    05.21 start 1 IVF ICSI (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.)
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    8.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔
    brak ❄
  • all Debiutantka
    Postów: 7 3

    Wysłany: 10 września, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to łatwo mówić, ale nie załamuj się. Organizm ludzki jest niezbadany, jeszcze wszystko może się zdarzyć. Tylko bez stresu, bo stres niszczy wszystko, wiem po sobie. Na razie masz szanse na swoje komórki i to najważniejsze.

  • Estrella Autorytet
    Postów: 600 684

    Wysłany: 10 września, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    all wrote:
    Wiem, że to łatwo mówić, ale nie załamuj się. Organizm ludzki jest niezbadany, jeszcze wszystko może się zdarzyć. Tylko bez stresu, bo stres niszczy wszystko, wiem po sobie. Na razie masz szanse na swoje komórki i to najważniejsze.

    Zmieniam klinikę bo coraz mniej się dogaduje z moim lekarzem. Tracę do niego zaufanie.

    MDW lubi tę wiadomość

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    05.21 start 1 IVF ICSI (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.)
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    8.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔
    brak ❄
  • Ewa89 Nowa
    Postów: 4 1

    Wysłany: 12 września, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Choruje na Crohna. Staramy się o drugie dziecko ale od jakiegoś czasu nie wychodzi. Zrobiłam na własną rękę AMH ale nie rozumiem wyniku. Wyszło mi 9,96 ng/ml.
    To dobrze czy źle?

    Ewa89
  • weronika.k Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 15 września, 00:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

    Mam do Was pytanie, czy jeśli wynik amh wygląda ok to powinno robić się inne badania? Nie staram się o dziecko, badanie zrobiłam trochę z ciekawości i na wszelki wypadek, żeby wiedzieć, czy będę kiedyś mogła itd. Mam 33 lata, więc w teorii widzę, że na tę chwilę jestem w widełkach, ale co to dokładnie oznacza, to nie wiem, tak szczerze :))

    Wyniki:

    AMH * 3.56 ng/ml

    Kobiety:
    20-­24 ­ 1,52 - ­ 9,95
    25-­29 ­ 1,20 - ­ 9,05
    30-­34 ­ 0,711 ­- 7,59
    35-­39 ­ 0,405 -­ 6,96
    40-­44 ­ 0,059 ­- 4,44
    45-­50 ­ 0,010 ­- 1,79

  • Sylza Przyjaciółka
    Postów: 116 31

    Wysłany: 20 września, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moje AMH 0.34ng/ml. Mam 27lat. Czytam i każda ma więcej… czy jest ktoś komu się udało z takim wynikiem? Wizytę mam dopiero za tydzień. Oszaleje 🤯

    Spirala Jaydess do 2.04.2021 - początek starań

    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020)

    ❌AMH 0.34
  • Maryjanka Znajoma
    Postów: 26 9

    Wysłany: 23 września, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mam pytanie czy spotkalyscie się z zaleceniem zrobienia AMH w punkcie gdzie jest bezpośrednio laboratorium? Bo mnie czymś takim zastrzelily dziś Panie w diagnostyce, że oczywiście one mogą zrobić, ale to badanie wrazliwe i po próbkę będzie dopiero przyjeżdżał.kurier po kilku godzinach i wtedy różnie może to być... I najlepiej udać się do punktu które ma od razu laboratorium,podobnie z homocysteina. Robiłam amh już 2 razy w 2 różnych miejscach, ale żadne z nich nie było przy labo;) dajcie znać proszę

  • Sylza Przyjaciółka
    Postów: 116 31

    Wysłany: 23 września, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjanka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mam pytanie czy spotkalyscie się z zaleceniem zrobienia AMH w punkcie gdzie jest bezpośrednio laboratorium? Bo mnie czymś takim zastrzelily dziś Panie w diagnostyce, że oczywiście one mogą zrobić, ale to badanie wrazliwe i po próbkę będzie dopiero przyjeżdżał.kurier po kilku godzinach i wtedy różnie może to być... I najlepiej udać się do punktu które ma od razu laboratorium,podobnie z homocysteina. Robiłam amh już 2 razy w 2 różnych miejscach, ale żadne z nich nie było przy labo;) dajcie znać proszę

    Moje badanie jechało 200km i wynik wyszedł taki sam jak robione w labie na miejscu

    Spirala Jaydess do 2.04.2021 - początek starań

    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020)

    ❌AMH 0.34
  • Lulu Marcysia Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 26 września, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Hej, moje AMH 0.34ng/ml. Mam 27lat. Czytam i każda ma więcej… czy jest ktoś komu się udało z takim wynikiem? Wizytę mam dopiero za tydzień. Oszaleje 🤯


    cześć moje AMH 0,4 po laparoskopii w maju 2021r. obecnie jestem po stymulacji i punkcji jajników IVF transfer mam odroczony.

    Sylza jak leczysz endometriozę?

  • Sylza Przyjaciółka
    Postów: 116 31

    Wysłany: 26 września, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej miałam hormony tabletki od ok 14 r.z. Później ok 20 zaczął się problem z bólami i wymiotami w 1 dzień cyklu kończyłam co miesiąc w szpitalu bo tylko tam mieli zastrzyki przeciwwymiotne. Po 2 latach trafiłam na kogoś kto wpadł na spirale. Na niej było super ale torbiele mimo niej sie zrobiły. Po operacji jestem czysta, od kwietnia bez hormonów. Żadnego innego leczenia nie podejmowałam i nikt mi nawet nie proponował

    Spirala Jaydess do 2.04.2021 - początek starań

    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020)

    ❌AMH 0.34
  • Osa79 Koleżanka
    Postów: 49 7

    Wysłany: 8 października, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy moim amh 0,66 nic mi lekarz nie mowił o komórkach dawczyni. Troche jestem w szoku, ze tak komuś powiedział, chyba ,ze chodzi o jeszcze inne czynniki , jak np sam wiek. Ja na razie jestem po 1 naturalnym cyklu bez efektu, drugi przepadł (wyjazd)a teraz trzeci jem clo i mam robic zastrzyk. Nasienie w porządku, choc morfologia słaba, ale w normę da sie podciągnać i lekarz mowil ,ze nasienie tu nie jest przyczyną nieplłodnosci. Lekarz mówił by 2-3 cykle na lekkim wspomagania, a potem zobaczymy co dalej- czyli pewnie invitro, bo z racji wieku nie można czekać. Jak dla mnie to bym juz teraz mogla robic invitro i z glowy.

    AMH 0.665 /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11
  • Estrella Autorytet
    Postów: 600 684

    Wysłany: 8 października, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa79 wrote:
    Przy moim amh 0,66 nic mi lekarz nie mowił o komórkach dawczyni. Troche jestem w szoku, ze tak komuś powiedział, chyba ,ze chodzi o jeszcze inne czynniki , jak np sam wiek. Ja na razie jestem po 1 naturalnym cyklu bez efektu, drugi przepadł (wyjazd)a teraz trzeci jem clo i mam robic zastrzyk. Nasienie w porządku, choc morfologia słaba, ale w normę da sie podciągnać i lekarz mowil ,ze nasienie tu nie jest przyczyną nieplłodnosci. Lekarz mówił by 2-3 cykle na lekkim wspomagania, a potem zobaczymy co dalej- czyli pewnie invitro, bo z racji wieku nie można czekać. Jak dla mnie to bym juz teraz mogla robic invitro i z glowy.

    Ja mam 0.49 i 33 lata. Jestem po 1 ivf i zaczyna mi gadać o kd. Chce jeszcze raz spróbować na moich komórkach. Póki co ostre koksownię dhea, wit. A, D, E, CoQ10, foliany... I za miesiąc kontrola czy jest coś lepiej czy nie.

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    05.21 start 1 IVF ICSI (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.)
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    8.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔
    brak ❄
  • Estrella Autorytet
    Postów: 600 684

    Wysłany: 8 października, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu Marcysia wrote:
    cześć moje AMH 0,4 po laparoskopii w maju 2021r. obecnie jestem po stymulacji i punkcji jajników IVF transfer mam odroczony.

    Sylza jak leczysz endometriozę?

    Czym byłaś stymulowana i ile komórek się udało uzyskać?

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    05.21 start 1 IVF ICSI (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.)
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    8.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔
    brak ❄
‹‹ 117 118 119 120 121
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego