Wielki TEST kobiecej płodności!

Sprawdź swoją płodność i otrzymaj spersonalizowane wskazówki

Rozpocznij test

Wielki Quiz na Dzień Ojca!

Co wiesz o plemnikach swojego partnera?

Rozpocznij
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Estrella Autorytet
    Postów: 1732 1747

    Wysłany: 13 kwietnia, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaS89 wrote:
    Kochane czy wynik AMH 2,52 w wieku 33 lat jest prawidłowy ?

    Jest ok. Ja w Twoim wieku miałam 0,72 a po pół roku i jednym podejściu do ivf ) 0,49.

    EI8Xp1.png

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona: 33 lata, On: 34 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (NATURALS) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏💖
    1.02 - 211 g (17+6), fhr 133 💖🙏
    17.02 - 314 g (20+1), fhr 142 💖🙏
    1.03 - 415 g (21+6), fhr 137💖🙏
    18.03 - 646 g (24+2), fhr 150 💖🙏
    31.03 - 901 g (26+1), fhr 138 💖🙏
    28.04 - 1498 g (30+1), fhr 145 💖🙏
  • Milady92 Koleżanka
    Postów: 55 12

    Wysłany: 13 kwietnia, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Czy któraś z Was miała zabieg mezoterapii jajników? Chodzi mi o ostrzykiwanie jajników osoczem bogatopłytkowym. Jeśli tak to czy były u Was zauważalne efekty ?

  • MartaS89 Koleżanka
    Postów: 47 3

    Wysłany: 14 kwietnia, 00:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella wrote:
    Jest ok. Ja w Twoim wieku miałam 0,72 a po pół roku i jednym podejściu do ivf ) 0,49.
    Wstawię inne wyniki robione w 3 dniu cyklu , jak to wygląda właśnie z AMH 2,52 ng/ml ?

    d9965d87f1cb.png

  • Karolina9 Ekspertka
    Postów: 237 85

    Wysłany: 2 maja, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Zastanawiam się czy jednak dzień cyklu ma może, wpływ na wynik Amh. Robiłam to badanie około 8 miesięcy temu i wynik był 4.13 było to w 8 dniu cyklu. Dzis zrobiłam badanie ponownie w 3 dniu cyklu i wynik 5.29 - wiek prawie 34 lata. Jest to dość duży rozstrzal i zastanawia mnie czy te badania są miarodajne. Robiłam w tym samym laboratorium w szpitalu. Dużo dzuewczyn powtarza badanie w kilku laboratoriach zeby uzyskać wynik kwalifikujący do dofinansowania do ifv i może lepiej wykonać je na początku cyklu. W szpitalu radzili mi właśnie wykonać je w 2-3dc.

  • karola Autorytet
    Postów: 531 463

    Wysłany: 3 maja, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina9 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Zastanawiam się czy jednak dzień cyklu ma może, wpływ na wynik Amh. Robiłam to badanie około 8 miesięcy temu i wynik był 4.13 było to w 8 dniu cyklu. Dzis zrobiłam badanie ponownie w 3 dniu cyklu i wynik 5.29 - wiek prawie 34 lata. Jest to dość duży rozstrzal i zastanawia mnie czy te badania są miarodajne. Robiłam w tym samym laboratorium w szpitalu. Dużo dzuewczyn powtarza badanie w kilku laboratoriach zeby uzyskać wynik kwalifikujący do dofinansowania do ifv i może lepiej wykonać je na początku cyklu. W szpitalu radzili mi właśnie wykonać je w 2-3dc.

    Amh może mieć lekkie wahania w cyklu, to jest hormon a nie konkretny wskaźnik. Różnica u Ciebie nie jest jakaś ogromna a i tak wyszło Ci dość wysokie. Dzień cyklu nie ma znaczenia przy tym badaniu, ale czasem nieco wyższe wyniki wychodzą w 1 fazie (folikularnej). jak komuś zależy na dofinansowaniu, to może warto próbować się wstrzelić i uzyskać lepszy wynik, ale np w Twoim przypadku nie widzę dużego sensu powtarzania badania.
    Co innego FSH, to badanie robi się w 2-5 dc i to jest akurat kluczowe.

    Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

    JA: 34 lata
    NISKIE AMH: 0,8 ng/ml (13.10.2021) ❌
    Krótka faza lutealna

    ON: 39 lat
    Nasienie prawidłowe ✅

    17.03 --> ⏸️ beta 120
    28.03 --> widoczne echo zarodka i akcja serca ❤️
    10 maja --> znamy płeć!♀

    H0SOp2.png
  • Karolina9 Ekspertka
    Postów: 237 85

    Wysłany: 3 maja, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam powtórzyć badanie bo chcieli świeże w szpitalu do kwalifikacji do dofinansowania.
    Chciałam podzielić się tym jak u mnie wyszło bo może ktoś potrzebuje wyższy wynik do dofinansowania i warto zrobić badanie na początku cyklu. Dla mnie ta różnica jest spora chociaż przy takim wyniku to bez znaczenia 😏.

  • Kika32 Koleżanka
    Postów: 84 16

    Wysłany: 7 maja, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o AMH 3,19? Nie miaĺam zleconego FSH i LH.

  • Em-Mi Koleżanka
    Postów: 52 14

    Wysłany: 8 maja, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika32 wrote:
    Dziewczyny co myślicie o AMH 3,19? Nie miaĺam zleconego FSH i LH.

    Ja mam praktycznie identyczny wynik. Ponoć to nie najgorzej w moim wieku ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 11:05

    👰38
    🤵40
    🛏💕2020
    👩‍⚕️🏥2021
    💊 💉IUI1❌
    💊 💉IUI2❌
    💊 💉IUI3 ⁉️
    💊 💉🔬 IN VITRO: 09-11/2022
  • Kika32 Koleżanka
    Postów: 84 16

    Wysłany: 8 maja, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em-Mi wrote:
    Ja mam praktycznie identyczny wynik. Ponoć to nie najgorzej w moim wieku ;-)

    Ja mam 32 lata i naczytałam się, że wynik powyźej 3 to PCOS. To Prawda?

  • Em-Mi Koleżanka
    Postów: 52 14

    Wysłany: 8 maja, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika32 wrote:
    Ja mam 32 lata i naczytałam się, że wynik powyźej 3 to PCOS. To Prawda?

    Ale jak to?

    https://klinikabocian.pl/wiedza/artykul/Co-to-jest-badanie-AMH

    👰38
    🤵40
    🛏💕2020
    👩‍⚕️🏥2021
    💊 💉IUI1❌
    💊 💉IUI2❌
    💊 💉IUI3 ⁉️
    💊 💉🔬 IN VITRO: 09-11/2022
  • Kika32 Koleżanka
    Postów: 84 16

    Wysłany: 8 maja, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em-Mi wrote:
    Ale jak to?

    https://klinikabocian.pl/wiedza/artykul/Co-to-jest-badanie-AMH


    Ufff naczytałam się tego

    https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/hormony/badanie-amh-hormon-antymullerowski-normy-i-interpretacja-aa-kMHS-5EVo-Z2YY.html

  • Monmaj Debiutantka
    Postów: 7 4

    Wysłany: 8 maja, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik AMH 2.74,czekam na testowanie 11/12Maj.
    Starania prawie dwa lata,jedna ciąża biochemiczna,u mnie wszystko okey,u męża obniżone parametry nasienia.Ten cykl mam po stymulacji Aromek.Zobaczymy czy się udało.

  • Zestresowanaana Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 9 maja, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Jestem nowa na forum i nie jestem pewna czy piszę na dobrym wątku, także jak coś to wybaczcie. Czy któraś z Was miała sytuację, że po usunięciu torbieli czekoladowych z jajników i wprowadzeniu w stan sztucznej menopauzy znacznie spadło AMH? Ja przed operacją miałam 4,2 ng/ml a po 3 miesiącach kuracji Zoladexem jest 0,17 :( Jestem załamana, bo operacja miała mi przywrócić płodność, a ją znacznie obniżyła ;(

  • iska0108 Debiutantka
    Postów: 12 3

    Wysłany: 11 maja, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    proszę, powiedzcie mi czy z moimi wynikami są szanse. Mam 24 lata i AMH waha się od 0,75-0,9. FSH w 3 dniu cyklu 7,28 mIU/ml, LH 3,84 mIU/ml. Choruję na subkliniczną niedoczynność tarczycy, ale wszystko jest pod kontrolą endokrynologa. Jesteśmy w klinice niepłodności i raczej czeka nas in vitro. Obecnie 5 ckyl na clo. Czy któraś z Was doczekała się szczęśliwego zakończenia? Bardzo się boję, że nie będzie mi dane zostać mamą...

  • Karolina9 Ekspertka
    Postów: 237 85

    Wysłany: 11 maja, 23:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iska0108 wrote:
    Hej,

    proszę, powiedzcie mi czy z moimi wynikami są szanse. Mam 24 lata i AMH waha się od 0,75-0,9. FSH w 3 dniu cyklu 7,28 mIU/ml, LH 3,84 mIU/ml. Choruję na subkliniczną niedoczynność tarczycy, ale wszystko jest pod kontrolą endokrynologa. Jesteśmy w klinice niepłodności i raczej czeka nas in vitro. Obecnie 5 ckyl na clo. Czy któraś z Was doczekała się szczęśliwego zakończenia? Bardzo się boję, że nie będzie mi dane zostać mamą...
    Twoje amh jest rzeczywiście niskie jak na młody wiek ale nie oznacza, że komórki będą słabej jakości. Jest taki wątek in vitro z niskim amh I tam wielu dziewczynom się udało! 😉 Są różne sposoby żeby poprawić parametry komórek typu koenzym Q10 lub mleczko pszczele. Sprawdź ten wątek i nie poddawaj się 😊

  • karola Autorytet
    Postów: 531 463

    Wysłany: 12 maja, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iska0108 wrote:
    Hej,

    proszę, powiedzcie mi czy z moimi wynikami są szanse. Mam 24 lata i AMH waha się od 0,75-0,9. FSH w 3 dniu cyklu 7,28 mIU/ml, LH 3,84 mIU/ml. Choruję na subkliniczną niedoczynność tarczycy, ale wszystko jest pod kontrolą endokrynologa. Jesteśmy w klinice niepłodności i raczej czeka nas in vitro. Obecnie 5 ckyl na clo. Czy któraś z Was doczekała się szczęśliwego zakończenia? Bardzo się boję, że nie będzie mi dane zostać mamą...

    Ja jestem w ciąży, mam 34 lata. moje AMH wynosilo w październiku 2021 0,8. W listopadzie zaszłam w ciąże, ale był biochem. W marcu ponownie test pozytywny:) Aktualnie kończę 1 trymestr.
    Oba cykle były stymulowane CLO pomimo moich własnych owulacji. Dodatkowo brałam Duphaston w fazie lutealnej żeby ja wydłużyć (mialam zbyt krótkie).

    Na pewno warto zbadać dokładnie partnera (nie tylko podstawowe badanie nasienia, ale tez chromatyna plemnikowe, stres oksydacyjny itp). Może okazać się, ze przyczyna niepowodzeń jest również po stronie męskiej.


    Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

    JA: 34 lata
    NISKIE AMH: 0,8 ng/ml (13.10.2021) ❌
    Krótka faza lutealna

    ON: 39 lat
    Nasienie prawidłowe ✅

    17.03 --> ⏸️ beta 120
    28.03 --> widoczne echo zarodka i akcja serca ❤️
    10 maja --> znamy płeć!♀

    H0SOp2.png
  • Estrella Autorytet
    Postów: 1732 1747

    Wysłany: 12 maja, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iska0108 wrote:
    Hej,

    proszę, powiedzcie mi czy z moimi wynikami są szanse. Mam 24 lata i AMH waha się od 0,75-0,9. FSH w 3 dniu cyklu 7,28 mIU/ml, LH 3,84 mIU/ml. Choruję na subkliniczną niedoczynność tarczycy, ale wszystko jest pod kontrolą endokrynologa. Jesteśmy w klinice niepłodności i raczej czeka nas in vitro. Obecnie 5 ckyl na clo. Czy któraś z Was doczekała się szczęśliwego zakończenia? Bardzo się boję, że nie będzie mi dane zostać mamą...

    34 lata i w październiku amh 0.49 i ciąża naturalna po poronieniu ciąży z ivf. Obecnie 33 tc :)

    EI8Xp1.png

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona: 33 lata, On: 34 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (NATURALS) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏💖
    1.02 - 211 g (17+6), fhr 133 💖🙏
    17.02 - 314 g (20+1), fhr 142 💖🙏
    1.03 - 415 g (21+6), fhr 137💖🙏
    18.03 - 646 g (24+2), fhr 150 💖🙏
    31.03 - 901 g (26+1), fhr 138 💖🙏
    28.04 - 1498 g (30+1), fhr 145 💖🙏
  • Gosia221989 Koleżanka
    Postów: 43 16

    Wysłany: 15 maja, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy któraś mi pomoże czy wynik AMH 12,10 pmol/m jest wynikiem za.wysokim już sama.nie wiem co myśleć

‹‹ 128 129 130 131 132
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ