Wielki TEST kobiecej płodności!

Sprawdź swoją płodność i otrzymaj spersonalizowane wskazówki

Rozpocznij test
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • karola Autorytet
    Postów: 435 341

    Wysłany: 24 grudnia 2021, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś z was jest mi w stanie powiedzieć czy w wieku 24 lat AMH 1.45 jest okej? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, gin za miesiąc... Odchodzę od zmysłów przez to. Mam wrażenie, że jest bardzo źle.
    A starasz się o ciąże już jakiś czas bez skutku?

    Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

    JA: 34 lata
    NISKIE AMH: 0,8 ng/ml (13.10.2021) ❌
    Krótka faza lutealna

    ON: 39 lat
    Nasienie prawidłowe ✅

    17.03 --> ⏸️ beta 120
    28.03 --> widoczne echo zarodka i akcja serca ❤️
    10 maja --> znamy płeć!♀

    H0SOp2.png
  • karola Autorytet
    Postów: 435 341

    Wysłany: 24 grudnia 2021, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś z was jest mi w stanie powiedzieć czy w wieku 24 lat AMH 1.45 jest okej? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, gin za miesiąc... Odchodzę od zmysłów przez to. Mam wrażenie, że jest bardzo źle.

    Co do wysokości AMH, to nie jest jakieś super wysokie ale przyjmuje się bodajże często ze u płodnych kobiet powyżej 1.1 jest ok. Masz dość niskie jak na swój wiek, tak sądzę. Wiec pewnie lepiej byłoby postarać się wcześniej niż później. Na pewno warto brać wit D, omega 3 i ubiquitol (koenzym q10) na poprawę jakości komórek, żeby to co dojrzewa w rezerwie było jak najlepszej jakości.
    Ale jeśli nie masz innych problemów zdrowotnych, to samo AMH nie jest jakimś dramatem, zwłaszcza nie jest bardzo niskie a Ty jesteś młoda:) U młodych dziewczyn nie ma potwierdzonych dużych rozbieżności w płodności w zależności od AMH (przegladalam różne zagraniczne badania).

    Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

    JA: 34 lata
    NISKIE AMH: 0,8 ng/ml (13.10.2021) ❌
    Krótka faza lutealna

    ON: 39 lat
    Nasienie prawidłowe ✅

    17.03 --> ⏸️ beta 120
    28.03 --> widoczne echo zarodka i akcja serca ❤️
    10 maja --> znamy płeć!♀

    H0SOp2.png
  • spona86 Koleżanka
    Postów: 90 19

    Wysłany: 4 stycznia, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które mają niskie Amh ....jestem po śmierci Frania w 18 TC a raczej infekcji wewnątrzmacicznej i porodzie 31.03.2021 .Mam córcię 11 lat ....Ja mam 35 lat ....moje amh wynosiło 1,2 byłam załamana .Latałam po śmierci Frania od lekarza do lekarza , letrozol ,duphaston .Po kilku miesiącach odpuściłam .nawet temp nie mierzyłam ...Teraz powiem Wam dobre wieści .Udało się ❤️ świeżo zrobiony test .nie myślę o przyszłości ....boje się .Ale chciałam dodać Wam otuchy .Mam endometriozę i inne dziadostwa a mimo tego Jest 💚 Także u mnie niestety ale jednak psychika zrobiła dużo ...Poddałam się ,dziękuję tym które mnie wspierały bo tu też pisałam z pytaniem o Amh ....Wiem jak dołujący jest taki wynik .Ale mimo tego dziewczyny nie poddawajcie się

    Esperanza05, MISIA88, Mmaarta, Lulu Marcysia lubią tę wiadomość

  • karola Autorytet
    Postów: 435 341

    Wysłany: 5 stycznia, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    spona86 wrote:
    Do dziewczyn które mają niskie Amh ....jestem po śmierci Frania w 18 TC a raczej infekcji wewnątrzmacicznej i porodzie 31.03.2021 .Mam córcię 11 lat ....Ja mam 35 lat ....moje amh wynosiło 1,2 byłam załamana .Latałam po śmierci Frania od lekarza do lekarza , letrozol ,duphaston .Po kilku miesiącach odpuściłam .nawet temp nie mierzyłam ...Teraz powiem Wam dobre wieści .Udało się ❤️ świeżo zrobiony test .nie myślę o przyszłości ....boje się .Ale chciałam dodać Wam otuchy .Mam endometriozę i inne dziadostwa a mimo tego Jest 💚 Także u mnie niestety ale jednak psychika zrobiła dużo ...Poddałam się ,dziękuję tym które mnie wspierały bo tu też pisałam z pytaniem o Amh ....Wiem jak dołujący jest taki wynik .Ale mimo tego dziewczyny nie poddawajcie się

    spona89
    Trzymam kciuki za spokojna i bezproblemowa ciążę! Twoje Amh chyba nie było dramatyczne bo jednak powyżej 1, ale jak widać psychika tez robi swoje!

    Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

    JA: 34 lata
    NISKIE AMH: 0,8 ng/ml (13.10.2021) ❌
    Krótka faza lutealna

    ON: 39 lat
    Nasienie prawidłowe ✅

    17.03 --> ⏸️ beta 120
    28.03 --> widoczne echo zarodka i akcja serca ❤️
    10 maja --> znamy płeć!♀

    H0SOp2.png
  • Elke Znajoma
    Postów: 16 51

    Wysłany: 8 stycznia, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

    Połtora roku temu robiłam badanie AMH w Diagnostyce i wynik wyszedł 2,270 ng/ml. Teraz powtórzyłam badanie, ale już w innym laboratorium i wynik to 4,80 ng/ml... Badania były robione na różnych odczynnikach, więc rozumiem, że mogą być jakieś odhylenia, ale aż takie? Gdzieś czytałam, że czasami wynik należy podzielić przez 2, ale to w przypadku, gdy jest taka informacja w opisie, jednak nawet jeżeli obecny wynik podzielę przez dwa, to wychodzi mi AMH wyższe niż 1.5 roku temu... coś tu nie gra 🤨

    Miała któraś z Was taką sytuację?

    38 lat
    Wszystkie wyniki w normie.
    6.2019 - ciąża naturalna poronienie w 7 tyg
    9.2019 - ciąża pozamaciczna i usunięcie jajowodu

    ICSI (Novum) - 7 zarodków:
    - #1 świeży transfer - beta 0
    - #2 crio - beta 0
    - #3 ciro - beta 0
    - #4 ciro - beta: 9 dpt: 213.1, 11 dpt: 516.5, 13 dpt: 1084, 15 dpt: 2176, 8tc - ciąża obumarła - trisomia 15 chromosomu
    8.2021 ciąża naturalna -> cb
    - #5 crio - przeniesienie 3 pozostałych zarodków do Parens i badanie genetyczne - tylko jeden prawidłowy - beta 0.

    ICSI (Parens) - 3 zarodki -> PGT-a -> wszystkie z wadami.

    Naturals - beta-HCG licząc od owulacji: 10 dpo-7,7; 12dpo-34; 15dpo-216; 17dpo-602; 19dpo-1663; 22dpo-5522; 23dpo-7677; na USG jest pęcherzyk 🙏
  • Ovarinka Przyjaciółka
    Postów: 121 23

    Wysłany: 8 stycznia, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, możecie podpowiedzieć czy jest szansa na poprawienie jakości komórek jajowych?
    Wyczytałam że warto brać Wit D ale może któraś stosowała coś jeszcze?

  • Karolina9 Ekspertka
    Postów: 230 78

    Wysłany: 9 stycznia, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminę D zawsze warto brać :) podobno koenzym Q10 pomoga, witamina E, l-arganina.
    Ogólnie zdrowa dieta proplodnosciowa, zdrowe tłuszcze unikanie smogu. Komórki są z nami od czasu życia płodowego więc wszystkie choroby itd. przeżywają z nami.

  • spona86 Koleżanka
    Postów: 90 19

    Wysłany: 10 stycznia, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola wrote:
    spona89
    Trzymam kciuki za spokojna i bezproblemowa ciążę! Twoje Amh chyba nie było dramatyczne bo jednak powyżej 1, ale jak widać psychika tez robi swoje!

    Karola póki co obserwujemy betę :/ na tamtym wątku teraz siedzę bo jakoś mała jest ,choć przyrosty jeszcze są duże to dalej mała jak dla mnie :/

  • wojaniela Przyjaciółka
    Postów: 134 29

    Wysłany: 11 stycznia, 06:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elke wrote:
    Cześć dziewczyny!

    Połtora roku temu robiłam badanie AMH w Diagnostyce i wynik wyszedł 2,270 ng/ml. Teraz powtórzyłam badanie, ale już w innym laboratorium i wynik to 4,80 ng/ml... Badania były robione na różnych odczynnikach, więc rozumiem, że mogą być jakieś odhylenia, ale aż takie? Gdzieś czytałam, że czasami wynik należy podzielić przez 2, ale to w przypadku, gdy jest taka informacja w opisie, jednak nawet jeżeli obecny wynik podzielę przez dwa, to wychodzi mi AMH wyższe niż 1.5 roku temu... coś tu nie gra 🤨

    Miała któraś z Was taką sytuację?

    Ja miałam podobną sytuację. Z tym, że inny poziom wyjściowy. Pierwsze AMH, które robiłam jakieś 4-5 lat temu wyszło ok. 8, po ok. 2 latach poziom podobny - ok. 9, a teraz zrobiłam ponownie i wynik ponad 15. Ostatnie badanie też robiłam w diagnostyce.



  • spona86 Koleżanka
    Postów: 90 19

    Wysłany: 12 stycznia, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola wrote:
    spona89
    Trzymam kciuki za spokojna i bezproblemowa ciążę! Twoje Amh chyba nie było dramatyczne bo jednak powyżej 1, ale jak widać psychika tez robi swoje!
    Kochana dziś kolejna beta tak jak czułam od początku udało się ale nie wiadomo jak to się potoczy 1 beta 27,6 ,2 110 ,3 316 dziś 4 ....jestem przerażona .....

  • MISIA88 Ekspertka
    Postów: 178 88

    Wysłany: 12 stycznia, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) mam pytanie - w jakim dniu cyklu najlepiej zrobić badanie AMH ? czy to bez znaczenia ?

  • Mrs_dz0ana Przyjaciółka
    Postów: 150 25

    Wysłany: 12 stycznia, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA88 wrote:
    hej dziewczyny :) mam pytanie - w jakim dniu cyklu najlepiej zrobić badanie AMH ? czy to bez znaczenia ?
    Z tego co wiem to bez znaczenia :)

    Ona 89' & On 91' <3 od 03.2020, od 02.2022 z dr P. Macierzyństwo

    AMH 2.7, Niedrożne jajowody
    Adenomioza, homo-MTHFR
    Polipy trzonu macicy
    Genotyp KIR AA bez kirów DS
    Oboje HLA-C C1/C2
    Allo-Mlr 31%
    Słabe nasienie: morfologia 2%, DFI 21% i HBA 66%
    Polimorfizm apal w genie IGF2 homozygota
    Kariotyp: inwersja chromosomu 9

    Suple: wit d, wit c, wit e, wit b12, ubichinol, l-karnityna, ovarin, cynk, kwas foliowy, omega 3:6:9, NAC.
    Długi protokół: mervelon, diostinex, gonalpeptyl..
  • Estrella Autorytet
    Postów: 1718 1722

    Wysłany: 12 stycznia, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    spona86 wrote:
    Kochana dziś kolejna beta tak jak czułam od początku udało się ale nie wiadomo jak to się potoczy 1 beta 27,6 ,2 110 ,3 316 dziś 4 ....jestem przerażona .....

    Ja zrobiłam tylko 2 x betę. Nie na moje nerwy były kolejne powtórzenia. Wolałam poczekac do USG ale trzymam kciuki za Ciebie, za Was :)

    EI8Xp1.png

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona: 33 lata, On: 34 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (NATURALS) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏💖
    1.02 - 211 g (17+6), fhr 133 💖🙏
    17.02 - 314 g (20+1), fhr 142 💖🙏
    1.03 - 415 g (21+6), fhr 137💖🙏
    18.03 - 646 g (24+2), fhr 150 💖🙏
    31.03 - 901 g (26+1), fhr 138 💖🙏
    28.04 - 1498 g (30+1), fhr 145 💖🙏
  • Agni Koleżanka
    Postów: 42 0

    Wysłany: 15 stycznia, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie o amh i szczepienie. Wczoraj odebrałam wyniki i jest 1,3. Z tego co wyczytałam na forum nie jest to jeszcze jakaś tragedia, ale za dobrze też nie jest. Mam 33lata i jestem po jednym poronieniu z łyżeczkowaniem. Zapisałam się na szczepienie covid na poniedziałek za dwa dni, ale przeczytałam, że dwóm dziewczynom spadło amh po szczepionce prawie do zera... Czy ktoś miał jeszcze takie doświadczenie? Zaczęłam się martwić i w ogóle zastanawiać czy iść na to szczepienie.

  • karola Autorytet
    Postów: 435 341

    Wysłany: 17 stycznia, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    spona86 wrote:
    Kochana dziś kolejna beta tak jak czułam od początku udało się ale nie wiadomo jak to się potoczy 1 beta 27,6 ,2 110 ,3 316 dziś 4 ....jestem przerażona .....

    spona86, z tego co wiem właśnie dziewczyny nie badają już bety później żeby się nie denerwować. te pierwsze przyrosty chyba miałaś w normie, mam nadzieje ze ta czwarta tez ok i już masz większy spokoj w głowie…
    Trzymam kciuki;*

    Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

    JA: 34 lata
    NISKIE AMH: 0,8 ng/ml (13.10.2021) ❌
    Krótka faza lutealna

    ON: 39 lat
    Nasienie prawidłowe ✅

    17.03 --> ⏸️ beta 120
    28.03 --> widoczne echo zarodka i akcja serca ❤️
    10 maja --> znamy płeć!♀

    H0SOp2.png
  • Karolina9 Ekspertka
    Postów: 230 78

    Wysłany: 17 stycznia, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ile miesięcy/lat badacie amh?
    Zastanawiam się czy jak wyszedł raz dobry poziom to trzeba to jakoś monitorowac.

  • Katarzyba Przyjaciółka
    Postów: 89 118

    Wysłany: 22 stycznia, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto sobie zmierzyć przed IVF - lekarz między innymi na tej podstawie ustala dawki leków.
    Nie ma jakiś sztywnych ram jak często trzeba badać. Na pewno zależy to od wieku. AMH spada wraz z wiekiem i różnie to bywa z tempem spadku u różnych kobiet.
    Wydaje mi się, że jeśli jesteś przed 30 i masz AMH większe niż 2.5 to możesz badać co 2-3 lata (jeśli nie masz innych schorzeń) . Ale jeśli jesteś po 30-35 i masz mniejsze niż 2.5 to badam co roku do półtora- Takie moje indywidualne podejście :)
    Z tego co wiem to badanie co kilka miesięcy nie ma sensu bo (wyłączając niektóre choroby) AMH tak szybko nie spada

    👩'88 🙎🏻♂️'88
    12.2017 - Odstawienie antykoncepcji - starania naturalne
    Endometrioza głęboko naciekająca ENZIAN A3B2C3
    Endometrioza otrzewnowa IV stopień; Adenomioza
    Hormony w normie✔️ Kariotypy ✔️ bakteriologia✔️MTHFR - homozygota ❌
    V Leiden ✔️ SonoHSG✔️AMH 3,98 ✔️ TSH 1,98 euthyrox 75mg ✔️FT4,FT3, Anty-TPO, Anty-TG✔️
    Przeciwciała kardiolipinowe IGg i IgM✔️krzywa glukozy i insuliny ✔️ ANA✔️ histerskopia ✔️
    Mąż 💪👌Nasienie ✔️ morfologia ✔️ DFI✔️ HDS✔️ HBA ✔️MAR ✔️
    10.2020 pierwsza procedura ICSI-❄️5.1.1 - 8dpt- miesiączka❌
    11.2020 FT transfer ❄️5.2.2 - 6dpt- miesiączka❌
    01.2021 Druga procedura ICSI świeży transfer blastocysty 5.2.2 - 7dpt - miesiączka ❌
    04.2021 - Novum wizyta wstępna
    08.2021 - operacja endometriozy
    04.2022 - II kreski naturals beta: 18dpo 346; 20dpo 702; 22dpo 1475; 26dpo 5738; 27dpo mamy zarodek; 32dpo mamy serduszko❤️
    🧚🏻"Bez walki się nie poddam
  • ewelaa Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 8 lutego, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała wynik AMH= 38,9 ng/ml ? Wiem że to świadczy o PCOS, ale czy jest szansa na naturalne zajście w ciąże przy takim wyniku ?

  • Różowa_Pomarancza Autorytet
    Postów: 609 326

    Wysłany: 8 lutego, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie o amh i szczepienie. Wczoraj odebrałam wyniki i jest 1,3. Z tego co wyczytałam na forum nie jest to jeszcze jakaś tragedia, ale za dobrze też nie jest. Mam 33lata i jestem po jednym poronieniu z łyżeczkowaniem. Zapisałam się na szczepienie covid na poniedziałek za dwa dni, ale przeczytałam, że dwóm dziewczynom spadło amh po szczepionce prawie do zera... Czy ktoś miał jeszcze takie doświadczenie? Zaczęłam się martwić i w ogóle zastanawiać czy iść na to szczepienie.
    Ja jestem w takiej sytauacji. Miałam AMH 1.1 po szczepieniu hormony zaczęły wariować i spadło mi do 0.15 nie reagowałam na żadna stymulację lekami (stymulacja przerwana) po 2-3 miesiacach podskoaczylo do 0.39 i nie chce się już podnieść.
    Ja mogłam mieć po prostu pecha i „skutki uboczne” miałam najgorsze ale nie każdy tak będzie miał.
    Decyzje niestety będziesz musiała podjąć sama, sprawdź przeciwciała bo może tez już miałaś covida, teraz covid jest jak przeziębienie.
    Niestety Covid tez wpływa na płodność.

  • Gutek Koleżanka
    Postów: 121 19

    Wysłany: 8 lutego, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa_Pomarancza wrote:
    Ja jestem w takiej sytauacji. Miałam AMH 1.1 po szczepieniu hormony zaczęły wariować i spadło mi do 0.15 nie reagowałam na żadna stymulację lekami (stymulacja przerwana) po 2-3 miesiacach podskoaczylo do 0.39 i nie chce się już podnieść.
    Ja mogłam mieć po prostu pecha i „skutki uboczne” miałam najgorsze ale nie każdy tak będzie miał.
    Decyzje niestety będziesz musiała podjąć sama, sprawdź przeciwciała bo może tez już miałaś covida, teraz covid jest jak przeziębienie.
    Niestety Covid tez wpływa na płodność.

    na wlasnej skorze odczuwasz skutek covida?

‹‹ 128 129 130 131 132
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ