X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Zancia22 Debiutantka
    Postów: 12 0

    Wysłany: 17 stycznia, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zapytać czy któreś udało się po inseminacji zajść w ciążę z niskim amh? Jeśli tak to za którym razem ? Owulacje mam regularnie co miesiąc potwierdzoną monitoringiem, a wyniki męża są bardzo dobre. Zastanawiam się czy w tym wypadku jest sens pochodzić do IUI czy nie

  • Iwona91 Znajoma
    Postów: 21 64

    Wysłany: 12 lutego, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia22 wrote:
    Chciałam zapytać czy któreś udało się po inseminacji zajść w ciążę z niskim amh? Jeśli tak to za którym razem ? Owulacje mam regularnie co miesiąc potwierdzoną monitoringiem, a wyniki męża są bardzo dobre. Zastanawiam się czy w tym wypadku jest sens pochodzić do IUI czy nie
    Hej, myślałam to samo, ale Pani doktor wspomniała, że inseminacja ma sens tylko wtedy, gdy jajowody są drożne.

    Sierpień 2023 - AMH 0,87
    Wrzesień 2023 - polip macicy
    Listopad 2023 - AMH 0,69
    Grudzień 2023 - usunięcie polipa + badanie nasienia męża wszystko Ok
    Styczeń 2024 - badanie fragmentacji DNA plemnika - wszystko Ok
    Luty 2024 - badanie drożności - prawy jajowod niedrożny, lewy z utrudnionym przepływem

    IVF start 28.02.24 r.
    Punkcja 09.03.24 r. - 🥚 11
    4 🥚 zamrożone
    Mamy dwie kropeczki oczekujące jedna 4.1.2. Druga 4.2.1
    Transfer odroczony ryzyko OHSS
  • AgA W Nowa
    Postów: 3 1

    Wysłany: 14 lutego, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, może mi podpowiecie.
    od poprzedniego roku zaczelam chodzic do poradnie niepłodności i mialam robione dwa badania AMH (w jednym wynik 0,07 a w drugim 0,01). W usg niby była owulacja 15 stycznia. Po zaczęciu suplementacji inozytolem robiłam test owu i był pozytywny przez 6 dni z rzędu (30.01.2024-04.02.2024 -codziennie próba).
    Mam właśnie 48 dzień cyklu bez okresu a Beta z krwi poniżej 2,34 (10 luty). Okresu a ani widu ani słychu. boje się to to już menopauza.

    14.12.2023: AMH 0,07, FSH 11, LH 11, E 365
  • [email protected] Znajoma
    Postów: 23 1

    Wysłany: 21 lutego, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny może wy mi podpowiecie, od ponad roku staramy się z mężem o dziecko i nic.
    Zrobiłam badania wszystkie w 5dc
    AMH- 1.61 ( norma 0.07-7.35)
    FSH- 7.69
    LH- 3.68
    Estriadol- 30.62

  • Mari83 Znajoma
    Postów: 26 5

    Wysłany: 21 lutego, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam DHEA mood & stress 25 mg NATROL USA w ilośći 100 szt. Data ważności do 02.2026r.
    Bardzo pomocne leki przy małym AMH. Wpływa na jakość komórki.
    Cena 40 złoty + koszty wysyłki
    [email protected]

    Karolaaas lubi tę wiadomość

  • monester Autorytet
    Postów: 3746 3338

    Wysłany: 21 lutego, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgA W wrote:
    Hejka, może mi podpowiecie.
    od poprzedniego roku zaczelam chodzic do poradnie niepłodności i mialam robione dwa badania AMH (w jednym wynik 0,07 a w drugim 0,01). W usg niby była owulacja 15 stycznia. Po zaczęciu suplementacji inozytolem robiłam test owu i był pozytywny przez 6 dni z rzędu (30.01.2024-04.02.2024 -codziennie próba).
    Mam właśnie 48 dzień cyklu bez okresu a Beta z krwi poniżej 2,34 (10 luty). Okresu a ani widu ani słychu. boje się to to już menopauza.
    Jeżeli beta negatywna to może być początek menopauzy- ale niekoniecznie - być może zrobiła się torbiel i progesteron nie spada - najlepiej iść do ginekologa na USG.

    preg.png
  • Karolaaas Koleżanka
    Postów: 47 9

    Wysłany: 22 lutego, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Moje amh w lipcu ubiegłego roku wynosiło zaledwie 0,56. Od listopada zaczęłam stosować koenzym 100, inozytol, badałam wiamine d czy sie przyswaja. Na moje szczescie dieta i suplementy poprawily i wynik amh ze stycznia tego roku to 0,94, zawsze cos bo w tym przypadku lapie sie na refundowane leki do ivf. Mam 37 lat, stracony lewy jajowod przez ciaze pozamaciczna. Czy znacie jakies przypadki podobne do mojego? Jest szansa na dziecko z takim amh?
    Dodam, ze estradiol mam 84,44, lh 14,73, fsh 7,96. Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi😀

  • walkaOrodzeństwo Przyjaciółka
    Postów: 135 33

    Wysłany: 23 lutego, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa lata temu amh 0.64 udało mi się przy pierwszej IUI.

  • walkaOrodzeństwo Przyjaciółka
    Postów: 135 33

    Wysłany: 23 lutego, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz po porodzie 11 miesięcy robiłam amh mam wynik 0.99 🙄

  • Mari83 Znajoma
    Postów: 26 5

    Wysłany: 27 lutego, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam DHEA mood & stress 25 mg NATROL USA w ilośći 100 szt. Data ważności do 02.2026r.
    Bardzo pomocne leki przy małym AMH.
    Cena 40 złoty + koszty wysyłki inPost

    [email protected]

    Karolaaas lubi tę wiadomość

  • Lilinka Koleżanka
    Postów: 51 11

    Wysłany: 27 lutego, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę kończę 30 lat robiłam w grudniu AMH i wyszlo mi 0,85 :/ póki co ciąży brak.. czy to dobry wynik? Jesli nie to co zrobić? Szukac naprotechnologa czy zwykły ginekolog móglby pomoc? Jakie suplementy/ leki na poprawe AMH? Biore kwas foliowy metylowany z Naturell i D3 witamine oraz olej dla kobiet z Olinii... zastanawiam sie nad Fertistim, bo czytalam duzo dobrych opinii, choć cykle mam regularne, wiec nie wiem czy sobie nie zaszkodze

  • Iwona91 Znajoma
    Postów: 21 64

    Wysłany: 27 lutego, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Za chwilę kończę 30 lat robiłam w grudniu AMH i wyszlo mi 0,85 :/ póki co ciąży brak.. czy to dobry wynik? Jesli nie to co zrobić? Szukac naprotechnologa czy zwykły ginekolog móglby pomoc? Jakie suplementy/ leki na poprawe AMH? Biore kwas foliowy metylowany z Naturell i D3 witamine oraz olej dla kobiet z Olinii... zastanawiam sie nad Fertistim, bo czytalam duzo dobrych opinii, choć cykle mam regularne, wiec nie wiem czy sobie nie zaszkodze
    Miałam takie same pytania jak Ty. Lekarz nam odrazu powiedział, aby mąż zbadał nasienie, abyśmy nie tracili czasu na bezsensowne starania. Polecił nam również klinikę niepłodności. Ja miałam świadomość, ze naprotechnologia to jednak obserwacja i utrata tego czasu, którego jest mało. Początkowo szliśmy do kliniki z wizja inseminacji, ale Pani doktor wytłumaczyła, ze sens ma to tylko wtedy, gdy jajowody są drożne. U mnie niestety okazało się inaczej. Decyzja padła na in vitro. Jutro zaczynam stymulację. Wynik AMH jest słaby jak na ten wiek. U mnie Pani doktor powiedziała, ze prawdopodobnie odpowiada za to covid przechodziłam trzy razy. Najlepiej abyś jak najszybciej przeszła do zbadania się całościowo, aby nie tracić komórek. 3mam kciuki. Jak coś to śmiało możesz do mnie pisać.

    Sierpień 2023 - AMH 0,87
    Wrzesień 2023 - polip macicy
    Listopad 2023 - AMH 0,69
    Grudzień 2023 - usunięcie polipa + badanie nasienia męża wszystko Ok
    Styczeń 2024 - badanie fragmentacji DNA plemnika - wszystko Ok
    Luty 2024 - badanie drożności - prawy jajowod niedrożny, lewy z utrudnionym przepływem

    IVF start 28.02.24 r.
    Punkcja 09.03.24 r. - 🥚 11
    4 🥚 zamrożone
    Mamy dwie kropeczki oczekujące jedna 4.1.2. Druga 4.2.1
    Transfer odroczony ryzyko OHSS
  • Lilinka Koleżanka
    Postów: 51 11

    Wysłany: 28 lutego, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona91 wrote:
    Miałam takie same pytania jak Ty. Lekarz nam odrazu powiedział, aby mąż zbadał nasienie, abyśmy nie tracili czasu na bezsensowne starania. Polecił nam również klinikę niepłodności. Ja miałam świadomość, ze naprotechnologia to jednak obserwacja i utrata tego czasu, którego jest mało. Początkowo szliśmy do kliniki z wizja inseminacji, ale Pani doktor wytłumaczyła, ze sens ma to tylko wtedy, gdy jajowody są drożne. U mnie niestety okazało się inaczej. Decyzja padła na in vitro. Jutro zaczynam stymulację. Wynik AMH jest słaby jak na ten wiek. U mnie Pani doktor powiedziała, ze prawdopodobnie odpowiada za to covid przechodziłam trzy razy. Najlepiej abyś jak najszybciej przeszła do zbadania się całościowo, aby nie tracić komórek. 3mam kciuki. Jak coś to śmiało możesz do mnie pisać.
    Dziękuję, na pewno będę chciała zrobic dokladne badania, aby ustalić przyczynę. Nie przechodziłam covidu, więc noe mam pojecia, co mogło wpłynąć na wynik AMH, jedynie dużo sie stresuję, może to to... obserwuję się prawie od 4 lat i mam wyraźny skok temp, co oznacza owulacje, a mimo to nie mam pojecia, dlaczego ciazy nie ma, miesiaczkuje tez regularnie, poki co suplementy wprowadzilam na niedobor D3 i magnezu, myślę też o fertistim, bo czytalam duzo pozytywnych opinii i podobno tez koenzym q10 ma dobry wplyw na jakośc kpmorek. Zalezy mi jeszcze na naturalnych próbach i pomocy naprotechnologa ze wzgledu na wiarę ;)

  • walkaOrodzeństwo Przyjaciółka
    Postów: 135 33

    Wysłany: 29 lutego, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amh to czynnik z którym nic nie da się zrobić... to szacowana ilość jajeczek jaka pozostała. Kobieta rodzi się z dana ilości jajeczek które stale wzrastają w jej ciele. Ani mój wynik 0.6 ani twój wynik 0.8 nie jest w naszym wieku dobry. Ale nie są to wyniki beznadziejne. W naszym wieku około 30 lat amh powinno wynosi 1.5 - 2. Wynik który mamy charaktersytyczny jest u kobiet 40 paro letnich. Do niskiego Amh przyczynia się stres który niszczy komórki i inne negatywne czynniki środowiskowe. Ludzie nie są tacy sami niektórzy porpstu rodzą się z niższymi parametrami. Amh to na papierze zależne jest od dnia cyklu ale w rzeczywistości ginekolog widzi rezerwę obserwując jajniki podczas USG. Zazwyczaj przeciętnie u każdej z kobiet można zaobserwować po 8 komórek w każdym z jajników na różnym etapie rozwoju. U kobiet z obniżonym paramterem jest po 3 czy 4 komórki podczas obserwacji. Ciąża jest tak samo możliwa do uzyskania ale ilość prob jest ograniczona komórki też mogą być wątpliwej jakoś z powodu ich jakby starczego wieku czyli wyższego niż wiek rzeczywisty kobiety. Amh pokazuje jak należy szybko rozpocząć starania by czas się nie skończył nie ma nic wspólnego z trudnościami zajscia w ciążę.

  • Oxinia Koleżanka
    Postów: 32 4

    Wysłany: 5 marca, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nasze starania trwają od pół roku.
    Przygotowuje się do zabiegu hycosy. Mąż w przyszłym tygodniu idzie na badanie nasienia.

    Mam 27 lat, AMH 1,99

    Zaczynam się już godzić z myślą, że będzie mi ciężko zajść w ciąże. Tak się boje badania drożności jajowodów… Czy któraś z Was zaszła w naturalną ciąże przy takich wynikach?

    ℹ️luty 2024: AMH 1,99

    10.04.24 ⏸️ pozytywny test🥹

    11.04.24:
    beta 136,75
    progesteron 16,64

    13.04.24:
    beta 447,55
    progesteron 10,61

    ————————————-
    👩🏼27 lat
    👱🏼‍♂️30 lat
  • Estrella Autorytet
    Postów: 1805 1800

    Wysłany: 5 marca, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oxinia wrote:
    Hej dziewczyny!
    Nasze starania trwają od pół roku.
    Przygotowuje się do zabiegu hycosy. Mąż w przyszłym tygodniu idzie na badanie nasienia.

    Mam 27 lat, AMH 1,99

    Zaczynam się już godzić z myślą, że będzie mi ciężko zajść w ciąże. Tak się boje badania drożności jajowodów… Czy któraś z Was zaszła w naturalną ciąże przy takich wynikach?

    1.99 to jest spoko wynik. Ja w Twoim wieku miałam 1.25. Zaszłam w naturalną przy amh 0.49 ;)

    Oxinia lubi tę wiadomość

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
    nasienie - ok
    Ona: 36 lat, On: 36 lat
    12.05.2021 start 1 IVF ICSI
    08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥

    23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
    25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
  • AgA W Nowa
    Postów: 3 1

    Wysłany: 5 marca, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Umnie Amh z 0.07 wzrosło już do 0.25. więc jest jakiś progres. I teraz już się kwalifikuje do invitro (mimo słabego rokowania). Wyniki z rezonansu zaciekawiły lekarza bo wychodziło że mam na jajnikach torbiel na torbieli a do tego jedna z wieloma komorami(około 10). Po USG stwierdził to nie torbiele tylko moje jajeczka XD. W styczniu były całe dwa jajeczka a teraz było dużoooo więcej. Podsumował że moje wyniki rezerwy mogą być jednak zafałszowane przed historię na onko. Więc jest nadzieja XD -mala ale jest. Będzie podejście do inseminacji bo na poprzedniej wizycie nawet nie było takiej wzmianki.
    Obecnie jestem na inofemie, niepokalanku, Q10, omega, ashwaganda, RESVERATROL, Wit D i falvit.

    Estrella lubi tę wiadomość

    14.12.2023: AMH 0,07, FSH 11, LH 11, E 365
  • Estrella Autorytet
    Postów: 1805 1800

    Wysłany: 5 marca, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgA W wrote:
    Hejka. Umnie Amh z 0.07 wzrosło już do 0.25. więc jest jakiś progres. I teraz już się kwalifikuje do invitro (mimo słabego rokowania). Wyniki z rezonansu zaciekawiły lekarza bo wychodziło że mam na jajnikach torbiel na torbieli a do tego jedna z wieloma komorami(około 10). Po USG stwierdził to nie torbiele tylko moje jajeczka XD. W styczniu były całe dwa jajeczka a teraz było dużoooo więcej. Podsumował że moje wyniki rezerwy mogą być jednak zafałszowane przed historię na onko. Więc jest nadzieja XD -mala ale jest. Będzie podejście do inseminacji bo na poprzedniej wizycie nawet nie było takiej wzmianki.
    Obecnie jestem na inofemie, niepokalanku, Q10, omega, ashwaganda, RESVERATROL, Wit D i falvit.

    Po suplementacji tak wzrosło? Ile jednostek wit D?

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
    nasienie - ok
    Ona: 36 lat, On: 36 lat
    12.05.2021 start 1 IVF ICSI
    08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥

    23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
    25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
  • Nowa1992 Ekspertka
    Postów: 201 570

    Wysłany: 5 marca, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaas wrote:
    Hej dziewczyny.
    Moje amh w lipcu ubiegłego roku wynosiło zaledwie 0,56. Od listopada zaczęłam stosować koenzym 100, inozytol, badałam wiamine d czy sie przyswaja. Na moje szczescie dieta i suplementy poprawily i wynik amh ze stycznia tego roku to 0,94, zawsze cos bo w tym przypadku lapie sie na refundowane leki do ivf. Mam 37 lat, stracony lewy jajowod przez ciaze pozamaciczna. Czy znacie jakies przypadki podobne do mojego? Jest szansa na dziecko z takim amh?
    Dodam, ze estradiol mam 84,44, lh 14,73, fsh 7,96. Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi😀

    Mam identyczne AMH, 0,94 i jestem po transferze, wczoraj beta wyniosła 204 także uważam że masz szansę i trzymam kciuki 🤞

    22.02.2024 transfer 3 dniowego zarodka

    9dpt: beta 86,2; 11dpt: beta 204; 13 dpt: beta 492; 15 dpt: beta 1030; 18 dpt: 3365, 22 dpt: 12092 🚀
    🍀🥹🥰

    Rośnij fasolko 🤞❤️

    6+3 -> 5,7 mm maleństwa 🥹❤️
    9+1 -> CRL 23,1 mm, FHR 171 🥰

    -> 17.04 wizyta
    -> 6.05 wizyta


    preg.png
  • AgA W Nowa
    Postów: 3 1

    Wysłany: 6 marca, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella wrote:
    Po suplementacji tak wzrosło? Ile jednostek wit D?
    wit D 2000. Nie wiem czy to przez suplementację czy przez przejście na dietę keto.
    Dla mnie najważniejsze że wzrosło :).

    14.12.2023: AMH 0,07, FSH 11, LH 11, E 365
‹‹ 132 133 134 135 136
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ