Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarzenaK wrote:
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa i mam pytanko dziś odebrała wyniki AMH i mam 9,43 ng/ml a wg normy na wynikach i wieku to jest przedział 0,67-7,55 jak mam interpretować ten wynik?? może mi ktoś pomóc??
    jak masz wg nowych norm to trzeba podzielic przez 2, czyli wychodzi okolo 5.20 czyli w normie, a jezeli wg starych to wiekszy wynik to moze oznaczac PCOS.

  • MarzenaK Nowa
    Postów: 4 1

    Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka nie wiem czy to jest wg nowych norm jak ja mam się tego dowiedzieć?? Na tych wynikach byłe ten przedział a ja mam powyżej tego przedziału.
    A jeżeli mam ten wyższy wynik to co oznacza PCOS? czy to coś złego??
    Dodam jeszcze że 18.11 i był to mój 10 dc byłam na usg i Pan gin powiedział że pęcherzyk jest na 19mm a w dn. 25.11 czyli w 17 dc miałam widoczne juz ciałko żółte.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarzenaK wrote:
    Aszka nie wiem czy to jest wg nowych norm jak ja mam się tego dowiedzieć?? Na tych wynikach byłe ten przedział a ja mam powyżej tego przedziału.
    A jeżeli mam ten wyższy wynik to co oznacza PCOS? czy to coś złego??
    Dodam jeszcze że 18.11 i był to mój 10 dc byłam na usg i Pan gin powiedział że pęcherzyk jest na 19mm a w dn. 25.11 czyli w 17 dc miałam widoczne juz ciałko żółte.
    zadzwon do laboratorium i sie zapytaj czy badaj wg nowych odczynnikow, ale tak wychodzi ze to wg nowych (wg mnie) bo jednak na starych norma byla do 4, z tego co ja mialam. Czyli raczej u Ciebie powinno byc w normie. To jak cialko zolte bylo to znaczy ze mialas owulacje i moglas zaciazyc jak w tym czasie wspolzylas. Do zakwalifikowania PCOS musi byc wynik AMH wysoki, obraz na jajnikach, badanie testosteronu i inne objawy, ale kobiety i tak zachodza w ciaze a maja PCOS. Jednak mi sie wydaje ze u Ciebie ten wynik AMH trzeba jednak dzielic na pol, czyli wychodzi ze masz w normie. Jakbys miala za nisko to dopiero bylby problem, a tak jest ok.

  • MarzenaK Nowa
    Postów: 4 1

    Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    zadzwon do laboratorium i sie zapytaj czy badaj wg nowych odczynnikow, ale tak wychodzi ze to wg nowych (wg mnie) bo jednak na starych norma byla do 4, z tego co ja mialam. Czyli raczej u Ciebie powinno byc w normie. To jak cialko zolte bylo to znaczy ze mialas owulacje i moglas zaciazyc jak w tym czasie wspolzylas. Do zakwalifikowania PCOS musi byc wynik AMH wysoki, obraz na jajnikach, badanie testosteronu i inne objawy, ale kobiety i tak zachodza w ciaze a maja PCOS. Jednak mi sie wydaje ze u Ciebie ten wynik AMH trzeba jednak dzielic na pol, czyli wychodzi ze masz w normie. Jakbys miala za nisko to dopiero bylby problem, a tak jest ok.

    Dzięki Aszka bardzo mnie pocieszyłaś :-)
    Tak w tym czasie współżyłam bo lekarz mi kazał 19.11 i za 2 dni i tak zrobiłam.
    Teraz czekam a w sumie nie czekam na okres który mam niby dostać 06.12 :-)Mam nadzieję , że sprawie sobie prezent na Mikołaja i ujrzę 2 kreseczki :-)
    A jeżeli chodzi o inne badania to też robiłam testosteron i prolaktyne i mam w normie więc w sumie wszystkie badania mam ok. :-)
    Teraz pozostało mi tylko czekać oby w końcu się udało :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 15:34

  • latte Przyjaciółka
    Postów: 92 41

    Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj w klinice mój wynik AMH miesiąc temu był 0,3 ng/ml a teraz 0,8 ng/ml któryś jest pomyłką oby ten 0,3 :-) na usg w lewym jajniku było widać dwa pęcherzyki jeden 18 mm drugi 16 mm w czwartek mam sobie zrobić zastrzyk Ovitrelle brrr i serduszkować najlepiej codziennie a więc jakaś szansa w tym cyklu jest a jak się nie uda to możemy podejść to IVF w następnym cyklu .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 17:29

    Anatolka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

    10 tc Aniołek [*] 25. 08. 2014r [link=https://www.suwaczki.com/]xnw4s65gehegfwcl.png[/link] f2w3k0s37vg8juz5.png ckaiskjo3a9ldh0r
  • india Autorytet
    Postów: 2226 2595

    Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wynik AMH
    Mój wynosi 1,83 ng/ml norma dla mojego wieku 0,07 - 7,35

    Jak go powinnam interpretować?

    ug378ribe4qdpu6z.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6904

    Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Odebrałam dziś wynik AMH
    Mój wynosi 1,83 ng/ml norma dla mojego wieku 0,07 - 7,35

    Jak go powinnam interpretować?

    Raczej napisalas o jedno zero zbyt duzo 0.7 pewnie mialo byc. Jak interpretowac? Nie mozesz zbyt dlugo odkladac staran, bo jest raczej nizszy niz wyzszy, ale jesli juz dzialacie to powodu do zmartwien nie ma :)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • india Autorytet
    Postów: 2226 2595

    Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Raczej napisalas o jedno zero zbyt duzo 0.7 pewnie mialo byc. Jak interpretowac? Nie mozesz zbyt dlugo odkladac staran, bo jest raczej nizszy niz wyzszy, ale jesli juz dzialacie to powodu do zmartwien nie ma :)

    Jeszcze raz spojrzałam na normy i wyraźnie jest napisane 0,07 - 7,35 ng/ml ;)

    Staramy się, ale na razie efektów brak

    ug378ribe4qdpu6z.png
  • MarzenaK Nowa
    Postów: 4 1

    Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Odebrałam dziś wynik AMH
    Mój wynosi 1,83 ng/ml norma dla mojego wieku 0,07 - 7,35

    Jak go powinnam interpretować?

    Ja na swoich wynikach miałam przedział wiekowy i przedział norm ale przedziału takiego jak ty napisałaś to niema u mnie.

    A jeżeli chodzi o moje wyniki Aszka to mój Dr.gin. do którego dziś zadzwoniłam powiedział że jak mam trochę powyżej normy to nic złego i mam się nie martwić :-) Uspokoił mnie :-)

    aszka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje AMH to 19, 3 czy ktoraś wie co to oznacza? czy za duże czy za małe?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    19,3 ng,ml

  • ania14 Autorytet
    Postów: 995 456

    Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 01:19

    2015 corka 😍 po 2 latach starań
    Starania o rodzeństwo od 2016
    Ja wysoka prolaktyna , 2 mutacje
    On brak plemników, wysoka homocysteina , 2 mutacje
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarzenaK wrote:
    Ja na swoich wynikach miałam przedział wiekowy i przedział norm ale przedziału takiego jak ty napisałaś to niema u mnie.

    A jeżeli chodzi o moje wyniki Aszka to mój Dr.gin. do którego dziś zadzwoniłam powiedział że jak mam trochę powyżej normy to nic złego i mam się nie martwić :-) Uspokoił mnie :-)
    super :) czyli jak pisalam :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Odebrałam dziś wynik AMH
    Mój wynosi 1,83 ng/ml norma dla mojego wieku 0,07 - 7,35

    Jak go powinnam interpretować?
    to jezeli tak masz w wynikach to wychodzi ze w normie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    moje AMH to 19, 3 czy ktoraś wie co to oznacza? czy za duże czy za małe?
    wysokie wskazuje na PCOS, a mialas jakis zabieg?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 21:40

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6904

    Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Jeszcze raz spojrzałam na normy i wyraźnie jest napisane 0,07 - 7,35 ng/ml ;)

    Staramy się, ale na razie efektów brak

    To nie wiem czy nie wydrukowali normy z bledem w labie. Tak mi to pachnie bledem ze wzgledu na dolna granice AMH, ktora kwalifikuje do rzadowego ivf i ta dolna granica to 0.7 wlasnie... No, ale ostatecznie nie wiem. To tylko moje przypuszczenia :)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam AMH w jednym labolatorium napisali powyzej 20 -skala im się skończyla ;/
    w klinice leczenia nieplodności 21,3 wyszło. Wiec to dopiero jest poza skala :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 01:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam stwierdzonego pcos i zabiegu żadnego tez nie miałam. jutro idę do kliniki niepłodności na monitorowanie cyklu może wtedy dowiem się ze mam pcos ale strasznie się boję tego co się dowiem przy tak wysokim amh

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    nie mam stwierdzonego pcos i zabiegu żadnego tez nie miałam. jutro idę do kliniki niepłodności na monitorowanie cyklu może wtedy dowiem się ze mam pcos ale strasznie się boję tego co się dowiem przy tak wysokim amh
    ale nie musisz to tylko moze wskazywac...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ale nie musisz to tylko moze wskazywac...

    Bylam dzis w klinice imialam usg. Wyniki wskazuja na pcos ale nie widac tego. Ginekoloszka powiedziala , ze mimo, zenie widac to nie znaczy ze nie ma. Dostalam skierowanie na OGGT + insulina. W piatek znowu monitorowanie i prawdopodobnie laparaskopia mnie czeka.

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego