X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a kiedy zrobić prolaktyne?

  • bella84 Autorytet
    Postów: 2573 1488

    Wysłany: 31 stycznia 2015, 01:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm prolakyne nie pamietam dokladnie niestety kiedy robilam wiec nie chce tu podawac ewentualnie blednego info, moze skontaktuj sie z jakims endokrynologiem? On zaleci? Ja pamietam tyle ze pierwsza robilam w dowolnym dniu cyklu bo dostalam skierowanie i poszlam , od razu wyszla podwyzszona i po obciazeniu tez mialam wysoko.. Potem lekarz cos mowil o tym kiedy robic ale nie pamietam niestety :(

    wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamietam dokladnie czy to zalezne od dnia cyklu, ale teraz akurat mialam caly pakiet hormonalny zlecony przez lekarza, to byl 6 dc - wiec jak cos mozesz zbadac ta prolaktyne wtedy co ja:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 12:22

  • alicja123 Koleżanka
    Postów: 40 18

    Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam amh 20 d.c. i był wynik 0,59 i kolejny raz w innym punkcie 2 d.c. i wynik 0,42 :( trochę się tym załamałam, czy to bedzie oznaczało, ze program rządowy nie dla mnie już :(

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8014 6908

    Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja123 wrote:
    zrobiłam amh 20 d.c. i był wynik 0,59 i kolejny raz w innym punkcie 2 d.c. i wynik 0,42 :( trochę się tym załamałam, czy to bedzie oznaczało, ze program rządowy nie dla mnie już :(

    O kurcze... Na rzadowy z tymi wynikami nie da rady niestety :( oni maja scisle obwarowania z MZ...

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Saramago Autorytet
    Postów: 2928 4012

    Wysłany: 31 stycznia 2015, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli coś ktoś wie to proszę o komentarz co sądzicie o takich wynikach:

    TSH 1,372µIU/ml norma: 0,350-4,94
    FT3 2,94pg/ml norma: 2,00-4,40
    FT4 1,12ng/dl norma:0,93-1,70
    anty-TPO 19,64IU/ml norma:0,00-34,00


    AMH 1,76ng/ml

    LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • kicinia Ekspertka
    Postów: 137 127

    Wysłany: 1 lutego 2015, 23:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja123 wrote:
    zrobiłam amh 20 d.c. i był wynik 0,59 i kolejny raz w innym punkcie 2 d.c. i wynik 0,42 :( trochę się tym załamałam, czy to bedzie oznaczało, ze program rządowy nie dla mnie już :(
    Na dzień dzisiejszy w Rządowym Programie AMH wymagane jest minimum 0,7.Nie wiem czy we wszystkich , ale w niektórych klinikach wymagają by AMH było zbadane w 3dc na odpowiednim aparacie z certyfikatem .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 23:52

  • ona87 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 2 lutego 2015, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam AMH 3,77 ale słyszałam ze po lipcu 2013 trzeba dzielic przez 2 czy to prawda?? czy moje AMH jest dobre??

    ona87
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2015, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie musisz dzielić, bo SA nowe normy, bo to badanie robione jest nowa metoda. Normy od 1,5 do 10,4. Wczesniejsze normy były takie ze powyżej 3 oznaczało policystyczne jajniki, poniżej 1 wyczerpująca się rezerwa. Natomiast teraz źle by było gdybyś miała poniżej 1,5 a tak to wszystko dobrze :)

    Anna255 lubi tę wiadomość

  • zoe84 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 2 lutego 2015, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

    Mam 31 lat i ostatnio zrobiłam z polecenia ginekologa (bo podczas usg zauważył coś niepokojącego) badania FSH : 10.2 oraz AMH: 1.32. Powiedział mi, że nie powinnam odkładać Macierzyństwa... ale co w sytuacji, gdy ktoś jeszcze nie ma z Kim dzielić roli bycia Rodzicami...? Czy myslicie, że przez najbliższe kilka lat (mam nadzieję, że do tego czasu wszystko sie ułoży) będę miała szanse zostać Mamą...?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2015, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin ma racje, czas na macierzyństwo. Tej decyzji nie powinnas odkładać. Tak to juz jest ze niektóre dziewczyny pomimo młodego wieku maja takie amh. To jest juz kodowane podczas naszych narodzin. Ale nie martw się, nawet z niższym amh dziewczyny zachodzą w ciąże i maja dzieci.:-)

  • vioris Autorytet
    Postów: 647 447

    Wysłany: 2 lutego 2015, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie AMH 9.1 i mam pcos :(

    Podobno to zły wynik, czy ktoś tu też ma podobny?

    f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8014 6908

    Wysłany: 2 lutego 2015, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoe84 wrote:
    Witajcie,

    Mam 31 lat i ostatnio zrobiłam z polecenia ginekologa (bo podczas usg zauważył coś niepokojącego) badania FSH : 10.2 oraz AMH: 1.32. Powiedział mi, że nie powinnam odkładać Macierzyństwa... ale co w sytuacji, gdy ktoś jeszcze nie ma z Kim dzielić roli bycia Rodzicami...? Czy myslicie, że przez najbliższe kilka lat (mam nadzieję, że do tego czasu wszystko sie ułoży) będę miała szanse zostać Mamą...?

    Gin ma racje. I fsh i amh wskazuja na kurczaca sie rezerwe jajnikowa. Odkladanie na kilka lat moze przyniesc kiepskie efekty w postaci jeszcze nizszej rezerwy i wiekszych klopotow w zostaniu mama. Nie jest to niemozliwe. Sa dziewczyny, ktore zachodzily z nizsza, ale najczesciej duzo jes to kosztowalo. Spytaj gina jak widzi Twoja rezerwe za kilka lat, ale mysle, ze nie bez przyczyny zwrocil na to uwage juz teraz... Co w tej sytuacji mozna zrobic? Mozna zamrozic sobie jajeczka na pozniej. Kliniki leczenia nieplodnosci oferuja taka mozliwosc najczesciej.

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8014 6908

    Wysłany: 2 lutego 2015, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Witam. U mnie AMH 9.1 i mam pcos :(

    Podobno to zły wynik, czy ktoś tu też ma podobny?

    Wiekszosc dziewczyn z pcos ma podobny. Z dwojga zlego na pocieszenie lepiej miec rezerwe za wysoka niz zbyt niska. Z proznego i Salomon nie naleje...

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2015, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, lepiej mieć więcej niż mniej. Gdybyś miała poniżej 1,5 to wtedy moglabys się martwić.

  • zoe84 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 2 lutego 2015, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba na dzień dzisiejszy tylko i wyłącznie wchodzi w grę zamrożenie .... jednak jest się czego bać i jestem przerażona :,(

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8014 6908

    Wysłany: 2 lutego 2015, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoe84 wrote:
    To chyba na dzień dzisiejszy tylko i wyłącznie wchodzi w grę zamrożenie .... jednak jest się czego bać i jestem przerażona :,(

    W grę też wchodzi rozejrzenie się za sensowym chłopem :) choć o to akurat trudniej... wiadomo... Pogadaj z ginem jak to widzi, jak szybko się to będzie kurczyć... tak mniej więcej chociaż...

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lutego 2015, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Witam. U mnie AMH 9.1 i mam pcos :(

    Podobno to zły wynik, czy ktoś tu też ma podobny?


    ja tez pco i mam AMH 12,76

  • vioris Autorytet
    Postów: 647 447

    Wysłany: 2 lutego 2015, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiekszosc dziewczyn z pcos ma podobny. Z dwojga zlego na pocieszenie lepiej miec rezerwe za wysoka niz zbyt niska. Z proznego i Salomon nie naleje...

    Niby tak, ale co mi po tym skoro te komórki są złej jakości.

    Ogólnie leczę się teraz z CLO trzeci cykl i teraz będzie z pregnylem.

    Niby CLO na mnie działa, ale pęcherzyki rosną i rosną i pękają dopiero koło 28-30 mm i chyba za późno, więc teraz Pregnyl.

    Jak podajecie sobie pregnyl? Domięśniowo czy podskórnie? Bo ja mam sobie podać podskórnie i zastanawiam się jakie mam kupić igły?

    f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8014 6908

    Wysłany: 2 lutego 2015, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy sama nie robilam, zawsze pielegniarka dawala mi domiesniowo.

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ