Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • Tosia 1981 Autorytet
    Postów: 604 592

    Wysłany: 10 lutego 2015, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniesiack do estradiolu nie musisz być na czczo

    1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Izik Autorytet
    Postów: 263 162

    Wysłany: 10 lutego 2015, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchaj by to chyba faktycznie na tym samym wózku jedziemy... przeczytalam twoj pamietnik i staramy sie podobny czas chyba bo też jestem póltora roku po ślubie tyle że nie mam roku udokumentowanego e sie staram bezskutecznie, leczymy sie w novum, mamy to samo cholerstwo i wysokie amh, powiedz tylko jak twóje miesiączki wcześniej, mialaś rzadko czy normalnie, jak twoja waga, ja raczej normalna 55 kg 167cm, tylko mam owłosienie problem i oponke na brzuchu i brak owulacji chroniczny.... musimy sie trzymac razem

    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-(
    17 cykl starań
    f2w3krntia7lgct7.png
  • aniesiack Ekspertka
    Postów: 242 433

    Wysłany: 10 lutego 2015, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Słuchaj by to chyba faktycznie na tym samym wózku jedziemy... przeczytalam twoj pamietnik i staramy sie podobny czas chyba bo też jestem póltora roku po ślubie tyle że nie mam roku udokumentowanego e sie staram bezskutecznie, leczymy sie w novum, mamy to samo cholerstwo i wysokie amh, powiedz tylko jak twóje miesiączki wcześniej, mialaś rzadko czy normalnie, jak twoja waga, ja raczej normalna 55 kg 167cm, tylko mam owłosienie problem i oponke na brzuchu i brak owulacji chroniczny.... musimy sie trzymac razem

    Kochana u mnie problem z wagą pojawił się ponad rok temu. W dwa miesiące nagle przytyłam 10kg i do tej pory niczym nie umiem tego zbić:/ Ale teraz mam ważniejsze sprawy na głowie niż przejmowanie się kilkoma nadprogramowymi kilogramami :) U mnie HSG przesądziło sprawę, bo PCOS miałam już od bardzo dawna- chociaż wydaje mi się, że się nasiliło...
    Masz rację musimy się trzymać razem. Kiedy masz wizytę w Novum i do kogo chodzisz?

    f2w3rjjg9i651cla.png
  • aniesiack Ekspertka
    Postów: 242 433

    Wysłany: 10 lutego 2015, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    Aniesiack do estradiolu nie musisz być na czczo

    Dziękuję :)

    f2w3rjjg9i651cla.png
  • Izik Autorytet
    Postów: 263 162

    Wysłany: 10 lutego 2015, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do novum chodze juz 11 miesiecy do doktor Taszyckiej Super babka, o Wage pytam dlatego ze czesto sie to łączy z pco, wiesz mi jest juz badzo trudno bo nie mam nikogo w podobnej sytuacji do mojej, nikt mnie nie rozumie, przeszłam mase badan,wszystko jest oki prolaktyny tarczyce hormony tylko ta budowa jajników po 40 pecherzyków na jednym jajniku i nic nie moze urosnac, najgorsze jest to ze całe życie lekarze mówili mi ze wszystko ze mną jest ok a okresu nie miałam pól roku, to byli różni lekarze zawsze na nfz i widze ze mieli mnie w dupie, wysłałam ci zaproszenie bo to chyba nie jest odpowiedni wątek na takie pogaduchy, a jak twój nastrój

    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-(
    17 cykl starań
    f2w3krntia7lgct7.png
  • aniesiack Ekspertka
    Postów: 242 433

    Wysłany: 10 lutego 2015, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik juz napisałam Ci wiadomość prywatną:)

    f2w3rjjg9i651cla.png
  • Aneczka80 Ekspertka
    Postów: 168 56

    Wysłany: 12 lutego 2015, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś z Was mi doradzi co robić. Do mojego niskiego AMH doszedł niski progesteron (ostatni wynik ze stycznia 6,54). Mój gin twierdzi, że dobrze by było żebym dobiła przynajmniej do 15 na początek. W poprzednim cyklu przez 10 dni brałam luteinę 2xdziennie po 2 tabletki, ale w tym cyklu gin stwierdził, że w celach diagnostycznych odstawimy luteinę. Znacie jakiś sposób na podciągnięcie progesteronu? Obecnie zażywam kwas foliowy, wit. D, Eutyrox i Bromergon.
    Już mi siły opadają...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 21:11

    Aneczka80

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 12 lutego 2015, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzyj do zielarek, pily jakies ziolka na druga faze, chyba wlasnie o prg tam chodzilo...

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sa zioła, ale niewiadomo jak moga na Ciebie podziałać to popros lekarza niech dalej daje lutke.

  • Aneczka80 Ekspertka
    Postów: 168 56

    Wysłany: 20 lutego 2015, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednim cyklu przez 10 dni brałam luteine 2xdziennie. Zrobiłam teraz badania w 17 i 20 dniu cyklu i progesteron osiągnął poziom 21.39 i 20.27 więc luteina spełniła swoją rolę ☺. Lekarz powiedział ze wychodzimy na prostą wiec może uda się zrobić w najbliższym czasie laparskopie.

    Aneczka80

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 lutego 2015, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, aby sie udała.

  • olala35 Koleżanka
    Postów: 72 11

    Wysłany: 23 lutego 2015, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, ja mam amh 2,2, dzis odebralam wynik. Czyli taki jest ok? na program rzadowy sie łapie chyba. Staramy sie prawie 2 lata bez zadnych wykrytych utrudnien, wszystkie wyniki w normie, no ale oczywiscie sie nie udaje.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2015, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala35 wrote:
    czesc dziewczyny, ja mam amh 2,2, dzis odebralam wynik. Czyli taki jest ok? na program rzadowy sie łapie chyba. Staramy sie prawie 2 lata bez zadnych wykrytych utrudnien, wszystkie wyniki w normie, no ale oczywiscie sie nie udaje.
    dobry i na rzadowy sie łapiesz.

  • Biaziczka Koleżanka
    Postów: 38 3

    Wysłany: 26 lutego 2015, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

    proszę o pomoc w interpretacji wyników AMH - 5,4 ng/ml przy czym obok jest zapis: zakres referencyjny: faza płodna 0,8 - 12,6

    nie rozumiem ...czy to oznacza podwyższone AMH a co za tym idzie podejrzenie policystycznych jajników??.....w moim przypadku jest to mało możliwe...... leczę się od ponad roku i raczej mam problem z brakiem pęcherzyków niż z ich nadmiarem..

    zdezorientowana jestem

    proszę o pomoc

    Biaziczka
  • triss Autorytet
    Postów: 2031 2309

    Wysłany: 26 lutego 2015, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biaziczka wrote:
    Dziewczyny!

    proszę o pomoc w interpretacji wyników AMH - 5,4 ng/ml przy czym obok jest zapis: zakres referencyjny: faza płodna 0,8 - 12,6

    nie rozumiem ...czy to oznacza podwyższone AMH a co za tym idzie podejrzenie policystycznych jajników??.....w moim przypadku jest to mało możliwe...... leczę się od ponad roku i raczej mam problem z brakiem pęcherzyków niż z ich nadmiarem..

    zdezorientowana jestem

    proszę o pomoc


    hej ja mam 5,1 i dużo pecherzyków antralnych, ale PCO nie mam. Po prostu duża rezerwa jajnikowa. Lekarz na moje pytanie czy wynik nie jest za wysoki skomentował "a jak by Pani miała za dużo pieniędzy to by się Pani martwiła?"
    ;)

    urocza lubi tę wiadomość

  • tere85 Koleżanka
    Postów: 44 13

    Wysłany: 26 lutego 2015, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, ja mam AMH 8,5 wiek 29
    brak cech PCO, dobrze czy niedobrze?

    koszt 180zł

    tere85[link=https://www.suwaczki.com/]c55f9n73ok608apy.png[/link]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 lutego 2015, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA:

    Moje AMH wynosi obecnie 12,76 - mam PCOS, moj partner ma slabe nasienie, doradzaja nam in vitro. Zastanawiam sie czy przy takim AMH uda sie wystymulowac jajeczka zdolne do zaplodnienia? ponoc przy PCOS jest wieksze ryzyko hiperstymulacji, czy to prawda?

    LEKARZ: Krzysztof Łukaszuk

    W zespole policystycznych jajników faktycznie wzrasta ryzyko hiperstymulacji; przy wysokim poziomie AMH może także wystąpić trudność z wystymulowaniem komórek jajowych. Wysokie AMH nie koreluje jednak z gorszą jakością komórek, a więc ich zdolnością do zapłodnienia. Postępowanie w Pani przypadku z pewnością będzie wymagało doświadczenia w prowadzeniu stymulacji i szczegółowej analizy.

    Myslicie, ze mozna mu wierzyc? jesli tak, to mile zaskoczona jestem, ze jakosciowo jesli chodzi o komorki, to nie ma roznicy :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 lutego 2015, 23:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje FSH w 3 dc wynosi 11,85, powinnam dla spokoju zrobic AMH? Mam 27 lat, lekarz nie nalegał ani tez nie doradzał...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2015, 06:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje FSH w pierwszch dniac cyklu wynosilo 5.6 mIU/ml, wiec troche mniej... jesli chodzi o AMH - to ogolnie mysle, ze dla kobiet ktore juz dluzej sie staraja, to badanie warto wykonac, bo dobrze wiedziec jaka mamy rezerwe, ile czasu nam zostalo tak naprawde na starania... <3

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2015, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własne ja sie przerazilam jak zobaczyłam ten wynik, bo niby świadczy o obniżonej rezerwie jajnikowej... Więc pewnie zrobię ale dam sobie jeszcze 2 szanse, tak czy inaczej wciaz sie staramy....

    Anna255 lubi tę wiadomość

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego