AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:Wiem dziewczyny, nie chodzi mi o pieniądze, ale o to, ze boje sie, ze wynik mnie dobije...i tak teraz sie staram jak tylko moge i zaczelam diagnostyke od 2 cs, jesli nie uda sie następne 2 cykle, to zbadam amh i moze to przekona lekarza to inseminacji, ale przecież każda z nas by chciała zeby sie udało naturalnie, ale moze rzeczywiście nie mam wiele czasu:( ciężka jest taka wiadomość bo nie przekroczylam 30 i chciałabym choć jedno dziecko. Mam nadzieje, ze to badanie nie odbierze mi nadziei, i tak juz mam wystarczająco stresu. Czasem czyta sie, ze ktoś przy fatalnych wynikach zachodzi naturalnie, a ja sie boje, ze każda taka negatywna wiadomość sprawi, ze jeszcze bardziej sie zatne i załamie i juz nawet nie będę miała siły i chęci na starania:(
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny, to nie tak ze nie chciałabym in vitro, ale 3 lekarzy uważa ze wszystko jest ok i trzeba czasu a ja czuje, ze cis jest nie tak i może amh to wyjaśni. U nas dodatkowo jest czynnik męski. Z tego co wiem amh jest ważniejsze niz fsh, na wzrost fsh może mieć tez w jakimś stopniu wpływ stres i nadmierne odchudzanie. Czas oczekiwania na wynik to ok. 20 dni, jak będę jyz mieć to tu wpadnę i trzymam za wszystkie kciuki!
Anna255 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny:) Dla tych wszystkich które martwią się poziomem AMH..Ja jakiś czas temu miałam robione badania w GynCentrum w Katowicach w ramach projektu "Zdrowa Mama"mój wynik wynosił 1,04 AMH - Pani Ginekolog mnie nastraszyła, że będzie mi ciężko zajść w ciąże zwłaszcza,że leci mi 33 rok życia..I moje Drogie dziś po 3 miesiącach starań jestem w ciąży! Dlatego nie przejmujcie się tak bardzo wynikami, bo najważniejsze to "uwolnić" głowę od złych myśli! Pozdrawiam wszystkie kobitki starające się dziecko!
-
nick nieaktualnyslonkoo wrote:Cześć Dziewczyny:) Dla tych wszystkich które martwią się poziomem AMH..Ja jakiś czas temu miałam robione badania w GynCentrum w Katowicach w ramach projektu "Zdrowa Mama"mój wynik wynosił 1,04 AMH - Pani Ginekolog mnie nastraszyła, że będzie mi ciężko zajść w ciąże zwłaszcza,że leci mi 33 rok życia..I moje Drogie dziś po 3 miesiącach starań jestem w ciąży! Dlatego nie przejmujcie się tak bardzo wynikami, bo najważniejsze to "uwolnić" głowę od złych myśli! Pozdrawiam wszystkie kobitki starające się dziecko!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zrobiłam badanie AMH - Mam 27 lat i wynik to 2,35 ng/ml - w normie opisane, że płodność prawidłowa. Porobiłam badania żeby się uspokoić...
Staramy się z mężem od pół roku i nie możemy zaskoczyć.... zaczynam się denerwowaćhttp://ovufriend.pl/graph/02699afad885890ce4da8654c13d12c3 -
*EwelkA* wrote:Zrobiłam badanie AMH - Mam 27 lat i wynik to 2,35 ng/ml - w normie opisane, że płodność prawidłowa. Porobiłam badania żeby się uspokoić...
Staramy się z mężem od pół roku i nie możemy zaskoczyć.... zaczynam się denerwować
Jest ok, ale może warto by iść do gina i zbadać jakieś podstawowe rzeczy: prolaktynę, TSH, progesteron 7 dni po spodziewanej owulacji, sprawdzić na usg czy w ogóle owulacja występuje? Pół roku to jeszcze raczej nie powód do zmartwień na szczęście choć rozumiem, że jak ktoś jest niecierpliwy to czas się może dłużyć. -
nick nieaktualnyZrobiłam amh, to był 23 dzien cyklu, dzis dzwonilam o wynik i dowiedziałam sie, ze powinno sie robic 2-3 dc, przy pobieraniu nikt mnie nie poinformował o tym a musiałam podać dzien cyklu, wiec mogli mi powiedzieć, ze mam przyjść kiedy indziej... Robiłam to w diagnostyce, zmarnowałam 180 zł, czy Wy tez robiliście 3 dnia cyklu? Nie wiem czy ktoś uzna mi reklamacje czy będę musiała płacić jeszcze raz, wyniku na razie nie ma.
-
FasUla wrote:Zrobiłam amh, to był 23 dzien cyklu, dzis dzwonilam o wynik i dowiedziałam sie, ze powinno sie robic 2-3 dc, przy pobieraniu nikt mnie nie poinformował o tym a musiałam podać dzien cyklu, wiec mogli mi powiedzieć, ze mam przyjść kiedy indziej... Robiłam to w diagnostyce, zmarnowałam 180 zł, czy Wy tez robiliście 3 dnia cyklu? Nie wiem czy ktoś uzna mi reklamacje czy będę musiała płacić jeszcze raz, wyniku na razie nie ma.
Poziom AMH nie jest uwarunkowany cyklem miesiączkowym kobiety, tak więc może być badany w dowolnym dniu cyklu.
link do cyt. http://www.skotnicki.pl/ginekologia/content/view/186/49/ -
nick nieaktualny