AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywłaśnie nie mam...
Myślę, czy nie pójśc zbadać jeszcze do invimedu, mam obawy, ze diagnostyka wykonuje źle badanie.
Wynik będzie zatem dopiero w poniedziałek, a w diagnostyce pobrali mi krew wczoraj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 20:03
-
ojejku wrote:właśnie nie mam...
Myślę, czy nie pójśc zbadać jeszcze do invimedu, mam obawy, ze diagnostyka wykonuje źle badanie.
Wynik będzie zatem dopiero w poniedziałek, a w diagnostyce pobrali mi krew wczoraj.
ja tez robiłam w diagnostyce i to amh mi tam takie wielkie wyszlo ;/👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualnyJa w pierwszym badaniu AMH miałam wynik 0,37, w drugim robionym w invimedzie (diagnostyka) już 0,74. Do dziś nie wiem który jest prawidłowy Nie mniej rozpoczęłam stymulację pod ICSI. Czy któraś z Was niskoAMHamowych miała już tego typu doświadczenia? Ile pęcherzyków udało Wam się wyhodować?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AniaT wrote:Masakra, i bądź tu kurde mądrym! Człowiek się stresuje, martwi a okazuje się ze źle zrobili badanie! Może ja też powinnam je zrobić ponownie w innym laboratorium...bo mnie w ciągu 2 lat spadło z 0,6 do 0,142 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
ojejku wrote:moje amh wygląda tak, na przestrzeni miesiaca - wniosek z tego, że przy niskim wyniku warto powtórzyć badanie
dziś dostałam wynik z piatku 0,94
http://iv.pl/images/10572950225889623600.png2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
Wy o pol roku piszecie a ja np w grudniu 2014 mialam 0,88 a w styczniu 2014 wiec po miesiacu!! Juz 0,51... I badz tu madry...nie mniej jednak wynik wynikiem a ja juz w polowie drugiej ciazy jestem tak wiec uszy do gory i dzialac!
ojejku, AgaL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hehe dokładnie, drugie było mega niespodziewane, naturalne i co najciekawsze z jednego strzału i to wg mnie były nieplodne ..10 dc :p wiec szok ogromny, tym bardziej ze ja sie nastawialam znowu na inseminacje i ewentualnie 1 ivf podejscie..a tu taki cud nam sie zdarzyl wiec wogole juz sie tym amh nie przejmuje, nawet nie wierze w to ze zaraz bede miec menopauze..w koncu nawet same kliniki nieplodnosci podaja ze nawet kobiety z bardzo niskim amh moga miec menopauze dopiero po 50 tce i dzieci
AgaL lubi tę wiadomość
-
Bella ja już kolejny raz czytam Twoją historię i ogromnie podnosi mnie na duchu za każdym razem Zwłaszcza dziś gdy znowu ogarnia mnie zwątpienie....że kiedykolwiek się uda. Życzę dużo zdrowia Tobie i Maleństwu
bella84 lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Bella, a jak badanie nasienia Twojego partnera?
Endometrioza III stopnia
2012 i 2014r. - laparoskopie, torbiele
06.2016 - amh 0,06, adopcja komórki
10.2018 - IMSI-
transfer 2x3dniowe - biochem,
01.2019 - transfer blastki,
7dpt - II kreski,
9dpt - beta 368
11dpt - 1160
14dpt- 6008... cudzie trwaj... Haneczka!
11.2020 - transfer 2x3dniowców - beta 1,0
2 procedura
12.2022 - transfer 4AA - beta - 0,5
04.2023 - transfer 4BA
6dpt - wyraźny cień - beta 12,7
8dpt - beta 55,7
10dpt - beta 168,40
13dpt - beta 1059,3
17dpt - beta 5085,0
21dpt - beta 24174,2 -
Stokrotka, akurat u meza nasienie super bylo przy kazdym badaniu, wrecz jak to lekarz okreslal parametry ma ponadprzecietne...wiec moje takie np wrazenie jest ze jesli jedynym problemem w staraniach jest niskie, nawet bardzo niskie amh to nie umniejsza to szans znaczaco..inaczej gdy te problemy sie nakladaja
-
ojejku wrote:moje amh wygląda tak, na przestrzeni miesiaca - wniosek z tego, że przy niskim wyniku warto powtórzyć badanie
dziś dostałam wynik z piatku 0,94
http://iv.pl/images/10572950225889623600.png
Ojejku, to nawet nie pokazuj w klinice tego pierwszego badania. Masz poziom na refundacje leków i póki ona do końca czerwca jest to nawet się nie przyznawaj, że kiedykolwiek było poniżej granicy refundacyjnej.Asia_88, domiszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja się przyznałam na pierwszej wizycie, z tego powodu tam wylądowałam
ale wykonałam dwa kolejnej podobne do siebie
nie wiem czy zdążymy z ivf, nie mamy historii leczenia niepłodniści i nie chcą sie podejmować (treść ustawy)
niemniej jednak, cieszę się, że wynik jest kiepski ale nie tragiczny i będziemy chyba próbowac inseminacji (ze słabym nasieniem....)
wczprajsze hsg wyszło ksiażkowo bardzo dobrze