WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile dni przed @ pobolewa Was brzuch na naturalnych cyklach? Mnie ból zaczyna się 7-9 dni przed miesiaczka a pozniej dochodzi bardzo bolesny okres. Nie mam stwierdzonej edometriozy, ale zastanawiam się czy takie lekkie skurcze na tydzień przed okresem są czymś normalnym? Jak nie starałam się o dziecko to nawet nie zwracalam.na to uwagi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 18:47

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostalam okres, jutro dla świętego spokoju pójdę na betę.

Ale jestem tak zawiedziona, że chyba zostawię forum i wszystko co związane z dzieckiem.

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:

Ale jestem tak zawiedziona, że chyba zostawię forum i wszystko co związane z dzieckiem.
    Jesteś po transferze?
    Może to plamienie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Good news
    Noworodek z UK zdrowy a zarażony został po narodzinach dopiero

• evkill Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Dziewczyny, ile dni przed @ pobolewa Was brzuch na naturalnych cyklach? Mnie ból zaczyna się 7-9 dni przed miesiaczka a pozniej dochodzi bardzo bolesny okres. Nie mam stwierdzonej edometriozy, ale zastanawiam się czy takie lekkie skurcze na tydzień przed okresem są czymś normalnym? Jak nie starałam się o dziecko to nawet nie zwracalam.na to uwagi.
    Zazwyczaj 2 dni przed.

Sarita35 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:

Mnie zaczyna pobolewać dzień, maksymalnie dwa dni przed.

Sarita35 lubi tę wiadomość

atdc20mmyu84cdr0.png
  • aurola Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Good news
    Noworodek z UK zdrowy a zarażony został po narodzinach dopiero
    Super wieści 👌oby było więcej dobrych newsow.

Berbeć. lubi tę wiadomość

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Musiałabym podjechać do jakiegoś szpitala, nie będę kombinować. I tak dr P mówiła, że 5dpt już beta powinna być powyżej 5, a ja w 6dpt miałam <0,2 czyli kompletnie nic. I żadnych objawów. Czyli cieszyłam się, że nie było skurczy brzucha, a pewnie nawet zarodek nie podjął próby implantacji i dlatego tak dobrze się czułam cały czas.
    przykro mi :( a nie myślałaś o zmianie kliniki ? może akurat świeże spojrzenie inne pomysły, u mnie to pomogło.

👶
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    przykro mi :( a nie myślałaś o zmianie kliniki ? może akurat świeże spojrzenie inne pomysły, u mnie to pomogło.
    Ja myślę że trzeba po prostu próbować.. Jeżeli skuteczność jest na poziomie 30proc średnio to jedno na 3 się udaje i fakt u Ciebie Magi się sprawdziło... Chyba bardziej o to a nie klinikę chodzi.
    Bu nie poddawaj się..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 20:41

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odwołali wizytę u dermatologa jutro w AP, może coś się zmienia w funkcjonowaniu kliniki.

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:

Może nie chodź po laboratoriach, tam dużo ludzi.. Jestem szefem nzozu i masakra u nas w pt do labu była

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałyście że ludzie oddaja psy do schroniska bo boją się zarazić od nich??!! Masakra

Szs
  • Luna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:

Ja mam tak jak ty, średnio tydzień jak nie więcej przed okresem już mnie pobolewa podbrzusze, a potem przychodzi okres i boli mocniej, puszcza na kilka dni i przed owulacją kilka dni wcześniej też mnie boli, owulacja to już jest katastrofa boli mnie jajnik że szkoda gadać, po owulacji 3 dni spokoju i zaczyna się właśnie ból tydzień przed okresem i tak w kółko, czy to jest normalnie nie mam pojęcia ale chyba nie bardzo

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Ja mam tak jak ty, średnio tydzień jak nie więcej przed okresem już mnie pobolewa podbrzusze, a potem przychodzi okres i boli mocniej, puszcza na kilka dni i przed owulacją kilka dni wcześniej też mnie boli, owulacja to już jest katastrofa boli mnie jajnik że szkoda gadać, po owulacji 3 dni spokoju i zaczyna się właśnie ból tydzień przed okresem i tak w kółko, czy to jest normalnie nie mam pojęcia ale chyba nie bardzo

Mowilas o tym lekarzowi? Widzę, ze masz endometriozę. Moze ona wlasnie daje te objawy :( mnie owulacja nie boli, ale wlasnie tak 7 dpo juz sa skurcze i trwaja az do @. Ja nie mialam jeszcze laparo i trochę się boję, ze sa jakies dodatkowe, wieksze problemy w srodku.

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Luna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Mowilas o tym lekarzowi? Widzę, ze masz endometriozę. Moze ona wlasnie daje te objawy :( mnie owulacja nie boli, ale wlasnie tak 7 dpo juz sa skurcze i trwaja az do @. Ja nie mialam jeszcze laparo i trochę się boję, ze sa jakies dodatkowe, wieksze problemy w srodku.

Jak pytałam się ostatnio pani doktor dlaczego owulacja mnie tak boli a raczej kilka dni wcześniej to wspominała ze endometrioza może tak działać, bo innych objajow nie mam, dlatego nawet bym nie pomyślala że mam endometrioze gdyby nie laparo

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Jak pytałam się ostatnio pani doktor dlaczego owulacja mnie tak boli a raczej kilka dni wcześniej to wspominała ze endometrioza może tak działać, bo innych objajow nie mam, dlatego nawet bym nie pomyślala że mam endometrioze gdyby nie laparo

A masz bardzo bolesne miesiaczki, lub np. plamienia przed?

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tyle ze mój lekarz ma jutro normalnie zabiegi a ja idę na usg bo zaplamilam. Tyle się dowiedziałam.

• Luna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    A masz bardzo bolesne miesiaczki, lub np. plamienia przed?

Bardzo bolesne nie, wystarczy apap exstra i jest ok, plamienia mam z 2 dni wcześniej takie brązowe a potem sie rozkręca normalny, nie przypuszczałam że to wina endometriozy bo siostra też ma a ona nie tylko ból że mdleje to bardzo mocne krwawienia, ale wychodzi ze każda może mieć inne objawy

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Bardzo bolesne nie, wystarczy apap exstra i jest ok, plamienia mam z 2 dni wcześniej takie brązowe a potem sie rozkręca normalny, nie przypuszczałam że to wina endometriozy bo siostra też ma a ona nie tylko ból że mdleje to bardzo mocne krwawienia, ale wychodzi ze każda może mieć inne objawy

Ja tez mam 2 dni przed plamienia i miesiaczki obrzydliwie bolesne. Biore przeciwbolowe kilka dni przed bo boję się tego bólu. A mogę zapytac u Was glowna przyczyna jest endometrioza? Czy mialas np bole przy stosunku?

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Luna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Ja tez mam 2 dni przed plamienia i miesiaczki obrzydliwie bolesne. Biore przeciwbolowe kilka dni przed bo boję się tego bólu. A mogę zapytac u Was glowna przyczyna jest endometrioza? Czy mialas np bole przy stosunku?

U mnie jest więcej przyczyn a która jest główna to niewiem, pewnie wszystko to razem powoduje że się nie udaje, zaczynaliśmy z uwagi na wyni męża a okazalo się że u mnie jest też dużo problemów, w lutym miałam laparo i jeszcze dodatkowo wyszła ta endomerioza, bóli przy stosunku nie mam, dobrze by było żebyś miała laparoskopie wtedy wszystko będzie jasne co w środku piszczy

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
‹‹ 2374 2375 2376 2377 2378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ