X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • evkill Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Racja Bella. W Chinach powoli wraca wszystko do normy. Powoli likwidują też oddziały ratunkowe. Zajęło im to 3 miesiące? Patrząc na Polaków i ich zdyscyplinowanie daję nam drugie tyle. Liczę na to że skoro wirus nie lubi wysokich temperatur to podczas naszego gorącego lata będzie uśpiony.
    Ale wiesz, że wirus jest też w Afryce, w Ameryce południowej, Meksyku, Australii. Tam jest teraz 40 stopni.

Cynthia, Berbeć., sAnsa_28, Pia88 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje ze to nie zalezy od temperatury :/

sAnsa_28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem. Jaki tam jest odsetek zarażeń? Czy są to osoby przejezdne które zarażały? Bądź zaraziły się np w trakcie lotu a potem sprzedały kolejnym osobom. Z informacji które podają w przeróżnych źródłach wirus nie lubi ciepła. Skądś ta kwestia miała swoje źródło. Ale jeśli ktoś chce się umartwiać to nawet w tym ze słońce swieci znajdzie złe strony.

Trzymajcie się zdrowo i korzystajcie ze jest mało osób na zewnątrz i zażyjcie naturalnej witaminy D. Dobrej niedzieli.

SusieOne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INvimed w Katowicach juz odwolal wizyty badania i zabiegi takze u nas oewnie tez to zrobia

• sAnsa_28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem. Jaki tam jest odsetek zarażeń? Czy są to osoby przejezdne które zarażały? Bądź zaraziły się np w trakcie lotu a potem sprzedały kolejnym osobom. Z informacji które podają w przeróżnych źródłach wirus nie lubi ciepła. Skądś ta kwestia miała swoje źródło. Ale jeśli ktoś chce się umartwiać to nawet w tym ze słońce swieci znajdzie złe strony.

Trzymajcie się zdrowo i korzystajcie ze jest mało osób na zewnątrz i zażyjcie naturalnej witaminy D. Dobrej niedzieli.
    Nikt nie mówi o umartwianiu się. Mowa jest o tym, ze dopiero „ poznajemy” zachowanie wirusa i niekoniecznie musi on ginąc w wysokiej temperaturze. Niestety może się okazać, że wcale tak nie jest, o czym świadczą przypadki zakażeń w krajach, w których jest aktualnie gorąco

evkill lubi tę wiadomość

f312925a50.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
    06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
    09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umiesz liczyć licz na siebie jak to mówią.
    3 miesiące - nawet jeśli tylko tyle to by trwało- to i tak bardzo długo.

A z tą temperatura to bzdura.. tak jak krążą po intenecie informacje, żeby wodę ciepła pić bo zabija wirusa 🤦

Cynthia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    INvimed w Katowicach juz odwolal wizyty badania i zabiegi takze u nas oewnie tez to zrobia

Wszystkie po kolei kliniki tak zrobią.
    Wszyscy wszystko zamykają i zawieszają przynajmniej u mnie w mieście i w okolicach. Fryzjerki, kosmetyczki, gabinety terapeutyczne, fizjoterapeutyczne, sklepy odzieżowe - wszystko.
    Tylko w ten sposób jesteśmy w stanie to zatrzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje sie fatalnie najpierw pol roku czekania na wizyte od cxerwca 2019 teraz znowu pol roku czekania na laparoskopie tak mi zlecial rok kolejny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje sie fatalnie najpierw pol roku czekania na wizyte od cxerwca 2019 teraz znowu pol roku czekania na laparoskopie tak mi zlecial rok kolejny...

Kochana ... A co ja mam powiedzieć jak mam 38 lat juz i każdy miesiąc każdy cykl jest na wagę złota ...
    Wszystkie przechodzimy to samo.

Ja jestem dodatkowo załamana tym, że nie będę chodziła do pracy i obawiam się, że potrwa to bardzo długo. Dla mnie to kara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Kochana ... A co ja mam powiedzieć jak mam 38 lat juz i każdy miesiąc każdy cykl jest na wagę złota ...
    Wszystkie przechodzimy to samo.

Ja jestem dodatkowo załamana tym, że nie będę chodziła do pracy i obawiam się, że potrwa to bardzo długo. Dla mnie to kara.
    Ja juz mysle ze macierzynstwo nie dla mnie od kad zaczelismy sie starac same jakies armagedony nowotwory i epidemie nie przeadzam musimy chyba przerwac starania bo widze ze to nie idzie w dobra strone.
    Zegnam sie z Wami usuwam konto skoro wszystko stoi na przeszkodzie to trzeba odpuscic powodzenia dla reszty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mysle ze macierzynstwo nie dla mnie od kad zaczelismy sie starac same jakies armagedony nowotwory i epidemie nie przeadzam musimy chyba przerwac starania bo widze ze to nie idzie w dobra strone.
    Dla nas wszystkich to teraz sprawdzian sił. Musimy to przeczekać.

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G***o prawda z tymi wysokimi temperaturami. W Afryce nie ma az tylu przypadków, bo to biedny kontynent i ludzie nie podróżują, bo w większości krajów takich jak Tanzania czy Namibia żyją w lepiankach, ale łatwo zauważyć że w bogatszych krajach Afrykańskich zakażeń jest już dużo więcej. Australia? Przypominam, że mieszka tam niemal o połowę mniej ludzi niż w Polsce a obszar jest niewiele mniejszy niż cała Europa razem wzięta, przez co zaludnienie, a tym samym ryzyko zakażenia jest stokroć jak nie o tysiące razy mniejsze niż u nas.
    Ameryka Południowa też do względnie bogatych kontynentów nie należy stad również mniejszy odsetek zakażeń, ale tu niestety akurat sukcesywnie rośnie. Nie widzę zatem związku z temperaturą a mniejszym ryzykiem rozwoju koronawirusa. Także jeśli ktoś myśli, że polskie "upały" zabiją wirusa to ma kawał wyobraźni albo jest naprawdę wielkim optymistą. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:06

Berbeć., evkill lubią tę wiadomość

atdc20mmyu84cdr0.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamka, ja też ciągle mam przeszkody. Albo brak zarodków, albo słabe, ciągle odkładane procedury, transfery. Teraz miałam zaczynać trzecia procedurę i znów przeszkoda. Pozostaje mi teraz próbować naturalnie.

Berbeć., Baba1 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Zalamka, ja też ciągle mam przeszkody. Albo brak zarodków, albo słabe, ciągle odkładane procedury, transfery. Teraz miałam zaczynać trzecia procedurę i znów przeszkoda. Pozostaje mi teraz próbować naturalnie.

Mówią, że za 9 ms będzie baby boom 😊
    A w 2033 dzieciaki to będą quaranteens 🤣

Ja anty biorę więc nawet cud tu nie pomoże.

bz10, Cala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś będzie zainteresowany to będę miała do jutra informacje z pierwszej ręki jeśli chodzi o wizyty/recepty/L4.

Maala lubi tę wiadomość

• Virad Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś będzie zainteresowany to będę miała do jutra informacje z pierwszej ręki jeśli chodzi o wizyty/recepty/L4.
    Ja chętnie poczytam sprawozdanie :)
    Zapytaj jak możesz czy planują ewentualnie wizyty online/telefoniczne? W przypadku jak komuś trzeba leki przedłużyć etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 17:27

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Agness001 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również będę czekać na informację. Prawie pół roku czekaliśmy na wizytę. Niedługo mam mieć laparoskopię. Planowo 24 kwietnia i zastanawiam się właśnie czy do niej dojdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko będę wiedziała to dam znać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Mówią, że za 9 ms będzie baby boom 😊
    A w 2033 dzieciaki to będą quaranteens 🤣

Ja anty biorę więc nawet cud tu nie pomoże.

Ja się właśnie zastanawiam czy nie odstawić i nie podejść do procedury później. Może jakimś cudem by się udało..?
    Z drugiej strony biorę te antyki od grudnia, jajniki są wyciszone i niewiadomo ile ten armagedon potrwa.
    Napisałabym do Pani Doktor, ale kazała mi dalej brać a takiego ciągłego pisania to i ona kobiecina ma napewno dosyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam czy nie odstawić i nie podejść do procedury później. Może jakimś cudem by się udało..?
    Z drugiej strony biorę te antyki od grudnia, jajniki są wyciszone i niewiadomo ile ten armagedon potrwa.
    Napisałabym do Pani Doktor, ale kazała mi dalej brać a takiego ciągłego pisania to i ona kobiecina ma napewno dosyć.

Kto wie 🤷‍♀️ jeśli macie jakiekolwiek szanse a leczenie będzie niemożliwe to trzeba próbować 😊

‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ