X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • evkill Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Racja Bella. W Chinach powoli wraca wszystko do normy. Powoli likwidują też oddziały ratunkowe. Zajęło im to 3 miesiące? Patrząc na Polaków i ich zdyscyplinowanie daję nam drugie tyle. Liczę na to że skoro wirus nie lubi wysokich temperatur to podczas naszego gorącego lata będzie uśpiony.
    Ale wiesz, że wirus jest też w Afryce, w Ameryce południowej, Meksyku, Australii. Tam jest teraz 40 stopni.

Cynthia, Berbeć., sAnsa_28, Pia88 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje ze to nie zalezy od temperatury :/

sAnsa_28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem. Jaki tam jest odsetek zarażeń? Czy są to osoby przejezdne które zarażały? Bądź zaraziły się np w trakcie lotu a potem sprzedały kolejnym osobom. Z informacji które podają w przeróżnych źródłach wirus nie lubi ciepła. Skądś ta kwestia miała swoje źródło. Ale jeśli ktoś chce się umartwiać to nawet w tym ze słońce swieci znajdzie złe strony.

Trzymajcie się zdrowo i korzystajcie ze jest mało osób na zewnątrz i zażyjcie naturalnej witaminy D. Dobrej niedzieli.

SusieOne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INvimed w Katowicach juz odwolal wizyty badania i zabiegi takze u nas oewnie tez to zrobia

• sAnsa_28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem. Jaki tam jest odsetek zarażeń? Czy są to osoby przejezdne które zarażały? Bądź zaraziły się np w trakcie lotu a potem sprzedały kolejnym osobom. Z informacji które podają w przeróżnych źródłach wirus nie lubi ciepła. Skądś ta kwestia miała swoje źródło. Ale jeśli ktoś chce się umartwiać to nawet w tym ze słońce swieci znajdzie złe strony.

Trzymajcie się zdrowo i korzystajcie ze jest mało osób na zewnątrz i zażyjcie naturalnej witaminy D. Dobrej niedzieli.
    Nikt nie mówi o umartwianiu się. Mowa jest o tym, ze dopiero „ poznajemy” zachowanie wirusa i niekoniecznie musi on ginąc w wysokiej temperaturze. Niestety może się okazać, że wcale tak nie jest, o czym świadczą przypadki zakażeń w krajach, w których jest aktualnie gorąco

evkill lubi tę wiadomość

f312925a50.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
    06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
    09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umiesz liczyć licz na siebie jak to mówią.
    3 miesiące - nawet jeśli tylko tyle to by trwało- to i tak bardzo długo.

A z tą temperatura to bzdura.. tak jak krążą po intenecie informacje, żeby wodę ciepła pić bo zabija wirusa 🤦

Cynthia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    INvimed w Katowicach juz odwolal wizyty badania i zabiegi takze u nas oewnie tez to zrobia

Wszystkie po kolei kliniki tak zrobią.
    Wszyscy wszystko zamykają i zawieszają przynajmniej u mnie w mieście i w okolicach. Fryzjerki, kosmetyczki, gabinety terapeutyczne, fizjoterapeutyczne, sklepy odzieżowe - wszystko.
    Tylko w ten sposób jesteśmy w stanie to zatrzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje sie fatalnie najpierw pol roku czekania na wizyte od cxerwca 2019 teraz znowu pol roku czekania na laparoskopie tak mi zlecial rok kolejny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje sie fatalnie najpierw pol roku czekania na wizyte od cxerwca 2019 teraz znowu pol roku czekania na laparoskopie tak mi zlecial rok kolejny...

Kochana ... A co ja mam powiedzieć jak mam 38 lat juz i każdy miesiąc każdy cykl jest na wagę złota ...
    Wszystkie przechodzimy to samo.

Ja jestem dodatkowo załamana tym, że nie będę chodziła do pracy i obawiam się, że potrwa to bardzo długo. Dla mnie to kara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Kochana ... A co ja mam powiedzieć jak mam 38 lat juz i każdy miesiąc każdy cykl jest na wagę złota ...
    Wszystkie przechodzimy to samo.

Ja jestem dodatkowo załamana tym, że nie będę chodziła do pracy i obawiam się, że potrwa to bardzo długo. Dla mnie to kara.
    Ja juz mysle ze macierzynstwo nie dla mnie od kad zaczelismy sie starac same jakies armagedony nowotwory i epidemie nie przeadzam musimy chyba przerwac starania bo widze ze to nie idzie w dobra strone.
    Zegnam sie z Wami usuwam konto skoro wszystko stoi na przeszkodzie to trzeba odpuscic powodzenia dla reszty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mysle ze macierzynstwo nie dla mnie od kad zaczelismy sie starac same jakies armagedony nowotwory i epidemie nie przeadzam musimy chyba przerwac starania bo widze ze to nie idzie w dobra strone.
    Dla nas wszystkich to teraz sprawdzian sił. Musimy to przeczekać.

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G***o prawda z tymi wysokimi temperaturami. W Afryce nie ma az tylu przypadków, bo to biedny kontynent i ludzie nie podróżują, bo w większości krajów takich jak Tanzania czy Namibia żyją w lepiankach, ale łatwo zauważyć że w bogatszych krajach Afrykańskich zakażeń jest już dużo więcej. Australia? Przypominam, że mieszka tam niemal o połowę mniej ludzi niż w Polsce a obszar jest niewiele mniejszy niż cała Europa razem wzięta, przez co zaludnienie, a tym samym ryzyko zakażenia jest stokroć jak nie o tysiące razy mniejsze niż u nas.
    Ameryka Południowa też do względnie bogatych kontynentów nie należy stad również mniejszy odsetek zakażeń, ale tu niestety akurat sukcesywnie rośnie. Nie widzę zatem związku z temperaturą a mniejszym ryzykiem rozwoju koronawirusa. Także jeśli ktoś myśli, że polskie "upały" zabiją wirusa to ma kawał wyobraźni albo jest naprawdę wielkim optymistą. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 16:06

Berbeć., evkill lubią tę wiadomość

age.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamka, ja też ciągle mam przeszkody. Albo brak zarodków, albo słabe, ciągle odkładane procedury, transfery. Teraz miałam zaczynać trzecia procedurę i znów przeszkoda. Pozostaje mi teraz próbować naturalnie.

Berbeć., Baba1 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Zalamka, ja też ciągle mam przeszkody. Albo brak zarodków, albo słabe, ciągle odkładane procedury, transfery. Teraz miałam zaczynać trzecia procedurę i znów przeszkoda. Pozostaje mi teraz próbować naturalnie.

Mówią, że za 9 ms będzie baby boom 😊
    A w 2033 dzieciaki to będą quaranteens 🤣

Ja anty biorę więc nawet cud tu nie pomoże.

bz10, Cala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś będzie zainteresowany to będę miała do jutra informacje z pierwszej ręki jeśli chodzi o wizyty/recepty/L4.

Maala lubi tę wiadomość

• Virad Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś będzie zainteresowany to będę miała do jutra informacje z pierwszej ręki jeśli chodzi o wizyty/recepty/L4.
    Ja chętnie poczytam sprawozdanie :)
    Zapytaj jak możesz czy planują ewentualnie wizyty online/telefoniczne? W przypadku jak komuś trzeba leki przedłużyć etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 17:27

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Agness001 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również będę czekać na informację. Prawie pół roku czekaliśmy na wizytę. Niedługo mam mieć laparoskopię. Planowo 24 kwietnia i zastanawiam się właśnie czy do niej dojdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko będę wiedziała to dam znać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Mówią, że za 9 ms będzie baby boom 😊
    A w 2033 dzieciaki to będą quaranteens 🤣

Ja anty biorę więc nawet cud tu nie pomoże.

Ja się właśnie zastanawiam czy nie odstawić i nie podejść do procedury później. Może jakimś cudem by się udało..?
    Z drugiej strony biorę te antyki od grudnia, jajniki są wyciszone i niewiadomo ile ten armagedon potrwa.
    Napisałabym do Pani Doktor, ale kazała mi dalej brać a takiego ciągłego pisania to i ona kobiecina ma napewno dosyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam czy nie odstawić i nie podejść do procedury później. Może jakimś cudem by się udało..?
    Z drugiej strony biorę te antyki od grudnia, jajniki są wyciszone i niewiadomo ile ten armagedon potrwa.
    Napisałabym do Pani Doktor, ale kazała mi dalej brać a takiego ciągłego pisania to i ona kobiecina ma napewno dosyć.

Kto wie 🤷‍♀️ jeśli macie jakiekolwiek szanse a leczenie będzie niemożliwe to trzeba próbować 😊

‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ