X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Erl Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Kate czy dobrze zrozumiałam, że staraliście się naturalnie w cyklu z lapro. Ja będę miała ok 8dc więc teoretycznie jest to możliwe ale z racji zabiegu nie wyobrażam sobie starań kilka dni po :/
    Ja miałam laparo w 12dc i odpuściliśmy starania w tym cyklu, bo do czasu owulki nie przestałam jeszcze plamić po zabiegu. Ale teoretycznie są możliwe starania w tym samym cyklu i jest możliwe że zakończą się sukcesem. Były takie przypadki na forum :)

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Kate czy dobrze zrozumiałam, że staraliście się naturalnie w cyklu z lapro. Ja będę miała ok 8dc więc teoretycznie jest to możliwe ale z racji zabiegu nie wyobrażam sobie starań kilka dni po :/
    Tak :) miałam śliczne pęcherzyki na wizycie po laparo i wszystko po zabiegu było czyściutkie więc doktor dał zielone światło do spróbowania na maturalsie :)

Erl lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soncia18 wrote:
    Dziewczyny witam Was po dosyć długiej przerwie. Nie udzielalam się ale czytam Was każdego dnia. Pojawił się u mnie problem i nie wiem co zrobić. Całą noc dziś nie przespalam. Dwa tyg temu byłam na badaniach prenatalnych. Wszystko wyszło pięknie. Ale wczoraj byłam na wizycie i okazało się wyniki pappa wyszły złe. Gen 21 czyli zespół Downa. Norma do mojego wieku to 1:600 przypadków A z krwi norma zmalała do 1:414 przypadków.lekarz kazał się zastanowić nad badaniem genetycznym jego koszt to 2,5 tyś. Jestem załamana... Nie wiem co mam o tym myśleć. Tak nas nastraszyl... jakie mieliście wyniki ? Co sądzicie ? Lekarz dał mi skierowanie na echo serca dla malucha u jakieś bardzo dobrej Pani prof Włoch. Jeśli ona stwierdzi wadę serca która występuje u dzieci chorych na Downa to będzie przesądzone podobno. Ale jeśli będzie wszystko ok to znaczy że dziecko będzie zdrowe. WiZytę mam dopiero 20. Chyba oszaleje

Moja siostra miała podobną sytuację do twojej.. Ale Paap często zakłamuje rzeczywistość.. U miej przyczyną zlych wyników z krwi jest mięśniak który podwyższył ilość białka w krwi..
    Jezeli obraz z USG i przeziarnistosc były prawidłowe to prawdopodobieństwo Zespołu Downa jest niskie..

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • soncia18 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny za wsparcie i dodatnie otuchy. Do Włoch jestem umówiona na drugie prenatalne razem z echem serca. A co do pierwszych prenatalnych robił Orliński ... masakra jak dla mnie trwało to może 10 min. Nic nie mówił. Nic nie pokazał. Wszystko strasznie szybko znaczył I sprawdzał. Wzięłam płytę dla męża bo nie mógł być ze mną i żałuję bo nic tam prawie się popatrzeć nie można. Same migawki po kilka sekund.... nigdy więcej. Mam nadzieje ze badanie u Pani Dr Włoch rozwieje moje obawy... będę dawać znać. TrZymajcie się

KarenMillen, KateHawke, Yummymummy, Erl lubią tę wiadomość

Prawie 10 lat starań
    7 IUI nieudanych
    luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
    Żadnej ciąż
    Niepłodność Idiopatyczna
    6.12- rozpoczęcie procedury
    23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
    Został 1 ❄3-dniowy
    II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578
  • Bobli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soncia &&&! A kiedy masz termin?

Za stara by czekać, za młoda by odpuścić...
    2017 2x IUI :(
    5.2018 start IMSI
    4.06.18- punkcja
    9.06.18- 1 z 9 :(
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soncia18 wrote:
    Dziękuję wam dziewczyny za wsparcie i dodatnie otuchy. Do Włoch jestem umówiona na drugie prenatalne razem z echem serca. A co do pierwszych prenatalnych robił Orliński ... masakra jak dla mnie trwało to może 10 min. Nic nie mówił. Nic nie pokazał. Wszystko strasznie szybko znaczył I sprawdzał. Wzięłam płytę dla męża bo nie mógł być ze mną i żałuję bo nic tam prawie się popatrzeć nie można. Same migawki po kilka sekund.... nigdy więcej. Mam nadzieje ze badanie u Pani Dr Włoch rozwieje moje obawy... będę dawać znać. TrZymajcie się
    Soncia... na Twoim miejscu umówiłabym się szybciej... szkoda nerwów. Ani Tobie to nie służy, ani brzuszkowi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 22:16

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • soncia18 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z umowieniem się nie da rady wcześniej bo wszystko zajęte. I tak szczęście że na 20 jeszcze było,miejsce bo Pani Dr idzie potem na cały mc na urlop. I dlatego tak ciasno. Termin porodu mam na 14 listopada. Aktualnie 15 tydzien. W badaniu prenatalnym wszystko wyszło dobrze. Zobaczymy. Dodatkowo wyszło mi jeszcze skaczące ciśnienie i dziś jadę do kardiologa żeby zadecydował czy wprowadzać jakieś leczenie już teraz czy jeszcze czekać.... dobrze że już od wyroku jestem na l4 to mam czas teraz to wszystko załatwiać...

Prawie 10 lat starań
    7 IUI nieudanych
    luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
    Żadnej ciąż
    Niepłodność Idiopatyczna
    6.12- rozpoczęcie procedury
    23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
    Został 1 ❄3-dniowy
    II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soncia Ty masz zdrowego dzidziusia. Orliński postraszył bo musiał jak wyszły takie wyniki.

Natomiast pytanie czy chcesz wiedzieć, czy dziecko jest chore/zdrowe bo zwyczajnie chcesz wiedzieć, wtedy rzeczywiście nie ma znaczenia kiedy będzie wizyta. Gdybym ja od razu wiedziała że mogę zrobić NIFTY przy bliźniakach to bym się nie katowała dwa tygodnie - tyle czekałam na wizytę do Cnoty (standardowo czeka się 3 miesiące). Jeśli się powie o kiepskich wynikach prenatalnych to i Włoch Cię szybciej przyjmie.

To tylko kwestia Twojego komfortu psychicznego. Gdyby się okazało że jest wada serca i skierują cię na amniopunkcję i ta by potwierdziła zespół Downa to już nie przerwiesz ciąży z uwagi na zbyt zaawansowane stadium.

Przepraszam, że o tak okropnych rzeczach piszę ale uważam że to ważne i żałuje że mi ktoś Tych wszystkich rzeczy nie powiedział po prenatalnych.

Yummy, a gdy Ty miałaś Nat to w PL nie było jeszcze NIFTY?

Yummymummy lubi tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czyli na prenatalane umawiać się do Cnoty? Może już powinnam jak piszecie, ze tyle się czeka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam pytanko o suwaczek , gdzie się go ustawia :) i czy to trzeba być na belly? Czy macie wykupiony abonament? I czy warto ?

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane czyli na prenatalane umawiać się do Cnoty? Może już powinnam jak piszecie, ze tyle się czeka...
    Na pierwsze prenatalne nie polecam Cnoty:). On jest mega specjalistą ale jest specyficzny i o ile nie ma kłopotów to lepiej wybrać taką przemiłą Wiolette Rozmus-Warcholińska lub Włoch. Ja idę na połówkowe do Cnoty ale ja mam w głowie że jednak były u mnie różne podejrzenia więc docent nic nie musi do mnie mówić byle by zobaczył co ma zobaczyć.

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    A i mam pytanko o suwaczek , gdzie się go ustawia :) i czy to trzeba być na belly? Czy macie wykupiony abonament? I czy warto ?

Nie trzeba:). Wpisujesz w google bezpłatny suwaczek ciążowy i masz całą gamę do wyboru. Konfigurujesz jak ma wyglądać a na końcu dostaniesz kod który wrzucasz do swojej stopki. Mój np jest z ze strony fajnamama.

Edit: a na belly po prostu przechodzisz, nie widzę szczególnych plusów w abonamencie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 09:35

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czaaaad dzięki Karen, zawsze chciałam mieć suwaczek Hahaha;) Dzięki w spr lekarzy;)

KarenMillen lubi tę wiadomość

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Ale czaaaad dzięki Karen, zawsze chciałam mieć suwaczek Hahaha;) Dzięki w spr lekarzy;)
    no piękny suwaczek!:)

didik34 lubi tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Soncia Ty masz zdrowego dzidziusia. Orliński postraszył bo musiał jak wyszły takie wyniki.

Natomiast pytanie czy chcesz wiedzieć, czy dziecko jest chore/zdrowe bo zwyczajnie chcesz wiedzieć, wtedy rzeczywiście nie ma znaczenia kiedy będzie wizyta. Gdybym ja od razu wiedziała że mogę zrobić NIFTY przy bliźniakach to bym się nie katowała dwa tygodnie - tyle czekałam na wizytę do Cnoty (standardowo czeka się 3 miesiące). Jeśli się powie o kiepskich wynikach prenatalnych to i Włoch Cię szybciej przyjmie.

To tylko kwestia Twojego komfortu psychicznego. Gdyby się okazało że jest wada serca i skierują cię na amniopunkcję i ta by potwierdziła zespół Downa to już nie przerwiesz ciąży z uwagi na zbyt zaawansowane stadium.

Przepraszam, że o tak okropnych rzeczach piszę ale uważam że to ważne i żałuje że mi ktoś Tych wszystkich rzeczy nie powiedział po prenatalnych.

Yummy, a gdy Ty miałaś Nat to w PL nie było jeszcze NIFTY?
    Totalnie zgadzam się z Karen!
    Niestety jak byłam w ciąży 6lat temu, to Nifty jeszcze nie było, proponowali mi amniopunkcję-było to wówczas jedyne możliwe rozwiązanie . Niestety... wiec teraz jeśli będzie cień cienia wątpliwości, to się nie zastanawiam tylko robię test genetyczny z krwi. Jestem tez w tej komfortowej sytuacji, ze mam dwa razy prenatalne, raz w Angeliusie, a drugi w tym samym dniu w Medicover u Staniczka. W moim przypadku, to będzie bardziej ‚uspokajajace’ po traumie z przed lat :/ Także byle do środy ...

KarenMillen, Bejzi lubią tę wiadomość

Angelius
  • EmWu Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soncia trzymam kciuki na pewno wszystko będzie ok! Dobrze że są tu dziewczyny, które są w stanie Ci tyle doradzić, szkoda tylko, żę same musiały się tyle nastresować :x

Jestem zapisana na 1. badania prenatalne do dr Orlińskiego, ale zastanawiam się nad przepisaniem do kogoś innego, to już któryś raz taka sytuacja na forum z nastraszeniem jakiejś dziewczyny:(

W ogóle jak to jest z tymi prenatalnymi? Bo teraz na pierwszej wizycie ciążowej dostałam skierowanie na badania prenatalne w ramach nfz, choć tak naprawdę nie spełniam raczej tych wymogów tam opisanych. Pani dr P. powiedziała że jak na razie wszystko jest w jak najlepszym porządku ale starają się kierować jak najwięcej pacjentek.
    Gdybym chciała się umówić na prenatalne do innego lekarza, z poza Angeliusa to muszę się liczyć z tym, że muszę zapłacić, bo takie skierowanie z Angeliusa jest ważne tylko tam?

thgfjqivwajyo5w1.png
    Starania od 10.2014
    1.2015 puste jajo płodowe
    12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
    31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
    4 x cykle stymulowane
    3xIUI bez powodzenia
    20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
    4.2018 start imsi
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmWu, doktor P. kieruje na badania z nfz bo ma taką możliwość i tylko się cieszyć, że ją ma:). Ja teoretycznie nie spełniałam wymogów a i tak wyszły klocki...

Możesz skorzystać z prenatalnych wszędzie gdzie wykonują je również na nfz. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać lub sprawdzić na stronie.

Ja nie chce demonizować Orlińskiego. Po prostu teraz doświadczona i po zrobieniu większego researchu w kwestii dobrych specjalistów od prenatalnych bym do niego nie poszła nawet jak by mi zapłacono. Ale wiele osób go poleca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 13:12

EmWu, Figulina lubią tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ostatniej wizycie u dr Mańki :( smutno mi trochę... powiedział, ze wszystko super, kazał odstawić luteinę i schodzić z duphastonu na 2x1...
    Kazał przyjść po porodzie pochwalić się bąblem :)
    Lubię tego człowieka.

KateHawke, KarenMillen, njut, Bejzi, Erl, Poziomka25 lubią tę wiadomość

Angelius
  • njut Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wiadomo kiedy nasza Pani M z Panem G wybierają się na urlop?
    Bo my tu plany snujemy a oni przecież kiedyś muszą odpocząć :)

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • njut Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w Provicie podczas laparo na NFZ można poprosić o dodatkowe badanie prywatne?
    Dużo dziewczyn pisało, że warto pobrać wycinek endometrium do badania histopatologicznego i histochemicznego. Nie wiem czy robią to w standardzie.
    I czy podczas laparo z histero w standardzie jest HSG?

Wiem, wiem, że męczę ostatnio tymi pytaniami o laparo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 15:16

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ