Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
, ja Was czasami podczytuję, bo sama miałam in vitro w Angeliusie. Nie traćcie wiary w zajście w ciążę z różnymi problemami. Wiem, że nie każdej się udaje za pierwszym razem i nie raz muszą podchodzić do procedury. To jest trudne... Widzę, że dużo z Was ma endometriozę i wierzcie mi, że mimo to można zaciążyć naturalnie, jak również przy in vitro. Moja koleżanka ma endometriozę i dwa razy naturalnie zaszła w ciążę. Wiadomo każdy przypadek jest indywidualny.
Mój przypadek - byłam pacjentką pani dr Marty, miałam laparoskopię i wyszła mi endometrioza trzeciego stopnia, mój mąż ma przeciwciała przeciwplemnikowe - żadnych szans na naturalne zajście w ciążę. Podeszliśmy do IMSI i udało się nam za pierwszym razem. Więc można! I życzę tym jeszcze nie zaciążonym, żeby się udało!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 16:59
Poziomka25, Frelcia_, didik34, Erl, _Polanka_, KateHawke, Bejzi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny_Polanka_ wrote:Frelcia, a co myślisz o kurczaku w diecie? Kuczak zawiera dużo estrogenów, nawet program o tym oglądałam, że faceci to nie powinni jeść go dużo. Estrogen jest zły przy endomendzie, a jednak kurczak w dietach dozwolony. Zgłupiałam...
Ja coraz mocniej krwawię, normalnie okres. Co jestzaczynam się stresować, czy coś jest nie tak
To jest kwestia tego z jakich hodowli pochodzi ten kurczak. Najlepszy moim zdaniem jest taki z Lidla. Najlepszy jest indyk- wiadomo. Ja w ogóle nie wiem co będę jeść ! wszystko co uwielbiam jest BE! -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:28
Bejzi lubi tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
Poziomka25 wrote:Dziewczyny a jak to jest z hodowaniem zarodków do 3 czy 5 doby? Dr Marta sama decyduje czy to embriolodzy?
Njut czy Ty coś wiesz na ten temat ?STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Poziomka25 wrote:Dziękuję że pytasz ;*
Punkcja w poniedziałek wtorek albo środa. W sobota wizyta i będziemy wiedzieć wtedy ale raczej składnia się dr do środy.
Ogólnie czuje się trochę jak słoń, jajniki mnie tak strasznie nie bolą ale brzuch jakWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 17:21
-
nick nieaktualnyPoziomko spoko
przecież każdy wierzy w co chce. Ja myślę, że o kilka procent może się poprawić ale nie o 24%! Gdyby to było osiągalne za pomocą suplementów to myślę, że Paliga i Mańka by o tym wiedzieli
Bardziej stawiam że u tej kobiety był błąd w laboratorium.
Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane mam sporo zaschniętej ropki w tym pępku.. i tak się zastanawiam czy jakoś mogę to wyczyścić patyczkiem do uszu spryskanym Octaniseptem? czy lepiej nie.
PS Polanka masz dalej wzdęty brzuch? bo ja takale w sumie przed okresem...to może taka popuchnięta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 17:44
-
Polanka, krwawienie moze byc zwiazane z sama laparoskopia, niekoniecznie musi to byc @.
U nas HBA wyszło 72%, ale wzorem zdrowego stylu zycia to oboje nie jestesmy.
Pozimoka, hiperstymulacja to indywidualna kwestia organizmu, jednak najczęściej występuje przy duzej liczbie pecherzykow i/lub wysokim estradiolu. Niestety mala liczba pecherzykow i/lub nizszy estradiol nie daja 100% gwarancji, ze hiperki nie bedzie_Polanka_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o biało to polecam drinki mixit
Polanko a myjesz się już normalnie? w sensie bez opatrunków? Nie martw się ja też mam krew (nie jest to okres). Pewnie to jakieś pozostałości po czyszczeniuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 19:18
-
Poziomka25 wrote:Ja też we wtorek
Ile masz komorek? Czy od ilości komórek zależy hiperka czy przy mniejszej liczbie też to może wystąpić?
Ja czuję się jak słoń w trochę lepszym wydaniuale do zniesienia jest to wszystko
jak mnie głowa nie boli i mogę z tym wszystkim funkcjonować to jestem zadowolona
Czy Ty przygotowujesz się od razu do transferu ?
Njut dzięki za info. Czyli na bieżąco będziemy decydować.
Frelcia może masz rację z błędem laboratorium nie wiem sama ...A czy którejś Emek powtarzał raz ten wynik
?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 19:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_Polanka_ wrote:Nieee, nie mam odwagi. Mnie dopiero dzisiaj przestało to boleć, a zaczęło swędzieć. Brzuch mam dalej jak po udanych świętach
Właśnie dziś mnie to rano zastanawiało, czy to już tak zostanie? Ani tego wciągnąć się nie da!
Aa, i ja myślę, że ten pomysł kopania w pępku patyczkiem to chyba nie należy do najlepszychDaj temu pokój, psikaj i nie kombinuj
Pytałam koleżankę (co prawda położną ale zawsze) to powiedziała, że mogę sobie delikatnie przeczyścić za kilka dni ale lepiej po prostu przepłukać podczas kąpieli. Wkurza mnie niesamowicie, że co zjem to ląduje w WC
za niedługo będę się musiała smarować sudokremem
i też mam wzdęty
-
Dziewczyny a w Angeliusie zapładniają zawsze 6 komórek ?? Czy zdarzaja się wyjątki ?3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
nick nieaktualny