X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomko... ja w tego posta raczej nie wierzę.. Mogą się nieznacznie poprawić wyniki ale nie sądzę, że aż tak. Mój Mąż po suplementowaniu Fertilmana poprawiła mu się morfologia z 4 na 6% i po in vitro z ciekawości też zbadamy HBA.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :), ja Was czasami podczytuję, bo sama miałam in vitro w Angeliusie. Nie traćcie wiary w zajście w ciążę z różnymi problemami. Wiem, że nie każdej się udaje za pierwszym razem i nie raz muszą podchodzić do procedury. To jest trudne... Widzę, że dużo z Was ma endometriozę i wierzcie mi, że mimo to można zaciążyć naturalnie, jak również przy in vitro. Moja koleżanka ma endometriozę i dwa razy naturalnie zaszła w ciążę. Wiadomo każdy przypadek jest indywidualny.
    Mój przypadek - byłam pacjentką pani dr Marty, miałam laparoskopię i wyszła mi endometrioza trzeciego stopnia, mój mąż ma przeciwciała przeciwplemnikowe - żadnych szans na naturalne zajście w ciążę. Podeszliśmy do IMSI i udało się nam za pierwszym razem :). Więc można! I życzę tym jeszcze nie zaciążonym, żeby się udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 16:59

Poziomka25, Frelcia_, didik34, Erl, _Polanka_, KateHawke, Bejzi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Polanka_ wrote:
    Frelcia, a co myślisz o kurczaku w diecie? Kuczak zawiera dużo estrogenów, nawet program o tym oglądałam, że faceci to nie powinni jeść go dużo. Estrogen jest zły przy endomendzie, a jednak kurczak w dietach dozwolony. Zgłupiałam...

Ja coraz mocniej krwawię, normalnie okres. Co jest :/ zaczynam się stresować, czy coś jest nie tak

To jest kwestia tego z jakich hodowli pochodzi ten kurczak. Najlepszy moim zdaniem jest taki z Lidla. Najlepszy jest indyk- wiadomo. Ja w ogóle nie wiem co będę jeść ! wszystko co uwielbiam jest BE!

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:28

Bejzi lubi tę wiadomość

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • njut Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z hodowaniem zarodków do 3 czy 5 doby? Dr Marta sama decyduje czy to embriolodzy?

Njut czy Ty coś wiesz na ten temat ?
    To jest decyzja pary ale jśli jest dużo i dobrych zarodków to embriolodzy sugerują do 5 doby.

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziękuję że pytasz ;*
    Punkcja w poniedziałek wtorek albo środa. W sobota wizyta i będziemy wiedzieć wtedy ale raczej składnia się dr do środy.
    Ogólnie czuje się trochę jak słoń, jajniki mnie tak strasznie nie bolą ale brzuch jak
    To co? Widzimy się na punkcji? Ja mam termin na wtorek a jak wszystko będzie dobrze to transfer w piątek. Czuję się jak pączek w dobrym humorze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 17:21

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomko spoko :) przecież każdy wierzy w co chce. Ja myślę, że o kilka procent może się poprawić ale nie o 24%! Gdyby to było osiągalne za pomocą suplementów to myślę, że Paliga i Mańka by o tym wiedzieli :) Bardziej stawiam że u tej kobiety był błąd w laboratorium.

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam sporo zaschniętej ropki w tym pępku.. i tak się zastanawiam czy jakoś mogę to wyczyścić patyczkiem do uszu spryskanym Octaniseptem? czy lepiej nie.

PS Polanka masz dalej wzdęty brzuch? bo ja tak :/ ale w sumie przed okresem...to może taka popuchnięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 17:44

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:28

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polanka, krwawienie moze byc zwiazane z sama laparoskopia, niekoniecznie musi to byc @.

U nas HBA wyszło 72%, ale wzorem zdrowego stylu zycia to oboje nie jestesmy.

Pozimoka, hiperstymulacja to indywidualna kwestia organizmu, jednak najczęściej występuje przy duzej liczbie pecherzykow i/lub wysokim estradiolu. Niestety mala liczba pecherzykow i/lub nizszy estradiol nie daja 100% gwarancji, ze hiperki nie bedzie

_Polanka_ lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej uniknąć hiperki, pić dużo wody i białka - nutridrinki. Niestety mnie dopadła hiperka, że wylądowałam w szpitalu. Ból brzucha masakryczny...nie życzę tego nikomu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o biało to polecam drinki mixit :)

Polanko a myjesz się już normalnie? w sensie bez opatrunków? Nie martw się ja też mam krew (nie jest to okres). Pewnie to jakieś pozostałości po czyszczeniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 19:18

• Martinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Ja też we wtorek ;D
    Ile masz komorek? Czy od ilości komórek zależy hiperka czy przy mniejszej liczbie też to może wystąpić?
    Ja czuję się jak słoń w trochę lepszym wydaniu ;) ale do zniesienia jest to wszystko ;) jak mnie głowa nie boli i mogę z tym wszystkim funkcjonować to jestem zadowolona ;)

Czy Ty przygotowujesz się od razu do transferu ?

Njut dzięki za info. Czyli na bieżąco będziemy decydować.

Frelcia może masz rację z błędem laboratorium nie wiem sama ... ;) A czy którejś Emek powtarzał raz ten wynik
    ?
    Nawet nie wiem dokładnie, chyba 11. Nie liczy się ilość, ja liczę na jakość. Nie myśl narazie o żadnej hiperce, co ma być to będzie, już na nic nie mamy wpływu. Tak, to moje 1 podejście, więc transfer mam na piątek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 19:54

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze jedno pytanie odnosnie laparoskopii. Czy zakladaja cewnik? Robia lewatywe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polanka ja gdzies czytalam, ze brzuszek moze byc wzdety nawet przez dwa tygodnie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ja mam jeszcze jedno pytanie odnosnie laparoskopii. Czy zakladaja cewnik? Robia lewatywe?
    Nie, w Angeliusie na szczęście tego nie ma :)

Ptaszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Polanka_ wrote:
    Nieee, nie mam odwagi. Mnie dopiero dzisiaj przestało to boleć, a zaczęło swędzieć. Brzuch mam dalej jak po udanych świętach :) Właśnie dziś mnie to rano zastanawiało, czy to już tak zostanie? Ani tego wciągnąć się nie da!
    Aa, i ja myślę, że ten pomysł kopania w pępku patyczkiem to chyba nie należy do najlepszych ;) Daj temu pokój, psikaj i nie kombinuj :D

Pytałam koleżankę (co prawda położną ale zawsze :P) to powiedziała, że mogę sobie delikatnie przeczyścić za kilka dni ale lepiej po prostu przepłukać podczas kąpieli. Wkurza mnie niesamowicie, że co zjem to ląduje w WC :/ za niedługo będę się musiała smarować sudokremem :/ i też mam wzdęty :)

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w Angeliusie zapładniają zawsze 6 komórek ?? Czy zdarzaja się wyjątki ?

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny a w Angeliusie zapładniają zawsze 6 komórek ?? Czy zdarzaja się wyjątki ?
    Zdarzają się wyjątki, np. niskie AmH

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Zdarzają się wyjątki, np. niskie AmH
    Albo wiek powyżej 35

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ