Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
, ja Was czasami podczytuję, bo sama miałam in vitro w Angeliusie. Nie traćcie wiary w zajście w ciążę z różnymi problemami. Wiem, że nie każdej się udaje za pierwszym razem i nie raz muszą podchodzić do procedury. To jest trudne... Widzę, że dużo z Was ma endometriozę i wierzcie mi, że mimo to można zaciążyć naturalnie, jak również przy in vitro. Moja koleżanka ma endometriozę i dwa razy naturalnie zaszła w ciążę. Wiadomo każdy przypadek jest indywidualny.
Mój przypadek - byłam pacjentką pani dr Marty, miałam laparoskopię i wyszła mi endometrioza trzeciego stopnia, mój mąż ma przeciwciała przeciwplemnikowe - żadnych szans na naturalne zajście w ciążę. Podeszliśmy do IMSI i udało się nam za pierwszym razem
. Więc można! I życzę tym jeszcze nie zaciążonym, żeby się udało!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 16:59
Poziomka25, Frelcia_, didik34, Erl, _Polanka_, KateHawke, Bejzi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny_Polanka_ wrote:Frelcia, a co myślisz o kurczaku w diecie? Kuczak zawiera dużo estrogenów, nawet program o tym oglądałam, że faceci to nie powinni jeść go dużo. Estrogen jest zły przy endomendzie, a jednak kurczak w dietach dozwolony. Zgłupiałam...
Ja coraz mocniej krwawię, normalnie okres. Co jest
zaczynam się stresować, czy coś jest nie tak
To jest kwestia tego z jakich hodowli pochodzi ten kurczak. Najlepszy moim zdaniem jest taki z Lidla. Najlepszy jest indyk- wiadomo. Ja w ogóle nie wiem co będę jeść ! wszystko co uwielbiam jest BE! -
nick nieaktualny
-
To jest decyzja pary ale jśli jest dużo i dobrych zarodków to embriolodzy sugerują do 5 doby.Poziomka25 wrote:Dziewczyny a jak to jest z hodowaniem zarodków do 3 czy 5 doby? Dr Marta sama decyduje czy to embriolodzy?
Njut czy Ty coś wiesz na ten temat ?STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
To co? Widzimy się na punkcji? Ja mam termin na wtorek a jak wszystko będzie dobrze to transfer w piątek. Czuję się jak pączek w dobrym humorze.Poziomka25 wrote:Dziękuję że pytasz ;*
Punkcja w poniedziałek wtorek albo środa. W sobota wizyta i będziemy wiedzieć wtedy ale raczej składnia się dr do środy.
Ogólnie czuje się trochę jak słoń, jajniki mnie tak strasznie nie bolą ale brzuch jakWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 17:21
-
nick nieaktualnyPoziomko spoko
przecież każdy wierzy w co chce. Ja myślę, że o kilka procent może się poprawić ale nie o 24%! Gdyby to było osiągalne za pomocą suplementów to myślę, że Paliga i Mańka by o tym wiedzieli
Bardziej stawiam że u tej kobiety był błąd w laboratorium.
Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane mam sporo zaschniętej ropki w tym pępku.. i tak się zastanawiam czy jakoś mogę to wyczyścić patyczkiem do uszu spryskanym Octaniseptem? czy lepiej nie.
PS Polanka masz dalej wzdęty brzuch? bo ja tak
ale w sumie przed okresem...to może taka popuchnięta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 17:44
-
nick nieaktualny
-
Polanka, krwawienie moze byc zwiazane z sama laparoskopia, niekoniecznie musi to byc @.
U nas HBA wyszło 72%, ale wzorem zdrowego stylu zycia to oboje nie jestesmy.
Pozimoka, hiperstymulacja to indywidualna kwestia organizmu, jednak najczęściej występuje przy duzej liczbie pecherzykow i/lub wysokim estradiolu. Niestety mala liczba pecherzykow i/lub nizszy estradiol nie daja 100% gwarancji, ze hiperki nie bedzie
_Polanka_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o biało to polecam drinki mixit

Polanko a myjesz się już normalnie? w sensie bez opatrunków? Nie martw się ja też mam krew (nie jest to okres). Pewnie to jakieś pozostałości po czyszczeniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 19:18
-
Nawet nie wiem dokładnie, chyba 11. Nie liczy się ilość, ja liczę na jakość. Nie myśl narazie o żadnej hiperce, co ma być to będzie, już na nic nie mamy wpływu. Tak, to moje 1 podejście, więc transfer mam na piątekPoziomka25 wrote:Ja też we wtorek

Ile masz komorek? Czy od ilości komórek zależy hiperka czy przy mniejszej liczbie też to może wystąpić?
Ja czuję się jak słoń w trochę lepszym wydaniu
ale do zniesienia jest to wszystko
jak mnie głowa nie boli i mogę z tym wszystkim funkcjonować to jestem zadowolona 
Czy Ty przygotowujesz się od razu do transferu ?
Njut dzięki za info. Czyli na bieżąco będziemy decydować.
Frelcia może masz rację z błędem laboratorium nie wiem sama ...
A czy którejś Emek powtarzał raz ten wynik
?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 19:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_Polanka_ wrote:Nieee, nie mam odwagi. Mnie dopiero dzisiaj przestało to boleć, a zaczęło swędzieć. Brzuch mam dalej jak po udanych świętach
Właśnie dziś mnie to rano zastanawiało, czy to już tak zostanie? Ani tego wciągnąć się nie da!
Aa, i ja myślę, że ten pomysł kopania w pępku patyczkiem to chyba nie należy do najlepszych
Daj temu pokój, psikaj i nie kombinuj 
Pytałam koleżankę (co prawda położną ale zawsze
) to powiedziała, że mogę sobie delikatnie przeczyścić za kilka dni ale lepiej po prostu przepłukać podczas kąpieli. Wkurza mnie niesamowicie, że co zjem to ląduje w WC
za niedługo będę się musiała smarować sudokremem
i też mam wzdęty
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny