Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy endometriozie zapładniają chyba wszystkie pobrane komórki. Tak coś kojarzę z rozmowy.

Pozdrawiam z Muminkami :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8997302817dd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 11:17

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    A hba nie jest powodem ? ;P

niet

• Kornelia 86 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy endometriozie 2stopnia nie miałam zapladnianych wszystkich komórek tylko 6 Ale to była też moja pierwsza procedura

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia 86 wrote:
    Ja przy endometriozie 2stopnia nie miałam zapladnianych wszystkich komórek tylko 6 Ale to była też moja pierwsza procedura

nie dam sobie głowy uciąć ale chyba chodziło o 3 i 4 st. Przy 1 i 2 chyba łatwo stosunkowo o naturalne poczęcie.

• Kornelia 86 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nie udało naturalnie Ale szwagierka przy 3 stopniu 2x w naturalnej ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia 86 wrote:
    U mnie się nie udało naturalnie Ale szwagierka przy 3 stopniu 2x w naturalnej ciąży

Może u Ciebie Mąż ma gorsze parametry albo Ty masz coś więcej niż ona? Zdrowotnie.

Dziewczyny wykończą mnie te biegunki.. Wzięłam zatyczkę w postaci Nifuryksazydu.

• Kornelia 86 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę ja oprócz endo 2 stopnia jestem zdrowa jak koń żadnego IO hormony w normie genetyka sprawdzona immunuylogis u pasnika dieta ułożona przez specjalistę od endometrozy zresztą zawsze zdrowo zylam A mąż nasienia bardzo dobre bardzo dużo powyżej normy sprawdzone hba fragmentacja kariorypy też sprawdzane azf A szwagierka ma IO oraz Hashimoto dodatkowo wiec jak sama widzisz nie ma reguly

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś widać jest nie tak, że się nie udaje.

• Kornelia 86 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest endometrioza..... Nie rozumiem czemu zakładasz że przy 1 lub 2 stopniu zachodzi się naturalnie moja koleżanka z 1 stopniem podchodzi właśnie do invitro możesz zajść naturalnie z 4 stopniem Ale może też się nie udać z 1 i nie ma co się licytować nie ważny jest sposób ważne abyśmy wszystkie zostały Mamami i tyle i tego Ci życzę aby kolejna próba byla tą ostatnią i dała Ci to o czym tak marzysz

Erl, Kijuki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Polanka_ wrote:
    Frelcia, te biegunki to chyba nie są normalne, w sensie że to tak po laparo. U mnie w ogóle takich objawów nie było, a jem normalnie od środy (ale zdrowo). Dobrze że wzięłaś tabsa, mam nadzieję coś pomoże:*

Już pomogło. U mnie tak jest niestety z osłabienia organizmu (bo i afte mam i katar ciągle ) i ze stresu a stresuje się ! :/ zaraz nowy rok przedszkolny...nowe dzieci.. do tego in vitro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia 86 wrote:
    No jest endometrioza..... Nie rozumiem czemu zakładasz że przy 1 lub 2 stopniu zachodzi się naturalnie moja koleżanka z 1 stopniem podchodzi właśnie do invitro możesz zajść naturalnie z 4 stopniem Ale może też się nie udać z 1 i nie ma co się licytować nie ważny jest sposób ważne abyśmy wszystkie zostały Mamami i tyle i tego Ci życzę aby kolejna próba byla tą ostatnią i dała Ci to o czym tak marzysz

Nie chciałam zabrzmieć obcesowo. Po prostu 1 st to niewielka zmiana a 2st. to chyba tylko trochę większe utrudnienie przy tak świetnym nasieniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Polanka_ wrote:
    Nerwy na pewno robią swoje. Ja Ci powiem że też mam afte, może to jakoś przy tej intubacji się zrobiło? W ogóle od zabiegu o wiele więcej śpię. Niby takie nic, a jednak organizm odczuł.

Ja od zawsze na stres odreagowuje biegunką. A wczoraj w sumie wypiłam kawę a wiadomo jak mleko działa... :D Już sobie kupiłam takie bez laktozy. Też śpię dużo więcej. od północy spałam do 10.30 prawie a teraz znowu mnie bierze. Dużo się u mnie w pracy podziało (jak mnie nie ma) co mnie wręcz wyprowadziło z równowagi... Jak wrócę to sobie poważnie porozmawiam z niektórymi i nie będę się certolić jak to mam w zwyczaju. :P

• Kornelia 86 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak widzisz nie ma reguły także nie martw się tak bardzo tym 3 stopniem bo zobacz ile tu dziewczyn już jest w ciąży albo już urodziły i to czesto z dużym stopniem endomenda i dodatkowymi problemami pamiętaj Provita rządzi i spełni twoje marzenie głowa do gory

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam na miesięcznych wątkach o IVF, że faktycznie Provita rządzi :) i tego się trzymam!

PS NUDZĘ SIĘ JUŻ NA TYM L4!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:28

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Frelcia jakbys nie powiedziała że tak reaguje aż na stres to bym Ci od razu napisała że może masz jakiegoś wirusa lub bakterie ze szpitala ... ;P

Poza tym ja bym na Twoim miejscu odkryła ta ranę. Mi mowiono żeby tylko zakładać opatrunek jak muszę bluzkę nosić a jak siedzę w domu najlepiej żeby to oddychało bez plastra wtedy szybciej się zagoi.

Tak, niestety.. w pracy jak się stresowałam przed laparoskopią to też mnie czyściło. Biorę wtedy jeden nifuroksazyd rano i jest spokój :)
    Generalnie ta rana jest w połowie otwarta, ma przewiew przez gazik i dziurki z jednej i drugiej strony.

Ja chyba zakwitnę do tego piątku... Dzisiaj chciałam iść na spacer- to leje. Do kina nie pójdę - bo spotkam kogoś z pracy - z moim szczęściem. Skończyłam czytać już moje dzieci Hurina i trzeba by się wybrać chyba do biblioteki, bo na głowę dostanę :/. Albo jakieś kolorowanki antystresowe sobie kupię albo zacznę już na studia czytać. Masakra. :D i marudzę przed okresem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intubacja? W sensie, ze wkladaja taka rurke do gardla? Jesli tak to wkladaja ja i wyciagaja na spiocha, prawda? O.o

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Intubacja? W sensie, ze wkladaja taka rurke do gardla? Jesli tak to wkladaja ja i wyciagaja na spiocha, prawda? O.o

Tak.

Jajnior mnie boli. :/

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Nie chciałam zabrzmieć obcesowo. Po prostu 1 st to niewielka zmiana a 2st. to chyba tylko trochę większe utrudnienie przy tak świetnym nasieniu.
    zalezy co endometrioza zaatakuje, ja mam I stopien, a przez nia nie mam jajowodow. No ni hu hu nie zaszlabym naturalnie, a nasienie jak na razie jest bardzo dobre.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ