X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njut świetne wieści, masz piekne blizniaki! JA "wierzę" tylko w 3 dniowe zarodki więc będzie dobrze:) (wlasciwie to jeszcze wierze w 2 dniowe, Gabrysia jest 4a i mnie od paru dni straszy skurczami) a do obserwachi 8b i 6b to tez bardzo przyzwoite "dzieciaczki" moze nawet uda sie Wam uzyskac jakąś blastkę.

Kate ten Twój "problem" to jest taki całkiem przyziemny, bo jak sie nad tym zastanowic, hmmm... no wlasnie to co robic???

KateHawke, Erl lubią tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła do mnie szefowa, że jednak mam nie przychodzić na zebranie. Bo ona nie miała pojęcia co to jest ta laparoskopia i poczytała sobie że to są dziury w brzuchu. WOW. Za miesiąc mam alibi że idę powtórnie na zabieg (ściema miesiąca), bo będę brała L4 na punkcje. A jak się odwlecze o miesiąc to powiem że trzeba było i już. To to jest tak wścibskie babsko.. jak widzi L4 z kliniki to milion pytań do... Kazała mi odmawiać Nowennę Pompejańską. I tu akurat utrafiła w sedno, bo od dawna o tym myślę. Tylko czy mnie bezbożnika nie chodzącego do kościoła Bog wysłucha? Co myślicie?

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka a tu tuż tuż <3 niedługo Gabrysia będzie na świecie, gdzie to minęło że już 38tc :O

madwitka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie Wy cudowne imiona wymyślacie <3

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia skoro ci kazała odmawiać to znaczy że wie o problemie i może domyśla się czemu klinika i co to oznacza.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak sie tu juz uczymy to ja bym chciala zapytać co to cala blastka?
    Jutro mam anestezjologa. Bedzie wolac nazwiskami czy jak? Przyjechac wczesniej czy na godzine?
    I co najbardziej mnie interesuje- jak juz mi dadza narkoze i zasne to ... obudze sie po "chwili" i bedzie juz po wszystkim? Bo troche sie boje ze zaczna zanim zasne calkiem albo ze bede cos czula w trakcie <zawstydzona>

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate o staraniach wie, bo mówię o tym otwarcie ale o in vitro absolutnie nie. Ona jest hmmm... ortodoksyjnie wierząca i nie dopuszcza do myśli, że ja o tym myślę.

Ptaszyna. Pytasz kto ostatni i wchodzisz po tej ostatniej osobie w kolejce. Jak Ci dadzą głupiego jasia to odpłyniesz nie wiesz kiedy. Ja zdążyłam zarejestrować tylko jak mi nałożyła na rękę ciśnieniomierz- tyle. Obudzisz się w łóżku, z kroplóweczką.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna co do blastki to tu jest fajnie wyjaśnione co to : https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/od-jajeczka-do-blastocysty-tak-rodzi-sie-zycie,321267.html
    Na wszystko nie odpowiem bo miałam gdzie indziej laparo ale co do chwili to będzie to raczej "sekunda" :D leżysz na tym ich łóżku do zabiegu dają ci coś do wenflonu, zamykasz powiekę, po "sekundzie" otwierasz powiekę a tu się okazuje że jesteś już po zabiegu i prowadzą cię do sali z łóżeczkiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 22:47

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to przy mezu beda mnie wybudzac?:)
    A mialas jakies poczucie czasu ile spisz? Czy po prostu zasnelas i nagle sie obudzilas i bylo po wszystkim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Jestescie! Alez mi lzej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 22:48

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    A mialas jakies poczucie czasu ile spisz? Czy po prostu zasnelas i nagle sie obudzilas i bylo po wszystkim?
    Ja bym tego nawet zaśnięciem nie nazwała :D przy zasypianiu poczujesz w pewnym momencie senność. A tu tylko mrugniesz powieką a okaże się że odstęp czasu między jej zamknięciem a otworzeniem był tak długi że leżysz z "koparką" do ziemi i pytasz sama siebie "jakim kurde cudem" :D :D :D

Izunia37 lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Erl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Zasypiasz tak samo nie wiesz kiedy jak co wieczór we własnym łóżku :) i budzisz się tak jak nad ranem. Wybudzają Cię zanim dotrzesz na salę gdzie czekać może mąż, choć to wybudzanie to takie na pół przytomne jest, jak byś była mocno zaspana ;) gdyby coś pobolewało to dajesz znać pielęgniarkom i wzmacniają dawkę leku przeciwbólowego.

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Erl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    To jak sie tu juz uczymy to ja bym chciala zapytać co to cala blastka?
    Jutro mam anestezjologa. Bedzie wolac nazwiskami czy jak? Przyjechac wczesniej czy na godzine?
    I co najbardziej mnie interesuje- jak juz mi dadza narkoze i zasne to ... obudze sie po "chwili" i bedzie juz po wszystkim? Bo troche sie boje ze zaczna zanim zasne calkiem albo ze bede cos czula w trakcie <zawstydzona>
    Nic Kochana nie będziesz czuła :) anestezjolog będzie czuwał nad Twoim bezpiecznym i spokojnym snem.

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njut

Jessssu, ale mołotow emocjonalny :/ do tego szalejące hormony i tragedia w trzech aktach gotowa :/
    Najważniejsze, ze taki piękny wynik zarodkowy <3 tak się cieszę :) moja córcia jest zarodeczkiem 8A :) a synu - blastką , mrożona prawie 6 lat :)
    Wierze , ze to Twój, Wasz czas :) jest dobrze! Już można się cieszyć, a będzie jeszcze lepiej!!! :) trzymam kciuki i nie puszczam :)

Kate

Grażka musi mieć cug, wentyl itp :D musi laska dychać :) Kiedy na KTG są regularne skurcze, to najpierw położna proponuje lewatywę... potem kieruje Cię na prysznic i masz wrócić w koszuli porodowej z woda, szlafrokiem... no i... oczywiście bez gaci, bo i tak co pół h zaglada Ci w ‚grażynę’ jak postęp rozwarcia :) Po porodzie najlepszymi majtami okazały się siatkowe z firmy Horizon,teraz kupię tylko te! Na Allegro chyba 7zl za 2szt, warto kupić ok 6szt.... :) grażka oddycha, ewentualna rana tez, wiec szybciej wszystko sie goi :)

KateHawke, njut lubią tę wiadomość

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem o niebo spokojniejsza :D

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka u ciebie lada moment wielkie plum :)

Njut kciuki mocne! :)

madwitka, njut lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie szyjka skrocila się do 4.8 cm. Dr Serafin stwierdził że jak tak dalej pójdzie to do 38tygodnia dotrzymam. Szok ale wszystko ok z blizniakami. Oby tak dalej. Właśnie leżę i liczę ruchy ale skąd ja mam wiedzieć który się właśnie rusza aaaaaaa

Erl, KateHawke, Bella93, Bejzi, bbeczka91 lubią tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna waży już ok 1600g druga 1550g. Ładnie rosną. Waga w ciäży skoczyla mi na razie tylko o 2.2kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 08:38

Kijuki, Erl, Ptaszyna, KateHawke, Bella93, Bejzi, bbeczka91 lubią tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummy Bóg ci zapłać za ten opis bo niby wszystko mówią na SR ale człowiek to się zastanawia właśnie nad takimi niby mało znaczącymi momentami :) u mnie tylko brak lewatywy będzie bo nie robią. Chyba że przyniosę sprzęt to mi pomogą.

Quczi świetne wiadomości! Szyjka długa jak ta lala :D Jeszcze spokojnie ponosisz dzieciaczki do terminu donoszonej. A wagowo baardzo ładnie <3

Erl, Yummymummy lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • njut Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja z transferem będę musiała poczekać.
    Szczepienia zaczynamy już w przyszłym tygodniu. Po 6 tygodniach możemy się starać ale gdybyśmy chcieli sprawdzić czy wyniki się poprawiły to dochodzi kolejne 5 tygodni.
    Jak wszystko będzie dobrze to transfer na koniec roku, może nawet listopad.
    Mam mieć na sztucznym cyklu i nie wiem jeszcze z czym to się wiąże.
    Bliźniaki zawsze były naszym marzeniem ale zdecydowaliśmy się na pojedyncze mrożenie. To ze względu na immuno i to, że była to moja ostatnia procedura.

Yummymummy, Nusieńka lubią tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ