Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
didik34 wrote:Kochane, od wczoraj mąż ma problem z wbijaniem neoparinu. Brzuch mam posiniaczony i twardy, nie da się już zrobić miękkiego wałka. Czy można temu jakoś zaradzić? Do brzuchatek: miałyście do 3 go miesiąca zastrzyki, czy cały czas do rozwiązania ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartinka wrote:Też mam już brzuch jak po wojnie i wielki jak w 6 m-cu. Znowu mąż mi robi zastrzyki i nic wtedy nie boli za to siniaki zostają. Czuję się jak dzielna weteranka
i pomaga mi myśl , ze to wszystko dla tego berbecia w brzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 23:36
-
nick nieaktualnyQuczi wrote:Didik pociesze Cię
nie mam po 8 miesiącach klucia ani jednego siniaka. Ja robię tak: spuszczam babelek powietrza, siadam wygodnie, łapie skórę z tłuszczem, przykladam igle i delikatnie milimetr po mm wbijam. Jak widzę że boli to woem że miejsce wrażliwe i biorę inne miejsce
jak się delikatnie wbije i igła cała zanurzona to delikatnie wpuszczam ciecz. Cały czas faldke trzymam. Wyciągam igła i juz
Quczi lubi tę wiadomość
-
Ja na początku sztywnialam jak pień. Zamykalam oczy a mąż się wbijał. Ale przyszedł moment że chciałam sama. Jak mąż się wbijał to też siedziałam a nie stałam ale on nie czuł czy jest ok. Te.zastrztki są koszmarne niestety no ale czego się ie robi dla naszych dzieci
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrelcia_ wrote:Dziękuje dziewczyny. Mam już po prostu inne podejście do drugiego ivf. Wiem ze może się nie udać chociaż z całych sił w to wierze ...nawet nie mam z kim o tym pogadać.
Jestem wsciekla bo to raz, ze obcy ludzie a dwa to co w sytuacji gdy ciazy nie bedzie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySąsiadom ? O kurczę... mój powiedział w pracy ale to dlatego żeby mieć wolne na te dni a i jego szefowa ma dzieciaczki z ivf.. wczoraj rozmawiałam z moja jedyna koleżanka z pracy która wie i tylko powiedziała ze mnie niesamowicie podziwia i ze jestem bardzo silna mimo młodego wieku. Ja jej powiedziałam ze silne to są kobiety które po kilka lat walczą i podchodzą procedura za procedura. Ja nie miałabym na to siły..
Ptaszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrelcia_ wrote:Sąsiadom ? O kurczę... mój powiedział w pracy ale to dlatego żeby mieć wolne na te dni a i jego szefowa ma dzieciaczki z ivf.. wczoraj rozmawiałam z moja jedyna koleżanka z pracy która wie i tylko powiedziała ze mnie niesamowicie podziwia i ze jestem bardzo silna mimo młodego wieku. Ja jej powiedziałam ze silne to są kobiety które po kilka lat walczą i podchodzą procedura za procedura. Ja nie miałabym na to siły..
U nas z wolnym troche problematycznie ale maz ma jeszcze 4 dni nagrodowego w zanadrzu. Z tego co mowila pani doktor to wlasnie ze 4 wizyty w klinice beda nas jeszcze czekac. Ksiazkowe bo w miedzyczasie mam ogarnac wymaz na chlamydie i biocenoze. -
Ptaszyna wrote:Nawet nie chce mi sie dzis do niego odzywac..
Zrobilam dzis drugi zastrzyk. Bolal
Jeszcze 13 pikow i zaczynam stymulacje
A co do sąsiadów - ja myślę że czasem lepiej wyżalić się obcym niż rodzinie. A może się okaże że będziesz w nich miała duże wsparcie i na prawdę będą się przejmować i interesować. Ja wolałam powiedzieć koleżankom w pracy niż rodzinie. Bo to one widziały moje zmagania i cierpienie. Rodzina tylko widzi już efekt albo jego brak.Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Ale zrobiłaś go sama - zuch dziewczyna! Zobaczysz że pod koniec stymulacji to już jak automat będziesz to robić tym bardziej że Gonal i Menopur były dla mnie cudowne - igły ostre jak żylety, wchodziły jak w masełko i nic nie bolało.
A co do sąsiadów - ja myślę że czasem lepiej wyżalić się obcym niż rodzinie. A może się okaże że będziesz w nich miała duże wsparcie i na prawdę będą się przejmować i interesować. Ja wolałam powiedzieć koleżankom w pracy niż rodzinie. Bo to one widziały moje zmagania i cierpienie. Rodzina tylko widzi już efekt albo jego brak.
Ooo a gonal i menopur tez maja takie krotkie igly? Czy to osobno sie kupuje?
-
nick nieaktualny
-
Ptaszyna wrote:Moze gdyby nie fakt, ze to znajomi mojej rodziny. Wszyscy beda wiedziec o ivf..
Ooo a gonal i menopur tez maja takie krotkie igly? Czy to osobno sie kupuje?nie byłam pewna co z czym mam wymieszać i w jaki sposób
ale w końcu zczaiłam. A Gonal to taki jakby gruby długopis z dozownikiem. I cudna igłą - krótka w miarę i ostra. Z resztą w Menopurze też ostra bardzo.
Podawaj zastrzyk tak długo jak potrzebujesz. Nie musisz się spieszyć. Ja czasem 5 minut Neoparin wbijam bo boli przy podaniu i muszę wlewać to poooooowoli. -
nick nieaktualnyMyslalam, ze gonapeptyl ma ostre igly ale skoro gonal i menopur maja ostrzejsze to mega mi ulzylo
Gonapeptyl mam w takim dlugopisie i Bodgu dzieki nic mieszac nie musze- jest gotowiecWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 11:51
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Ptaszyna wrote:Nawet nie chce mi sie dzis do niego odzywac..
Zrobilam dzis drugi zastrzyk. Bolal
Jeszcze 13 pikow i zaczynam stymulacje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny