WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo może macie jakieś fajne sposoby na zmiany skórne? generalnie póki co mam lekko zaczerwienioną plamkę i swędzi. Może macie babcine sposoby :)

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze jakoś tego nie ogarniam bo jakoś wydawało mi sie logiczne by poczekać do 5 doby bo jest wtedy dobrze rozwinięty zarodek i mniej mu może zagrozić, skoro piszecie że ze względu na słabe nasienie może nie dociągnąc do 5 doby w Łabie to w środku w brzuszku tak samo ? Trudne to wszystko

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ja nigdy nie mam z opryszczka problemu ale moja koleżanka ma cyklicznie i stosuje pastę do zębów bo mówi że wysusza

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    A ty robiłaś też teraz niedawno? Ja w czwartek i dziś nie było, widzę że wszyscy są za 3 dnioeymi więc też bym chciała
    We wtorek chyba robilam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasta do zębów? oooo nie znałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    albo może macie jakieś fajne sposoby na zmiany skórne? generalnie póki co mam lekko zaczerwienioną plamkę i swędzi. Może macie babcine sposoby :)

Wypróbuj takie plastry na opryszczkę w aptekach mają, podobno są skuteczne bo maja jakiś środek na to, moja koleżanka jak była w ciąży to jej to w aptece polecili bo twierdzili ze mniej szkodkiwe niż zovirax.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Pasta do zębów? oooo nie znałam.
    Czosnkiem wcierac! Albo obraczka trzec jesli jest zlota

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie frelciu kup Sonol czy jakos tak!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie piękne jajka :) ( trochę dziwnie to brzmi ;) ) jeszcze kilka dni także te najmniejsze jeszcze mogą urosnąć, ale i tak jak zostało tutaj już napisane nie ważna jest ilość a jakość także ładnie je jeszcze wysiadujcie.
    A co do dnia transferu to nie ustalił wam tego lekarz? Nam Mańka powiedział, sumując wszystkie wyniki badań, ze będziemy robić w 5 dniu.

Ptaszyna, srebrzysta, Erl lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October moze w pn lub w dniu punkcji pani doktor zasugeruje konkretny termin..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym co napisała October to myślę, że lekarz powinien decydować oto w której dobie :) my tu sobie możemy gdybać :P

Plastry Compeed? jutro kupię! Chociaż może się to nie rozwinie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że na moje pierwsze usg pojadę sama bo mąż wyjeżdża w tym czasie do Anglii na szkolenie :((( pierwszy raz sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Po tym co napisała October to myślę, że lekarz powinien decydować oto w której dobie :) my tu sobie możemy gdybać :P

Plastry Compeed? jutro kupię! Chociaż może się to nie rozwinie.
    Chyba to te plastry, ale jedli mam Ci doradzić to najlepiej za opryszczkę brac się odrazu póki coś się zaczyna, bo im dłużej czekasz tym gorzej z tym, wiem z doświadczenia.

Co do decyzji lekarza to ja osobiście uważam ze warto pozostawić to im, bo maja największe doświadczenie, każdy tez ma inne problemy inne wyniki także wiedza co robią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posmarowałam zoviraxem. Dzięki : ) może za dwa dni przejdzie. DO stymulacji mam 6 dni.

• Quczi Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta ja miałam też podane 2 Bo większa szansa że któryś sie przyjmie :) stwierdziłam że zaryzykuję i powiem.tak nie żałuję:) wydaje mi się że dla zarodka lepsze środowisko mamusi niż laboratorium :) zawsze.mozna resztę zarodków zostawić do 5 doby. Wziąć ten najlepszy albo najlepsze i poczekać na rozwój sytuacji :)

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Z babcinych sposobów niezastąpiony jest aloes. Hoduje go od paru lat i jest najlepszy! Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze jajeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 12:57

0901d7c722.png
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Właśnie się dowiedziałam, że na moje pierwsze usg pojadę sama bo mąż wyjeżdża w tym czasie do Anglii na szkolenie :((( pierwszy raz sama.
    Dasz radę. Ja przy transferze byłam sama i to jeszcze potem w dalekiej podróży.

0901d7c722.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, te plastry o ile dobrze kojarze, nie maja zadnego "leku", a tylko izoluja opryszczke. Poza tym jesli to Twoja kolejna, to nie powinno to miec zadnego wplywu.
    Pamietaj, ze w momencie, kiedy pojawia sie wykwit, wirus przdchodzi do niego, a w organizmie byl kilka dni wczesniej ;)

A tak czysto teoretyczne to macica nie jest naturalnym środowiskiem dla 3dniowego zarodka.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Erl Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Erl a przypomnij mi czy ty ciąża bliźniacza czy pojedyncza bo widzę że dwa miałaś podane? Mi pani doktor odradza pranie dwóch bo ciąża mnoga to bardzo dużo różnego rodzaju ryzyka, powikłań chodź mówi że teraz mieli cała serie mnogich ciąż ale takich z których jeden zarodek się podzielił
    Jestem w ciąży pojedynczej. Jeden z podanych Zarodków był słabszej jakości. Różnie jest z tymi teoriami w tym temacie, jedna wersja jest taka że jeśli jeden Zarodek jest słabszy to może pociągnąć za sobą do poronienia ten silniejszy, a druga wersja jest taka, że słabszy Zarodek może wspierać ten silniejszy w prawidłowym rozwoju, tzw. cheerleader baby. Mogą też oczywiście przyjąć się oba niezależnie od różnicy w jakości. W kolejnym transferze też raczej weźmiemy oba które nam pozostały.

Yummymummy lubi tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Erl Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Dziewczyny macie piękne jajka :) ( trochę dziwnie to brzmi ;) ) jeszcze kilka dni także te najmniejsze jeszcze mogą urosnąć, ale i tak jak zostało tutaj już napisane nie ważna jest ilość a jakość także ładnie je jeszcze wysiadujcie.
    A co do dnia transferu to nie ustalił wam tego lekarz? Nam Mańka powiedział, sumując wszystkie wyniki badań, ze będziemy robić w 5 dniu.
    Za mnie też Mańka zdecydował i celnie.

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ