Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zrobiły mi się rozstępy na udach koło linowe majtek którymi jestem załamana

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na punkcji mogę mieć skarpetki z antypoślizgami zamiast kapci?

• czar-nula Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta to ja aż takich skutków ubocznych nie miałam, przynajmniej nie odczuwalam. Najbardziej puchła twarz a nogi tak jak opisujesz to teraz w ciąży no ale to normalne.
    Frelcia ja miałam skarpetki bo bardzo nie lubię tych kapci, zawsze mi spadną że stopy.

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak to skarpetki? Przecież trzeba mieć zmyte paznokcie nawet więc chyba stopy muszą być gołe ? Można mieć lekki makijaż czy całkiem na brzydala trzeba iść ... ? :)

hchypc0zgq8syrex.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Po ciąży będziemy wchłaniać wszystko co nadaje się do jedzenia przy karmieniu :D
    Czyli, że wszystko?

ania8306 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam normalnie kapcie na punkcji i na transferze. Zero makijażu. Dlatego cieszę się, że mam przedłużane rzęsy, bo by było całkiem brzydalowo :D

Kochane czy jak zapytam na rejestracji o moją kartkę od kardiologa którą miałam do laparoskopii to mi wydadzą? bo tam miałam napisane zalecenia do laparoskopii i in vitro. Pamiętam że przy pierwszej punkcji pani anestezjolog wyśmiała mnie z innym lekarzem jak dałam zwykłą kartkę od kardiologa z napisem "dopuszczam do in vitro".. Przed kolejną procedurą a wcześniej przed zabiegiem poprosiłam mojego lekarza o dokładny opis mojej wady, żeby uniknąć tak nieprzyjemnej sytuacji. I teraz gdybam czy odzyskam tą kartkę.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ja miałam normalnie kapcie na punkcji i na transferze. Zero makijażu. Dlatego cieszę się, że mam przedłużane rzęsy, bo by było całkiem brzydalowo :D

Kochane czy jak zapytam na rejestracji o moją kartkę od kardiologa którą miałam do laparoskopii to mi wydadzą? bo tam miałam napisane zalecenia do laparoskopii i in vitro. Pamiętam że przy pierwszej punkcji pani anestezjolog wyśmiała mnie z innym lekarzem jak dałam zwykłą kartkę od kardiologa z napisem "dopuszczam do in vitro".. Przed kolejną procedurą a wcześniej przed zabiegiem poprosiłam mojego lekarza o dokładny opis mojej wady, żeby uniknąć tak nieprzyjemnej sytuacji. I teraz gdybam czy odzyskam tą kartkę.
    Wszystkie oryginaly sa Twoje i mozesz poprosic o ich wyjecie w kazdej chwili, oni moga sobie zrobic ksero. Oryginal Twoj.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff! TO zapytam oto w piątek. Mam nadzieję, że nic się z tym nie podziało...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ufff! TO zapytam oto w piątek. Mam nadzieję, że nic się z tym nie podziało...
    Czysto teoretycznie, nie mogą wyrzucić niczego co jest w Twojej karcie.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się.. pod warunkiem że to tak wyladowało :D

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Domyślam się.. pod warunkiem że to tak wyladowało :D
    Jak nie to ich problem ;)
    Ty się nie przejmuj, skoro raz dostarczyłaś dokument i na jego podstawie Cię znieczulili.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • evkill Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do punkcji trzeba mieć jeszcze coś od kardiologa? nie wystarczy konsultacja anestezjologiczna?

Dlaczego nie można mieć makijażu?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 4kg do przódu w ciąży
    Dziś ciśnienie w normie
    Dzień bez jabłka dzień stracony kocham jabłka w ciąży non stop bym jadła jabłka
    Kate tak jak ty sklep oddział z owocami najważniejszy
    Masz już skurcze jakieś Kate i Erl?

KateHawke lubi tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Dziewczyny czy na punkcji mogę mieć skarpetki z antypoślizgami zamiast kapci?

Mogą być skarpetki, ma być to w czym będziesz się czuła dobrze. Ja nie miałam żadnych kapci które mogłabym wziąć ze sobą i poprosiłam męża żeby zajechał mi jakies kupić, no i kupił... w sinsay jednorożce;) miałam na punkcji i transferze wszyscy się śmiali z nich:)

A makijaż jakiś delikatny można mieć, bo to tylko chwile trwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Do punkcji trzeba mieć jeszcze coś od kardiologa? nie wystarczy konsultacja anestezjologiczna?

Dlaczego nie można mieć makijażu?

jeśli masz wadę serca, lub inne problemy zdrowotne to tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm jednorożce powiadasz... :D:D:D ja mam króliki

dokładniej takie: https://soxo.pl/product-pol-15089-Skarpeto-kapcie-wysokie-damskie-SOXO-dziane-zwierzaki-nad-kostke-rozowy.html :D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 14:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak troche nie ogarniam tej kwestii kapci czy skarpetek. Nie mozna byc w samych kapciach tak jak na laparoskopii?
    Nie wiem jak Wam ale kwestia makijazu tez mi tita. Wystawiam im swoja Grazyne a przejmowac sie bede brakiem wytuszowanych rzes :p

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Czyli, że wszystko?
    Wszystko wszystko a szczególnie słodycze. Mamusie z wątku na którym jestem mówią że wchłaniają co im się pod rękę nawinie ;) dlatego lepiej mieć same zdrowe rzeczy pod ręką a szczególnie jeśli chodzi o słodkie. Staram się już teraz nie wcinać słodyczy bo ale wiecie jak jest :D czasem trzeba ;)

Bella93 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Dziewczyny 4kg do przódu w ciąży
    Dziś ciśnienie w normie
    Dzień bez jabłka dzień stracony kocham jabłka w ciąży non stop bym jadła jabłka
    Kate tak jak ty sklep oddział z owocami najważniejszy
    Masz już skurcze jakieś Kate i Erl?
    Czyli musiały dzieciaczki coś uciskać. To dobrze, że już w normie :) 4kg... Matko tyle to ja miałam gdzieś w 25tc :D teraz jest 14kg ale widzę że więcej nie będzie. U mnie skurczy brak... Odejścia wód brak... odejścia czopa brak... Cały czas mam wrażenie że urodzę w przyszłym tygodniu ale objawy na to nie wskazują - a raczej ich brak :)

Quczi lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Erl Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też owoce idą codziennie kilogramami ;) a mam to szczęście że mamy sad pełen dobroci. Niestety mimo apetytu nie mogę jeść wszystkiego na co miałabym ochotę. Wczoraj ugotowałam gar gulaszu, ale parę łyżek i bunt wątroby, więc mąż ma obiad na parę dni na wyłączność ;) Brzuch niby niżej, chodzę jak kaczka, ale niestrawność mi została.
    Quczi, u mnie wciąż tylko te pobolewania podbrzusza jak przed miesiączką, żadnych poważnych skurczy, szyjka pewnie wciąż pod kłódką. A jak u Ciebie? Czar-nula i u Ciebie?
    Yummy, a Wy jak się macie? :)

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ