X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zrobiły mi się rozstępy na udach koło linowe majtek którymi jestem załamana

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na punkcji mogę mieć skarpetki z antypoślizgami zamiast kapci?

• czar-nula Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta to ja aż takich skutków ubocznych nie miałam, przynajmniej nie odczuwalam. Najbardziej puchła twarz a nogi tak jak opisujesz to teraz w ciąży no ale to normalne.
    Frelcia ja miałam skarpetki bo bardzo nie lubię tych kapci, zawsze mi spadną że stopy.

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak to skarpetki? Przecież trzeba mieć zmyte paznokcie nawet więc chyba stopy muszą być gołe ? Można mieć lekki makijaż czy całkiem na brzydala trzeba iść ... ? :)

hchypc0zgq8syrex.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Po ciąży będziemy wchłaniać wszystko co nadaje się do jedzenia przy karmieniu :D
    Czyli, że wszystko?

ania8306 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Zoya🤎 Vincent🩶
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam normalnie kapcie na punkcji i na transferze. Zero makijażu. Dlatego cieszę się, że mam przedłużane rzęsy, bo by było całkiem brzydalowo :D

Kochane czy jak zapytam na rejestracji o moją kartkę od kardiologa którą miałam do laparoskopii to mi wydadzą? bo tam miałam napisane zalecenia do laparoskopii i in vitro. Pamiętam że przy pierwszej punkcji pani anestezjolog wyśmiała mnie z innym lekarzem jak dałam zwykłą kartkę od kardiologa z napisem "dopuszczam do in vitro".. Przed kolejną procedurą a wcześniej przed zabiegiem poprosiłam mojego lekarza o dokładny opis mojej wady, żeby uniknąć tak nieprzyjemnej sytuacji. I teraz gdybam czy odzyskam tą kartkę.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ja miałam normalnie kapcie na punkcji i na transferze. Zero makijażu. Dlatego cieszę się, że mam przedłużane rzęsy, bo by było całkiem brzydalowo :D

Kochane czy jak zapytam na rejestracji o moją kartkę od kardiologa którą miałam do laparoskopii to mi wydadzą? bo tam miałam napisane zalecenia do laparoskopii i in vitro. Pamiętam że przy pierwszej punkcji pani anestezjolog wyśmiała mnie z innym lekarzem jak dałam zwykłą kartkę od kardiologa z napisem "dopuszczam do in vitro".. Przed kolejną procedurą a wcześniej przed zabiegiem poprosiłam mojego lekarza o dokładny opis mojej wady, żeby uniknąć tak nieprzyjemnej sytuacji. I teraz gdybam czy odzyskam tą kartkę.
    Wszystkie oryginaly sa Twoje i mozesz poprosic o ich wyjecie w kazdej chwili, oni moga sobie zrobic ksero. Oryginal Twoj.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Zoya🤎 Vincent🩶
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff! TO zapytam oto w piątek. Mam nadzieję, że nic się z tym nie podziało...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Ufff! TO zapytam oto w piątek. Mam nadzieję, że nic się z tym nie podziało...
    Czysto teoretycznie, nie mogą wyrzucić niczego co jest w Twojej karcie.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Zoya🤎 Vincent🩶
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się.. pod warunkiem że to tak wyladowało :D

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Domyślam się.. pod warunkiem że to tak wyladowało :D
    Jak nie to ich problem ;)
    Ty się nie przejmuj, skoro raz dostarczyłaś dokument i na jego podstawie Cię znieczulili.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Zoya🤎 Vincent🩶
    preg.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do punkcji trzeba mieć jeszcze coś od kardiologa? nie wystarczy konsultacja anestezjologiczna?

Dlaczego nie można mieć makijażu?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 4kg do przódu w ciąży
    Dziś ciśnienie w normie
    Dzień bez jabłka dzień stracony kocham jabłka w ciąży non stop bym jadła jabłka
    Kate tak jak ty sklep oddział z owocami najważniejszy
    Masz już skurcze jakieś Kate i Erl?

KateHawke lubi tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Dziewczyny czy na punkcji mogę mieć skarpetki z antypoślizgami zamiast kapci?

Mogą być skarpetki, ma być to w czym będziesz się czuła dobrze. Ja nie miałam żadnych kapci które mogłabym wziąć ze sobą i poprosiłam męża żeby zajechał mi jakies kupić, no i kupił... w sinsay jednorożce;) miałam na punkcji i transferze wszyscy się śmiali z nich:)

A makijaż jakiś delikatny można mieć, bo to tylko chwile trwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Do punkcji trzeba mieć jeszcze coś od kardiologa? nie wystarczy konsultacja anestezjologiczna?

Dlaczego nie można mieć makijażu?

jeśli masz wadę serca, lub inne problemy zdrowotne to tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm jednorożce powiadasz... :D:D:D ja mam króliki

dokładniej takie: https://soxo.pl/product-pol-15089-Skarpeto-kapcie-wysokie-damskie-SOXO-dziane-zwierzaki-nad-kostke-rozowy.html :D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 14:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak troche nie ogarniam tej kwestii kapci czy skarpetek. Nie mozna byc w samych kapciach tak jak na laparoskopii?
    Nie wiem jak Wam ale kwestia makijazu tez mi tita. Wystawiam im swoja Grazyne a przejmowac sie bede brakiem wytuszowanych rzes :p

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Czyli, że wszystko?
    Wszystko wszystko a szczególnie słodycze. Mamusie z wątku na którym jestem mówią że wchłaniają co im się pod rękę nawinie ;) dlatego lepiej mieć same zdrowe rzeczy pod ręką a szczególnie jeśli chodzi o słodkie. Staram się już teraz nie wcinać słodyczy bo ale wiecie jak jest :D czasem trzeba ;)

Bella93 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Dziewczyny 4kg do przódu w ciąży
    Dziś ciśnienie w normie
    Dzień bez jabłka dzień stracony kocham jabłka w ciąży non stop bym jadła jabłka
    Kate tak jak ty sklep oddział z owocami najważniejszy
    Masz już skurcze jakieś Kate i Erl?
    Czyli musiały dzieciaczki coś uciskać. To dobrze, że już w normie :) 4kg... Matko tyle to ja miałam gdzieś w 25tc :D teraz jest 14kg ale widzę że więcej nie będzie. U mnie skurczy brak... Odejścia wód brak... odejścia czopa brak... Cały czas mam wrażenie że urodzę w przyszłym tygodniu ale objawy na to nie wskazują - a raczej ich brak :)

Quczi lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Erl Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też owoce idą codziennie kilogramami ;) a mam to szczęście że mamy sad pełen dobroci. Niestety mimo apetytu nie mogę jeść wszystkiego na co miałabym ochotę. Wczoraj ugotowałam gar gulaszu, ale parę łyżek i bunt wątroby, więc mąż ma obiad na parę dni na wyłączność ;) Brzuch niby niżej, chodzę jak kaczka, ale niestrawność mi została.
    Quczi, u mnie wciąż tylko te pobolewania podbrzusza jak przed miesiączką, żadnych poważnych skurczy, szyjka pewnie wciąż pod kłódką. A jak u Ciebie? Czar-nula i u Ciebie?
    Yummy, a Wy jak się macie? :)

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ