X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Justyna1501. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Dziewczyny mam wynik trzeciej bety
    5dpt 10.4
    7dpt 45.5
    9 dpt 122
    Przyrost zwolnil .
    Co myślicie?
    Myślę że przyrost jest ok:) ponad 100%, prawie 200, także oby tak dalej 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:11

• Justyna1501. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    W 5dpt miałam 5.2ale w innym laboratorium martwi mnie ten progesteron bo miałam większy przy transferze :(
    Progesteron tak jak już dziewczyny pisały wydziela się pulsacyjnie, w zależności od pory dnia... jeśli się martwisz to nie ma przeszkód żeby brać go więcej, mi MP mimo tego że w dniu transferu miałam 50 dala i tak końskie dawki proga, lepiej więcej niż mniej, także jeśli się niepokoisz napisz do lekarza, albo od razu zwiększ dawkę :) czytałam że masz bensis 3 razy 3, możesz dodać między tym utrogestan np. po jednej globulki do południa i popołudniu. Ja brałam 3x3 bensis i 2x2 utrogestan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:20

paulity lubi tę wiadomość

• Justyna1501. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała metformine ?

• Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała metformine ?
    Ja brałam i to bardzo dużą dawkę bo 3000 🫣

1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    3 Transfer : 18dpt 💔 CP
    • Zmiana lekarza na MP ♥️♥️♥️
    4 Transfer : 10dpt - 7,2 💔

14.07 Transfer kropeczka 5AA + immunoglobuliny 🍍🍟
    5 dpt ⏸️
    6 dpt ⏸️
    7 dpt 46,3 Progesteron 32,27 ng/ml
    9dpt 138,9
    12 dpt 583,45
    14 dpt 1372,6
    21dpt mamy ciałko żółte, zarodek i serduszko 🩷
    09.08 USG - wszystko dobrze 😍🩷
    14.08 USG - rośnie maluszek 😍🩷
    15.09 Prenatalne : wynik PAPP-A - Ok , USG - ok , Dziewczynka 🥹🩷
    10.11 Połówkowe - ok , rośnie nam kruszynka 🩷🩷🩷

Na zimowisku:❄️❄️❄️
    preg.png
  • paulity Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Progesteron tak jak już dziewczyny pisały wydziela się pulsacyjnie, w zależności od pory dnia... jeśli się martwisz to nie ma przeszkód żeby brać go więcej, mi MP mimo tego że w dniu transferu miałam 50 dala i tak końskie dawki proga, lepiej więcej niż mniej, także jeśli się niepokoisz napisz do lekarza, albo od razu zwiększ dawkę :) czytałam że masz bensis 3 razy 3, możesz dodać między tym utrogestan np. po jednej globulki do południa i popołudniu. Ja brałam 3x3 bensis i 2x2 utrogestan.
    Ja biorę utrogestan 3×3 to sobie kupię bensis na dodatkowe dawki :)
    Ale bez sensu badać w piątek jeszcze proga bo wtedy mam robić betę dla lekarza czy mu podać ta dzisiejsza?

‹‹ 5698 5699 5700 5701 5702
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ