X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam głupie pytanie. Ja już sama nie wiem co i jak. Bo biorę aktualnie dowcipnie 3x dziennie lutinus i mój mąż boi się przytulać, ze to mu może zaszkodzić czy coś.... ehhh i jak mu to wytłumaczyć ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Dziewczyny mam głupie pytanie. Ja już sama nie wiem co i jak. Bo biorę aktualnie dowcipnie 3x dziennie lutinus i mój mąż boi się przytulać, ze to mu może zaszkodzić czy coś.... ehhh i jak mu to wytłumaczyć ?
    Ale ze mezowi zaszkodzi czy dziecku?:p

• Kijuki Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummymummy wrote:
    Ile ważyły Wasze dzieci w 30/31tc?

Nie wiem czy to na naszym czy na innym wątku znalazłam, ale podsyłam siatki centylowe wagi
    płodu: https://www.babyboom.pl/forum/attachments/screenshot_20180731-201122-png.883468/

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    30t5d ok.1900. Tydzień temu ok.3300.

Yummy, ja bym chciała nie wytrzymać do terminu, ale no to jest chyba nie do przewidzenia.
    Jasio wcześnie zaczął napierać, ale rozumiem, że w badaniu szyjka pozamykana i twarda? Trzymam kciuki, żeby wyczekał jeszcze te 6 tygodni chociaż :) bo na kiedy masz termin cc?
    Jasiek wazy 1400g, musimy wytrzymać do 20.11 :/ Badanie u swojego gina mam 13.10, zobaczymy co powie jak wyglada , to w środku i ile ma szyjka... Jaś musi dobić chociaż do 2kg... wczoraj na prenatalnych inny dr mówił, ze głowę ma baaaardzo nisko...

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Nie wytłumaczysz :D mój jest taki sam :D najpierw, bo strach, niech się porządnie rozgości mówił, potem trochę wyluzował, a teraz znowu, ze a to go zgniecie, a to poród przyspieszy, etc :D schiz :)

czar-nula lubi tę wiadomość

Angelius
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijuki wrote:
    Nie wiem czy to na naszym czy na innym wątku znalazłam, ale podsyłam siatki centylowe wagi
    płodu: https://www.babyboom.pl/forum/attachments/screenshot_20180731-201122-png.883468/
    Siatki siatkami... byłam ciekawa , jak to w praktyce u Was się okazało... ale dzięki ;)

Angelius
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ale ze mezowi zaszkodzi czy dziecku?:p
    I to i to

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym do wizyty serduszkowej nie wspolzyla, ale nie ze wzgedu na lutinus. Skurcze, wieksza szansa na jakiegos grzybka- mysle ze na poczatku ciazy to nie wskazane. Ale po wizycie jesli lekarz by nie zabronil to czemu by nie wspolzyc? Toc przeciez nie bedziecie teraz zyc w celibacie przez 9 miesiecy:p
    A lutinus to progesteron wiec nie zaszkodzi mezowi, tylko odczekalabym moze z godzinke po wlozeniu tabletki- do pewnosci ze sie rozpuscila i wchlonela :)
    Seks podczas ciazy to normalna sprawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wytłumacz to mężczyźnie :D

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummymummy wrote:
    Nie wytłumaczysz :D mój jest taki sam :D najpierw, bo strach, niech się porządnie rozgości mówił, potem trochę wyluzował, a teraz znowu, ze a to go zgniecie, a to poród przyspieszy, etc :D schiz :)
    Mój to samo. Błona dziewicza mi zarośnie przy takim współżyciu. Teraz zamiast 3S mam 2S bo się mój miga i tłumaczy bólem ucha. Myślę że powód taki jak u ciebie tylko się przyznać nie chce.

Martinka, Yummymummy, czar-nula, njut lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Dopiero wrocilam do.domu. wynik z wycietego polipa : Rozrost endometrium prosty nez atypii !! Dziewczyny boje sie tego wszystkiego :(;( pani doktor dala mi lekartwa provera czy cos takiego i 3grudnia punkcja endometrium... czy ktoras z was to miala ??
    Honoratka a nie biopsja endometrium? To takie badanie endometrium z wycinkiem bodajże. Ale szczegóły musiałabyś poczytać bo ja nie miałam, tylko czytałam jak ktoś miał.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba mialam biopsje czy punkcje endometrium ale podczas laparoskopii mi to zrobili za jednym uspieniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o buciszkach? https://www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/buty-damskie-kapcie/00006001642195/kapcie*damskie.prod?s=2&_=1538668811869&fromCategoryDetail=true&positionInList=56

Rozładują każdą atmosferę? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Co sądzicie o buciszkach? https://www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/buty-damskie-kapcie/00006001642195/kapcie*damskie.prod?s=2&_=1538668811869&fromCategoryDetail=true&positionInList=56

Rozładują każdą atmosferę? :D
    Patatajalabym w nich!♡

Frelcia_ lubi tę wiadomość

• Martinka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Dopiero wrocilam do.domu. wynik z wycietego polipa : Rozrost endometrium prosty nez atypii !! Dziewczyny boje sie tego wszystkiego :(;( pani doktor dala mi lekartwa provera czy cos takiego i 3grudnia punkcja endometrium... czy ktoras z was to miala ??
    Ja miałam biopsję podczas laparo i w przyszłym tygodniu mam ponownie. W jakim celu masz ten zabieg? Mi ma pomoc w zagnieżdżeniu się zarodka. To podobno krótki i bezbolesny zabieg, więc nie ma co się denerwować

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie :
    https://www.sinsay.com/pl/pl/to465-00x/unicorn-design-slippers

I w nich paradowałam na punkcji i transferze :)

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po histeroskopi czułam się super w przeciwieństwie do punkcji

Ptaszyna lubi tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szekszi flekszi :D ... ale wybrałam "normalne" włochate króliki. I kupiłam botki w deichmanie na poprawę humoru :D

Erl lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Ja miałam biopsję podczas laparo i w przyszłym tygodniu mam ponownie. W jakim celu masz ten zabieg? Mi ma pomoc w zagnieżdżeniu się zarodka. To podobno krótki i bezbolesny zabieg, więc nie ma co się denerwować
    Martinka a nie przypadkiem scratching? To troszkę coś innego, tzn. to po prostu robienie bruzd na endometrium w celu stworzenia lepszych warunków do zagnieżdżenia. Bez pobierania wycinków czy badania.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Mnie bolalo bardzo, co prawda ten najwiekszy bol trwal kilka sekund, ale taki bol @ utrzymywał sie ok 2h pomimo ketonalu forte.
    Wiele kobiet, mowi ze boli.

Edit: material do biopsji pobiera sie tak samo jak robi sie scratching

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 18:43

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Zoya🤎 Vincent🩶
    preg.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ