Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam głupie pytanie. Ja już sama nie wiem co i jak. Bo biorę aktualnie dowcipnie 3x dziennie lutinus i mój mąż boi się przytulać, ze to mu może zaszkodzić czy coś.... ehhh i jak mu to wytłumaczyć ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Dziewczyny mam głupie pytanie. Ja już sama nie wiem co i jak. Bo biorę aktualnie dowcipnie 3x dziennie lutinus i mój mąż boi się przytulać, ze to mu może zaszkodzić czy coś.... ehhh i jak mu to wytłumaczyć ?
    Ale ze mezowi zaszkodzi czy dziecku?:p

• Kijuki Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummymummy wrote:
    Ile ważyły Wasze dzieci w 30/31tc?

Nie wiem czy to na naszym czy na innym wątku znalazłam, ale podsyłam siatki centylowe wagi
    płodu: https://www.babyboom.pl/forum/attachments/screenshot_20180731-201122-png.883468/

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    30t5d ok.1900. Tydzień temu ok.3300.

Yummy, ja bym chciała nie wytrzymać do terminu, ale no to jest chyba nie do przewidzenia.
    Jasio wcześnie zaczął napierać, ale rozumiem, że w badaniu szyjka pozamykana i twarda? Trzymam kciuki, żeby wyczekał jeszcze te 6 tygodni chociaż :) bo na kiedy masz termin cc?
    Jasiek wazy 1400g, musimy wytrzymać do 20.11 :/ Badanie u swojego gina mam 13.10, zobaczymy co powie jak wyglada , to w środku i ile ma szyjka... Jaś musi dobić chociaż do 2kg... wczoraj na prenatalnych inny dr mówił, ze głowę ma baaaardzo nisko...

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Nie wytłumaczysz :D mój jest taki sam :D najpierw, bo strach, niech się porządnie rozgości mówił, potem trochę wyluzował, a teraz znowu, ze a to go zgniecie, a to poród przyspieszy, etc :D schiz :)

czar-nula lubi tę wiadomość

Angelius
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijuki wrote:
    Nie wiem czy to na naszym czy na innym wątku znalazłam, ale podsyłam siatki centylowe wagi
    płodu: https://www.babyboom.pl/forum/attachments/screenshot_20180731-201122-png.883468/
    Siatki siatkami... byłam ciekawa , jak to w praktyce u Was się okazało... ale dzięki ;)

Angelius
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Ale ze mezowi zaszkodzi czy dziecku?:p
    I to i to

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym do wizyty serduszkowej nie wspolzyla, ale nie ze wzgedu na lutinus. Skurcze, wieksza szansa na jakiegos grzybka- mysle ze na poczatku ciazy to nie wskazane. Ale po wizycie jesli lekarz by nie zabronil to czemu by nie wspolzyc? Toc przeciez nie bedziecie teraz zyc w celibacie przez 9 miesiecy:p
    A lutinus to progesteron wiec nie zaszkodzi mezowi, tylko odczekalabym moze z godzinke po wlozeniu tabletki- do pewnosci ze sie rozpuscila i wchlonela :)
    Seks podczas ciazy to normalna sprawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wytłumacz to mężczyźnie :D

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummymummy wrote:
    Nie wytłumaczysz :D mój jest taki sam :D najpierw, bo strach, niech się porządnie rozgości mówił, potem trochę wyluzował, a teraz znowu, ze a to go zgniecie, a to poród przyspieszy, etc :D schiz :)
    Mój to samo. Błona dziewicza mi zarośnie przy takim współżyciu. Teraz zamiast 3S mam 2S bo się mój miga i tłumaczy bólem ucha. Myślę że powód taki jak u ciebie tylko się przyznać nie chce.

Martinka, Yummymummy, czar-nula, njut lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Dopiero wrocilam do.domu. wynik z wycietego polipa : Rozrost endometrium prosty nez atypii !! Dziewczyny boje sie tego wszystkiego :(;( pani doktor dala mi lekartwa provera czy cos takiego i 3grudnia punkcja endometrium... czy ktoras z was to miala ??
    Honoratka a nie biopsja endometrium? To takie badanie endometrium z wycinkiem bodajże. Ale szczegóły musiałabyś poczytać bo ja nie miałam, tylko czytałam jak ktoś miał.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba mialam biopsje czy punkcje endometrium ale podczas laparoskopii mi to zrobili za jednym uspieniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o buciszkach? https://www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/buty-damskie-kapcie/00006001642195/kapcie*damskie.prod?s=2&_=1538668811869&fromCategoryDetail=true&positionInList=56

Rozładują każdą atmosferę? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Co sądzicie o buciszkach? https://www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/buty-damskie-kapcie/00006001642195/kapcie*damskie.prod?s=2&_=1538668811869&fromCategoryDetail=true&positionInList=56

Rozładują każdą atmosferę? :D
    Patatajalabym w nich!♡

Frelcia_ lubi tę wiadomość

• Martinka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Dopiero wrocilam do.domu. wynik z wycietego polipa : Rozrost endometrium prosty nez atypii !! Dziewczyny boje sie tego wszystkiego :(;( pani doktor dala mi lekartwa provera czy cos takiego i 3grudnia punkcja endometrium... czy ktoras z was to miala ??
    Ja miałam biopsję podczas laparo i w przyszłym tygodniu mam ponownie. W jakim celu masz ten zabieg? Mi ma pomoc w zagnieżdżeniu się zarodka. To podobno krótki i bezbolesny zabieg, więc nie ma co się denerwować

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie :
    https://www.sinsay.com/pl/pl/to465-00x/unicorn-design-slippers

I w nich paradowałam na punkcji i transferze :)

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po histeroskopi czułam się super w przeciwieństwie do punkcji

Ptaszyna lubi tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szekszi flekszi :D ... ale wybrałam "normalne" włochate króliki. I kupiłam botki w deichmanie na poprawę humoru :D

Erl lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Ja miałam biopsję podczas laparo i w przyszłym tygodniu mam ponownie. W jakim celu masz ten zabieg? Mi ma pomoc w zagnieżdżeniu się zarodka. To podobno krótki i bezbolesny zabieg, więc nie ma co się denerwować
    Martinka a nie przypadkiem scratching? To troszkę coś innego, tzn. to po prostu robienie bruzd na endometrium w celu stworzenia lepszych warunków do zagnieżdżenia. Bez pobierania wycinków czy badania.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Mnie bolalo bardzo, co prawda ten najwiekszy bol trwal kilka sekund, ale taki bol @ utrzymywał sie ok 2h pomimo ketonalu forte.
    Wiele kobiet, mowi ze boli.

Edit: material do biopsji pobiera sie tak samo jak robi sie scratching

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 18:43

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ