X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane wciąż nie potrafię się pozbierać po tym wszystkim... tak to była upragniona dziewczynka i to z picsi . Byłam w wielkim szoku, gdyż pogodziłam się ze nigdy nie będę miała córeczki ... Niestety kilka dni po wyniku płci otrzymaliśmy informacje , ze dostarczony material był niewystarczający i nie poznamy przyczyny:( Odczekuje teraz 6 tygodni i robimy kariotypy. Jesteśmy tez umówieni do Paśnika na 30 listopada. Podczytuje Was i niezmiennie mocno trzymam za wszystkie kciuki :*
    A skąd wiadomo że to nie Twoje XX?

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    A skąd wiadomo że to nie Twoje XX?
    Pytam z ciekawości czy oni jakos porównują z Twoja genetyka?

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Pytam z ciekawości czy oni jakos porównują z Twoja genetyka?
    Pobrali mi wymaz z buzi celem oddzielenia mojego materiału od dziecka. Wyszło na to, ze był tylko mój ...

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli wymiękam i może jutro pójdę na betę...

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ile można brać nospy max

hchypc0zgq8syrex.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Cześć :)
    Wczoraj mnie przyjęli, 2x było ktg - zapis czyściutki, zero skurczy, spadkow tętna. W poniedziałek mieli zdecydować czy dalej ze mną. Wieczorem gadałam z dziewczynami z sali i poczułam ciepło i mokro w dole. Stwierdziłam że chyba to wody i poszłam do WC sprawdzić. A tam krew... Od razu do położnej, położna do zabiegowego, lekarz mówi że nic takiego sie nie dzieje ale jak wyjęła wziernik to poleciało znowu sporo krwi. Zabrali mnie na porodówkę i kolejne ktg. Zaczęły pisać się skurcze ale nieregularne. Lekarz który przyszedł stwierdził ze moze naturalnie pójdzie ale jak mnie zbadał to tyle krwi polecialo ze była cesarka na cito... Dobrze że miałam zieczulenie ogólne bo było niedobrze. Dostałam takiego krwotoku że prawie mi macicę wycięli :( ale jakoś udało się trochę zatamować i założyli balonik do macicy. Dopiero jutro go będą zdejmować i mają nadzieję że to zatamowalo krwotok. Przetoczyli mi 1,5L krwi.
    Ale co najważniejsze Natalka zdrowa, wszystko w porządku (tylko szczegółów nie znam bo nie mam jak zobaczyć na razie
    Urodziła się 13.10. około 22-giej z wagą 3850g ( wzrostu nie znam jeszcze).
    A oto i mój Okruszek:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6db118fe5775.jpg

Gratulacje!! Jest śliczna :) a Ty wracaj szybciutko do siebie :*

KateHawke lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PCOS to też stan zapalny jak endomenda?

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Mylusz się niestety rzadko stymulacja ma wplyw na to ...a jakosc komorek ..wiele razy rozne leki i protokoły a wynik ten sam.to samo może byc naturalnie...i stad brak ciąży..za Ptaszyną..nie starajmy się być mądrzejsze od lekarzy

Owszem, jakość też może mieć wpływ. Nie napisałam że tylko stymulacja.
    Skoro tak się zadziało przy pierwszej próbie to może ta niewłaściwa stymulacja być powodem. Nie staram się być mądrzejsza od lekarzy. Moja wiedza jest znikoma, ale coś wiem i mogę swoje zdanie wyrazić ;-)

Z forum Novum:
     "Brak dojrzałości pobranych komórek jajowych może być skutkiem niewłaściwej reakcji Pani organizmu na stymulację hormonalną w trakcie przygotowań do zabiegu zapłodnienia pozaustrojowego. Pomocna w Pani przypadku mogłaby okazać się taka modyfikacja protokołu stymulacyjnego, która zwiększyłaby szansę na uzyskanie dojrzałych komórek jajowych. By dokonać właściwego wyboru protokołu stymulacyjnego, należałoby przeanalizować dotychczas stosowany protokół, czas jego trwania oraz poziomy hormonów (estradiolu i progesteronu). Do rozważenia pozostaje także zmiana rodzaju protokołu, rodzaju stosowanych leków, wydłużenie czasu od wykonania zastrzyku z HCG do czasu punkcji powyżej 36. godzin."

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Wiecie ile można brać nospy max

Ja brałam 3× dziennie nospę max i 3x dziennie magnez.

To idź na betę, może już coś się zadziało ;-)

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też tyle biorę ale chcę więcej wziasc żeby zapobiec jakimś skurczom o ile to możliwe, jak mnie okres nie zaleje to chyba pójdę jutro

hchypc0zgq8syrex.png
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Cześć :)
    Wczoraj mnie przyjęli, 2x było ktg - zapis czyściutki, zero skurczy, spadkow tętna. W poniedziałek mieli zdecydować czy dalej ze mną. Wieczorem gadałam z dziewczynami z sali i poczułam ciepło i mokro w dole. Stwierdziłam że chyba to wody i poszłam do WC sprawdzić. A tam krew... Od razu do położnej, położna do zabiegowego, lekarz mówi że nic takiego sie nie dzieje ale jak wyjęła wziernik to poleciało znowu sporo krwi. Zabrali mnie na porodówkę i kolejne ktg. Zaczęły pisać się skurcze ale nieregularne. Lekarz który przyszedł stwierdził ze moze naturalnie pójdzie ale jak mnie zbadał to tyle krwi polecialo ze była cesarka na cito... Dobrze że miałam zieczulenie ogólne bo było niedobrze. Dostałam takiego krwotoku że prawie mi macicę wycięli :( ale jakoś udało się trochę zatamować i założyli balonik do macicy. Dopiero jutro go będą zdejmować i mają nadzieję że to zatamowalo krwotok. Przetoczyli mi 1,5L krwi.
    Ale co najważniejsze Natalka zdrowa, wszystko w porządku (tylko szczegółów nie znam bo nie mam jak zobaczyć na razie
    Urodziła się 13.10. około 22-giej z wagą 3850g ( wzrostu nie znam jeszcze).
    A oto i mój Okruszek:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6db118fe5775.jpg
    Kate, gratulacje! Natka jest piękna, sama słodycz. Najważniejsze, że poród zakończył się szczęśliwie. Natalka Ci wszystko wynagrodzi. Życzę Wam pięknego wspólnego życia

KateHawke lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • kava86 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Myślę że dziewczynie bardziej chodziło nie o ilość zarodków tylko o to że na kilkanaście komórek tylko dwie były dojrzałe. To się zdarza również przez niedobraną stymulację.

Druga doba? Trzecia była w niedzielę?

Dokładnie to miałam na myśli.

Transfer był w drugiej dobie.

Starania od 01.2016
    2 IUI - :(
    I IVF-10.2018[*] 6t.
    II IVF-05.2019 Beta <1.
    III IVF-06.2020, 08/2020 kriotransfer 3AA i mamy ❤️

p19uxzkr7ibyhw0u.png
  • kava86 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Owszem, jakość też może mieć wpływ. Nie napisałam że tylko stymulacja.
    Skoro tak się zadziało przy pierwszej próbie to może ta niewłaściwa stymulacja być powodem. Nie staram się być mądrzejsza od lekarzy. Moja wiedza jest znikoma, ale coś wiem i mogę swoje zdanie wyrazić ;-)

Z forum Novum:
     "Brak dojrzałości pobranych komórek jajowych może być skutkiem niewłaściwej reakcji Pani organizmu na stymulację hormonalną w trakcie przygotowań do zabiegu zapłodnienia pozaustrojowego. Pomocna w Pani przypadku mogłaby okazać się taka modyfikacja protokołu stymulacyjnego, która zwiększyłaby szansę na uzyskanie dojrzałych komórek jajowych. By dokonać właściwego wyboru protokołu stymulacyjnego, należałoby przeanalizować dotychczas stosowany protokół, czas jego trwania oraz poziomy hormonów (estradiolu i progesteronu). Do rozważenia pozostaje także zmiana rodzaju protokołu, rodzaju stosowanych leków, wydłużenie czasu od wykonania zastrzyku z HCG do czasu punkcji powyżej 36. godzin."

Z pewnością poruszę ten temat jeszcze z lekarzem. Teraz to już nic nie zmieni, ale chciałabym wiedzieć skąd taki stan rzeczy. I też nie staram się być mądrzejsza od lekarzy.

Starania od 01.2016
    2 IUI - :(
    I IVF-10.2018[*] 6t.
    II IVF-05.2019 Beta <1.
    III IVF-06.2020, 08/2020 kriotransfer 3AA i mamy ❤️

p19uxzkr7ibyhw0u.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kava86 wrote:
    Z pewnością poruszę ten temat jeszcze z lekarzem. Teraz to już nic nie zmieni, ale chciałabym wiedzieć skąd taki stan rzeczy. I też nie staram się być mądrzejsza od lekarzy.

Tylko nie trać nadziei ;-) Ja miałam jedną komórkę i jest córka :-)

Transfer miałaś w sobotę?
    Kto jest twoim lekarzem?

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wszystko ok?
    Po ilu godzinach w waszych szpitalach pionizują po cc?
    Jak masz mało mleka pij Femaltiker - mi bardzo pomógł. Ja w szpitalu dokarmiałam też mm.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratulacje a Natalka cudowna <3 życzę tyle radości z macierzyństwa ile sama z niego czerpię.

KateHawke, Yummymummy lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Kate wszystko ok?
    Po ilu godzinach w waszych szpitalach pionizują po cc?
    Jak masz mało mleka pij Femaltiker - mi bardzo pomógł. Ja w szpitalu dokarmiałam też mm.
    U mnie niestety pionizacja dopiero jak po zdjęciu balonika dzisiaj będzie wszystko dobrze. Czyli może dzisiaj. Jeszcze nic nie jadłam a teraz nawet wody pić nie mogę bo jak zdejmą balonik i znowu będzie krwotok to zaraz operacja. Także wspomaganie laktacji odpada. Ale Nat jest tak kochana że cycka mi pierś nawet jako smoczek - więc coś tam się może postymuluje :) nic więcej niestety nie zrobię bo moge tylko leżeć na płasko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 06:54

Erl, h_anulka, czar-nula, Bejzi, srebrzysta, bbeczka91 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate <3 dzielna kobietko <3 to dobrze, że Twoja córcia tak współpracuje :)

Ja dzisiaj przedostatni zastrzyk z gonapeptylu... mam partie z wyjątkowo tępymi igłami! już mam dwa krwiaczki, bo się igła odbija od skóry :/

Miłego dnia kochane!

Erl, KateHawke lubią tę wiadomość

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate trzymamy kciuki za szybką pionizację i szybki powrót do sił <3

Bardzo dobrze, że Nat ma tak dobrze rozwinięty odruch ssania - to bardzo ułatwia walkę z laktacją :-) Moja Asiulka też od razu przypięła się do cyca i tak jej zostało na bardzo długo. - butelki nie tolerowała do 6 miesiąca życia :-)

Erl - Ty dziś stawiasz się do szpitala?

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mnie nie było na forum, a tu tyle się dzieje!
    Po pierwsze Kate GRATULACJE :) Dużo zdrowia dla was obu.
    Jak to dobrze, że pojechałaś do szpitala rano i mogli szybko działać, u góry czuwają nas Wami :)
    Kciuki za zdejmowanie balonika. Ucałuj od cioci forumowych nat, choć pewnie robisz to co chwilę :)

Erl, jak tam u Ciebie sytuacja! trzymam kciuki :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ