Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
eni33 wrote:A jak to jest z tym placeniem przez zuz w ciazy. Poszlam dzis do zusu bo chcialam im podac nr kata bo wyplate w pracy mialam do reki a ona ze moje zwolnienia do nich nie dotarly. I powiedziala ze jak pracodawca zatrudnia ponad 20 osob to oni placa. Ja juz nic nie wiem a ksiegowa nie odbiera.
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
ZUS nie oddaje wynagrodzenia .. Moja firma zatrudnia 4pracowników, przez pierwsze 33dni zwolnienia płaci wynagrodzenie pracodawca później ZUS. Jedynie co pracodawca ma mniejsze składki w okresie Twojego zwolnienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 19:30
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
malgos741 wrote:ZUS nie oddaje wynagrodzenia .. Moja firma zatrudnia 4pracowników, przez pierwsze 33dni zwolnienia płaci wynagrodzenie pracodawca później ZUS. Jedynie co pracodawca ma mniejsze składki w okresie Twojego zwolnienia.
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
eni33 wrote:A jak to jest z tym placeniem przez zuz w ciazy. Poszlam dzis do zusu bo chcialam im podac nr kata bo wyplate w pracy mialam do reki a ona ze moje zwolnienia do nich nie dotarly. I powiedziala ze jak pracodawca zatrudnia ponad 20 osob to oni placa. Ja juz nic nie wiem a ksiegowa nie odbiera.
Jeśli pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób to za wszystkie zwolnienia on Ci płaci w terminie wypłaty. Zwolnienia, które mu składasz on trzyma u siebie - nie wysyła do ZUS, więc nr konta wyślij do zakładu pracy/księgowej. -
Fionka wrote:Jeśli pracodawca zatrudnia do 20 osób włącznie to płaci on przez 33 dni wynagrodzenie, a od 34 dnia zasiłek chorobowy wypłaca ZUS.
Jeśli pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób to za wszystkie zwolnienia on Ci płaci w terminie wypłaty. Zwolnienia, które mu składasz on trzyma u siebie - nie wysyła do ZUS, więc nr konta wyślij do zakładu pracy/księgowej.Moj partner ma powyzej 20pracownikow (pelnych etetow) i od 34dnia placi ZUS
-
Bella93 wrote:O tym decyduje pracodawca
Moj partner ma powyzej 20pracownikow (pelnych etetow) i od 34dnia placi ZUS
-
sonia86 wrote:Makumba pisałaś wcześniej że leczyła zęba kanałowo w ciąży, napisz mi więcej szczegółów, który to był tydzien, czy bardzo Cię bolał przed wizytą i czy samo leczenie kanałowe było bolesne i ile trwało. Ja dzisiaj też usłyszałam od dentysty że mój ząb kwalifikuje się do leczenia kanałowego, miałam 15 lat temu leczonego tak zęba i był to najgorszy ból w moim życiu, dwie noce nieprzespane, żadne leki p/ bólowe nie działały, myślałam że oszaleję. Do jutra mam podjąć decyzję czy decyduje się na leczenie kanałowe czy nie. Alternatywą jest antybiotyk, oczywiście taki bezpieczny w ciąży, tylko nie ma gwarancji na jak długo pomoże.
Moj dentysta nie chce mi podać antybiotyku, wybraliśmy taką drogę.
Mam stan zapalny ciagle, przez bol jaki odczuwam przy robieniu tego cholernego zęba (mimo znieczuleń) dentysta mnie odsyła do domu z lekarstwem w środku.
Ząb mi reagował, szczególnie podczas jedzenia. Wcześniej była tam głęboka próchnica, wtedy wyleczona. Zdjęcia nie robiłam.
Lecz, nie zastanawiaj się. Teraz dentyści to często nie-sadyściWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 22:21
sonia86 lubi tę wiadomość
-
"Mam stan zapalny ciagle, przez bol jaki odczuwam przy robieniu tego cholernego zęba..."
Makumba, odwrotnie - boli Cię, bo masz stan zapalny i znieczulenie może nie do końca działać. Ja też tak miałam przy kanałowym.
Ale rzeczywiście nie ma co się zastanawiać nad leczeniem. Sonia86, zrobisz i będzie z głowy, a nie wiadomo jak na antybiotyk zareagujecie.sonia86 lubi tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Fionka wrote:O tym kiedy płaci ZUS jest napisane w ustawie. Stan osób zatrudnionych liczy się na 30 listopada w tym przypadku 2016 roku. Jeśli księgowa w druku z-3 zaniży ilość to zakład się śliźnie. ZUS w sporadycznych przypadkach może płacić np. z powodów finansowych firmy i na jej wniosek.
-
polopiryna wrote:"Mam stan zapalny ciagle, przez bol jaki odczuwam przy robieniu tego cholernego zęba..."
Makumba, odwrotnie - boli Cię, bo masz stan zapalny i znieczulenie może nie do końca działać. Ja też tak miałam przy kanałowym.
Ale rzeczywiście nie ma co się zastanawiać nad leczeniem. Sonia86, zrobisz i będzie z głowy, a nie wiadomo jak na antybiotyk zareagujecie.
Zamiast przecinka powinno być "i"
Tak, o to chodzi.sonia86 lubi tę wiadomość
-
eve87 wrote:Ja mam tą duza poduchę węża do spania w ciąży co sie średnio u mnie sprawdziła i mniejszego rogala do karmienia. Tą mniejsza uwielbiam i jest mega do karmienia. Dla mnie duzo wygodniej z nią
-
nick nieaktualny
-
Makumba, Polopiryna dziękuje za odpowiedzi. Jakby mało było stresów w ciąży to jeszcze takie dziadostwo się przyplątało, kilka godzin temu napuchło mi dziąsło nad tym zębem, także myślę że bez antybiotyku się nie obędzie. Oby tylko dzidziusiowi nie zaszkodziło. Podobno w Dywitach jest jakaś super dentystka, leczy zeby pod mikroskopem, ma do dyspozycji gaz rozweselający, u mnie w mieście niestety ekspertów brak, jutro będę do niej dzwonić.
Makumba lubi tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
sonia86 wrote:Makumba, Polopiryna dziękuje za odpowiedzi. Jakby mało było stresów w ciąży to jeszcze takie dziadostwo się przyplątało, kilka godzin temu napuchło mi dziąsło nad tym zębem, także myślę że bez antybiotyku się nie obędzie. Oby tylko dzidziusiowi nie zaszkodziło. Podobno w Dywitach jest jakaś super dentystka, leczy zeby pod mikroskopem, ma do dyspozycji gaz rozweselający, u mnie w mieście niestety ekspertów brak, jutro będę do niej dzwonić.
Ważne dobre podejście ze znieczuleniemPowodzenia.
-
Cześć dziewczyny,
oddam w dobre ręce antagoniste cetrotide, estrofem, luteine, podjęzykową teżchętne proszę o kontakt
Miłego dniaGosia321 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Hej kochane jak zwykle nadrabiam zaleglosci dzieje sie tu na forum
Zakupy zakupy organizujcie sie dziewczeta bo co niektore juz na finiszu
Milego dnia wszystkim zycze
Oo jakby ktoras z was mogla mnue wpisac w kalendarz na jutrzejsza wizyte byloby super bo gdzies mi ten kalendarz znikl
Makumba lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualny