X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    A jak to jest z tym placeniem przez zuz w ciazy. Poszlam dzis do zusu bo chcialam im podac nr kata bo wyplate w pracy mialam do reki a ona ze moje zwolnienia do nich nie dotarly. I powiedziala ze jak pracodawca zatrudnia ponad 20 osob to oni placa. Ja juz nic nie wiem a ksiegowa nie odbiera.
    Nie wiem jak to jest Ale u mnie pracuje ponad 20 i to dużo i ja dostaję na L4 dalej od firmy wynagrodzenie może ZUS oddaje potem

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUS nie oddaje wynagrodzenia .. Moja firma zatrudnia 4pracowników, przez pierwsze 33dni zwolnienia płaci wynagrodzenie pracodawca później ZUS. Jedynie co pracodawca ma mniejsze składki w okresie Twojego zwolnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 19:30

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura żyjesz??? Jak mąż zareagował na buty???

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    ZUS nie oddaje wynagrodzenia .. Moja firma zatrudnia 4pracowników, przez pierwsze 33dni zwolnienia płaci wynagrodzenie pracodawca później ZUS. Jedynie co pracodawca ma mniejsze składki w okresie Twojego zwolnienia.
    Ale po 33.dniach płaci ZUS chyba tzn ja dostaję od zakładu pracy ale podlega chyba.pod ZUS czy jak

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • Fionka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    A jak to jest z tym placeniem przez zuz w ciazy. Poszlam dzis do zusu bo chcialam im podac nr kata bo wyplate w pracy mialam do reki a ona ze moje zwolnienia do nich nie dotarly. I powiedziala ze jak pracodawca zatrudnia ponad 20 osob to oni placa. Ja juz nic nie wiem a ksiegowa nie odbiera.
    Jeśli pracodawca zatrudnia do 20 osób włącznie to płaci on przez 33 dni wynagrodzenie, a od 34 dnia zasiłek chorobowy wypłaca ZUS.
    Jeśli pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób to za wszystkie zwolnienia on Ci płaci w terminie wypłaty. Zwolnienia, które mu składasz on trzyma u siebie - nie wysyła do ZUS, więc nr konta wyślij do zakładu pracy/księgowej.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionka wrote:
    Jeśli pracodawca zatrudnia do 20 osób włącznie to płaci on przez 33 dni wynagrodzenie, a od 34 dnia zasiłek chorobowy wypłaca ZUS.
    Jeśli pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób to za wszystkie zwolnienia on Ci płaci w terminie wypłaty. Zwolnienia, które mu składasz on trzyma u siebie - nie wysyła do ZUS, więc nr konta wyślij do zakładu pracy/księgowej.
    O tym decyduje pracodawca ;) Moj partner ma powyzej 20pracownikow (pelnych etetow) i od 34dnia placi ZUS

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Zoya🤎 Vincent🩶
    preg.png
  • Fionka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    O tym decyduje pracodawca ;) Moj partner ma powyzej 20pracownikow (pelnych etetow) i od 34dnia placi ZUS
    O tym kiedy płaci ZUS jest napisane w ustawie. Stan osób zatrudnionych liczy się na 30 listopada w tym przypadku 2016 roku. Jeśli księgowa w druku z-3 zaniży ilość to zakład się śliźnie. ZUS w sporadycznych przypadkach może płacić np. z powodów finansowych firmy i na jej wniosek.

• Makumba Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia86 wrote:
    Makumba pisałaś wcześniej że leczyła zęba kanałowo w ciąży, napisz mi więcej szczegółów, który to był tydzien, czy bardzo Cię bolał przed wizytą i czy samo leczenie kanałowe było bolesne i ile trwało. Ja dzisiaj też usłyszałam od dentysty że mój ząb kwalifikuje się do leczenia kanałowego, miałam 15 lat temu leczonego tak zęba i był to najgorszy ból w moim życiu, dwie noce nieprzespane, żadne leki p/ bólowe nie działały, myślałam że oszaleję. Do jutra mam podjąć decyzję czy decyduje się na leczenie kanałowe czy nie. Alternatywą jest antybiotyk, oczywiście taki bezpieczny w ciąży, tylko nie ma gwarancji na jak długo pomoże.
    Leczę nadal. Mam w nim lekarstwo. Zaczęłam w 2 trymestrze, byłam na 2 wizytach, niebawem idę na trzecią.
    Moj dentysta nie chce mi podać antybiotyku, wybraliśmy taką drogę.
    Mam stan zapalny ciagle, przez bol jaki odczuwam przy robieniu tego cholernego zęba (mimo znieczuleń) dentysta mnie odsyła do domu z lekarstwem w środku.
    Ząb mi reagował, szczególnie podczas jedzenia. Wcześniej była tam głęboka próchnica, wtedy wyleczona. Zdjęcia nie robiłam.
    Lecz, nie zastanawiaj się. Teraz dentyści to często nie-sadyści ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 22:21

sonia86 lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mam stan zapalny ciagle, przez bol jaki odczuwam przy robieniu tego cholernego zęba..."
    Makumba, odwrotnie - boli Cię, bo masz stan zapalny i znieczulenie może nie do końca działać. Ja też tak miałam przy kanałowym.
    Ale rzeczywiście nie ma co się zastanawiać nad leczeniem. Sonia86, zrobisz i będzie z głowy, a nie wiadomo jak na antybiotyk zareagujecie.

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionka wrote:
    O tym kiedy płaci ZUS jest napisane w ustawie. Stan osób zatrudnionych liczy się na 30 listopada w tym przypadku 2016 roku. Jeśli księgowa w druku z-3 zaniży ilość to zakład się śliźnie. ZUS w sporadycznych przypadkach może płacić np. z powodów finansowych firmy i na jej wniosek.
    A to ciekawe, bo od kilku lat ma powyzej 20osob i do drugiej kategorii sie nie zalicza :)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Zoya🤎 Vincent🩶
    preg.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polopiryna wrote:
    "Mam stan zapalny ciagle, przez bol jaki odczuwam przy robieniu tego cholernego zęba..."
    Makumba, odwrotnie - boli Cię, bo masz stan zapalny i znieczulenie może nie do końca działać. Ja też tak miałam przy kanałowym.
    Ale rzeczywiście nie ma co się zastanawiać nad leczeniem. Sonia86, zrobisz i będzie z głowy, a nie wiadomo jak na antybiotyk zareagujecie.

Zamiast przecinka powinno być "i" ;)
    Tak, o to chodzi.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Ja mam tą duza poduchę węża do spania w ciąży co sie średnio u mnie sprawdziła i mniejszego rogala do karmienia. Tą mniejsza uwielbiam i jest mega do karmienia. Dla mnie duzo wygodniej z nią :)
    Ten wąż też się u mńie średnio sprawdza. Jakiś za wielki.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jak tam u ciebie? Jutro wracasz do pracy? Jak Komunia?

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba, Polopiryna dziękuje za odpowiedzi. Jakby mało było stresów w ciąży to jeszcze takie dziadostwo się przyplątało, kilka godzin temu napuchło mi dziąsło nad tym zębem, także myślę że bez antybiotyku się nie obędzie. Oby tylko dzidziusiowi nie zaszkodziło. Podobno w Dywitach jest jakaś super dentystka, leczy zeby pod mikroskopem, ma do dyspozycji gaz rozweselający, u mnie w mieście niestety ekspertów brak, jutro będę do niej dzwonić.

Makumba lubi tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia86 wrote:
    Makumba, Polopiryna dziękuje za odpowiedzi. Jakby mało było stresów w ciąży to jeszcze takie dziadostwo się przyplątało, kilka godzin temu napuchło mi dziąsło nad tym zębem, także myślę że bez antybiotyku się nie obędzie. Oby tylko dzidziusiowi nie zaszkodziło. Podobno w Dywitach jest jakaś super dentystka, leczy zeby pod mikroskopem, ma do dyspozycji gaz rozweselający, u mnie w mieście niestety ekspertów brak, jutro będę do niej dzwonić.
    Sonia ale chyba leczenie kanałowe zęba to jak leczenie próchnicy? Chleb powszedni, codzienność każdego dentysty.
    Ważne dobre podejście ze znieczuleniem ;-) Powodzenia.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka co słychać?
    Zarobiona pewnie jestes w pracy?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    oddam w dobre ręce antagoniste cetrotide, estrofem, luteine, podjęzykową też ;) chętne proszę o kontakt :)

Miłego dnia :)

Gosia321 lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane jak zwykle nadrabiam zaleglosci dzieje sie tu na forum :)
    Zakupy zakupy organizujcie sie dziewczeta bo co niektore juz na finiszu :)

Milego dnia wszystkim zycze :)
    Oo jakby ktoras z was mogla mnue wpisac w kalendarz na jutrzejsza wizyte byloby super bo gdzies mi ten kalendarz znikl :)

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Zapowiada sie upalny dzien, nie lubie. :/

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Asia 08 według mojej prognozy, które w miarę ufam ma być ciepło, ale nie upał.

Asiastokrotka ja chętnie przygarnę Luteinę.

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ