X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Hej.Kobitki ile wyniosło Was in vitro?Jestem po drugiej iui,jak sie nie uda to chyba zdecydujemy się na in vitro, bo niestety lata lecą!

Na pierwsze podejście musisz mieć conajmniej 8000 zł. Wliczam już w to wizyty leki i badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 18:09

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze1000 za wizyty a leki mniek wiecej ile kosztuja?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja zapłaciłam za wszystkie leki jakieś 450 zł :) mi dużo nie trzeba było. 900 jednostek gonalu do tego antyki i gonapeptyl. No ale wiem ze trzeba być przygotowanym na więcej. Miałam refundacje na leki.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ona ja zapłaciłam za wszystkie leki jakieś 450 zł :) mi dużo nie trzeba było. 900 jednostek gonalu do tego antyki i gonapeptyl. No ale wiem ze trzeba być przygotowanym na więcej. Miałam refundacje na leki.
    No ja tez bede
    Raczej miec.to450,to nie tak zle. Wydalam600 narazie na badania i suplementy i1wizyta w tym.jeszcze wirusologia nam zostala 2wizyta po leki do ivf pewnie250 skasuje i dopiero sie zaczna kwoty

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Emilko za odp.Mam jeszcze jedno pytanie kiedy leki są refundowane?Jakie są wytyczne?

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:

Mamunie, co macie na po kapieli dla dzidziolkow? Oliwke? Krem?
    Chce kupic kosmetyki firmy momme
    http://mommecosmetics.com/sklep/kategoria-produktu/dla-dzieci/
    Używam teraz serii dla mam i jest fajna. W Galerii Warminskiej w Hebe jest teraz promocja na te kosmetyki.
    Co do rodzaju to zawsze myślałam, ze dla dzieci to oliwka ale teraz tego wszystkiego jest tyle, ze trudno zdecydować

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta84 wrote:
    Dziękuje Emilko za odp.Mam jeszcze jedno pytanie kiedy leki są refundowane?Jakie są wytyczne?

Wiek poniżej 40 lat i amh powyżej 0,7

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Asiastokrota co tam u Was w głowach?
    Makumba dzięki że pytasz, u nas w głowach jest mózg ;-) ja mam na to dowód 3 ładne zdjęcia co do Marcina to poszukiwania i badania jeszcze trwają ;-) - żart :-)

Dziękuje że pytasz, jesteśmy spokojniejsi. Pani psycholog mnie naprawia. Decyzja o tym że to koniec naszych starań jest ostateczna. Teraz wszystko na luzie, bez żadnej presji. Rozważamy adopcje ale czekamy z podjęciem decyzji do jesieni. Teraz mamy wakacje :-)

e_mil_ka, Gosia321, Asia08, Makumba lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy u mnie też jest mózg :D musze zrobić zdjęcia na dowód tak jak asiastokrota :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 18:58

asiastokrota, Makumba lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrota tak na poważnie to ja też tesknie za takim luzem. Miałam teraz odpocząć a i tak gdzieś w głowie ciągle wszystko siedzi. Dobrze ze w pracy nie mam czasu o tym myśleć. Jak to zrobić żeby się wyluzować. Masz jakieś rady?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    I jeszcze1000 za wizyty a leki mniek wiecej ile kosztuja?
    Ja bez refundacji zapłaciłam 2000 za Gonal i menopur i jakieś inne drobne kwoty już Ale na szczęście nie były mi potrzebne i sprzedalam a kto wie czy nie potrzebowalabym więcej leków bo to miałam na 5.dni

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Makumba dzięki że pytasz, u nas w głowach jest mózg ;-) ja mam na to dowód 3 ładne zdjęcia co do Marcina to poszukiwania i badania jeszcze trwają ;-) - żart :-)

Dziękuje że pytasz, jesteśmy spokojniejsi. Pani psycholog mnie naprawia. Decyzja o tym że to koniec naszych starań jest ostateczna. Teraz wszystko na luzie, bez żadnej presji. Rozważamy adopcje ale czekamy z podjęciem decyzji do jesieni. Teraz mamy wakacje :-)
    Asiu adopcja bardzo trudna decyzja też o niej myśleliśmy i powiem ci ze znam że słyszenia dużo par z dziećmi z adopcji ich życie też się zmienia dzieci wprowadzają słońce. .. Trzymam za Was kciuki

asiastokrota lubi tę wiadomość

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko pomimo posiadania mózgu to w tej kwestii nie jestem zbyt mądra. Niestety nie mamy żadnego przełącznika który wyłączał by nam myślenie na ten temat. U nas też jeszcze to wszystko jest świeże, za mało czasu jeszcze minęło.Myślę prawie cały czas, staram sie to kontrolować tylko że sie nie da. Mądrych i dobrych rad brak jak tylko zmądrzeje to na pewno dam ci znać :)

TERA dziękuje, bardzo ładnie to napisałaś :)

e_mil_ka, Gosia321 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:

My tez zrobilismy sobie przerwe w czerwcu zeszlego roku a w pazdzierniku byla niespodzianka. :)
    Trzymam za Was kciuki, zeby wszystko potoczylo sie tak, jak chcecie. :)

Emilka, chybanie ma zlotej rady na wyluziwanie, niestety...

Laura, ja chce kupic babydream, bo Eve polecala. Tylko nie jestem przekonana jakos do oliwki, dlatego pytam co by bylo lepsze. :)

asiastokrota lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    My tez zrobilismy sobie przerwe w czerwcu zeszlego roku a w pazdzierniku byla niespodzianka. :)
    Trzymam za Was kciuki, zeby wszystko potoczylo sie tak, jak chcecie. :)

Emilka, chybanie ma zlotej rady na wyluziwanie, niestety...

Laura, ja chce kupic babydream, bo Eve polecala. Tylko nie jestem przekonana jakos do oliwki, dlatego pytam co by bylo lepsze. :)
    Ja też kupuję babydream i kupuję płyn do kąpieli bez oliwki

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Dziewczyny, ale z Was nioski dorodne! :)

To i ja dorzuce dobra wiadomosc. ;) Kupilam wanienke dla malej, ruszyla robota w jej pokoju.
    A ze zlych: samochod nam sie jak na zlosc posypal troche i niestety musimy kilka ladnych stow wylozyc. :/ Wszystko naraz.

Ja nic. Bo do kąpieli kupiłam już płyn z oliwką. A jak jakimś cudem zajdzie potrzeba użyję oliwy z oliwek etc.
    Chociaż, czy do szpitala nie trzeba mieć oliwki? Jeśli tak to kupię babydream. Korzystacie z promki w Rossmanie pt. Rosnę? Czy jakoś tak? Całkiem fajne ceny się robią.

Edycja ;-) albo momme, fajne składy! Nie słyszałam o firmie. Dzięki Lura ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 23:24

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Ja nic. Bo do kąpieli kupiłam już płyn z oliwką. A jak jakimś cudem zajdzie potrzeba użyję oliwy z oliwek etc.
    Chociaż, czy do szpitala nie trzeba mieć oliwki? Jeśli tak to kupię babydream. Korzystacie z promki w Rossmanie pt. Rosnę? Czy jakoś tak? Całkiem fajne ceny się robią.

Edycja ;-) albo momme, fajne składy! Nie słyszałam o firmie. Dzięki Lura ;-)

Ja mam karte, ale jeszcze nie korzystalam. :D

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Dziewczyny, ale z Was nioski dorodne! :)

To i ja dorzuce dobra wiadomosc. ;) Kupilam wanienke dla malej, ruszyla robota w jej pokoju.
    A ze zlych: samochod nam sie jak na zlosc posypal troche i niestety musimy kilka ladnych stow wylozyc. :/ Wszystko naraz.

Ja smarowałam damę mleczkiem/balsamem: Seria Cetaphil RESTORADERM. Jeśli kąpałam ją w emolientach, to już niczym jej nie smarowałam. Z samochodem lipa :_(

Cześć

Dzieje się na forum!!!

Malawiki – w poniedziałek wyjazd do Białegostoku – będziemy z Tobą myślami.

Gosia 321 – dużo tych komórek pobrali – będą z tego dzieci.

Lotta - ile zapłaciłaś za pierwsze iui razem z lekami, pakietem, badaniami?

Izaura lubi tę wiadomość

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. :)

Ena, chyba dawno Cie nie czytalam. :)

Ena lubi tę wiadomość

mhsvqps6knsjrcis.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Was też tak z forum dziś wyrzuca? Wstałabym ale mi się nie chce. Udanego weekendu wszystkim.

Izaura, asiastokrota lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ